Ceapa rosie cu otet balsamic
#1
Postat 18 December 2010 - 11:04 AM
Pentru o persoana:
1 ceapa rosie mare
2 linguri de ulei de masline extra
1 lingurita zahar
1 jumatate de pahar de otet balsamic
sare
Ceapa curatata si taiata solzi, am calit-o rapid cu cele doua linguri de ulei.Am adaugat zaharul si cand s-a topit, am adaugat otetul balsamic.Se lasa pe foc pana se evapora complet.Se lasa la racit si se serveste rece cu paine si branza tartinabila.Eu prefer pe cea de capra.
Daca serviti ceapa caramelizata pe felii micute de bagheta unse cu branza si le asezati alaturi de alte tartine sau bruschette, ve-ti face o multime de oameni fericiti.Garantat!
#2
Postat 18 December 2010 - 11:22 AM
#4
Postat 18 December 2010 - 12:54 PM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#5
Postat 18 December 2010 - 06:44 PM
Facet, faceti ca-i buna si sanatoasa.
#6
Postat 19 December 2010 - 10:15 AM
Oltul Dunare-l faceam!"
De reteta:
Multumeam
Merge si cu ceapa galbena, pana cumpar si eu un sac ca Adriana.
Si daca tot am deviat simfonic - dominanta si variatiuni - am inlocuit si zaharul cu mierea, iar sarea cu sosul de soya
.
.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#8
Postat 26 December 2010 - 11:40 AM
Cel mai mare succes l-a avut ceapa imbalsamata cu mamaliga. Cei care au gatit-o stiu de ce
I sugeram retete cu succes cosmic garantat de pe forum, trufandale, chinezarii, fructe de mare, seminţe de fructe de mare , etc.
Imi raspundea:
- Daaaaa! si dupa aceea imi faci te rog si o ceapa balsamica?
Vii multumiri si Sarbatori fericite!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#10
Postat 27 December 2010 - 09:36 PM
#11
Postat 28 December 2010 - 03:37 AM
bimbilica, la 27 December 2010 - 09:36 PM, a spus:
Bimbi, am tot zis si eu ca fac ceapa de asta, da' inca n-am apucat! Da' la cat ma duce pe mine scafarlia, un pahar ar insemna cam 200 - 250 ml, deci jumatea ar avea cam 100-125 ml. Daca o fi prea otetita ceapa, poate o lasi mai mult pe foc (zic io) si se mai evapora otetu'. Da' asta-i parere de afon, ca inca n-am dovedit sa iau ceapa rosie!
#12
Postat 28 December 2010 - 11:19 AM
#13
Postat 28 December 2010 - 05:47 PM
Eu am zis jumatate de pahar pentru ca o fac la ochi(la gust) si ceapa mea atata a cerut.
E chestie de gust.
#14
Postat 28 December 2010 - 08:46 PM
Lili,multumesc! Am facut-o si eu!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#15
Postat 15 January 2011 - 11:15 PM
#16
Postat 16 January 2011 - 12:45 AM
#17
Postat 16 January 2011 - 04:23 PM
Barbatu-meu a halit-o si în sandwich cu sunca si brînza
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#18
Postat 17 January 2011 - 12:40 PM
adi_edi, la 16 January 2011 - 12:45 AM, a spus:
Se evapora, ramane doar aroma.Eventual poti sa pui mai putin sau un pic de vin rosu.
Maya, merita un premiu sotul tau.Combinatia cu sunca e cat se poate de indrazneata.
#19
Postat 17 January 2011 - 07:37 PM
Maya, la 16 January 2011 - 04:23 PM, a spus:
trebuia sa te ascult
lasand gluma la o parte, Lili sunt in extaz!!!! nu reusesc sa imi revin. stiam ca o sa imi placa de cand am vazut-o prima data. o aveam in plan de craciun, dar n-am mai apucat. azi i-a venit randul.
vai de mine si de mine am facut din 3 cepe mari si mi-e teama ca pana maine nu mai e nimic. acum a terminat-o de facut si de halit o portie pe paine cu branza. uite
#20
Postat 18 January 2011 - 12:45 PM