Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#1161 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 September 2011 - 11:36 AM

Vezi postareaMutti, la 21 September 2011 - 09:46 PM, a spus:

Deci , va rog :D , noi am fost cu mami si tati la Döner Kebab azi :P.

(Avem un prieten turc ce are un Imbiss. La el a lucrat si sotzul in timpul studiului. Si stim ca e curat , ca e numai carne , fara alte tampenii...in fine)

D-ra a mancat cartofi prajitzi cu sos de iaurt.Si carne . Si salata....si la sfarsit a primit un mar de la Can....

Dupa jumatate de ora s-a plictisit si a vrut pe jos si eu in loc sa-mi beau linistita cafeaua am alergat dupa ea sa nu fuga in parcare. Ghicitzi unde o tragea atza? Intr-un magazin de pantofi!:D

Maine , cand vine de la cresa primeste supa de galuste , am facut-o deja , o sa o incalzeasca tati ca eu maine am ore pana la 3.

Elena mananca de 2 ori mancare gatita ,oare o fi bine , o fi rau? Asa am obisnuit-o. La cresa , la 11.15- 11.30 masa de pranz , apoi nani si dupa ce ajunge acasa pranzul 2 :D Pe la 2 jumate.

brava Elena, sa-ti fie de bine primul fast food, dar sa nu mai faci! :D
e bine unde o trage atza ...doar e fetitza ... tati sa pregateasca teschereau mare, ca de acum are doo fete! ... 2 dulapuri de pantofi!

apai nu e bine sa le dam numai mancare gatita? ce vrei cruditati sau ce? si eu ii dau cand am 2 feluri si la pranz si dupa ce se trezeste de amiaza. mie asa mi-a si spus dr. la pranz carne+ legume, seara ori tot legume+ carne ori o budinca de mcaroane cu branza sau legume gratinate cu branza sau similar.

si seara ce ii dai?
mie mi-a spus ca ii pot da carne in fiecare zi si la 2-3 zile ii dau si ou si carne la alta masa
voua? cum v-a spus?

auziti? voi puneti paine in mancare sau dati paine cu mancarea gatita la astia micii de 1 an? eu ii dau legume cu carne si atat, nu cu paine in ea. Nasa-sa era foarte mirata, ca vai dai copilului paine ca o doare burtica altfel. De parca painea e anti-dureri de burta sau calmant/panmsament pt stomac! :D Eu painica ii dau separat, cand are ea chef sic and fac eu in casa, sau iau proaspat ceva bun integral (dar nu prea gasesc, numai vopsite).

in fine, personal dipretuiesc painea din zilele noastre: alba si cu afanatori si alte porcarii in ea, asa ca prefer sa o sara, cat nu fac eu in casa si stiu ce pun in ea.

Bea la turta sambata, a mancat 2 bucati cu ambele maini, dupa care si dupa tava tot turta a ales-o :rolleyes: Nu i-am mai dat paine dulce pana acum! se vede treaba ca era ori rupta de foame, ca pe acolo ne.am cam zapacit cu mancarea si programul fetii, ori ii place cozonacul! :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1162 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 September 2011 - 02:24 PM

Daniella, tocmai vin din ro si pot spune ca sunt total de acord cu tine in privinta painii din comert, e durere ce am putut gasi pe o eticheta, m-am ingrozit.

Eu ii dau paine cu pateu, sau paine cu ciorbica/supica/mancarica mai lunga si ii mai dau (sau isi ia singur) si paine goala intre mese/dupa masa.

Ca o masa sa fie completa dpdv nutritional, regula e sa contina legume (vitamine,fibre), carbohidrati (cartofi,orez,paste) si poteine(carne, ou sau branzica). Daca mancarea copilului contine din fiecare categorie, painea chiar nu-si are rostul, adica nu la modul obligatoriu.

*

Bebe, care deja nu mai arata a bebe :D , a servit aseara:
- un borcanel
- sunca cu paine, sunca adusa din ro, cu putina carne pe ea.

Pentru azi la pranz are ciulama de pui dupa reteta Daniellei ( :rolleyes: ).

A fost super simpatic cu sunca aseara: a vrut musai sa manance cu mana lui si a luat cate o bucatica si si-a introdus-o tacticos in gura, dupa care a refuzat painea. ma gandeam oare cum o sa o mestece, cand ma uit la el o maruntea in dintii din fata :D .

#1163 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2011 - 03:43 PM

Vezi postareaMariaSan, la 22 September 2011 - 02:24 PM, a spus:

Daniella, tocmai vin din ro si pot spune ca sunt total de acord cu tine in privinta painii din comert, e durere ce am putut gasi pe o eticheta, m-am ingrozit.
Ma bucur ca nu sunt singura care vede. Soacra-mea ma priveste ca pe nebuni cand ii zic sa nu-i dea paine (mai ales alba) din comert ca e otrava!

A fost super simpatic cu sunca aseara: a vrut musai sa manance cu mana lui si a luat cate o bucatica si si-a introdus-o tacticos in gura, dupa care a refuzat painea. ma gandeam oare cum o sa o mestece, cand ma uit la el o maruntea in dintii din fata :lol: .

Si Bea refuza cate o mancare, dar daca o las papa ea singura cu manutele, tacticoasa, bucatele una cate una.

ieri la pranz: conopida, cu dovlecel si carnita de pui de curte fiarta in supa
seara paste cu un fel de sos sos marinara: de rosii, ceapa si gogosar (ii plac pastele)

azi dimi scamorza afumicata :snorting:

ar fi bine sa punem meniurile pe masa/zi, asa ne mai inspiram

#1164 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 22 September 2011 - 07:08 PM

Elena primeste dimineatza pe la 9.00 paine cu unt , sau cu branza , sau cateodata cu pateu. In rest...rontzaie dupa masa o bucatzica de covrig. Paine la masa nu-i dau. Si nici carbohidratzi n-are la fiecare masa. Nici acasa , nici la cresa.

Seara eu ii dau inca gris cu lapte , daca mai vrea ceva iaurt sau banana. Daca nu primeste gris cu lapte ( chiar daca nu mananca mult) nu se culca fara sticla de lapte :snorting:

#1165 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 September 2011 - 07:09 PM

Daniella , tu ii dai afumaturi deja?

#1166 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2011 - 07:19 PM

Mutti, carbohidrati nu trebe la fiecare masa, ci odata pe zi la o masa completa - asa zice teoria.

Si eu i-am dat afumaturi de casa, cate putin cateodata. Stiu, mama iresponsabila :snorting:

#1167 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2011 - 07:35 PM

Vezi postareaMutti, la 22 September 2011 - 07:09 PM, a spus:

Daniella , tu ii dai afumaturi deja?

nu, prima oara azi si doar alea din Italia ca am incredere, ca aici sunt afumate cu solutii, nu la fum.
probabil ocazional o sa-i mai dau, dar tot cand am ceva foarte bun si de incredere. Eu de ex nu ii dau mezeluri (sunca, prosciuto) ca-s cu multe porcarii si la noi si in alte parti. Am doua borcanele de prosciuto cotto de bebelusi, fara nitrati/dextroza/maltoza, luat din Italia, dar inca nu am servit-o.

anyway i-a placut de manca toata bucata daca o lasam ...

#1168 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2011 - 07:42 PM

Ca sa nu fie nici o confuzie, eu cand am zis sunca m-am referit la slanina de casa, asa se zice la noi in arges - sunca. Deci nu i-am dat sunca din aia presata doamne fereste.

Dar recunosc ca i-am dat in doua ocazii in ro kaiser, odata eram pe munte si nu a vrut borcanel, a vrut ce mancam si noi :lol: , a doua oara in ziua botezului cand pregateam platourile cu aperitive si nu aveam nici timp de el nici ce sa-i dau, desi acum realizez ca aveam borcanele... :snorting:

#1169 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2011 - 07:47 PM

si eu i-am dat cantitati mici-mic-mici din ce mancam noi ... plecati fiind ... si cand nu avea chef de ale ei
lasa ca trebuie sa se invete cu diverse, ca nu o sa ii tinem acum sub clopot de sticla.

#1170 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 September 2011 - 08:25 PM

Eu nu i-am dat inca porc deloc si nu vreau sa-i dau pana la 2 ani. Asa zice la noi dr. Cum nici noi nu mancam mult porc , nu e greu.

#1171 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2011 - 08:32 PM

nu i-am dat nici eu porc, la noi pana la 3 ani nu e voie si nici eu nu il plac si nu intentionez sa o servesc prea curand ..., dar poate vreo exceptie nuai: prosciuto cotto e porc ...si e asa de bun...

#1172 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 September 2011 - 08:51 PM

Mie mi-e frica. Daca a zis ca ar fi periculos....nu-i dau nici o bucatzica. Asa mi-s io , mai panicoasa. In schimb , i-am dat inghetzata , nu cumparata ci facuta acasa , de lapte. Adica de Dulce de Leche , retzeta lu' Pisco. Duminica primeste inghetzata , nu mai des :sad4:. Si apoi merge la plimbare cu mami si tati. E ritualul nostru de duminica. Poa' sa ploua cu galeata , noi mergem ! Noi avem pelerine , ea are plastic la carutz... Cand e vreme buna mergem cu tricicleta.

Na , ca m-am pierdut in detalii :floare:

#1173 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2011 - 09:40 PM

am uitat sa va zic de mure. I-am dat duminica si luni
le-am luat pe drum cand ne intorceam de la munte
i-au placut enorm

#1174 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 25 September 2011 - 09:19 AM

Mutti nici la cresa nu ii da carne de porc?
Mie nu mi-a zis nik dr de carnea de porc, de peste ,da, a zis ,da de carne de porc nu a zis.Eu i-am dat sarmale, perisoare facute cu carne amestecata ,porc, vita, afumaturi, i-am mai scapat asa cite un pic.
Acum cind am fost in rom ,am fost dezamagita de produse romanesti, sau poate nu am stiut eu de unde sa iau produse bune.
Edit: m-am referit la produse din carne, ca legume si fructe am avut cele mai bune si mai gustoase

#1175 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 September 2011 - 05:12 PM

La cresa nu se gateste deloc cu porc. E si din cauza faptului ca in Germania sunt multzi musulmani. Si ca sa nu existe discutzii...mai bine fara.

Si eu i-am dat perisoare , dar noi le facem cu vita. Si sarmalele tot cu vita le facem . D-astea inca nu i-am dat.

#1176 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2011 - 08:57 PM

ieri: MD: branzica mozzarella cu rosie si gogosar
pranz: supa de pui cu legume si galuste din grau integral
gustare 3 biscuiti Plasmon
cina: la un parc de joaca pt copii: painica integrala de acasa cu cascaval pane

azi: MD tarziu: (prima data) omleta cu parmezan, gogosar si cateva ghebe mici. A mai vrut si scamorza afumicata cu gogosar si rosie si putina painica dupa aiaa
pranztarziu : pulpita de pui de curte cu gratin de conopida si rosie
gustare: 1 pumn (de-al ei) de zmeura
cina: cereale (milupa) cu lapte

seara si dimineata are 1 biberon de lapte (Seara si cu cereale)

ati inceput sa-i dati lapte de vaca? eu as vrea ca laptele asta praf tare urat miroase!

ce stiti despre pastele care trebuie date bebelusului? am fost ieri la un stand Plasmon si spuneau ca pastele din grano duro nu's bune pana la 3 ani, a trebuie paste din grau fin?
Adriana, daca esti pe fir, poate imi spui, te rog, daca e doar o strategie de marketing a lui Plasmon.

si eu i-am dat perisoare si chiftele de curcan, drob de vita am facut azi si ii dau maine-poimaine

acu are o diaree de vreo 3 zile ... de-aia ieri si azi nici nu i.am mai dat fructe ...doar zmeurica aceea ...

#1177 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 September 2011 - 11:10 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 September 2011 - 08:57 PM, a spus:

ce stiti despre pastele care trebuie date bebelusului? am fost ieri la un stand Plasmon si spuneau ca pastele din grano duro nu's bune pana la 3 ani, a trebuie paste din grau fin?
Adriana, daca esti pe fir, poate imi spui, te rog, daca e doar o strategie de marketing a lui Plasmon.

Habar n-aveam de chestia asta, experienta mea nu stiu sa-ti spun care e pentru ca nu-mi amintesc, stiu ca ii cumparam diferitele tipuri de "pastine" adica stelline, paste foarte mici, dar din ce faina erau nu stiu. Am googalit acum un pic si singurul lucru pe care l-am gasit pe o pagina e ca pasta din grano tenero ar fi digerata mai usor.
Oricum, o incercare ar fi sa cauti acelasi produs facut de mai multe firme, daca toate il fac cu acelasi ingredient, poate fi adevarat, daca il face doar Plasmon si restul nu, n-ar fi de crezut :)

#1178 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2011 - 10:02 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 September 2011 - 11:10 PM, a spus:

Habar n-aveam de chestia asta, experienta mea nu stiu sa-ti spun care e pentru ca nu-mi amintesc, stiu ca ii cumparam diferitele tipuri de "pastine" adica stelline, paste foarte mici, dar din ce faina erau nu stiu. Am googalit acum un pic si singurul lucru pe care l-am gasit pe o pagina e ca pasta din grano tenero ar fi digerata mai usor.
Oricum, o incercare ar fi sa cauti acelasi produs facut de mai multe firme, daca toate il fac cu acelasi ingredient, poate fi adevarat, daca il face doar Plasmon si restul nu, n-ar fi de crezut :unsure:

Adriana merci de raspuns :love7:
Mi-a aratat ca si Barilla face special pentru copii mini-farfale, mini-cocchilii, mini-penne si tot felul de tortellini (alte ambalaje, albastru mai deschis si scria Barilla piccolini). Eu nu le-am vazut in magazin (la noi nici nu e asa mare varietate), dar le aveau ei acolo la stand (la baby-expo). Eu ii cumparasem tot paste mici stelline si risoni normale de adult, i-am dat doar de vreo 3-4 ori stellinele de la Barilla, dar nu aveam habar de chestia cu grano tenero pentru bebici. Acum sunt in incurcatura, ca la noi Plasmon nici nu este in magazin, doar se comanda de pe site, si preturile la Plasmon sunt alea care sunt ..., e drept bebelina mananca doar act o furnica, deci nua r fi probl de bani pentru niste paste. In schimb i-am luat biscuitii de la ei si sunt 15 €/1 cutie de 500 g. :) Dar ii mananca foarte bine, astia ii plac cel mai mult. :) I-am luat si uleiul biologic de la ei, era oferta la 12 € / 2sticle x 500g si niste cereale de biberon (miros dumnezeieste), precum si lapte gata preparat. Dar toate sunt ca naiba de scumpe: 1 kg (2 sticle x 500 ml) de lapte preparat 23 lei, asta vine 6 eur/kg. In fine toata chestia ar fi daca intr-adevar sunt bune pentru bebici, si superioare altora pe masura pretului.

#1179 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 September 2011 - 05:11 PM

Ce-i aia Plasmon?

#1180 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2011 - 06:16 PM

Vezi postareaMutti, la 26 September 2011 - 05:11 PM, a spus:

Ce-i aia Plasmon?

Mutti, e o firma Italieneasca de papici pt bebei cu produse foarte atent selectionate, mercedesul papicilor de bebi ...

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic