Meniurile mele festive
#1
Postat 02 January 2011 - 09:35 PM
MENU CRACIUN 25 DECEMBRIE 2009
1. ANTIPASTI
1.1. Philadelphia cheese cu somon fume, icre negre, pasta de somon pe pat de castravete si de ridiche
1.2. Salata Caprese di mozzarella: Branza Mozzarella cu rosii condimentata cu ulei de masline si busuioc, piper negru proaspat macinat servita pe un pat de salata verde creata
1.3. Salata de somon cu ruccola: Somon fummè, ruccola, cappere; condimentata cu ulei de masline si zeama proaspata lamaie servite impreuna cu paine toast tartinata cu unt in momentul servirii
1.4. “Aguacate”: crema de avocado cu usturoi, ulei masline, zeama praspata de lamaie, servit cu grisini cu rozmarin/susan.
1.5. Salata de fasole rosie si porumb cu ton: bucati de Ton in suc propriu, fasole rosie si porumb fierte, dressing de ghimbir.
1.6. Tortillas al salsa pomodoro e basilico: Lipie integrala gratinata cu salsa pomodoro e basilico - rosii, usturoi si busuioc
1.7. Tabbouleh: patrunjel, couscus, menta, rosii, ceapa, ierburi aromate, ulei de masline, zeama proaspata lamaie, sare si piper, se serveste cu lipia integrala
1.8. Prune afumate invelite in coppa si verdeturi italiene trase la tigaie servite cu lipie integrala.
1.9. Grissini cu prosciuto crudo
1.10. Salata de cruditati: mar, morcov, telina, stafide, maioneza light
1.11. Salata de vinete in petale de ardei
1.12. Mouse de branzeturi fine in petale de rosii si ardei
1.13. Frigarui din mozzarella, masline de trei culori, pomodorini rosii si galbeni
1.14. Salata de brocolli cu seminte (de floarea soarelui, dovleac, nuci si mustar).
2. SECONDO
2.1. Curcan Tandoori: bucatele de medalion de curcan, servite cu orez salbatic fiert la abur, salata creata rosie&verde, feliute de ceapa rosie, feliute de lamaie
2.2. Friptura vitel, servita cu sosurile potrivite la alegere: Salsa Guacamole/ Salsa pomodoro e basilico/Tzatziki si cu ciuperci gratinate cu parmiggiano
2.3. Zucchini cu carnaciori de oaie inveliti in prosciuto crudo, garnisiti cu verdeturi italiene.
3. DOLCI
3.1. Tiramissù
3.2. Fructe mixte in fondue de ciocolata
BAUTURI
Prosecco/Sampanie
Limoncello/Martini dry/Campari orange/Martini Bitter/Rhum Havana Club
Expresso, apa minerala/apa plata si sucuri (portocale/portocale rosii/mere; Cola/Fanta)
In inel sub servetel era meniul tiparit pe foaie galbena.
Aici am preparat totul singura in dupa amiaza de ajun (am venit pe la 5 de la serviciu) si restul in dimineata de Craciun (imi place sa am totul cat mai proaspat posibil).
Nu am foto deecat de ansamblu si doar de la aperitiv. Fotograful a facut doar foto cu personaje apoi...
A fost multaaaa mancare desi am inceput la 13 si s-a plecat pe la 22 ...tot au ramas o multime de aperitive, pe care le-am infoliat si vidat bine si le-am dus cumnatei pe 27 pentru masa de sf. Stefan facuta pentru nepotelul meu cel mic. Nici nu am reusit sa le pun pe toate pe masa ... nu mai era loc ... Alta data o sa fiu ceva mai inspirata cu numarul de preparate.
Fetele de masa le-am distrus cu ceara ...am suflat in lumanari sa le sting.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#2
Postat 02 January 2011 - 10:01 PM
Revelion 2011 in doi parinti vegheati "de sus" de ingerasul care dormea .
Primul revelion petrecut ca pensionarii, dupa multi ani ... nici nu mai tin minte de cand nu am mai facut un revelion acasa la TV.
Cel mai simplu menu posibil si rapid de preparat in graba mare dupa ora 21:20 cand am reusit sa culc bebelusa, ca sa am totul proaspat cum imi place mie. Doar salata boeuf mi-a facut-o mama am pescuit-o de la ea dupa amiaza. La 22 am servit aperitivul. La 00:00 aveam friptura calda pe masa. La 2 am servit desertul. La 2 jumatate eu am tras la patut.
Iata meniul incropit in jumatate de ora:
Maya, multumesc mult pentru layout, dupa cum vezi nu m.am descurcat sa il am in fundal . Sper ca pana la sarbatorile de la anul sa invat.
Si acum dovezile:
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#3
Postat 02 January 2011 - 10:23 PM
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#4
Postat 03 January 2011 - 09:20 AM
#5
Postat 04 January 2011 - 12:38 AM
Il las pe pervaz la murat 3 zile ... pofteste de te serveste
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#6
Postat 27 December 2011 - 04:57 PM
Cu mare bucurie va prezint si eu meniul din acest an de Craciun (l-am ajustat azi, scotand ceea ce nu am servit, desi era in plan). B
ravasul a fost strecurat subtil, prin inel, sub servetelul auriu in forma de evantai (loc pe masa nu am avut pt toate preparatele decat la felul doi ), asa ca am servit pe bar aperitivele:
Bineinteles ca pozele mele sunt vai lume, doar pe ici pe colo ... . Eu musafiri putini, doar 3 + noi 2, dar fara ajutoare (doar cu un cipchil printre picioare) nici la preparat, nici la servit, doar la pozat si desigur mana de barbatul casei a fost ... imperfecta ...
Aperitivele:
Salata caprese
Platou de branzeturi mixte
Bresaola servita cu rosii cherry, ruccola si balsamico
Dubla simfonie de somon fummè
Tartine cu icre colorate, rosii si negre
Platou cu mezeluri traditionale romanesti
Prune afumate invelite in speck
Platou cu cuburi surpriza invelite in hamon serrano
Vedere chinuita de ansamblu cu barul de aperitive
Felul principal (aveam planificat si cotechino cu linte + carnati de copt atunci la masa, dar la cererea comesenilor am renuntat la ele ... si am ramas cu lintea garnitura la curcan), l-am avut doar pe Mr. Goose al domnului Gordon (multumesc Olguta ).
Fata de reteta dumnealui am umblat doar la mirosenii (l-am bagat frecat cu 36 h inainte adaugand la ce a zis musiu si usturoi si un strop de ulei de masline + vin rosu si o parere de sos de soia, gansacul meu nefiind prea gras ca in filmulet) si la timpul si temperatura de coacere (Eu am copt 20 min/kg la 250 grade cu folie si inca 3,5 h la 150 grade cu folie... rezulta piept nears pe deasupra, dar rumen frumos si carne coapta bine). Intr-ansul am bagat 2 gutui si o portocala:
l-am dezosat complet:
grasime nu a ramas multa, e drept gansacul asta nu era exagerat de gras ca si cel din poza maestrului (in tava Ikea a rams doar carcasa nefeliata):
si a iesit o multime de carne, buna si absolut deloc grasa! Intr-adevar toata grasimea s-a scurs prin procedeul lui Ramsay
Deserturile nu le-am mai dovedit pe toate (cozonac nu a mai vrut nimeni)
Terina de visine cu sos de pepene galben (cam molicica si neprezentabila, dar foarte apreciata) a fost culmea imperfectiunii, mai ales ca din neatentie am pus tava pe plita calduta :
Si un final glorios: bomboanele facute cu manutele astea 2: trufele Stellei si Rafaello Izuk dar tricolor
Beuturile nu le-am poznat dar vinurile La Cetate sunt bune rau si am avut un Fragollino sfizioso cu fragute in el, din care alunecau delicate in paharel cateva bucati.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#7
Postat 27 December 2011 - 04:59 PM
pana atunci imi er scuze tuturor pentru pozoaiele de mai sus
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#8
Postat 27 December 2011 - 05:01 PM
si daca Gianina ar fi dama buna, ar da si niste harbujei acolo, ca sa mearga mai bine gansacul
#9
Postat 27 December 2011 - 05:02 PM
#10
Postat 27 December 2011 - 05:10 PM
stella, la 27 December 2011 - 05:01 PM, a spus:
si daca Gianina ar fi dama buna, ar da si niste harbujei acolo, ca sa mearga mai bine gansacul
porcariile au fost tare bune, pentru cine e in RO, dau hint cu firma de le comercializeaza la targurile traditionale
dupa ce mananci toate porcariile salata de ruccola si spanac crud merg al mai bine, pariol. Dar daca insisti sa vie Geany cu harbujii calare pe topicul meu, voila fato ca te bagara si la mine in carti Aveam si eu muraturi mixte, dar nu au mai fost dorite ... Am avut noroc ca gasca s-a degresat complet ... altfel nici aia nu mai intra dupa atatea aperitive, desi am facut o pauza considerabila intre aperitiv si fel principal (Am stat la masa de la 14 la 20 ... )
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11
Postat 27 December 2011 - 05:12 PM
any_annette, la 27 December 2011 - 05:02 PM, a spus:
Merci Any! Se face foaaarte simplu, il recomand, mai ales ca nu iese gras deloc!!! Si felierea a fost usoara, desi ma temeam de ea. Este insa mai fada carnea decat cea de rata desi am condimentat-o 2 zile la baitz ... probabil unde s-ascurs toata grasimea ... .
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#12
Postat 27 December 2011 - 05:24 PM
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#13
Postat 27 December 2011 - 05:38 PM
Ai muncit mult. Ingerasul off, off ce dulce este.
Sa`ti traiasca sanatoasa si sa aibe parte`n viata numai de lucruri bune.
#14
Postat 27 December 2011 - 05:45 PM
Poza aia pe care ai intitulat-o " vedere chinuită asupra barului cu aperitive" este incorect denumită, din punctul meu de vedere...
Eu i-aş fi spus: vedere CHINUITOARE asupra... etc. Pe mine mă chinuie, că salivez intens, deşi de 2 zile doar mănânc, dorm, mănânc...
Doamne, bine arată toate, dar produsul cel mai reuşit este, clar, Bea, aici se vede foarte bine talentul tău... o pup dulce şi îi doresc ce e mai frumos şi mai bun pe lume...
Foarte multă muncă, foarte frumoase rezultate, nu ştiu cum reuşeşti...
#15
Postat 27 December 2011 - 05:48 PM
cerra, la 27 December 2011 - 05:38 PM, a spus:
Ai muncit mult. Ingerasul off, off ce dulce este.
Sa`ti traiasca sanatoasa si sa aibe parte`n viata numai de lucruri bune.
cerra iti multumesc! si tu ai muncit si pregatit si mai grozav ca mine! multumesc pentru urari, sa-ti dea Doamne Domnul inzecit si tie inapoi!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#16
Postat 27 December 2011 - 05:50 PM
'A mica m-a lasat paf cat de-n pas cu moda e!
#17
Postat 27 December 2011 - 05:52 PM
Dragalasa e un copil normal, care face ce vrea , cum vrea si cand vrea..nici a mea nu statea la pozat ,
#18
Postat 27 December 2011 - 05:53 PM
koral, la 27 December 2011 - 05:45 PM, a spus:
Poza aia pe care ai intitulat-o " vedere chinuită asupra barului cu aperitive" este incorect denumită, din punctul meu de vedere...
Eu i-aş fi spus: vedere CHINUITOARE asupra... etc. Pe mine mă chinuie, că salivez intens, deşi de 2 zile doar mănânc, dorm, mănânc...
Doamne, bine arată toate, dar produsul cel mai reuşit este, clar, Bea, aici se vede foarte bine talentul tău... o pup dulce şi îi doresc ce e mai frumos şi mai bun pe lume...
Foarte multă muncă, foarte frumoase rezultate, nu ştiu cum reuşeşti...
esti o scumpa si o draguta ! eu am facut in doi timpi si trei miscari totul, nu am facut chestii complicate si care cer timp, cum ati facut voi! Eu cred ca asa cum ai spus cel mai mult conteaza sa nu fim obosite si chinuite, sa fie toti veseli in casa ...asta e cea mai mare bucurie!
Oricate observatii, doamna profesoara Mai ales de astea de nu ma ustura deloc ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#19
Postat 27 December 2011 - 05:58 PM
moatza, la 27 December 2011 - 05:50 PM, a spus:
'A mica m-a lasat paf cat de-n pas cu moda e!
Merci! lasa draga moatzo, ca tu ne-ai rupt gurile cu preparatele (mai ales toba si acum ma gandesc la ea ... soacra nu a dat ... cica nu i.a placut cum a iesit ... cine stie ... ), acum la spartul targului ce ne aratam si noi ...
pe a mica o mai astept doar un pic sa o exploatez la muncile casnice ... in pas cu moda asa ... Aseara a insistat si a insistat si a insistat sa dea cu mopul dormitorul si baia mare. Promitator, isn't it?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#20
Postat 27 December 2011 - 06:00 PM
stella, la 27 December 2011 - 05:52 PM, a spus:
Dragalasa e un copil normal, care face ce vrea , cum vrea si cand vrea..nici a mea nu statea la pozat ,
are noroc de rasfat de la toate neamurile! + acolo in dreapta cutioantele aela mari sunt si cadourile mele (cosuri de Craciun de pe la parteneri de job ... ) si nelipsita cutie de ciocolaterie de mare clasa de la presidentul din Italia).
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!