Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#1001 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 19 July 2011 - 07:14 PM

Si eu as vrea ca Elena sa pape cu noi la masa , dar numai la micul dejun e prezenta. :) Cand mancam noi de amiaza , pe la 14.00 , ea nu-i trezita si la 8.00 seara , la cina , e culcata deja.....

#1002 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 July 2011 - 08:51 PM

Maria de ce a recomandat pt Cris nutritionistul paste si biscuiti? Referitor la alergii, sau este recomandat la etapa asta de varsta?
Eu nu i-am facut paste, dar cand i-am dat din Italia la borcanel sau de la noi, manca de zici ca era sfarsitul lumii. Cred ca e fain sa iei de alea marunte si sa le faci cu sos de rosii proaspete decojite, cu ulei EV, busuioc proaspat, usturoi si parmezan cum a zis moatza, ar fi pastele clasice italiene.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1003 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 July 2011 - 01:07 PM

Daniela, nutritionistul a insistat pe fainoase, dar cum nu eu am vorbit cu el, nu stiu detalii. Banuiesc ca e o necesitate pentru el care nu consuma lactate. S-ar putea sa fie vorba si de calciu care se gaseste in fainoase, de ex.

In leg cu sosurile, ca m-ai intrebat. Vreau si trebuie sa il expun la o varietate cat mai mare de 'mancaruri'.
- trebuie, asa a spus dieteticianul, ca cu cat mai multe cu care intra in contacct in perioada asta, cu atat va fi9 mai putin mofturos in viitor)
- vreau pentru ca asa imi spune mie instinctul, asa simt ca trebuie. si eu personal daca mananc legume cu carne trei zile la rand de ex nu mai vreau si a patra zi (de ex). imi place mancarea cat mai diversificata chiar si de la o masa la alta, diversificata ca ingrediente, ca mod de preparare, ca mod de prezentare, ca si consistenta samd

asa gandesc eu ca e mai bine pentru el, din cat am reusit sa il cunosc pana acum. iti dau un exemplu simplu: banana. I-am dat banana la micul dejun de multe ori si i-a placut la nebunie, manca cate o banana mica intraga odata. Ei bine, cam a treia zi deja nu mai manca cu pofta. a patra zi refuza. Si am observat asta de mai multe ori, pe parcursul a mai multe saptamani. E clar ca el se bucura de un aliment sa zicem doua zile la rand dupa care nu-i mai trezeste interesul. Si ii ofer mancare si in functie de criteriul asta. Eu personal rar ma bucur de aceeasi mancare doua zile la rand, sau mai bine zis sunt rare mancarurile pe care eu sa le mananc cu placere 'si a doua zi'.

#1004 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 01:13 PM

ai dreptate si fiica-mii ii place o mancare noua in prima zi doar, ceea ce e valabil si la mine
doar ca eu nu prea le am cu sosurile decat daca au in compozitie doar legume, carne, ulei, smantana ... nu hotarat pt faina ... de aia nici bechamel nu-mi place ...Doar cu ciulamaua cochetam B) si cu sosurile de la mancarurile chinezesti care au amidon...acum am renuntat si la acelea, printr-un exercitiu de ... silueta, dar nu am inca nici un rezultat, desi am scos dulciuri, orez, paste (faina alba, paine, patiserie nu mancam nici inainte).
tu ti.ai revenit la greutatea de dinainte de sarcina?

tu cand spui ca i-ai da sosuri, cam la care te gandesti?

nici suplimente de calciu nu ai voie sa-i dai? noua homeopata ne.a dat niste remedii pe baza de calciu pt Bea ca are fontanela "cam mare" inca si pt ca nu prea mananca ...

mutti cum ii dai remediile? aia mica le scoate afara cu limbuta :Demon: Trebuie sa le dizolv intr-un picut de apa sa nu ramana nebauta ...

#1005 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 July 2011 - 02:13 PM

ce remedii , Daniella?

pastila de vit D su fluor ori i-o bag in gura si apoi sticla de lapte , ori o dizolv in apa de la LP. Cum apuc.

Acum ia sirop de tuse , asta i-l dau cu linguritza.

#1006 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 03:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 20 July 2011 - 01:13 PM, a spus:

ai dreptate si fiica-mii ii place o mancare noua in prima zi doar, ceea ce e valabil si la mine
doar ca eu nu prea le am cu sosurile decat daca au in compozitie doar legume, carne, ulei, smantana ... nu hotarat pt faina ... de aia nici bechamel nu-mi place ...Doar cu ciulamaua cochetam :lol: si cu sosurile de la mancarurile chinezesti care au amidon...acum am renuntat si la acelea, printr-un exercitiu de ... silueta, dar nu am inca nici un rezultat, desi am scos dulciuri, orez, paste (faina alba, paine, patiserie nu mancam nici inainte).
tu ti.ai revenit la greutatea de dinainte de sarcina?

tu cand spui ca i-ai da sosuri, cam la care te gandesti?

nici suplimente de calciu nu ai voie sa-i dai? noua homeopata ne.a dat niste remedii pe baza de calciu pt Bea ca are fontanela "cam mare" inca si pt ca nu prea mananca ...

cu greutatea... ah subiect sensibil si fierbinte :lol: . nu mi-am revenit, eram o slabatura cand am ramas gravida si itnre timp am avut niste tentative de diete sau ma rog, ceva restrictii. Am slabit ff incet, dar totusi am slabit si asta ma bucura. ultima oara cand m-am cantarit aveam 66kg, de vreo luna nu m-am mai cantarit. Deci sa zic ca din decembrie pana acum am scazut 8-9kg. Tu de cand ai inceput 'dieta' (restrictiile)?

cand ma refer la sosuri, ma refer la fel ca tine la sosurile care formeaza mancaricile. de ex ciulamaua e un sos in sine. Ei bine eu ciulama nu pot sa-i dau pentru ca se face cu lapte. (stie cineva o ciulama fara lapte?) Daca eu gatesc ciulama, nu pot sa-i dau si lui. Sunt f multe mancarici gen tocanite,pe care eu le ingros cu smantana si dina stea nu ii pot da. Daca il vreau la masa cu noi, trebuie sa pot gati fara lactate mancaricile si sosurile. cam asa.

Suplemente eu nu i-am dat, nu mi-a recomandat nimeni si de capul meu nu i-am dat (nu sunt prea incantata de suplementele astea, zic eu ca o alimentatie variata si sanatoasa at trebui sa fie suficienta). Nici vitamina D nu i-am dat... asta nu mai stiu daca e bine. Oricum, Cris are fontanela inchisa deja, nu stiu daca i-ar folosi.

#1007 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 03:38 PM

Vezi postareaMutti, la 20 July 2011 - 02:13 PM, a spus:

ce remedii , Daniella?

povesteai ca ii dai remedii homeopate, ba globuli de musetel, ba nu mai stiu ce ... poate nu am inteles bine?

#1008 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 04:25 PM

Maria, ciulamaua mama o face fara lapte si/sau smantana (ea o face cu unt, dar tu poti face cu ulei ca mai jos).
Pt ciulama de pui de exemplu. Iti trebuie:

•2 pulpe mari de pui
•1 ceapa mare
•1 morcov
•1 cartof
•sare si piper sau condimentele dorite
•5 linguri cu varf de faina
•1 ceasca ulei de masline (sau margarina)
Pregatesti asa:

1. Se spala bine pulpele de pui si se pun la fiert in apa rece cu morcovul, cartoful si ceapa intregi.
2. Dupa ce s-au fiert se scot din supa obtinuta, care se potriveste de sare si piper + condimentele care va plac (coriandru, nucsoara, curry de ex), se dezoseaza si se toaca mai mare.
Intr-un vas se pune faina la rumenit foarte putin (atentie nu trebuie sa se maroneasca si atentie se foarte repede!), amestecandu-se continuu si apoi se adauga uleiul si se amesteca energic ca sa nu se formeze cocoloase. In caz ca s-au format nu e un capat de tara- folositi mixerul bat dupa ce turnati si supa.
Se toarna supa atat cat este necesar sa devina de consistenta dorita.
Se adauga si carnea fiarta si se mai fierbe putin.
Se serveste calda cu mamaliguta.

Similar poti face ciulama de ciuperci: Ingrediente: 1 ceapa, 500 gr ciuperci, 2 linguri de faina, ulei, apa, patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se taie julien, se pune la calit cu putin ulei. Cand este putin moale se adauga ciupercile taiate felii si se calesc cu ceapa, se pune un capac si se lasa 10 min. Daca s-au fiert se condimeteaza dupa gust si se pune patunjelul taiat marunt. Faina se amesteca cu apa pana iese un amestec de consistenta smantanii, se toarna peste ciupeci si se lasa la fiert 5 min. Se poate subtia cu apa in caz ca se ingroasa prea tare.

Si celelalte sosuri de care pomenesti eu le ingros prin folosirea de mai multe legume (radacinoase, dovlecel, eventual un cartof) si rosii (eventual rosii decojite din conserva daca nu e sezon sau nu ai timp, sau bulion), rar folosesc smantana/lapte la sosuri. Ies bune sosurile cu gust pronuntat de legume si carnita, nu-i musai de lapte/smantana. Eu stiu ca mai mult in Ardeal se gateste cu smantana, pe aici nu prea.

#1009 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 July 2011 - 04:40 PM

nici eu nu folosesc smantana decat f rar.
Acum stau si ma gandesc cum fac eu sosurile :lol:
cred ca le fac ca si daniella, cu rosii. Cand fac tocanite sau ghiveci de legume pun rosii si bulion de rosii, fara smantana, fara faina, e de ajuns amidonul din cartofi.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1010 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 06:06 PM

Daniela, multumesc pentru reteta - chiar m-a inspirat, cred ca o fac deseara pentru maine :lol:

Daniela si Aura, sosul pe baza de (suc de) rosii e o varianta, si mai fac si eu, dar nu e atat de versatil, are un gust puternic care nu poate fi usor influentat (gustul si parerea mea...). Un sos pe baza de smantana poate primi o multime de gusturi, de la ciuperci, carne, vin, verdeturi, branza, curry, soy sos, teryaky sos, usturoi si or mai fi. Mi se pare mult mai versatil cel de smantana. Dar va multumesc pentru idei, sigur imi prind bine - o sa incerc sa introduc sosul de rosii proaspete mai des si sa experimentez mai mult cu el.

*

Aseara am avut cartofi prajiti cu pastrav la cuptor si morcovi mici tot la cuptor. A mancat Cris multi cartofi (eu ii fac moi, pufosi) si putin peste - primul lui peste :lol: . Cati i indesa cartofi in gura unul dupa altul si el statea docil :lol: . (deci am trecut la o noua etapa, in care Cati gaseste interesant sa-l hraneasca - alt pericol... :lol: )

Pentru dimineata am gatit un gris cu lapte de cocos indoit cu apa, scortisoara si zahar muscavado. A iesit cam prea dulce... au mancat copiii amnadoi de dimineata, dar nu mult. Alta data o sa fiu mai atenta.

#1011 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 06:19 PM

Vezi postareaMariaSan, la 20 July 2011 - 06:06 PM, a spus:

Daniela, multumesc pentru reteta - chiar m-a inspirat, cred ca o fac deseara pentru maine :lol:

Daniela si Aura, sosul pe baza de (suc de) rosii e o varianta, si mai fac si eu, dar nu e atat de versatil, are un gust puternic care nu poate fi usor influentat (gustul si parerea mea...). Un sos pe baza de smantana poate primi o multime de gusturi, de la ciuperci, carne, vin, verdeturi, branza, curry, soy sos, teryaky sos, usturoi si or mai fi. Mi se pare mult mai versatil cel de smantana. Dar va multumesc pentru idei, sigur imi prind bine - o sa incerc sa introduc sosul de rosii proaspete mai des si sa experimentez mai mult cu el.

Eu toate astea:
"ciuperci, carne, vin, verdeturi, branza, curry, soy sos, teryaky sos, usturoi si or mai fi."
le combin cu sosul de rosii fara probleme. uneori pun mai multe rosii, alteori mai putine, depinde ce vreau sa predomine. Am mereu in casa in jur de 10 conserve (400 g) de alea de rosii decojite (taiate sau nu cubulete, cum le gasesc la oferta). Imediat desfac conserva si rezolv sosul cu cateva condimente care ma inspira atunci si functie de ingredientele principale ale mancarii (pui, porc, vita, ciuperci, fructe de mare). Branzeturile pe care eu le folosesc in combinatie cu sosul asta sunt mozzarella si parmezan (in farfurie). La peste nu prea pun rosii ca il prefer mai simplu, doar cu lamaie, ulei, capere si mirodenii la cuptor, dar in rest ... folosesc mult sosul de rosii, soia, teryaky si ma joc mult cu legume si verdeturi.

#1012 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 06:21 PM

ce e aia muscavado?

Bea nu mai sta sub nici o forma in scaunul de masa, se rasuceste si se ridica pe spatar ... nu stiu ce ne facem? trece oare perioada asta, sau pot "arunca" si scaunul?

#1013 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 July 2011 - 06:25 PM

eu am facut pentru prima data orez cu lapte de cocos in varianta sarata. Adica fara zahar, cu zeama de lamaie, sare, piper si patrunjel. Sunt curioasa daca mananca.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1014 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 06:27 PM

ok, promit ca o sa incerc si eu cu rosiile, sa experimentez. :lol:

muscavado este un zahar nerafinat (info)

eu l-am 'aruncat' - scaunul. nu stiu daca l-am folosit doua saptamani cu Cris. l-am dat cadou...
nu stiu ce sa-ti zic. eu il hranesc pe Cris la mine in brate su il asez in fund pe masa ca sa il vad mai bine - lui ii convine ca vede de sus tot, oooh alta viata :lol:

#1015 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 06:31 PM

Am uitat sa-ti spun ca si la mine vinul e nelipsit din preparate. Dar eu il pun direct peste ingredientul principal: carne, peste, ciuperci dupa ce se calesc usor cu legumele, las sa se evapore, dupa care pun sucul de rosii si alte mirodenii.

Am uitat sa iti raspund: de 3 luni (cu o intrerupere de 1 sapt) ma restrictionez la dulciuri, orice faineturi, orez, paste. Nu am dat nene jos 1 gram (aproape)! Dupa o luna am dat jos 2,5 kg, dupa care am pus la loc 1,5 kg. Sunt un car de deznadejde :lol: , mai ales ca in 10 zile plec in concediu si speram sa ma pot imbraca si eu in haine care-mi vin lumea, ca m-am saturat sa am burta! ... nu mai zic de plaja ... Am ramas cu 8 kg dupa sarcina, plus vreo 4 luate inainte in ultimul an, plus vreo inca 62,5. Sunt, sunt, sunt ... :lol:

E clar ceva nu fac bine, trebuie sa schimb ceva!

anyway eu cred ca buba e ca mananc seara tarziu 22-23 e cina la mine, duap ce culc bebelusa.

#1016 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 06:33 PM

Vezi postareaaura, la 20 July 2011 - 06:25 PM, a spus:

eu am facut pentru prima data orez cu lapte de cocos in varianta sarata. Adica fara zahar, cu zeama de lamaie, sare, piper si patrunjel. Sunt curioasa daca mananca.

eu am mai gatit orez in lapte de cocos pe vremea cand aveam timp de experimente :lol: , tot asa cu sare si condimente si l-am servit drept garnitura (sotul este carnivor inrait, eu sunt carnivora de carnuri uscate/afumate)

#1017 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 06:33 PM

Vezi postareaMariaSan, la 20 July 2011 - 06:27 PM, a spus:

ok, promit ca o sa incerc si eu cu rosiile, sa experimentez. :lol:

muscavado este un zahar nerafinat (info)

eu l-am 'aruncat' - scaunul. nu stiu daca l-am folosit doua saptamani cu Cris. l-am dat cadou...
nu stiu ce sa-ti zic. eu il hranesc pe Cris la mine in brate su il asez in fund pe masa ca sa il vad mai bine - lui ii convine ca vede de sus tot, oooh alta viata :lol:

am incercat si eu asa, dar da sa prinda orice de pe masa, sa apuce, sa faca traznai, plus ca e incomod: stai in picioare, nu? si daca esti plecata pe undeva?

#1018 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 06:40 PM

cum sa stau in picioare?? stau pe scaun, pe fotoliu, pe camnapea, pe jos, oriunde imi e mai confortabil si mai convenabil pe moment. in picioare n-as putea!

fata, e normal sa se miste, sa se agate, ar trebui sa te ingrijorezi numai daca NU ar face aceste lucruri.
eu il tin ocupat cu cate o chestie, ce gasesc la indemana si ce vad ca l-ar interesa din ce se poate. de ex e inebunit dupa cutite (?) si ii dau unul care nu taie, se joaca cu el. sau ii dau un servetel si e ocupat sa il faca bucati pana cand vrea sa-l si manance, sau ii dau un borcanel cu condimente si am grija sa nu-l scape pe jos.... sau sau sau... Cateodata nu e chip sa stea si atunci ma asez langa canapea si el se joaca pe acolo, se plimba, mai ia o lingurita, mai pleaca si tot asa. E normal sa fie asa daca e un copil relaxat si nu speriat.

daca sunt plecata, fac la fel :lol:
el isi ia cel putin o masa pe zi afara, in parc. oriunde si oricum se poate :lol:

#1019 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2011 - 06:49 PM

Daniala, in legatura cu slabitul - tu ai trei mese pe zi si doua gustari?
De ce ai cina atat de tarziu? de ce nu iei cina cu Bia de ex? Eventual mai ai dupa aia o gustare mica gen fruct, iaurt, unpahar cu lapte, la o ora doua dupa cina.

#1020 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 July 2011 - 08:00 PM

Daniella , Elena se pare ca a trecut peste faza cu scaunul , acum vreo 3 saptamani se arcuia si se ridica-n picioare cand o puneai in scaun. Dar n-am lasat dupa ea si dupa o vreme i-a trecut :)

Maria , eu am luat acum nush cata vreme o smantana de ovaz....nu era ca smantana dar a mers....ovaz are voie? Banui ca da , daca-i dai poridge....sau?

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul