Forum Culinar: Ceapa rosie cu otet balsamic - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ceapa rosie cu otet balsamic

#21 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 18 January 2011 - 02:10 PM

Vezi postareaEataly, la 18 January 2011 - 12:45 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 17 January 2011 - 07:37 PM, a spus:

lasand gluma la o parte, Lili sunt in extaz!!!! nu reusesc sa imi revin.


Boni, :notworthy: !O refac si eu sambata, ca am prieteni la cina.Ti-ai revenit? :-*


inca nu Imagine postata ca sunt la munca si sunt tot cu gandul la ea Imagine postata trebuie sa ajung acasa sa fac iar plinul.

#22 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 January 2011 - 11:30 PM

Boni, ai facut-o cu otet balsamic? Ca parca ma bate si pe mine gandul sa-mi incerc norocul... dar ce ma fac cu otetul balsamic?!
Sorina

#23 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 January 2011 - 09:08 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 18 January 2011 - 11:30 PM, a spus:

Boni, ai facut-o cu otet balsamic? Ca parca ma bate si pe mine gandul sa-mi incerc norocul... dar ce ma fac cu otetul balsamic?!

sorina, eu am folosit un amestec de vin rosu + otet balsamic + 3 stropi sos de soja. dar doar din considerente financiare, ca ma seca la buzunar sa pun un pahar de otet :love7: otetul meu e curat, la fel si sosul de soja. in loc de zahar evident am pus fructoza. o lingurita la 3 cepe, si a fost suficient de dulce, ce mai, a fost perfecta. a fost.... Imagine postata

#24 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2011 - 03:13 PM

O fac si eu cu siguranta ca prea faina e, numa' sa cumpar ceapa rosie :lol: .

#25 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 19 January 2011 - 03:31 PM

Facut asa cum s-a povestit initial ca se face... mancat... muoa...
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#26 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 January 2011 - 04:13 PM

Vezi postareaboni, la 19 January 2011 - 09:08 AM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 18 January 2011 - 11:30 PM, a spus:

Boni, ai facut-o cu otet balsamic? Ca parca ma bate si pe mine gandul sa-mi incerc norocul... dar ce ma fac cu otetul balsamic?!

sorina, eu am folosit un amestec de vin rosu + otet balsamic + 3 stropi sos de soja. dar doar din considerente financiare, ca ma seca la buzunar sa pun un pahar de otet :) otetul meu e curat, la fel si sosul de soja. in loc de zahar evident am pus fructoza. o lingurita la 3 cepe, si a fost suficient de dulce, ce mai, a fost perfecta. a fost.... Imagine postata


Boni, mi-ai facut ceapa monti. :lol:

#27 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 January 2011 - 04:14 PM

Vezi postareadragos, la 19 January 2011 - 03:31 PM, a spus:

Facut asa cum s-a povestit initial ca se face... mancat... muoa...


Dragos?
E de bine? :lol:

#28 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 19 January 2011 - 04:59 PM

Vezi postareaEataly, la 19 January 2011 - 04:14 PM, a spus:

Vezi postareadragos, la 19 January 2011 - 03:31 PM, a spus:

Facut asa cum s-a povestit initial ca se face... mancat... muoa...


Dragos?
E de bine? :lol:


E foarte neutru.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#29 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 January 2011 - 07:49 PM

Vezi postareaboni, la 19 January 2011 - 09:08 AM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 18 January 2011 - 11:30 PM, a spus:

Boni, ai facut-o cu otet balsamic? Ca parca ma bate si pe mine gandul sa-mi incerc norocul... dar ce ma fac cu otetul balsamic?!

sorina, eu am folosit un amestec de vin rosu + otet balsamic + 3 stropi sos de soja. dar doar din considerente financiare, ca ma seca la buzunar sa pun un pahar de otet :drool: otetul meu e curat, la fel si sosul de soja. in loc de zahar evident am pus fructoza. o lingurita la 3 cepe, si a fost suficient de dulce, ce mai, a fost perfecta. a fost.... Imagine postata


Stiu ca am intrebat pe la inceputuri de otetul balsamic si raspunsul a fost spre NU... atunci daca-mi dai voie am sa trec si eu la atac. Multumesc mult!
Sorina

#30 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 January 2011 - 09:41 PM

Vezi postareaboni, la 19 January 2011 - 09:08 AM, a spus:

eu am folosit un amestec de vin rosu + otet balsamic + 3 stropi sos de soja. dar doar din considerente financiare, ca ma seca la buzunar sa pun un pahar de otet :icon_fessee: otetul meu e curat, la fel si sosul de soja. in loc de zahar evident am pus fructoza. o lingurita la 3 cepe, si a fost suficient de dulce, ce mai, a fost perfecta. a fost.... Imagine postata


Boni, de unde iei tu otetul balsamic si sosul de soia curate. Din ce vad eu pe eticheta nu-s curate deloc, ba sunt chiar pline de E-uri.
Oricum ar fi, tot timpul m-am gandit ca e scump un pahar de balsamico de buna calitate, dar din spusele voastre merita si macar odata o sa o incerc.... ceapa rosie mi-am luat-o.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#31 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 January 2011 - 10:23 PM

Daniella,sînt balsamice de enshpe feluri si fara E-uri.Cele bio,si chiar si din cele nebio.Acum folosesc din cele aduse din Itaia,dar dedemult cumparam de aici(tot italian) de la Mazzetti tot fara "nimic" în el.Vorbesc de ala cu cele mai multe frunze de vie,parca cu vreo 4.Alea cu 1 si 2 frunze sigur au E 150d,ala cu 3 frunze nu stiu,dar ala cu 4 parca e curat.Bineînteles ca astea au si preturi mai piperate.

...cît despre sosul de soia..cred ca nici ala de la Kikkoman nu are E-uri.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#32 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 January 2011 - 10:32 PM

Vezi postareaMaya, la 19 January 2011 - 10:23 PM, a spus:

Daniella,sînt balsamice de enshpe feluri si fara E-uri.Cele bio,si chiar si din cele nebio.Acum folosesc din cele aduse din Itaia,dar dedemult cumparam de aici(tot italian) de la Mazzetti tot fara "nimic" în el.Vorbesc de ala cu cele mai multe frunze de vie,parca cu vreo 4.Alea cu 1 si 2 frunze sigur au E 150d,ala cu 3 frunze nu stiu,dar ala cu 4 parca e curat.Bineînteles ca astea au si preturi mai piperate.

...cît despre sosul de soia..cred ca nici ala de la Kikkoman nu are E-uri.


ooo, merci! nu stiam!
nu am remarcat acest kikkoman ? :icon_fessee:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#33 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 20 January 2011 - 10:17 AM

Vezi postareaEataly, la 19 January 2011 - 04:13 PM, a spus:

Boni, mi-ai facut ceapa monti. :love7:

Lili, daca nu reuseam sa o fac monti nu eram in extaz Imagine postata



Vezi postareaDaniella, la 19 January 2011 - 09:41 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 19 January 2011 - 09:08 AM, a spus:

eu am folosit un amestec de vin rosu + otet balsamic + 3 stropi sos de soja. dar doar din considerente financiare, ca ma seca la buzunar sa pun un pahar de otet :wasted: otetul meu e curat, la fel si sosul de soja. in loc de zahar evident am pus fructoza. o lingurita la 3 cepe, si a fost suficient de dulce, ce mai, a fost perfecta. a fost.... Imagine postata

Boni, de unde iei tu otetul balsamic si sosul de soia curate. Din ce vad eu pe eticheta nu-s curate deloc, ba sunt chiar pline de E-uri.
Oricum ar fi, tot timpul m-am gandit ca e scump un pahar de balsamico de buna calitate, dar din spusele voastre merita si macar odata o sa o incerc.... ceapa rosie mi-am luat-o.

sosul de soja e kikkoman, cum a spus Maya. otetul balsamic nu mai stiu cum se numeste, dar a fost al naibi de scump si il folosesc cu picatura Imagine postata de aceea l-am si combinat cu vin si sos de soja la reteta asta.
uite o poza de pe net cu kikkoman. asta sa cauti prin magazin.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-84-12955111912507.jpg

am in plan sa incerc sa imi prepar eu un otet aromat, ca nu-l pot numi balsamic, din otet curat de mere (productie proprie) + sos de soja + fructoza caramelizata + mai vad eu ce arome. da' asta in alta parte, ca aici stricam de tot topicul lui Eataly

#34 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 January 2011 - 06:21 PM

Vezi postareaboni, la 20 January 2011 - 10:17 AM, a spus:


sosul de soja e kikkoman, cum a spus Maya. otetul balsamic nu mai stiu cum se numeste, dar a fost al naibi de scump si il folosesc cu picatura Imagine postata de aceea l-am si combinat cu vin si sos de soja la reteta asta.
uite o poza de pe net cu kikkoman. asta sa cauti prin magazin.
Atasament kikkoman.jpg

am in plan sa incerc sa imi prepar eu un otet aromat, ca nu-l pot numi balsamic, din otet curat de mere (productie proprie) + sos de soja + fructoza caramelizata + mai vad eu ce arome. da' asta in alta parte, ca aici stricam de tot topicul lui Eataly


Sosul de soya din poza il am deja in camara... eu cu otetul balsamic eram in dubiu din cauza faptului ca-i facut din must de struguri concentrat.
Sa-mi zici si mie cand faci experimentul cu otetul.
Si gata cu off topicul, ca ne bate Lili.
Sorina

#35 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2011 - 04:08 PM

Am mutat mesajele care se refereau stric la otetul balsamic aici
http://artaculinara....tetul-balsamic/

#36 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 06 February 2011 - 04:36 PM

Ceapa ta minunata, pe care am mai facut-o si inainte a ajuns azi pe fasole batuta. Am pus si eu la preparare ca si WMP miere in loc de zahar si soia.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-697-12970029226077.jpg


#37 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 September 2011 - 10:05 AM

Asta e o reteta pe care nu trebuie sa se astearna praful.

Am re-facut astazi, dar ca sa fiu mai al :(( , am flambat si o lingura de coniac la sfarsit si apoi i-am lustruit textura cu o aschie de unt ce s-a incorporat frumos in sosul balsamic redus.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#38 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 28 April 2015 - 08:09 PM

Super, super buna. De cand am descoperit-o am facut-o de cateva ori. Multumesc pentru reteta si combinatia faina.

#39 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 April 2015 - 11:53 AM

Mereu cu placere Micule! :love7:

#40 Useril este offline   Geomy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 01 July 2015 - 07:38 PM

mmmmmmmmmmm, de li cios!!!

in poza seamana a dulceata de visine dar nu e, parol :floare:
m'am dat hartista si'am taiat ceapa prea finesse, data viitoare stiu, ii mai las ceva "carne" :toothy9;

:thumleft: bun-bun Lili! multam!

Imagine atasata: monthly_07_2015/post-33-14357720932217.jpg

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi