Diversificarea experientze , pareri
Postat 20 January 2011 - 05:40 PM
acum ii dai 2 mese fructe dimi, la pranz piure de legume cu carnita si in rest lapte?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 20 January 2011 - 05:41 PM
Postat 20 January 2011 - 05:50 PM
- Fara avocado in primul an ca are prea multa proteine
- Caisele se pot da la BB, cele mai bune fructe sunt marul si para apoi caisele ( pt bebi)
- Se da putzin morcov fiert ( constipa)
- Fructe de padure ( mure , zmeura , coacaze , etc) dupa 11 luni ca pot sa irite intestinal
- Cirese-dupa 11 luni
- Kiwi-pot provoca alergii
- La fel si capsunile
- Piersica –dupa 11 luni
- Citrice-dupa primul an
Postat 20 January 2011 - 05:54 PM
Daniella, la 20 January 2011 - 05:40 PM, a spus:
acum ii dai 2 mese fructe dimi, la pranz piure de legume cu carnita si in rest lapte?
cereale sa-i dau din luna a 6-a , cel mai repede din luna a 5-a , dar po´t sa astept , a zis. In carte scrie ca la 4 saptamani minim dupa ce i-ai dat legume.
Ii dau mancare numai la amiaza si o gura de suc de pere dimineatza , in rest bea lapte. Cateoadat mai mult , cateoadata mai putzin.....in ultimele 24 de ore a baut relativ mult fatza de cat bea in general : cam 600 de ml !!!! In rest , bea maxim 400 ml in 24 de ore.
Postat 20 January 2011 - 06:00 PM
Mutti, la 20 January 2011 - 05:50 PM, a spus:
- Fara avocado in primul an ca are prea multa proteine NU STIAM
- Caisele se pot da la BB, cele mai bune fructe sunt marul si para apoi caisele ( pt bebi) SI LA MINE ZICE LA FEL
- Se da putzin morcov fiert ( constipa) SI CUM SE DA? CRUD?
- Fructe de padure ( mure , zmeura , coacaze , etc) dupa 11 luni ca pot sa irite intestinal SI LA MINE ZICE DUPA 1 AN, ALERGENE
- Cirese-dupa 11 luni NU STIAM, DE CE?
- Kiwi-pot provoca alergii SI LA MINE ZICE LA FEL
- La fel si capsunile SI LA MINE ZICE LA FEL. Si cand incepi sa dai cate o farama doar cand si cand
- Piersica –dupa 11 luni NU STIAM, AICI SE RECOMANDA PRINTRE PRIMELE DUPA MAR, PARA, URMEAZA CAISA SI PIERSICA
- Citrice-dupa primul an ASA ZICE SI LA MINE
pai nu se bate in cap ce zicea inainte ca se da suc de mar sau porto la inceput, cu faptul ca citricele dupa 1 an
Postat 20 January 2011 - 06:04 PM
Daniella, la 20 January 2011 - 06:00 PM, a spus:
la inceput mar si apoi portocala. In carte mai scrie sa-i dai suc de portocala cu atentzie si daca se inroseste la fund , sa nu-i mai dai...n-am scris io tot.
Postat 20 January 2011 - 06:09 PM
Mutti, la 20 January 2011 - 06:04 PM, a spus:
Daniella, la 20 January 2011 - 06:00 PM, a spus:
la inceput mar si apoi portocala. In carte mai scrie sa-i dai suc de portocala cu atentzie si daca se inroseste la fund , sa nu-i mai dai...n-am scris io tot.
da, da ok! dar portocala era o citrica pe vremea scolilor mele! ori apoi vin sa-ti spuna ca citrice nu se dau pana dupa 1 an
Postat 20 January 2011 - 06:12 PM
la noi nunmai pasaret (Actualmente cel mai recomandat e curcanul, ca fiind mai putin colesterol si hormoni+antibiotice metabolizate in carnea lui decat in cea de pui) si vita pana la 1 an
si am mai citit ca trebe sa-i dai ficatel la un mom dat ... nu mai stiu ..la 6 luni, dar la noi probl e ca ficatul de pasare e praf de la antibiotice si hormoni si concentrate ... , pe care primul care le filtreaza e ficatul
cred ca ca in final sunt mai sigure borcanelele
Postat 20 January 2011 - 06:29 PM
- ca-i bine de vita , dar cu atentzie la vitzel , ca asta poate sa contzina antibiotice ( tocmai am comandat de la mama un picior de vitzel , de la tzarani !!!! )
- peste nu se prea da su´b 1 an din cauza de alergii
- carnea de pasare ( nu scrie de care) este mai putzin recomandata decat cea de vita penca nu are tot atata grasime , nu are tot atatea vitamine si nici energie ca si carnea de vita !!!!!
de ficat nu vad NIK !
Postat 20 January 2011 - 06:30 PM
m-am uitat ieri si pe net de legume-fructe BIO la noi, sunt siteuri, inca nu am buchisit bine, dar zice ca nu au decat legume de sezon, respectiv acum nu au nik pana in aprilie - mai pai io incep cu legume la 8-9 luni in nadejdea lor?
si nu vreau sa fiu pricinoasa, dar nu toate sunt de incredere, tocmai de vreo luna au dat la tv, ca initial fac o cultura mica, iau certificare BIO, dupa care cumpara de oriunde si vand sub aceasta egida
sincer mi se pare tare complicat in ziua de azi sa mai dai alimente curate la copil mic
Postat 20 January 2011 - 06:33 PM
Mutti, la 20 January 2011 - 06:29 PM, a spus:
- ca-i bine de vita , dar cu atentzie la vitzel , ca asta poate sa contzina antibiotice ( tocmai am comandat de la mama un picior de vitzel , de la tzarani !!!! )
- peste nu se prea da su´b 1 an din cauza de alergii
- carnea de pasare ( nu scrie de care) este mai putzin recomandata decat cea de vita penca nu are tot atata grasime , nu are tot atatea vitamine si nici energie ca si carnea de vita !!!!!
de ficta nu vad NIK !
ok, acum ne batem cap in cap cu teoriile nutritionale de la adulti, care zic sa nu consumi carne de vita mai mult de 2 portii pe saptamana pentru ca este carne rosie, contine multe toxine si este cancerigena.
de peste si la mine zice, dupa 1 an peste alb (probabil si treaba de metale grele ? )
deci si vitelul are antibiotice! deci de-aia nu se da carne de pui de animal la cei cu probleme de colesterol, trigliceride, ficat?
Postat 20 January 2011 - 06:37 PM
Postat 20 January 2011 - 06:42 PM
Daniella, la 20 January 2011 - 06:30 PM, a spus:
m-am uitat ieri si pe net de legume-fructe BIO la noi, sunt siteuri, inca nu am buchisit bine, dar zice ca nu au decat legume de sezon, respectiv acum nu au nik pana in aprilie - mai pai io incep cu legume la 8-9 luni in nadejdea lor?
si nu vreau sa fiu pricinoasa, dar nu toate sunt de incredere, tocmai de vreo luna au dat la tv, ca initial fac o cultura mica, iau certificare BIO, dupa care cumpara de oriunde si vand sub aceasta egida
sincer mi se pare tare complicat in ziua de azi sa mai dai alimente curate la copil mic
Las ca-tzi trimit eu o sacosa de dovleac BIO , atzi ajunge cateva luni , zau !
( rasu-i ras si gluma-gluma , dar daca vrei sa-i gatesti , unele alimente tzin multa vreme si pot sa-tzi trimit , daca vrei. Dupa 6 luni nu e mare nevoie sa fie Bio , la morcovi si spanac trebuie atentzie )
Eu nu i-as lua borcane , Daniella. Tot vreau sa-i iau ceva fructe ,dar tot aman . Cred ca-i dau in WE ceva borcan...dar fructe.
Ca nu vreau sa-mi refuze complet borcanele . Daca nu am alta alternativa , candva?
Postat 20 January 2011 - 09:38 PM
Postat 21 January 2011 - 09:29 AM
Daniella, la 20 January 2011 - 09:38 PM, a spus:
in camara.
Uite , a scris Kiken la supa ei de pui si fructe ciudate ca le-a cumparat de la un magain Bio , parca. Daca e in Tg Mures , tre sa fie si la Bucuresti. Dar daca vrei , itzi trimit, cand o sa ai nevoie.
Elena mananca dovleci pana nu mai poate. Sunt dulceci.
Si carnea ....te interesezi ce dau aia de mancare. Nu o iei de import. Ca de import vin toate ieftiniturile pline de hormoni.
Postat 21 January 2011 - 10:06 AM
Daniella, la 20 January 2011 - 06:30 PM, a spus:
Pai nu ti se pare normal sa fie asa? Cum vrei sa produca in mod natural legume iarna? Au si ele nevoie de niste conditii, daca le iei crescute in sera crezi ca mai pot fi numite bio?
Si daca incepi de acum cu niste legume fara nicio valoare nutritiva crezi ca e mai bine decit daca incepi la 8-9 luni cu niste legume sau fructe la capacitatea lor maxima de vitamine si alte substante utile pe care le contin?
Vad ca in continuare exista controverse cu privire la cum e mai bine sa diversifici copilul, ca si acum 21 de ani Atunci se incepea cu suc de portocala (daca o gaseai) si suc de morcovi. Iarna morcovii dadeau la suc de nu va explic mai ales in modalitatea aia de a fi storsi: dati pe razatoarea aia minunata si produsul razuirii stors cred ca scoteam fix o picatura dintr-un morcov. Mai tare ma enervam. Pentru ca alaptam copilul nici nu parea interesat de alta mincare, asa ca am aminat pina cind a venit vremea fructelor si legumelor proaspete. Am nascut la inceputul lui noiembrie, deci fa socoteala cind am inceput cu legume si fructe. Inainte de asta ii dadusem măr ras si supa de peste (salau) cu legume (ceapa si morcov). Asa imi soptise mie instinctul ca e mai bine, nici nu prea m-am preocupat sa mai intreb in stinga si-n dreapta cum sa fac, ca ma naucea toata lumea de cap.
Postat 21 January 2011 - 11:11 AM
Carmella, la 21 January 2011 - 10:06 AM, a spus:
Pai nu ti se pare normal sa fie asa? Cum vrei sa produca in mod natural legume iarna? Au si ele nevoie de niste conditii, daca le iei crescute in sera crezi ca mai pot fi numite bio?
Carmella , permite-mi sa te contrazic , legumele BIO se pot face si in sera , altele sunt conditziile pe care trebuie sa le indeplineasca. Ce folos ca sunt crescute in aer liber si stropite? Atunci nu mai sunt Bio. Daniella are dreptate , aici gasesti BIO la tot pasul , cu eticheta , nu pe povesti.
Si daca incepi de acum cu niste legume fara nicio valoare nutritiva crezi ca e mai bine decit daca incepi la 8-9 luni cu niste legume sau fructe la capacitatea lor maxima de vitamine si alte substante utile pe care le contin?
Fructele si legumele de sezon nu sunt in Ro o solutzie , tocmai scria Daniella de tzaranii care vand legume din Egipt .
Si aici e la fel la piatza. Dar eu cunosc pe una care-mi zice: asta e de la noi , pe asta am pus ingrasamant , poe asta nu , ailalta e din import , nu stiu.
Vad ca in continuare exista controverse cu privire la cum e mai bine sa diversifici copilul, ca si acum 21 de ani Atunci se incepea cu suc de portocala (daca o gaseai) si suc de morcovi. Iarna morcovii dadeau la suc de nu va explic mai ales in modalitatea aia de a fi storsi: dati pe razatoarea aia minunata si produsul razuirii stors cred ca scoteam fix o picatura dintr-un morcov. Mai tare ma enervam. Pentru ca alaptam copilul nici nu parea interesat de alta mincare, asa ca am aminat pina cind a venit vremea fructelor si legumelor proaspete. Am nascut la inceputul lui noiembrie, deci fa socoteala cind am inceput cu legume si fructe. Inainte de asta ii dadusem măr ras si supa de peste (salau)
Mare noroc ai avut cu pestele , zic eu. N-ai stiut ca nu se da peste . Noi , daca am citit ca e periculos , itzi dai seama ca nu mai dam decat pasare , vita si miel
cu legume (ceapa si morcov). Asa imi soptise mie instinctul ca e mai bine, nici nu prea m-am preocupat sa mai intreb in stinga si-n dreapta cum sa fac, ca ma naucea toata lumea de cap.
Asta e adevarat
Postat 21 January 2011 - 02:21 PM
Mutti, parerea mea despre ce inseamna bio e complexa Pe scurt, nu inteleg prin bio doar "curat" de substante chimice, ci... "asa cum era odata". Eu n-am preferinte exclusive pentru bio, maninc si modificate genetic si fast food si rosii si pepeni turcesti in ianuarie, dar pentru cine vrea cu adevarat ceva bio as exclude orice artificiu in fortarea plantelor sa cresca, asa cum e sera. Acolo se imbunatateste temperatura, lumina, deci conditiile sint total artificiale.
Da, mare noroc ca n-am stiut de peste, mai ales ca pina la un an cred ca a mincat mai mult peste decit legume
Dar de ce e periculos? Chiar nu stiu...
Postat 21 January 2011 - 02:44 PM
Carmella, la 21 January 2011 - 02:21 PM, a spus:
Mutti, parerea mea despre ce inseamna bio e complexa Pe scurt, nu inteleg prin bio doar "curat" de substante chimice, ci... "asa cum era odata". Eu n-am preferinte exclusive pentru bio, maninc si modificate genetic si fast food si rosii si pepeni turcesti in ianuarie, dar pentru cine vrea cu adevarat ceva bio as exclude orice artificiu in fortarea plantelor sa cresca, asa cum e sera. Acolo se imbunatateste temperatura, lumina, deci conditiile sint total artificiale.
Da, mare noroc ca n-am stiut de peste, mai ales ca pina la un an cred ca a mincat mai mult peste decit legume
Dar de ce e periculos? Chiar nu stiu...
Cica poate provoca alergii. poate.....asta e , paza buna strica primejdia rea.
Asa cum si laptele de vaca dat devreme poate dezvolta o intolerantza la lactoza. Sau cerealele cu gluten ...alergii la gluten.
In legatura cu BIO , ai dreptate , eu nu te contrazic , nu mai exista ce a fost. Te-am contrazis numai cand vorbeai de sera....in rest , eu cred ca BIO inseamna doar mai mult controlat.
Io lubenitza in ianuarie nu mananc , depinde de gusturi , mie-mi place doar vara. In rest , mi se pare ca are gust de...plastic , zice cine ce-ar zice