Eu am procedat astfel:
am amestecat 450 gr zahăr cu 150 gr cacao

am adăugat 350 gr apă si 300 gr smantana lichidă

Am pus pe foc amestecand pana cind a inceput să fiarbă bine, după care am lăsat-o să fiarbă 10 minute amestecand in continuare.

Trebuie sa ajunga la 108°C. A mea ajunsese la 90°C şi ceva dar cum "crescuse" si ameninţa să dea pe dinafară am oprit-o.

După care am strecurat-o ca să fiu sigură că nu mai avea nici un bulgăre de cacao, e un pas foarte important si va recomand sa nu-l sariti, e pacat dupa munca pe care ati depus-o sa vedeti puncte pe glazura. Se lasa la racit

Cind a ajuns la 50° C, am adăugat 15 de grame de gelatină muiată in apă.
Cind ajunge la 40°C se poate folosi.
Instalatia cea mai eficienta pentru acoperirea integrala a unui tort se face asezindu-l pe un gratar, gratar care se pune deasupra unui recipient mai mare, apoi se varsa glazura peste tort, mai intii pe margine si apoi deasupra, se varsa din centru lasind glazura sa alunece singura pe tort si sa il acopere. Toata glazura care curge in recipient se poate refolosi.
Lucrul cel mai important e ca glazura sa nu fie atinsa cu nici un intrument, cutit sau altceva, altminteri nu va mai fi lucioasa ca oglinda. Poza asta e oribila dar arata un pic cit era de lucioasa

Cea care ramine se poate tine citeva zile la frigider si se poate folosi la orice va trebuie.