Diversificarea experientze , pareri
Postat 18 January 2011 - 04:16 PM
Postat 18 January 2011 - 04:58 PM
Postat 18 January 2011 - 07:40 PM
Postat 18 January 2011 - 08:19 PM
Mutti, pai daca ii dai din biberon si cu tetine free BPA, e valabil si la tot restul harnasamentelor daca vrei sa le incalzesti sau sa pui ceva cald in ele.
Am impresia ca o luam razna insa daca incercam sa ne gandim la toate riscurile. Cum procedezi sa pastrezi/congelezi hrana?
Am citit schema diversificarii de aici si este similara cu ce am primit eu de la dr noastra pediatra:
http://www.scritube....TA205410621.php
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 18 January 2011 - 08:19 PM
Postat 18 January 2011 - 08:57 PM
Pai , BPA Free sunt toate . La noi nu cred sa se vanda tetine cu BPA. Scrie pe toate ca-s fara.
Din cate stiu eu , numai morcovii ne-bio , de ex , au nitrat. Potzi sa-i dai la BB (asa cum zice Aura mai bine) dar nu ai voie sa-i congelezi si decongelezi ca se transforma nitrat-ul in nitrit si asta cica-i periculos- am citit si io. Mi se pare ca intr-o cartzulie primita de cumnatamea de la casa de asigurari.
Postat 18 January 2011 - 11:23 PM
Mutti, la 18 January 2011 - 08:57 PM, a spus:
Pai , BPA Free sunt toate . La noi nu cred sa se vanda tetine cu BPA. Scrie pe toate ca-s fara.
Din cate stiu eu , numai morcovii ne-bio , de ex , au nitrat. Potzi sa-i dai la BB (asa cum zice Aura mai bine) dar nu ai voie sa-i congelezi si decongelezi ca se transforma nitrat-ul in nitrit si asta cica-i periculos- am citit si io. Mi se pare ca intr-o cartzulie primita de cumnatamea de la casa de asigurari.
Aia zic si eu: din moment ce folosesti biberoane si tetine free BPA, trebuie sa te gandesti si la restul recipientelor si ustensilelor folosite mai ales pt bebe, dar si pt adulti.
La noi nu sunt INCA magazine cu fructe si legume BIO (cel putin eu nu stiu sa fie, daca cineva din RO ma poate indruma as fi recunoscatoare), iar in piata nu mai sunt tarani neaosi, sunt niste cetateni care vand legume/fructe din import (Turcia, Egipt etc)
Postat 19 January 2011 - 09:28 AM
(Am vrut aa intreb daca nici la unguri nu sunt produse Bio , dar apoi am vazut ca stai la Bucuresti . Obisnuintza )
Postat 19 January 2011 - 10:39 AM
De acum inainte o sa-i dau dimineatza suc de para , sa vedem daca-i ajuta la kk.
Azi am incercat sa vad daca-i place gustul , maine i-l amestec cu apa.
Azi la amiaza avem in plan:
- piept de pui
- cartof
- pastarnac
- brocoli !!!!!
Totul subtziat cu suc de morcov si mar
Scriu mai tarziu cantitatzile si cum a fost .
Postat 19 January 2011 - 03:13 PM
Postat 19 January 2011 - 04:22 PM
aura, la 19 January 2011 - 03:13 PM, a spus:
Aura , merci mult!
Oricum aveam de gand sa i-l indoi cu apa de maine ( ca mie mi se pare prea dulce) , asa ca de maine bag apa calda pe el
Azi tot tare a facut , se va trezi in curand si-i dau sa manance , in timpul mesei pun pariu ca face iar......sunt curioasa daca tot tare.
Postat 19 January 2011 - 08:46 PM
Postat 19 January 2011 - 10:20 PM
Elena nu se baloneaza deloc. A papat tot si a fost OK.
Azi a mancat cu brocoli , a fost OK , ca si cum nici n-ar fi simtzit ca e ceva nou. Numai ca n-a mai facut Mmmmmm , Mmmmmmmmm la mancare. Cand primeste carne multa asa face
Postat 19 January 2011 - 10:46 PM
vaaai nu am bagat de seama cand ai zis ca face mmmm mmmm la masa! ce scumpaaaa Da-i un pup mare - mare!
Postat 19 January 2011 - 11:07 PM
Daniella, la 19 January 2011 - 10:46 PM, a spus:
vaaai nu am bagat de seama cand ai zis ca face mmmm mmmm la masa! ce scumpaaaa Da-i un pup mare - mare!
ii dau si mai multe , o pup de nu mai pot . Ma ia cu jale cand ma gandesc ca de luni nu o vad 6 ore pe zi.
Iar ma vait............
Postat 19 January 2011 - 11:17 PM
si io o pup de nu mai pot ... ce miros ... ce piele fina ... nu ma mai satur
iti dai seama ca peste ceva ani probabil nu o sa ne mai lase sa le luam in brate si sa le pupam?
Postat 20 January 2011 - 05:23 PM
( am cumporat azi o carte care mi se pare tare buna)
Sucul de fructe contzine vitamina C si asta ajuta la asimilarea fierului in organism. Se recomanda suc de mar la cei mici , apoi de portocala.
Postat 20 January 2011 - 05:31 PM
- carne o zi da si una nu ( eu stiam de 5 din 7 )
- carnea se fierbe separat si apoi se amesteca cu legumele
- fara carne de porc in primele 18 luni!!!!
- ceapa-n-are nici un rol la BB , numai ca poate face balo´nare
- nu se dau vinete la copii ot ca au NIcotina!!!!!
Postat 20 January 2011 - 05:32 PM
Mutti, la 20 January 2011 - 05:23 PM, a spus:
( am cumporat azi o carte care mi se pare tare buna)
Sucul de fructe contzine vitamina C si asta ajuta la asimilarea fierului in organism. Se recomanda suc de mar la cei mici , apoi de portocala.
ahahaha! bine ca ai spus, merci! ce mai zice interesant si nou?
in unele materiale scrie ca se incepe si cu suc de portocale, dar in lista de la dr mea scrie ca citrice doar dupa 1 an ca-s prea acide pt stomacul lor. Daca citesti mai multe materiale de mai multi autori se bat info cap in cap
Postat 20 January 2011 - 05:37 PM
Mutti, la 20 January 2011 - 05:31 PM, a spus:
- carne o zi da si una nu ( eu stiam de 5 din 7 ) si la mine scrie la fel: o zi carne, o zi galbenus de ou
- carnea se fierbe separat si apoi se amesteca cu legumele asa scrie si la mine
- fara carne de porc in primele 18 luni!!!! la mine scrie interzis pana la 3 ani
- ceapa-n-are nici un rol la BB , numai ca poate face balo´nare la mine zice ca "ulterior" se poate adauga si ceapa in zeama de supa, dar nu se paseaza, doar zeama se foloseste
- nu se dau vinete la copii ot ca au NIcotina!!!!! asta nu stiam, doar stiam ca sunt greu digerabile si ca nu se consuma in timpul alaptarii - eu am consumat insa, nu scria motivul
Aceasta postare a fost editata de Daniella: 20 January 2011 - 05:39 PM