Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#1021 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 21 July 2011 - 02:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 20 July 2011 - 03:38 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 20 July 2011 - 02:13 PM, a spus:

ce remedii , Daniella?

povesteai ca ii dai remedii homeopate, ba globuli de musetel, ba nu mai stiu ce ... poate nu am inteles bine?

Stiam ca m-ai intrebat asta , dar nu mai stiam la care topic , de n-am cautat!!!!!!!!!

Globuli trebuie topite sub limba , asa ca i le bag direct in gura , suge pe ele cateva secunde si se topesc. In max. 1 min sunt topite.

#1022 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 July 2011 - 02:13 PM

De cate ori mergem la brutarie primeste cate o mini-painica (e mai mica putzin decat o minge de ping-pong , de fapt se vand cate 6 cred..). Toate au semintze deasupra:susan , mac , de floarea soarelui....etc.

E innebunita dupa ele si cred ca deja stie ca primeste ca atunci cand tanti mi-o da peste tejghea cu penseta , ea intinde deja manutza!

Oare fac rau ca-i dau cu semintze?

#1023 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 July 2011 - 11:37 AM

Vezi postareaMutti, la 20 July 2011 - 08:00 PM, a spus:

Maria , eu am luat acum nush cata vreme o smantana de ovaz....nu era ca smantana dar a mers....ovaz are voie? Banui ca da , daca-i dai poridge....sau?

Mersi de idee, o sa ma uit mai atenta in magazinele naturiste caci pana acum nu am vazut.
Cereale are voie de oricare, nu mai reactioneaza la ele.
Azi am aflat cu certitudine ca e alergic si la lapte. Nu stiu daca intoleranta s-a dus si a aparut alergia, sau a fost alergic din start. Acum inteleg de ce a reactionat la parmezan desi initial l-a tolerat bine. Am zis eu ca poate nu a fost parmezanul invechit cat scria pe eticheta, dar de fapt nu avea legatura, fiind alergic la lapte clar reactioneaza la el oridecare ar fi. Oricum nu inteleg f bine ce se intampla, trebuie sa studiez mai bine problema...

*

Daniella, am gatit ciulama de pui dupa reteta ta si a fost apreciata si savurata de toata familia :hug: . Am mai ramas o portie pentru bb pentru azi la pranz. Multumess mult!

*

O zi buna fetelor!

#1024 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 July 2011 - 04:44 PM

Vezi postareaMariaSan, la 20 July 2011 - 06:49 PM, a spus:

Daniala, in legatura cu slabitul - tu ai trei mese pe zi si doua gustari?
De ce ai cina atat de tarziu? de ce nu iei cina cu Bia de ex? Eventual mai ai dupa aia o gustare mica gen fruct, iaurt, unpahar cu lapte, la o ora doua dupa cina.

Nu iau 3 mese si 2 gustari, nici macar 3 mese regulate. De regula pot manca la pranz cand vreau, imi iau pauza si mananc. Insa de multe ori se face 3, 4, sau 6, sau chiar 8 dupa seara si eu nu apuc sa mananc nimic. Am o viata extrem de dezorganizata ca si orar de mese, adica nu am un orar de mese si daca il am nu il pot respeta decat cu eforturi vreo 2 saptamani, dupa care intervine ceva la serviciu si ma prinde seara nemancata. Nici iubi nu are un orar de mese, el prefera un dulce la mic dejun si doar inca o masa pe zi, compusa dintr-un singur fel. El e perfect, ca si corpolenta. Deci faptul ca nici el nu doreste sa manance dupa un program de mese regulat nu ma ajuta.
Ajung f tarziu acasa pe la 8 seara, sau chiar mai tarziu (program 10-19), cand soacra-mea mi-o preda pe Bea, ne iubim putin, vorbim despre ce a facut (eu cu ea si cu mamaie), apoi soacra pleaca ii fac baita bebelusei, biberonul si o adorm. Intre timp se face ora 22. Cam atunci ma apuc sa incropesc ceva de mancare. Cu maximum de expeditivitate mananc la 22:30, daca am chef si rabdare de ceva mai complicat se face 23. Cam asta e povestea ... pare traznita, dar e complicat de explicat, insa e chiar asa.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1025 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2011 - 05:00 PM

Vezi postareaMutti, la 21 July 2011 - 02:09 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 20 July 2011 - 03:38 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 20 July 2011 - 02:13 PM, a spus:

ce remedii , Daniella?

povesteai ca ii dai remedii homeopate, ba globuli de musetel, ba nu mai stiu ce ... poate nu am inteles bine?

Stiam ca m-ai intrebat asta , dar nu mai stiam la care topic , de n-am cautat!!!!!!!!!
Globuli trebuie topite sub limba , asa ca i le bag direct in gura , suge pe ele cateva secunde si se topesc. In max. 1 min sunt topite.

Bea le scoate afara cu limba de zici ca e cah. :occasion15:

#1026 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2011 - 05:02 PM

Vezi postareaMariaSan, la 22 July 2011 - 11:37 AM, a spus:

Daniella, am gatit ciulama de pui dupa reteta ta si a fost apreciata si savurata de toata familia :occasion15: . Am mai ramas o portie pentru bb pentru azi la pranz. Multumess mult!
O zi buna fetelor!

Ce ma bucur. Si lui Bea i-a aparut iar alergia, are numai pete rosii, de data aceasta pe spate. Nu stiu de la ce ca nu i-am dat nici un aliment nou. Parca as spune ca astea i.au aparut de cand ii dau coacaze, dar nu-s sigura. Oricum astept sa ne iasa si noua rezultatele la testele de toleranta la lapte si boala celiaca. Doamne ajuta!

#1027 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2011 - 05:04 PM

Daniela, te inteleg sa stii. Dar trebuie sa faci ceva eforturi si pentru tine...
Eu de ex mi-am pus un reminder pentru ora 13 in fiecare zi, sa-mi aminteasca sa ies din firma (sa mananc nu uit, dar sa ma ridic de la birou si sa ies la aer da).
Nu iti ia mai mult de 10 minute sa mananci la pranz, e doar chestiune de vointa, timpul iti garantez ca ti-l gasesti. Si apoi pentru ce muncesti atat de mult, sa iti distrugi stomacul? (de slabit nu mai vorbesc... e clar ca de asta nu slabesti. Eu, care mananc cam orice, si de multe ori pe zi, si totusi slabesc, si sigur as slabi mai mult daca as dormi suficient si daca as avea mai putin stres si suparare).

Seara cand ajungi acasa, poti petrece cu Bea 10 minute la masa, cu nsite paine si niste branza, o rosie sau un castravete, astea nu necesita nici un fel de timp de preparare, sunt sanatoase si hranitoare... (eu daca nu ar vrea El sa manance gatit, as gati mult mai rar).

Si la pranz la fel, o conserva de ton cu una de porumb si cu un colt de paine/lipie/clatita ceva ar fi suficient si muuuult mai sanatos pentru tine. Iar intre mese un fruct. Eu am la servici cate o punga de mere, sau pere sau mai stiu eu... imi ajunge cateva zile. Sigur trebuie sa ma organizez, dar ma organizez.

Apoi daca vii atat de tarziu, ar fi frumos sa te astepte cineva cu o farfurie de mancare calda :occasion15: (vise, este? ca si la mine :occasion14: )

#1028 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2011 - 05:11 PM

La mine El nu vrea mancare gatita, prefera racituri (fructe, mezeluri, branzeturi) sau o friptura cu salata si ciuperci gratinate. In rest nu vrea nimic: ce vrei tu... , dar apoi comenteaza ca nu vroia aia, ca nu-i place (cam orice varianta ar fi), asa ca am cam renuntat la gatit. Cand si cand ma apuca o pofta si ma pun pe gatit, dar ceva rapid ca vreau macar weekendul sa-l daruiesc bebelusei.
Asa ca dimineata imi iau o salata cu de toate (rosii, castraveti, salata verde, masline branza, oua fierte, ton sau vreun rest de friptura), doar ca uneori cand e ora mesei atunci incepe nebuneala mai mare si nu pot lua pauza. Azi nu am pus nik in gura pana pe la 16 si mi-era o foame de crapam, dar ma grabeam sa termin o situatie urgenta. Altadata sunt in intalniri tot asa pe la orele mesei si unii vin, altii pleaca si eu raman nemancata. Cred ca ar trebui sa-mi pun si eu un reminder ca si eu uit sa ma scol de la birou sau sa ma opresc din lucru. Colegii mananca in fiecare in fiecare zi fast food, sau mancare/sandwich de la cantina de jos, dar eu sunt cu caserola mea ca sa nu mananc paine/prajeli si alte junk. Degeaba ... ei infuleca mai degraba un sandwich din mers decat pot eu sa mananc din gamela.
Cum spuneai trebuie sa fac eforturi si sa ma organizez mai bine.

#1029 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2011 - 05:24 PM

da ce cui ai impotriva painii? :occasion15:

#1030 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2011 - 05:26 PM

Vezi postareaMariaSan, la 22 July 2011 - 05:24 PM, a spus:

da ce cui ai impotriva painii? :occasion14:

nu mananc de la 18 ani de frica ingrasatului, doar arareori o lipie, foccaccia sau tortilici, sau facuta in casa cu faina integrala si tarate, la masina. In schimb mancam mamaliga/orez/paste/pizza, dar acum le-am lasat si pe astea ca de 3 luni incoace cochetez cu monti..., dar fara rezultat in cazul meu :occasion15: ...

#1031 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2011 - 05:27 PM

vezi ca la postul cu ciulamaua de pui, am dat edit si am lipit si reeta de ciulama de ciuperci, nu stiu daca ai vazut....

#1032 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 July 2011 - 12:49 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 July 2011 - 05:00 PM, a spus:

Bea le scoate afara cu limba de zici ca e cah. :tongue3:

Si Elena , dar se lipesc de limba si de buze si se topesc singure. N-are nici o sansa :toothy9;. Astea homeopatice asa-s , iute se termina.

#1033 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 July 2011 - 10:22 AM

Ieri la amiaza i-am dat avocado , asa gol , cu un strop de lamaie. A mancat. Apoi fructe.

Si sa vedetzi comedie: in timp ce-i pregateam mancarea ea se juca in bucatarie la dulapul ei ( DA ; are dulapul EI , d'le :D ! Adica unul in partea de jos in care am mutat numai doze de plastic , si le scoate , le imprastie, se aseaza in ele....ce nu face?) i-am dat 2-3 linguritze de cous-cous gol , a mancat. Am pus-o in scaun , i-am mai dat o linguritza , a mancat , apoi i-am dat avocado , l-a mancat si cand i-am dat din nou cou-cous l-a scuipat TOT !

Am rea lizat acum care-i baiul: daca-i dai bucatzi de la inceput mananca. Cum i-ai dat ceva pasta , nu mai vrea bucatzi DELOC: In afara de croissant :D si de rosii ( astea le mananca de fapt , intregi- vorbesc de rosiile mici ) )

Azi vreau sa-i amestec niste rosii taiate marunt in cous-cous , sau sa i le fac piure si sa i le amestec cu cous-cous-ul? Si o pulpa de pui am. I-o dau de la inceput bucatzi , sa vad ce face.

#1034 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 July 2011 - 01:13 PM

eu cand ii dau couscous il amestec cu legume si apoi dau totul prin blender. Nu obtin o pasta fina, dar e mai bine decat bobita asa de couscous intreaga.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1035 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 July 2011 - 02:40 PM

O sa incerc data viitoare , Aura.

Ieri am incercat sa-i dau cous-cous cu suc proaspat de rosii , n-a vrut , inca s-a mai si strambat. Nici avocado n-a vrut. A mancat cateva linguritze de piure de conopida cu dovlecei la amiaza , 100 de gr de fructe ( la alea nu renuntza orice ar fi) si apoi un coltz de croissant.

#1036 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 July 2011 - 02:47 PM

Mutti ii dai croissant cumparat? sau le faci tu?

#1037 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 July 2011 - 05:48 PM

Cumparat , Daniella. Dar proaspat , de la brutarie , nu impachetat.

#1038 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2011 - 06:23 PM

Aseara amandoi copiii au servit ton de la conserva, in ulei de masline, cu putina zeama de lamaie si paine proaspata facuta in casa. A mancat Cris ca apucatu'. Cati nu a vrut initial (face f multe mofturi de la o vreme, a invatat sa zica Bleah!! si Disgusting!! si le practica la greu) , dar cand l-a vazut pe el cum infuleca, a sarit ca vrea si ea.

De dimineata le-am dat porridge cu lapte si unt de cocos, dar n-am avut succes, bb nu a luat decat vreo trei lingurite si apoi nu a mai vrut nimic, nici altceva, iar madra mea a poftit la sanvisul meu si m-a lasat pe mine nemancata, asa ca nu a mai vrut si porridge. Dar maine tot aia primesc :sm2:

In seara asta vreau sa le dau iar ton, dar si cu boabe de porumb.

In timp ce fata nu prea vrea sa se mai atinga de fructe, Cris abia le prinde gustul. L-am invatat la pepene rosu si la cirese: le tine de coada si mananca pe langa sambure, habar nu am cum. e foarte dragalas... musca odata din cireasa, apoi mi-o intinde mie sa musc si eu si tot asa.

Voi ce mai mancati?

#1039 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 July 2011 - 06:41 PM

noi mancam multe supe.
Supa de rosii, supa de fasole verde, toate date prin blender.

budinca cu paste.
mamaliga cu iaurt
fructe
carne de pui cu legume

de regula mananca ce mancam si noi.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1040 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2011 - 06:47 PM

Aura, cum faci supa de fasole verde si carnea de pui cu legume?

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul