Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#241 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 21 January 2011 - 02:51 PM

Eu stiam ca salaul e singurul peste recomandat copiilor mici :occasion15: Al meu a mancat pe la 10 luni prima oara peste
Care bordee atatea obicee se pare...
E drept ca noi nu avem in familie alergii de niciun fel...
Imagine postata

#242 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 21 January 2011 - 03:47 PM

Io nush cum se numeste salaul in nemtzeste , dar aci la mine-n carte scrie ca nu se da nici un fel de peste de mare ca:

• poate sa provoace alergii
  • poate sa contzina mercur

E vb , in special , de:

• ton
  • Heilbutt ( nush ce-i asta)

Io va spun ce scrie la mine-n cartzulie , ca tare-mi place cartea. S-ar putea sa nu scrie bine , dar io ma iau dupa ea. :occasion15:

Mai inainte se manca si branza din lapte proaspat in timpul graviditatzii si majoritatea gravidelor si bebeilor n-au patzit nik. Care a patzit ...n-a stiut nici CE nici DE CE.

#243 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 21 January 2011 - 04:32 PM

Si foarte bine faci, Mutti...fiecare isi creste copilul cum crede mai bine :headbang:

Cum am zis, noi nu avem niciun fel de alergii in familie si mi-am permis sa-i dau si lapte de vaca de pe la 7 luni (ii faceam gris), si peste.. Eu fac parte din categoria acelor copii crescuti cu lapte de vaca de la 2 luni (cine stia la tara acum 20 si ceva de ani de lapte praf..) si sunt bine, sanatoasa, fara alergii.... insa probabil ca sunt si cazuri opuse, asa ca e bine ca fiecare sa-si ia precautiile pe care le considera necesare..

Eu am evitat alte alimente alergene...nu i-am dat capsuni deloc, kiwi abia dupa an si albus de ou tot dupa un an..

Pestele oceanic ai dreptate, poate contine mercur si nu se da nici gravidelor, nici copiilor... insa salul este un peste de apa dulce, fara oase si nu foarte gras..
Imagine postata

#244 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 January 2011 - 05:14 PM

Vezi postareaOlgutza, la 21 January 2011 - 04:32 PM, a spus:

Eu fac parte din categoria acelor copii crescuti cu lapte de vaca de la 2 luni (cine stia la tara acum 20 si ceva de ani de lapte praf..)

mama stia :headbang:

acolo in varful muntelui la ea m-a crescut cu lapte praf de la 6 saptamani cand n-a mai avut lapte pana....nush cand , dar ea zice ca lapte de vaca nu mi-a dat pana mult dupa jumatate de an. Isi aduce aminte si marca de LP :floare: Si asta se intampla acum 35 de ani :hug:

#245 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 January 2011 - 05:18 PM

Azi am papat fara carne. Am pus la fiertpe abur , de data asta legumele.
Am folosit:

• 100 gr pastarnac
  • 30 gr brocoli
  • 50 gr cartof
  • 30 gr dovleac
  • 10 ml ulei de rapitza
  • 50 ml suc de mere proaspat

Am papat mai mult de jumate si ne-au mai ramas vreo 100 ml , papam restul maine.

A cascat gura repede , dar a fost cam neplacut surprinsa de gustul mancarii fara ´carne :headbang:.

Apoi am razuit o para. Asta a fost tare buuuuuuuuunaaaaaaaaaaaaa!

#246 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 January 2011 - 08:02 PM

De cateva zile i-am dat carne de curcan in loc de pui. Rezultat: nu mai mananca asa de bine. Maine va fi zi fara carne ( zi de post :floare: :-* ) dar de joi va primi iar piept de pui. Iar dupa ce vine fratello: carne de vitzel de la Halmagiu =))

#247 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 January 2011 - 09:49 PM

O adevarata istorie diversificara asta :)

Eu am crescut scurt timp cu lapte de mama,apoi mama a mai avut doar zar :D ,asa ca vecina care avea mai mult lapte decît vacuta din ograda s-a oferit sa ma alapteze si pe mine nu numai pe fecioru-su!Nu numai ca îmi dadea sa sug,dar mai si aducea cîte o sticluta gata mulsa! :hungry: Cîndva,laptaresei mele i s-a terminat laptele,Vali era deja fecior de întarcat,asa ca nu a fost o problema pentru el...ci doar pentru mine.Alta mama alaptiva nu s-a mai gasit,asa ca am primit lapte de la vacuta bunicii,si ala indoit cu ceai slab de chimion...si iaca,am crescut mare,nu am alergii(dar am avut de pe la 20 pîna la 24 de ani).

Ce sa zic...si eu am avut grija ce i-am dat bebelului,ca asta este,asa traim,asa învatam/asa ni se zice,dar totusi mai tre' sa apelam un pic si la instinct,ca si cu cartile astea dam în balanganeala :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#248 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 January 2011 - 11:43 PM

Na ja , Maya , pe langa cartzi nisci instinctul nu ma las sa-i dau unele chestii , de ex. peste. Si cu toate astea am vazut borcane pe rafturi cu Lachs!!!!!!

#249 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 January 2011 - 03:12 PM

eu am inceput sa-i dau peste, nu mai mult de 1 lingurita, cand mancam si noi. Si e peste proaspat, facut la cuptor.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#250 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 January 2011 - 06:26 PM

Eu nu i-am dat peste Denisei.Cred ca prima data a mîncat pe la 2 ani.Nu i-am dat ,ca pe vremea aia nu mîncam noi peste.De-abia de vreo 10 ani încoace mîncam... :rolleyes:

Eu nu-mi amintesc sa fi vazut pe rafturi borcanele pt. bb cu peste.Posibil sa nu fi vazut ca nu ma prea ma interesau borcanele,dar primeam acasa de la toate firmele astea,si niciodata nu am primit borcane cu peste.Doar de o leguma,sau amestec,si 1 leguma sau legume cu carne de pui,vita si curca.
Mai era si ceva cu orez+legume si carnita,sau paste + legume si carnita...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#251 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 January 2011 - 07:54 PM

Am vazut la DM , de la HIPP cred ca erau borcanele. M-am crucit !!!! Mai ales ca erau de la 5 sau 6 luni !!!!

A mea n-are risc de alergii , cica...dar tot nu vreau sa risc. Nici cu peste si nici cu cereale cu gluten. Daca , Doamne feri.....

#252 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 January 2011 - 01:30 AM

Vezi postareaMutti, la 21 January 2011 - 09:29 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 20 January 2011 - 09:38 PM, a spus:

si cum pastrez eu plasa de dovlecei? :bounce:

in camara.

Uite , a scris Kiken la supa ei de pui si fructe ciudate :-* ca le-a cumparat de la un magain Bio , parca. Daca e in Tg Mures , tre sa fie si la Bucuresti. Dar daca vrei , itzi trimit, cand o sa ai nevoie.

Elena mananca dovleci pana nu mai poate. Sunt dulceci.

Si carnea ....te interesezi ce dau aia de mancare. Nu o iei de import. Ca de import vin toate ieftiniturile pline de hormoni.

sunt magazine naturiste, dar au faineturi integrale, seminte, diverse dulceturi, unele fructe si legume deshidratate sau uscate, confiate, cereale, diverse tincturi, creme, ceaiuri etc, dar nu fructe si legume proaspete, insa nu am buchisit bine orasul, trebuie sa mai caut ... asta spun ce e in zona mea. :lol:
Am fost la piata, desi tanti m-a asigurat ca morcovii nu sunt cu pesticide si alte ingrasaminte si ca sunt de la ea si nu cumparati de la en-gross, nu am nici o incredere ... prea erau mari si curati. :lol: idem alte legume si fructe, de care ei zic ca sunt de origine din RO.
Daca si fasolea boabe in piata e de import!!! :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#253 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2011 - 01:43 AM

Vezi postareaCarmella, la 21 January 2011 - 10:06 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 20 January 2011 - 06:30 PM, a spus:

poate la voi e mai bine dezvoltata industria bio, dar aici ...din ce vad eu la o vedere la supermarket nu e
m-am uitat ieri si pe net de legume-fructe BIO la noi, sunt siteuri, inca nu am buchisit bine, dar zice ca nu au decat legume de sezon, respectiv acum nu au nik pana in aprilie - mai :floare: pai io incep cu legume la 8-9 luni in nadejdea lor?

Pai nu ti se pare normal sa fie asa? Cum vrei sa produca in mod natural legume iarna? Au si ele nevoie de niste conditii, daca le iei crescute in sera crezi ca mai pot fi numite bio?
Si daca incepi de acum cu niste legume fara nicio valoare nutritiva crezi ca e mai bine decit daca incepi la 8-9 luni cu niste legume sau fructe la capacitatea lor maxima de vitamine si alte substante utile pe care le contin?
Vad ca in continuare exista controverse cu privire la cum e mai bine sa diversifici copilul, ca si acum 21 de ani :) Atunci se incepea cu suc de portocala (daca o gaseai) si suc de morcovi. Iarna morcovii dadeau la suc de nu va explic =)) mai ales in modalitatea aia de a fi storsi: dati pe razatoarea aia minunata si produsul razuirii stors =)) cred ca scoteam fix o picatura dintr-un morcov. Mai tare ma enervam. Pentru ca alaptam copilul nici nu parea interesat de alta mincare, asa ca am aminat pina cind a venit vremea fructelor si legumelor proaspete. Am nascut la inceputul lui noiembrie, deci fa socoteala cind am inceput cu legume si fructe. Inainte de asta ii dadusem măr ras si supa de peste (salau) cu legume (ceapa si morcov). Asa imi soptise mie instinctul ca e mai bine, nici nu prea m-am preocupat sa mai intreb in stinga si-n dreapta cum sa fac, ca ma naucea toata lumea de cap.

da, nascut la inceputul lui noiembrie, numai bine ai inceput diversificarea pe la 6 luni --- prin aprilie apar lgumele, ceea ce pt copil alaptat natural e f bine. Bea e nascuta pe 3 sept si deci suntem cu 2 luni inainte si avand in vedere ca nu ia in greutate doar cu lapticul si nefiind in general prea interesata de mancare, ma vad nevoita sa ascult dr sa incep diversificarea.
Insa precum ai spus te ia durerea de cap, citind mai multe surse, asa ca voi citi sursele, dar voi face in linii mari ce imi spune dr. si instinctul. Bea mananca bine cerealele si e foarte interesata cand noi mancam de ce e prin farfuriile noastre ... se uita foarte atenta si cuminte :floare:, cand o tine tati in marsupiu la masa. Am citit in Capraru, ca asta (interesul fata de ce-i prin farfuriile adultilor) e semnul ca un copil e pregatit sa inceapa diversificarea ... desi suna cam straniu ...

"Produsele BIO sunt acele produse care sunt obtinute doar din extractele plantelor crescute pe pamanturi netratate chimic si din seminte nemodificate genetic. In plus la produsul finit nu se adauga conservanti chimici, nu se adauga coloranti si nu se adauga parfumuri sintetice sau obtinute din petrol sau derivate (doar cele din uleiuri esentiale)." In ceea ce priveste produsele de sera, confirm ca pentru mine sunt complet diferite de cele de sezon, respectiv nu au nici un gust, sau sunt de plastic cum spun vesticii, insa nu sunt prea convinsa ca acele legume de sera pe care le gasesti la noi, nu sunt plantate in pamanturi tratate chimic si de acolo gustul.

#254 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2011 - 01:46 AM

Vezi postareaCarmella, la 21 January 2011 - 10:06 AM, a spus:

Vad ca in continuare exista controverse cu privire la cum e mai bine sa diversifici copilul, ca si acum 21 de ani :floare:

tu ai copil de 21 ani? sa-ti traiasca, sa fie sanatos si norocos! si poza de la avatar e relativ recenta? felicitari! :floare:

#255 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2011 - 01:54 AM

Vezi postareaMutti, la 21 January 2011 - 03:47 PM, a spus:

Io nush cum se numeste salaul in nemtzeste , dar aci la mine-n carte scrie ca nu se da nici un fel de peste de mare ca:

• poate sa provoace alergii
  • poate sa contzina mercur

E vb , in special , de:

• ton
  • Heilbutt ( nush ce-i asta)

Io va spun ce scrie la mine-n cartzulie , ca tare-mi place cartea. S-ar putea sa nu scrie bine , dar io ma iau dupa ea. :floare:

Mai inainte se manca si branza din lapte proaspat in timpul graviditatzii si majoritatea gravidelor si bebeilor n-au patzit nik. Care a patzit ...n-a stiut nici CE nici DE CE.

Halibut e un tip de peste alb, fooooarte fin si fooooarte bun.
Si dr mea mi-a dat pe lista in scris, ca peste nu se da pana la 1 an, deoarece e pericol de alergii si datorita posibilului continut de metale grele (de aceea nici in graviditate nu e recomdandat).

Multe probleme de sanatate pe care le avem astazi noi, sau parintii, ori copiii, credem ca sunt de la ce am mancat ieri, alalteieri. Dar nu este neaparat asa. Putem capata oricand o intoleranta sau o alergie datorita consumului de produse din ziua de astazi (dupa parerea mea aproape de neevitat), bogate in E-uri, crescute cu tratamente chimice si/sau modificate genetic, dar mai ales dupa consumul de multe astfel de produse/ingrediente se dezvolta alergiile. Ceea ce ingurgitam azi, nu are un efect imediat neaparat.
La fel de bine putem sa nu capatam alergii, intoleranta, boli digestive toata viata indiferent de ceea ce ingurgitam, dar cu cat factorii de risc sunt mai multi si mai mari cu atat probabilitatile sa capatam anumite afectiuni/intolerante/alergii acum sau mai tarziu cresc.

#256 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2011 - 01:56 AM

Vezi postareaOlgutza, la 21 January 2011 - 04:32 PM, a spus:

Si foarte bine faci, Mutti...fiecare isi creste copilul cum crede mai bine :floare:

Cum am zis, noi nu avem niciun fel de alergii in familie si mi-am permis sa-i dau si lapte de vaca de pe la 7 luni (ii faceam gris), si peste.. Eu fac parte din categoria acelor copii crescuti cu lapte de vaca de la 2 luni (cine stia la tara acum 20 si ceva de ani de lapte praf..) si sunt bine, sanatoasa, fara alergii.... insa probabil ca sunt si cazuri opuse, asa ca e bine ca fiecare sa-si ia precautiile pe care le considera necesare..

Eu am evitat alte alimente alergene...nu i-am dat capsuni deloc, kiwi abia dupa an si albus de ou tot dupa un an..

Pestele oceanic ai dreptate, poate contine mercur si nu se da nici gravidelor, nici copiilor... insa salul este un peste de apa dulce, fara oase si nu foarte gras..

mi s-a spus ca pastravul e cel mai bun. Probabil si salaul, mai ales ca are un gust mai delicat, care ar putea fi pe placul bebelusului.

era LP, Raraul, dar se gasea greu pe vremea impuscatului. Si la tara, presupun ca era mai la indemana laptele de vaca si presupun folosit de toti ai satului ...

#257 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2011 - 02:05 AM

Vezi postareaMutti, la 21 January 2011 - 05:18 PM, a spus:

Am papat mai mult de jumate si ne-au mai ramas vreo 100 ml , papam restul maine.

A cascat gura repede , dar a fost cam neplacut surprinsa de gustul mancarii fara ´carne :floare:.

Apoi am razuit o para. Asta a fost tare buuuuuuuuunaaaaaaaaaaaaa!

deci cum pastrezi restul de 100 ml?
para la sfarsit, ca un desert?

mi-a gasit mama razatoare de sticla, sa vedem daca o sa o folosesc (avand in vedere storcatorul de fructe, storcatorul de citrice si mixerul vertical ... voi folosi ceea ce e mai comod si mai rapid).

#258 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2011 - 02:08 AM

Vezi postareaMutti, la 25 January 2011 - 08:02 PM, a spus:

De cateva zile i-am dat carne de curcan in loc de pui. Rezultat: nu mai mananca asa de bine. Maine va fi zi fara carne ( zi de post :floare: :floare: ) dar de joi va primi iar piept de pui. Iar dupa ce vine fratello: carne de vitzel de la Halmagiu =))

nu ziceai ca nu e voie vitel? aici doar vita tanara, adica manzat, dar vitel (pui de animale) nu-i voie, cica au carnea mai toxica. Te ia durerea de cap cu informatiile contradictorii!

galbenus nu ai inceput sa ii dai? sau nu e voie in inca (nu mai stiu)?

eu am sa-i dau numai de curcan, atata timp cat nu am pasare de tara, pentru ca puiul din comert, crescut la baterie si hranit numai cu porcarii e complet nerecomandabil pana si adultului, dupa cum mi-a spus dr mea de familie, care e f informata in opinia mea.

Deci si la voi se recomanda miel?

#259 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2011 - 02:15 AM

Vezi postareaMaya, la 26 January 2011 - 06:26 PM, a spus:

Eu nu i-am dat peste Denisei.Cred ca prima data a mîncat pe la 2 ani.Nu i-am dat ,ca pe vremea aia nu mîncam noi peste.De-abia de vreo 10 ani încoace mîncam... :floare:

Eu nu-mi amintesc sa fi vazut pe rafturi borcanele pt. bb cu peste.Posibil sa nu fi vazut ca nu ma prea ma interesau borcanele,dar primeam acasa de la toate firmele astea,si niciodata nu am primit borcane cu peste.Doar de o leguma,sau amestec,si 1 leguma sau legume cu carne de pui,vita si curca.
Mai era si ceva cu orez+legume si carnita,sau paste + legume si carnita...

au fost si colegii mei in Italia saptamana trecuta si la borcanele mi-au spus ca erau doar de peste, in ceea ce priveste carnea. Si borcanelele, ca si cerealele sunt pe varste?

#260 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2011 - 02:16 AM

Vezi postareaMutti, la 26 January 2011 - 07:54 PM, a spus:

Am vazut la DM , de la HIPP cred ca erau borcanele. M-am crucit !!!! Mai ales ca erau de la 5 sau 6 luni !!!!

A mea n-are risc de alergii , cica...dar tot nu vreau sa risc. Nici cu peste si nici cu cereale cu gluten. Daca , Doamne feri.....

De unde stii ca nu are risc de alergii? se face vreo analiza? Aaaa am facut si eu analiza aia de boli metabolice, dar aia parca nu era pt alergii, sau da? trebe sa ma uit pe ea :floare:

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic