Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#1121 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 13 August 2011 - 12:33 PM

Daniella , tu ai manere la biberon? Ca asa poate sa-l tzina mult mai usor. Elena IUBESTE sa bea singura. Si sticlele de apa ( am 2 ) i le pun langa ea si bea cand vrea. Numai noaptea trebuie sa-i dau eu. Am incercat sa-i las sticla-n pat ca poate bea singura . Cand da de sticla o bea toata si apoi se joaca cu ea si adio somn!

Azi am mancat cas de carne de vita cu cartofi piure si salata de rosii ( rosii , ulei de masline si busuioc) :-*

Eu cred ca ar trebui sa deschidem un topic separat cu retzete de mancare , ce zicetzi fetelor?

#1122 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 August 2011 - 11:15 AM

Vezi postareaDaniella, la 12 August 2011 - 10:18 PM, a spus:

adica vroiam sa intreb daca nu au vreun handicap, ca pt ei e un asistent social la noi

pot fi si cu handicap si perfect sanatosi si orice intre

#1123 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 11:21 AM

Cris a mancat aseara, dupa ce a refuzat borcanelul, ciorbita de pui acrita cu lamaie - a mancat ca disperatul :floare: asa de mult i-a placut.

Mutti, topic cu retete pentru bebei? N-ar strica sa stii =))

#1124 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 15 August 2011 - 12:31 PM

eu sant opusul tau Maria, sarcini easy breezy si nasterile normale, a doua cel putin fulger :floare:....la Ada a fost trevaliul lung dar nasterea in sine nu atat de grea cum ma asteptam.

daca n-ar fi asa greu sa-i cresti as face unul la an (dpdv al sarcinilor) =))

si la noi exista fostering, ne-am gandit si noi la asta mai tarziu...treaba e ca vor fi dati si la alte familii, nu-i ai pe copii permanent si e un pic mai greu =))...sa-i ai pt 1 an si sa plece la altcineva, nu e usor. devine parte din familia ta oarecum.
cel putin asa e la noi. nu stiu cine face regulile si de ce nu lasa copii pana cresc, cu aceeasi familie.

#1125 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 12:40 PM

Angel, uite cum facem, tu faci copii odata la 2 ani si mi-i dai mie si-i cresc eu :floare:

Cu fosteringul asa e si aici pentru ca depinde de situatia lor familiala. de ex daca au parintii in inchisoare pana pentru un an, cand ies parintii de la zdup, copiii sunt intorsi in familia lor naturala.

Eu (noi) m-as inscrie pentru bebelusi, pentru nou nascuti in special, care nu mai au parinti, in felul asta copilul ramane cu familia foster pana la majorat. asa imi facusem eu planul. intre timp m-am interesat mai in amanunt si am aflat ca pentru a primi copiii in fostering trebuie sa ma las de job, ceea ce nu prea e o optiune pentru mine; dar cine stie, poate la un mom dat o sa raman fara job si atunci altfel va arata situatia. oricum nu vreau sa ma bag in chestiunea asta inca vreo 3 ani, mai traim si mai vedem.

#1126 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 15 August 2011 - 12:47 PM

da, de obicei trebuie sa fii acasa tu (sotul nu). vad ca sant la fel regulile. nu poti alege ce vrei aici, copii care sant disponibili ti se dau. multi sant considerati 'rai' ca nu prea stiu ce e familie, au fost abuzati, au nevoie de rabdare si timp petrecut cu ei de-aia cer ca mama sa fie casnica.

noi avem si idei de exchange students, e bine pt fete sa invete si despre alte culturi, etc. asta peste cativa ani buni, sa fie ele mai maricele...acum cu nr 3 o lasam pe mai tarziu decat planuisem :floare:

#1127 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 12:55 PM

aici ti se face un profil ca parinte foster si se tine f mult cont de ceea ce preferi tu, pentru ca in felul asta copilul va primi cea mai buna ingrijire posibila. Daca eu simt ca am puterea si rabdarea sa cresc un bebelus, iar ei imi trimit un adolescent cu tulburari de comportament, nu cred ca o sa iasa ceva bun din toata afacerea. te-ai interesat in amanunt? Stiu sigur ca aici specifici printre primele detalii ce grupa de varsta preferi/doresti. De ex nu se accepta, daca ai copii prescolari, da te inscrii pentru scolari. Deci copiii foster trebuie sa fie mai mic decat cei pe care ii ai tu in casa deja.

Care e faza cu exchange students?

#1128 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 15 August 2011 - 01:00 PM

ii ai pt 1 an, sant elevi de liceu sau studenti. apartin de obicei de scoala unde invata copii tai si majoritatea provin di familii nevoiase, mai greu cu banii pt chirie. in schimb te ajuta si ei cu curatenia, cumparaturile, babysitting, etc...

#1129 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 01:03 PM

Interesant! Nu am auzit de asa ceva pana acum, credeam ca e vorba de copii din alte tari :floare: .

#1130 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 15 August 2011 - 01:11 PM

sant :floare:, m-am exprimat eu ca duda...sant copii straini, indonezia, cambodgia, camerun, sudan, japonia, etc...

#1131 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 01:35 PM

aha!! :floare:

#1132 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 August 2011 - 11:26 PM

Vezi postareaMutti, la 13 August 2011 - 12:33 PM, a spus:

Daniella , tu ai manere la biberon? Ca asa poate sa-l tzina mult mai usor. Elena IUBESTE sa bea singura. Si sticlele de apa ( am 2 ) i le pun langa ea si bea cand vrea. Numai noaptea trebuie sa-i dau eu. Am incercat sa-i las sticla-n pat ca poate bea singura . Cand da de sticla o bea toata si apoi se joaca cu ea si adio somn!

Azi am mancat cas de carne de vita cu cartofi piure si salata de rosii ( rosii , ulei de masline si busuioc) :lol:

Eu cred ca ar trebui sa deschidem un topic separat cu retzete de mancare , ce zicetzi fetelor?

nu am biberon cu manere, am alea de la avent
am o cana cu cioc cu manere, dar nu vrea sa bea din ea, e drept ca in ultimul timp nu am mai incercat, am zis bogdaproste ca a vrut sa primeasca biberonul ca nu puteam sa o mai intarc!

ce e ala cas de carne?

da, topic de retete nu ar fi rau, eu inca ii dau pastoace (carnea macinata si legumele eventual pasate grob
azi i.am dat ciorba de peste (legumele) acrita cu bors si leustean, cu mamaliguta... manca de numa ...
cand vede ca noi mancam, nu mai vrea mancarea ei, vrea sa-i dai ceva ce mananci tu, orice deschide gura si mananca precum puiul, fara sa guste, cum face cu pastoacele ei

i-am mai dat mure, struguri ... pe la tara

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1133 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2011 - 11:01 AM

Cris aseara a mancat fasole cu carnati irlandezi :wasted: . Nici vorba sa se sature :violent6: . A mancat pe rupte. Eu incercam sa nu-i mai dau, dar el tot venea peste mine. Apoi a mancat pepene rosu.

De dimineata a mancat biscuiti cu lapte de cocos si o lingurita mica de seminte de in macinate. A mancat f bine, i-a placut.

Apoi am taiat un pepene galben si a mancat putin si din ala.

#1134 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2011 - 11:37 AM

eu cand i-am dat sa guste pepene rosu si galben nu i-au placut, i-a scos afara. Vad ca ii plac fructele acre, in vie baga nasu in ciorchine si tragea strugurii verzi, agurida ... si ii manca rapid :violent6: ... de nu apucam sa ii scot din gura! am gustat si eu erau acri... :wasted:

#1135 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 August 2011 - 11:40 AM

Vezi postareaDaniella, la 15 August 2011 - 11:26 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 13 August 2011 - 12:33 PM, a spus:

Azi am mancat cas de carne de vita cu cartofi piure si salata de rosii ( rosii , ulei de masline si busuioc) :violent6:

nu am biberon cu manere, am alea de la avent
am o cana cu cioc cu manere, dar nu vrea sa bea din ea, e drept ca in ultimul timp nu am mai incercat, am zis bogdaproste ca a vrut sa primeasca biberonul ca nu puteam sa o mai intarc!

ce e ala cas de carne?

da, topic de retete nu ar fi rau, eu inca ii dau pastoace (carnea macinata si legumele eventual pasate grob
azi i.am dat ciorba de peste (legumele) acrita cu bors si leustean, cu mamaliguta... manca de numa ...
cand vede ca noi mancam, nu mai vrea mancarea ei, vrea sa-i dai ceva ce mananci tu, orice deschide gura si mananca precum puiul, fara sa guste, cum face cu pastoacele ei

i-am mai dat mure, struguri ... pe la tara

vezi ca sunt manere separat de cumparat la Avent , si io tot dinalea am.

Cas de carne ii zicea cand eram in Ro , aici e Fleischkäse , Leberkäse

http://de.wikipedia..../Leberk%C3%A4se

aduce cu un fel de parizer copt in tava. Cel normal e PLIN de grasime. Am avut o retzeta de la Dan@ pe culinar si am adaptat-o: carne de vita macra si lapte. Bun , a Elenei nu iese asa frumos , se strange , se deformeaza , dar se poate taia felii.

#1136 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2011 - 11:43 AM

cana aia de o am cu cioc, are intr-adevar manere care se scot, o sa ma uit daca se potrivesc la bibe.

aha, adica este un fel de drob, casul asta din carne!? Voi ati trecut pe hrana de adulti, eu inca ...fiind plecata in vacanta, sunt la pastoace din borcanele... :violent6:

#1137 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 August 2011 - 11:48 AM

I-am facut cartofi cu conopida si branza Philadelphia la cuptor. N-a vrut. Ori i-o fi fost somn....ori cartofii si conopida or fost de vina ,ca face fitze la ambele.

#1138 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2011 - 11:55 AM

branza asta Philadelphia (parca citisem o data pe ea si pt noi ca adulti era acceptabila) o fi naturala? vine peste o saptamana acasa si ma gandesc ce sa incep sa ii dau si eu mai aproape de mancaruri normale de adulti, ca numai pe masa noastra sta cu ochii si daca noi mancam nu vrea de ale ei, in schimb accepta orice ii dam de la noi (ciorbita, catravete, rosie, ardei, mamaliga). Fetele, ce branzeturi ar fi naturale si bune pentru copiii de 12 luni-1 an?
Eu in telemea nu mai am pic de incredere de cand am gasit musca in cea cumparata de la sibieni, plus ca sunt atatea magazine sibiene in Bucuresti, mai mult decat productia din judetul Sibiu la un loc ...ceva-i putred ...au facut un brand, dar de cand cu musca aleluia, nu mai cumpar de la ei! Nu-i posibil sa nu aiba norme de igiena pana intr-acolo!

Am organizat petrecerea de rupere a turtei si sarbatorirea unui an de la nasterea Beutzei pe 16-18 septembrie la munte, langa Bran, la o pensiune. Pe 3 nu am gasit, nu e nimic liber pana nu incep scolile. O sa fim vreo 30 + vreo 8 copii. Sper sa fie fain si fara pretentii, tinuta de munte, gratar, gasca.

#1139 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 August 2011 - 12:06 PM

Telemea eu nu i-as da , ca-i din lapte crud , nepasteurizat...

#1140 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2011 - 12:23 PM

pai asta zic, telemea nu mai mananc nici eu, ca fie is neigienice, fie is cu porcarii de adaosuri (lapte praf, amidon, rahaturi). Dar ce ramane sa le dam ca branzeturi?

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic