Glazura de ciocolata lucioasa ca oglinda
#42
Postat 31 December 2010 - 07:42 PM
Adriana, la 31 December 2010 - 07:08 PM, a spus:
Ma bucur ca in sfirsit ti-a iesit.
si
#43
Postat 31 December 2010 - 07:48 PM
#45
Postat 03 January 2011 - 10:24 AM
Glazura Adrianei e printre primele retete salvate de mine de pe forumuri!Pentru Adriana multe ! A fost foarte admiratata! Chiar in perioada respectiva fusesem la un botez unde se comandase tortul de la o cofetarie cu pretentii de pe aici (nu vreau sa le fac reclama ) si avea glazura de cioco identica cu cea care ne iese noua dupa reteta Adrianei...si m-am simtit bine stiind ca pot face si eu o glazura deosebita!
Nu m-am gandit niciodata sa folosesc frisca vegetala sau smantana normala! Daca ziceti ca merge si altfel poate o sa incerc! Problema cu marginile o am si eu, mai ales ca mi-e cam teama de partea cu gratarul!
#46
Postat 03 January 2011 - 03:12 PM
De ce ti-e teama de partea cu gratarul?
Eu pun glazura intr-o sticla cu cioc mic, nu's daca asa se zice , dupa ce am pus tortul pe gratar incep cu ciocul pe marginea marginii adica acolo unde se imbina marginile si o vars incet rotind tortul, daca s-a acoperit bine din prima gata, vars toata ciocolata exact in mijlocul tortului si o las sa cada singura pe toata suprafata si inevitabil inca o data pe margini.
Binenteles ca daca marginea nu e perfect neteda nici acoperita cu glazura n-o sa fie cine stie ce frumusete. Apoi marginile se pot ascunde ori cu biscuiti lipiti pe ea, ori cu bucatele de ciocolata, ori cu alune maruntite, ori cu margini de plastic.
#47
Postat 03 January 2011 - 04:10 PM
Adriana, la 03 January 2011 - 03:12 PM, a spus:
De ce ti-e teama de partea cu gratarul?
Eu pun glazura intr-o sticla cu cioc mic, nu's daca asa se zice , dupa ce am pus tortul pe gratar incep cu ciocul pe marginea marginii adica acolo unde se imbina marginile si o vars incet rotind tortul, daca s-a acoperit bine din prima gata, vars toata ciocolata exact in mijlocul tortului si o las sa cada singura pe toata suprafata si inevitabil inca o data pe margini.
Binenteles ca daca marginea nu e perfect neteda nici acoperita cu glazura n-o sa fie cine stie ce frumusete. Apoi marginile se pot ascunde ori cu biscuiti lipiti pe ea, ori cu bucatele de ciocolata, ori cu alune maruntite, ori cu margini de plastic.
Multumesc pentru explicatii Adriana!
Cel mai tare mi-era teama ca punand tortul pe gratar n-o sa-l mai pot lua de acolo sa-l pun pe platou . N-am nici ustensila din aia "cake lifter". Singura solutie este asezarea tortului gata de ornat pe un platou/carton exact cat baza tortului (sau o idee mai mic) si apoi sa-l pun pe gratar si sa incep glazurarea. In felul asta nu prea am ce sa risc! Cel putin asa m-am gandit eu!
#48
Postat 03 January 2011 - 04:48 PM
sau asta care e chiar pentru torturi, asta am luat-o de la Lidl
In lipsa lor insa poti face cum ai zis, punind tortul pe un carton cit blatul, in felul asta e mult mai usor de manevrat.
#49
Postat 03 January 2011 - 05:11 PM
Adriana, la 03 January 2011 - 04:48 PM, a spus:
paleta.jpg
sau asta care e chiar pentru torturi, asta am luat-o de la Lidl
paleta_torta.jpg
In lipsa lor insa poti face cum ai zis, punind tortul pe un carton cit blatul, in felul asta e mult mai usor de manevrat.
Da, exact niste lopeti din astea imi trebuie si mie! Multumesc mult!
#50
Postat 04 January 2011 - 12:37 PM
#51
Postat 04 January 2011 - 01:19 PM
#52
Postat 04 January 2011 - 09:53 PM
Adriana, la 04 January 2011 - 01:19 PM, a spus:
Multumesc Adriana !Cred ca voi apela la aceasta metoda cu cartonul dedesubt cat de curand.Multumesc inca o data!
#53
Postat 05 January 2011 - 08:26 AM
gabrenia, la 04 January 2011 - 09:53 PM, a spus:
Adriana, la 04 January 2011 - 01:19 PM, a spus:
Multumesc Adriana !Cred ca voi apela la aceasta metoda cu cartonul dedesubt cat de curand.Multumesc inca o data!
eu asa procedez de la bun inceput , tot din motiv de nesiguranta la transfer pe platou . de ce nu m-ati intrebat ?
#54
Postat 05 January 2011 - 09:09 AM
dani_ela, la 05 January 2011 - 08:26 AM, a spus:
gabrenia, la 04 January 2011 - 09:53 PM, a spus:
Adriana, la 04 January 2011 - 01:19 PM, a spus:
Multumesc Adriana !Cred ca voi apela la aceasta metoda cu cartonul dedesubt cat de curand.Multumesc inca o data!
eu asa procedez de la bun inceput , tot din motiv de nesiguranta la transfer pe platou . de ce nu m-ati intrebat ?
Si eu pun carton , la toate torturile , fie cu glazura , fie cu pasta de zahar . Alea cu pasta de zahar le imbrac tot pe un gratar , abia apoi le transfer pe tava , si definitivez decorul , pun marginile , si ce mai vreau/trebuie .
#55
Postat 01 March 2011 - 11:11 AM
Reteta:
355 ml smantana (1&1/2 c)
22 ml de miere sau de sirop de porumb (1&1/2 linguri)
355 ml cacao (1&1/2 c)
355 ml de zahăr (1&1/2 c)
15 gr unt nesărat (3 lingurite)
30 ml Vanilie (2 linguri)
GLAZURA: 1. Se pune frisca la baie-marie la foc mic. Se adauga mierea sau siropul de porumb si se amesteca. Se cern împreună cacao şi zahăr şi se adaugă peste smintina. Se adauga untul. Se amestecă la foc mic timp de aproximativ 10 minute, pana se omogenizeaza. Nu se fierbe. Se adauga vanilia. Glazură se trece prin sita fină. Folosiţi în timp ce este încă cald. Glazura se poate păstra pentru o săptămână într-un recipient sigilat în frigider. LA GLAZURAREA TORTULUI: 2. Se pune tortul pe o bază din carton care a fost tăiată pentru a se potrivi cu diametrul tortului (este mai usor de manevrat). Se pune tortul pe un gratar deasupra unei tavi ptr. a putea recupera glazura ce curge de pe tort. Se toarnă glazura de ciocolata calda cu generozitate peste tort pentru a acoperi complet. Bagati la frigider pentru 30 min. până când glazura se stabilizeaza. Dacă se doreşte, reîncălziţi restul de glazură şi repetaţi procesul pentru un al doilea strat. Raciti pentru a stabiliza glazura.
Scuze ptr. pozele nu prea reusite.
Daca stie cineva o crema suport care sa nu se topeasca atunci cind se toarna glazura este binevenit sa ne-o impartaseasca si noua.
#56
Postat 30 April 2011 - 01:33 AM
As veni cu o idee de refolosire a glazurii ramase: se poate amesteca cu pasta tahini si se obtine o crema tartinabila, o alternativa la nutela.
#60
Postat 27 February 2013 - 12:13 AM