Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#181 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 15 January 2011 - 12:10 AM

Bravo Bea :headbang: incet, incet

#182 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 15 January 2011 - 09:26 AM

Daniella , Bea papa asa , putzinel , ca o lady :headbang:.

#183 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 January 2011 - 09:45 AM

:headbang: da, dar dr. mi-a spus ca in prima etapa toti copiii indiferent de parinti trebuie sa creasca in niste limite min-max, iar noi suntem la jumatea lui minim pe ult 2 luni. Asa ca mami e ingrijorata :pupic:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#184 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 January 2011 - 09:15 PM

Elena a balotat azi la amiaza , ca de obicei , 100 gr mancare ( pui , fenicul , dovleac) si o para mica !!!!! A mancat aproape de 15.00 , nu-i de mirare ca la 17.30 ( da , asa de repede i s-a facut somn !!!!! ) n-a mai vrut decat jumate din portzia de seara , LP.

#185 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2011 - 10:54 PM

Azi aceeasi figura ca ieri. A fost cu tati afara. Cand s-a trezit repede sa-i dau sa manance, zic ii e foame, e 6 si un pic ...numai bine! Esec: nu vrea sa primeasca si plange! O las si ii dau san 10 minute. Apoi am incerat din nou cu succes (e greu pana deschide gura si primeste prima oara, ca dupa aia deschide la foc automat) si am facut si azi a 2-a masura (daca ii mai dadeam ar mai fi mancat ... se invatase sa deschida gurita si ii placea :notworthy: . Eu terminsaem ultima lingurita si ea intr.una deschidea gurita sa ii mai dau :violent1: Am vrut sa-i dau putina apa dupa masa. Nu stie ce e ala biberonul acum! Crede ca e suzeta si in acelasi stil impinge tetina afara din gurita cu limba! Nu ar trage o picatura, doamne pazeste! La 7 jum am bagat-o la somnic. :tongue4:

#186 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 January 2011 - 01:08 AM

Bravo Bea! incetisor, incetisor incepe sa invete sa paape si cu lingurita.

Mutti, cum ai facut fenicul? la cuptor? Si ce alte legume mai dai si care ar fi combinatiile? Lista mea de legume cuprinde: morcov, telina, ceapa, cartofi (pe astea 43 le combin deobicei), apoi mai e cartoful dulce, dovleac, (le dau simple, fara combinatii cu alte legume), brocoli (dat impreuna cu cartof/orez) si cam atat. Ar mai fi spanacul dar inca nu l-am incercat.

Si inca o intrebare: pe schema mea de diversificare scrie sa dau fructe numai dimineata, la pranz si seara legume. Asa faceti si voi? Eu nu urmez in totalitate schema si dau fructe si seara.

Azi dimineata i-am dat branzica cu mere, iar la pranz a avut jumatatet de galbenus cu morcov, telina si ceapa.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#187 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2011 - 07:07 AM

Aura si pe lista mea fructele sunt numai dimineata si aceasta este o recomandare si pentru adulti (a nutritionistilor). In caz ca vrei sa ii mai dai in cursul zilei, ai grija sa fie pe stomacul gol (dupa ultima masa la min 2 h sau inainte de o masa la minimum 30 min) si de preferat fara alte amestecuri pentru a nu provoca fermentare si balonare.

Ceapa ai avut voie de la inceput sa introduci in supa sau piure de legume?

Ce cantitate dati la o masa?

#188 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 16 January 2011 - 04:41 PM

fructele nu le amestec intre ele, doar mai adaug ceva branza proaspata sau lapte. Acum teo a inceput sa manance destul de bine, adica bea 120 ml lapte si apoi, la jumatate de ora mananca cam 130 ml de solide (adica un pic mai mult cat incape intr-un borcanel mic). Dar inainte, adica cand am inceput diversificarea, dupa lapte mai manca 4-5 lingurite de ceva si gata, era satul.

Aici nu e o lista clara cu ce legume ai voie sa-i dai. Am gasit ca poti sa introduci toate legumele, unul cate unul, fie ca e vorba de mazar, ceapa, brocoli.

#189 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 January 2011 - 09:13 PM

Ce liste avetzi voi , fetelor? Scrietzi si aici , va rog? Eu , de cate ori am o nelamurire , cer sa ma sune dr , dar cateodata cand au mult de lucru e ocupat tel si sun , si sun.....

Aura , am spalat bulbul , am desfacut o foaie si am fiert-o cu restul. (cartof , dovleac , pastarnac , pui)-cate putzin din fiecare.

Cumnata-mea din Ro cica a citit ca pastranacul poate sa cauzeze alergii !!!! Mie mi l-a recomandat dr !!!!!!

Daca o fi sa fie ceva , cum se manifesta , stitzi? Azi a mancat Elena pt prima data , pe la ora 15.00

#190 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2011 - 09:58 PM

Azi aceeasi figura: ea cand ii e foame vrea tzitzi, nu stie de alta mancare ...sau mancarea e fudulie ... =))
Asa ca dupa ce a supt am trecut azi la 3 linguri de cereale cu 90 ml apa (dupa 2 linguri in continuare deschidea gura ca pestele sa ii mai bag...asa ca am facut-o si pe a 3-a).

Mutti, maine seara scriu ce scrie la mine in lista, ca nu mai am timp pana atunci! Ce inseamna ca a mancat pt prima oara la 15? Micul dejun: fructele nu le-a vrut, lapticul de dimi nici atat?
cred ca au perioade, Bea papa foarte bine (laptic) de vreo 3 zile.--plus am ajuns la 3 linguri de cereale.
Am incercat si azi sa-i dau apa cu biberonul: nu stie ce e ala! Vrea sa il scoata cu limba afara sau molfaie tetina ca pe suzeta, nici o picatura nu trage :D Oare sa-i dau din canuta de bebi, sau cu lingurita? Tu cum faci Aura? bea ceva cu biberonul? Cand ti-a spus sa introduci apa, sau nu ii dai?

#191 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 17 January 2011 - 09:53 AM

Vezi postareaDaniella, la 16 January 2011 - 09:58 PM, a spus:

Azi aceeasi figura: ea cand ii e foame vrea tzitzi, nu stie de alta mancare ...sau mancarea e fudulie ... :toothy6:
Asa ca dupa ce a supt am trecut azi la 3 linguri de cereale cu 90 ml apa (dupa 2 linguri in continuare deschidea gura ca pestele sa ii mai bag...asa ca am facut-o si pe a 3-a).

Mutti, maine seara scriu ce scrie la mine in lista, ca nu mai am timp pana atunci! Ce inseamna ca a mancat pt prima oara la 15? Micul dejun: fructele nu le-a vrut, lapticul de dimi nici atat?
cred ca au perioade, Bea papa foarte bine (laptic) de vreo 3 zile.--plus am ajuns la 3 linguri de cereale.
Am incercat si azi sa-i dau apa cu biberonul: nu stie ce e ala! Vrea sa il scoata cu limba afara sau molfaie tetina ca pe suzeta, nici o picatura nu trage :toothy9; Oare sa-i dau din canuta de bebi, sau cu lingurita? Tu cum faci Aura? bea ceva cu biberonul? Cand ti-a spus sa introduci apa, sau nu ii dai?

A mancat pt prima oara pastarnac , Daniella , sorry , am fost neclara.

#192 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 17 January 2011 - 03:26 PM

O sa dau in paranoia!!!!!

M-am speriat cand mi-a zis Daniella de incalzitul dozelor si acum , daca nu-i fac proaspat si atentez la rezervele din congi , incalzesc pe abur!

Fisiere atasate

• Fisier atasat  oala.jpg (43.07K)
    Number of downloads: 0

#193 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 17 January 2011 - 03:37 PM

Aura , itzi scriu ce i-am dat ieri: ( azi am fost plecata si i-am dat din rezervele congelate)

• un capat de pastarnac :drool: cam 10 cm)
  • o bucatzica de dovleac ( 30 gr)
  • o foaie de fenicul-mai mica
  • un cartof mic (cam 60 gr)
  • o bucatzica de piept de pui (cam 25-30 gr)

Am facut totul piure cu vreo 3 linguritze de ulei , a iesit ca o maioneza mai galbuie.

A mai mancat si pulpa de la o para mai mica.

Azi i-am incalzit o doza cu :
  • dovleac
  • fenicul
  • piept de pui

si i-am amestecat in ea suc proaspat de morcov, ca nu vrea sa-l bea cu biberonul.

#194 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 17 January 2011 - 03:44 PM

Povestea sucului de morcov si a mofturoasei Elena:

Cumpararam storcator de fructe ca sa-i fac suc proaspat , noua tare mult ne place cel de mar-tzelina-morcov. Bine ca ne place noua , ca daca era dupa Elena , degeaba l-am fi cumparat. I l-am pus in biberon. A tras o data , s-a prins ca nu-i ceai si s-a strambat si l-a aruncat. Apoi am mai incercat... Ce face ea? pune acum intai biberonul in coltzul gurii , apasa usor cu limba pe el ca sa iasa o picatura si daca nu-i ceai....se stramba , il scoate afara si strange gura!!!! Daca-i ceai , suge mai departe!!!!!

Am incercat sa-i dau si supica , ieri , la fel!!!

Mai am ceva suc de ieri , o parte l-am amestecat in mancare ( morcovi fiertzi o sa-i dau mai rar ca o constipa). Restul , sa-l amestec cu ceva apa? Oare l-ar bea? Sau sa mai incerc asa?

#195 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 17 January 2011 - 04:10 PM

eu nu am auzit de nimic de pastarnac, dar asta nu inseamna ca nu poate provoca alergii! La noi sunt mai atenti cu alunele.

Cand spuneam mai sus ca nu exista o lista de legume m-am inselat :drool: Mi-am adus aminte ca am primit o carticica la ieesirea din spital, un ghid pentru mami si tati despre cum sa -ti ingrijesti copilul. Si asa am aflat ca exista o lista cu mancarea ptr bb si o lista cu cantitatile.

Fisier atasat  lista3.JPG (69.13K)

Fisier atasat  Copy of legume.JPG (74.98K)

Fisier atasat  cantitati 2.JPG (67.8K)

Fisier atasat  cantitati 1.JPG (70.5K)

#196 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 17 January 2011 - 04:25 PM

Aura , merci mult!

Da' astia la tine in carte spun de 15 ml la BB mici. Si asta a mea mananca 100 gr la o masa!!!!! In ml nush cat e , dar cu sigurantza nu 15.
Mama , ce fata mancacioasa am!

#197 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 17 January 2011 - 04:41 PM

:drool: si teo al meu mananca peste cantitatea data de ei.

#198 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 18 January 2011 - 10:57 AM

Vezi postareaMutti, la 17 January 2011 - 03:37 PM, a spus:

• un capat de pastarnac :(( cam 10 cm)
  • o bucatzica de dovleac ( 30 gr)
  • o foaie de fenicul-mai mica
  • un cartof mic (cam 60 gr)
  • o bucatzica de piept de pui (cam 25-30 gr)

Am facut totul piure cu vreo 3 linguritze de ulei , a iesit ca o maioneza mai galbuie.

azi , cam acelasi lucru o sa fac , numai ca in loc de dovleac a pregatit jumate de morcovel.

#199 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 18 January 2011 - 03:35 PM

eu am facut dovlecei cu morcov, telina si carne de curcan.

la mine e problema ce ii dau seara. Am incercat ieri cu cartof dulce dar nu i-a placut.

#200 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 18 January 2011 - 03:58 PM

Vezi postareaaura, la 18 January 2011 - 03:35 PM, a spus:

eu am facut dovlecei cu morcov, telina si carne de curcan.

la mine e problema ce ii dau seara. Am incercat ieri cu cartof dulce dar nu i-a placut.

Aura , din cate am citit eu , la noi se dau cereale seara. Da-i orez , porumb , hrisca ...astea nu au gluten.

Elena nu vrea sa bea sucul de morcov , azi i-am pus si mar dar tot nu vrea. Ce-i de facut?

Am amestecat suc proaspat in piure si asa a fost bun. Dar cu biberonul nu vrea.

Avetzi vreo solutzie?

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic