Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#101 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 January 2011 - 11:49 AM

Vezi postareaMutti, la 08 January 2011 - 11:28 AM, a spus:

Daniella, linisteste-te , te rog!

Si tu esti slaba, poate cand ai fost BB ai fost si mai slaba....copiii seamana pe parintzi. A prietenei mele are 60 de cm la 2 luni !!!!! Si 4500 grame. Dar dr a zis ca e sanatoasa!!! Si masa-i lunga si slaba si , cf mamei ei , cand era mica era ca un copil subnutrit!!!! ( si mama ei a fost asistenta la maternintate , deci cunostea ceva ) Si fata asta mananca si san si formula , mai mult decat Elena care-i cu 2 luni mai mare !!!!!

Mulge niste lapte si lasa-l intr-un pahar sa vezi cata smantana se aduna. Cu toate ca daca laptele ar fi prea slab si ea nu s-ar satura , Bea ar plange.

Cere si alta opinie inainte de a te innebuni!!!!

Pe Elena am cantarit-o la ultima baie , 6500 si are 65 sau 66 cm. Mult nu manca dar are metabolismul lu' ma-sa , cat manca se depune :)

Copiii sunt diferitzi , sa stii. Du-te la alt pediatru!

Pai da, eu am fost foarte mica si slaba! Nici nu m-a dat la scoala de mica si slaba ce eram si au venit dupa 3 saptamani sa ma ia cu arcanul, ca era obligatoriu la 6 ani pe vremea aia si initial gasisera o scutire de la medic. Tati e slabut si el 1,75m cu 70 kg, adica e foarte bine, nu e slab, avem masura S si el si eu. Si daca seamana cu tac-su la mancare, care mananca putin si o data pe zi...cred ca :) plec de acasa ! Nepota-miu al mic, care seamana cu neamul nostru (constitutie mai delicata) are 12 kg la 3 ani...si i-au facut toate analizele, nu are nimic ...trebuia sa aiba min 17 kg. Si asa i-a zis si cumnata-mii medicul sa ii dea LP ca nu ia in greutate. A inceput cu LP si degeaba tot nu se ingrasa, apoi i-a zis sa inceapa diversificarea, a facut si asta, degeaba tot nu lua copilul ca in grafice...si evident a pierdut si laptele. Tata povesteste ca pana la 30 ani avea vreo 60 kg si ca ii spunea lumea ca e cat o oaie :)

La doua pediatre merg, cand la una cand la alta, nici una nu m-a convins destul cat sa raman la ea. Si cea de luna trecuta, mi-a spus ca in luna a 3-a a luat putin, in a 2-a a fost la limita si ca daca in a 4-a nu ia min 750g, sa ii dam supliment de LP.

Sa stii ca nu am avut nici o reactie pana acum dupa vaccin, poate somnolenta. Am fost la Mall si la restaurant dupa aia si a dormit. Apoi cand am ajuns acasa a fost foarte cumintica pana cand s-a culcat.

I-am spus doctoritei ca sunt copiii diferiti, de ce ar trebui neaparat sa fac ceva daca ia prea putin in greutate si a zis ca da sunt dif, dar ca in primul an ar trebui sa mearga pe un grafic, macar minim pe care merg toti copii.

Bea nu arata slaba, ca un copil subnutrit, mie mi se pare ca arata f bine pt inaltimea ei: nici grasa, nici slaba. Da sa se ridice in fund, face vocalize toata ziua ... e un copil puternic si sanatos, zic io :) (manca-l-ar mama puiul ciorii :D )

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#102 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 January 2011 - 11:59 AM

Eataly, luni la prima ora ma duc sa ii recolteze (ne-au recomandat sa ne recolteze ei cu punguta, ca e mai dificila procedura acasa). Ne-a dat de facut sumar de urina si urocultura. Si dr a suspectat infectia urinara. Eu nu mi-am dat seama ca nu mai mananca la fel de mult, ca la san sta ..., dar probabil se alinta si nu suge.
Ma bucur ca mi-ai spus asta, ca acum sper sa fie infectie urinara si apoi sa ne revenim, mi-ar parea rau sa o bag pe alta hrana daca am lapte si ea e multumita la san. Zice ca la fetite sunt mai frecvente infectiile urinare, pentru ca e mai usor sa intre fecalele in zona genitala, in scutec, desi o curat mereu bine acolo ... .

#103 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 January 2011 - 12:16 PM

Astazi, acum, vad clar ca nu mai mananca precum manca inainte :) si dupa ce mananca ce e bun si gras scoate afara ultimii ml supti. Poate o fi de la vaccinel, sau e ceva cu infectia urinara? De ce nu m-o fi spus toanta aia la care am fost luna trecuta. Eu ii spuneam ca nu suge la ambii sani, ea ii dadea cu LP...
Am avut mai multe semne in sensul asta, dar acum, dupa rezultat, daca e pozitiv, o sa ma duc numai la pediatra aceasta asta, la care am fost ieri.

#104 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 January 2011 - 12:54 PM

Daniella eu sper sa n-aibe infectie urinara si sa fie o chestie mai banala.Dar vazand ca examenul de urina nu-i ceva dureros pentru bebe si e necesar.Il faci si stai linistita.

Manu n-a intrat niciodata in grafic, daca am timp mai tarziu ti-l descriu.Tot mereu mi-a zis ca-i mica, ca nu prea creste si dupa probleme cu infectia.

#105 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 08 January 2011 - 01:22 PM

Daniella , o fi si de la vaccin...

Fa-i analizele de urina si ai sa vezi .

#106 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 January 2011 - 01:29 PM

Azi i-am fiert si niste para in desert , para cu mar amestecata. A fost bun.:)

Oare pot sa-i mai dau o masa seara? si cam cat de tarziu?

#107 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 January 2011 - 02:53 PM

Daniella, si eu sunt de parere ca a luat prea putin. Din experienta mea cu Teo (ca stef a mers ca la carte) se poate ca doreste si altceva decat lapte. Al meu tot asa, scadea in curba, am fost monitorizati la fiecare 2 saptamani si abia acum, dupa 1 luna de diversificare, a inceput sa fie ia in greutate "normal". Si am observat ca lui ii place sa manance cu lingurita mancare solida.

Mutti, eu dau cateodata aceeasi macare, doar un pic schimbata in sensul ii bag o lingurita de cereale sau lapte in mancarea de la pranz, asa ca diversificare :lol:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#108 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 January 2011 - 10:29 PM

Azi asta mica nu a avut deloc pofta de mancaer, nu a mancat mai nimic. A refuzat mancarea. Daca a stat la san, nu tragea, sanul era tot plin. Cred ca e de la vaccin. Am citit pe prospect si pierderea poftei de mancare e la reactii adverse FOARTE FRECVENTE.

Eataly ce sa fie ceva mai usor daca nu e infectie urinara, ca nu mi-a dat pediatra o alta varianta.

Tu la ce varsta ai inceput diversificarea pt Manu?

Cu Teo la ce varsta ai ineput diversificarea, Aura? Si cu ce ti.a spus sa incepi?

#109 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 09 January 2011 - 09:44 AM

Daniella si eu cred ca e de la vaccin si e posibil sa faca si un pic de febra.Daca vrei iti trimit si tie cartea electronica,poate te ajuta cu diversificarea

#110 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 January 2011 - 11:31 AM

Elena are zile cand parca traieste cu aer!!!! Mi-a scuipat si laptele in ochi!!!! A sarit peste o masa cam cu 10 zile inainte de a incepe diversificarea. Dar cam o data la 3 zile recupera :pupic: , in sensul ca manca noaptea mai mult.

#111 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 January 2011 - 12:27 PM

Azi dormit pana la ora 12 si la 12 m-am dus eu sa o trezesc, pentru ca ea nici gand. Somnoroasaaaaa a deschis ochisorii si a bagat iute degetul in gurita! Am schimbat-o am mai intarziat 10-15 minute cu diverse, ea nici gand sa ceara mancare. A papat ceva, dar sanii sunt tot doldora...deci putin.

Ma gandeam acum, daca ea cea mai buna masa o ia seara, cand suge mult, daca eu ii voi da seara cereale nu pierdem si masa asta de lapte si in plus mi se duce si laptele? :pupic:

#112 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 09 January 2011 - 05:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 January 2011 - 10:29 PM, a spus:

Cu Teo la ce varsta ai ineput diversificarea, Aura? Si cu ce ti.a spus sa incepi?

la 5 luni. Am inceput cu suc de mere, morcov, cate o lingurita dupa masa de la pranz. Apoi am bagat piure fff zemos si cereale seara in lapte. Am inceput mai devreme (la 6 luni e recomandat aici) pentru ca scadea in greutate si pentru ca statea toata noaptea cu mine in pat, la sanul meu. Lapte aveam, dar cred ca nu mai era consistent.

#113 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 January 2011 - 08:35 PM

Si eu am lapte.
De consistenta nu stiu ce sa spun. Posibil sa nu mai fie asa interesata de lapte, sa se fi plicitisit? sa vrea si altceva?

#114 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 January 2011 - 02:31 PM

Azi i-am dat EXACT aceleasi legume ca si ieri numai ca n-am mai pus carne in ele. Scuipa mancarea si plange de numa. Sa fie de la carne???????????????

Chiar asa sa-i placa?

#115 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 11 January 2011 - 03:16 PM

Manu era sensibila la schimbari culinare cand era bebè(pana la 10 luni).Ii dadeam o saptamana aceasi papa.Cum puneam un element nou, simtea.In sensul ca primele imbucaturi stramba din nas, scuipa, mai inghitea.Incet, incet il accepta.

Daniella ati facut examenul de urina?

#116 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 11 January 2011 - 03:31 PM

Vezi postareaMutti, la 11 January 2011 - 02:31 PM, a spus:

Azi i-am dat EXACT aceleasi legume ca si ieri numai ca n-am mai pus carne in ele. Scuipa mancarea si plange de numa. Sa fie de la carne???????????????

Chiar asa sa-i placa?

Si eu tot asa bagam elemente noi,ca Lili,deci nu schimbam des.
Dupa ce am introdus olecuta de carnita,cum spuneam,a devenit leguma preferata :floare: ..cu toate ca dupa o vreme i-a trecut,apoi iar...si uite acum,nu se da deloc în vînt dupa carne.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#117 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 January 2011 - 04:47 PM

pai , asa am facut si eu , dar m-am gandit sa vad ce face fara carne.....

a fost PRAPAD

Pana la urma , de foame , a mancat si asa :blob8:

Din cate am citit eu carnea e necesara , dar 2 zile pe saptamana se face pauza. Voi ce stitzi?

alta intrebare: Care sunt sursele alternative de fier pt bebi mici?

Maya, tu de la ce varsta i-ai dat fetei Brokoli? Sa incerc pe de acum? Mi-e teama sa nu faca Blähungen.... :hug:

#118 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 January 2011 - 05:44 PM

Vezi postareaMutti, la 11 January 2011 - 04:47 PM, a spus:

pai , asa am facut si eu , dar m-am gandit sa vad ce face fara carne.....

a fost PRAPAD

Pana la urma , de foame , a mancat si asa :hug:

Din cate am citit eu carnea e necesara , dar 2 zile pe saptamana se face pauza. Voi ce stitzi?

alta intrebare: Care sunt sursele alternative de fier pt bebi mici?

Maya, tu de la ce varsta i-ai dat fetei Brokoli? Sa incerc pe de acum? Mi-e teama sa nu faca Blähungen.... :-*

In alea 2 zile de pauza de la carne, eu ii dadeam galbenus de ou, insa cel mult o jumatate de galbenus... al meu prefera oul de mii de orii carnii :blob8:
Sa nu ii dai albus decat dupa 1 an..risc mare de alergii :hug:
Imagine postata

#119 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 January 2011 - 05:52 PM

merge galbenush la 4 luni , deja ?

#120 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 11 January 2011 - 06:57 PM

Vezi postareaMutti, la 11 January 2011 - 04:47 PM, a spus:

Mi-e teama sa nu faca Blähungen.... :blob8:

mutti, e a doua oara cand mentionezi termenul asta. Scuza-mi ignoranta, dar ce inseamna?

In legatura cu galbenusul de ou, aici se da din luna a 8-a, adica la 2 luni dupa ce se incepe diversificarea. Tu, daca ai inceput mai devreme, ma gandesc ca poti sa-l introduci pe la 6 luni.

Teo a mancat azi branza proaspata facuta in casa, amestecata cu supa de brocoli ingrosata cu un pic de faina de orez.

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul