Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#281 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 February 2011 - 11:26 PM

Vezi postareaaura, la 03 February 2011 - 03:12 PM, a spus:

daniella, referitor la branza proaspata, eu am inceput sa dau pe la 7 luni. La mine nu scrie nimic de branzica, astia nu prea mananca branza proaspata pe aici, dar spune ca galbenusul de ou se da dupa 8 luni, iar iaurtul dupa 9.

eu am inceput cu sucuri: mai intai de mar, 4-5 zile la rand, apoi suc de morcov 4-5 zile. Dupa asta, adica dupa vreo 2 saptamani, am inceput cu piure moale de morcov, tot asa, 4 zile la rand. Apoi in piureul de morvov am inceput sa adaug alta leguma, cartof parca, nu imi mai aduc aminte. Dar asta ar fi principiul, pe langa cele incercate adaugi unul cate unul alte legume.

eu am inceput de ieri sa-i dau kefir ca il fac in casa si cred ca e mai bun decat iaurtul.

piure moale de morcov, l-ai dat crud? ai bagat piureul de legume in locul fructelor? sau fructele au ramas dimi si piureul de legume il dai la pranz

in mare si la mine, tot asa scrie sa incepem dimi cu suc de mar/morcov, apoi piure de mar/morcov si la pranz (dupa vreo 2 sapt de fructe) supa de legume zemoasa si apoi cu o leguma din ea pasata.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#282 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 05 February 2011 - 11:46 AM

Daniella , laptele de mama se adapteaza , in general, la cerintzele copilului , adica se ingrasa , pur si simplu. Asta , in mod normal. Cel praf , ramane la fel. Si Elenei nu-i mai ajunge. Asa ca bea ,bea....dintr-o data nici nr 1 nu pare sa-i ajunga...are o faza de crestere accentuata , probabil. Si parca la fatza a slabit!!!!!

Cereale de la Nestle nu mai iau veac!!!!!

Cred ca la tine piure de morcov inseamna fiert.

#283 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 February 2011 - 11:35 PM

^_^ fata mea nu primeste marul. Azi a fost a 3-a zi de incercare esuata lamentabil.
Oare ce sa fac? Grisuletul din cereale cu lapte (Milupa sau Humana) le mananca cu placere. Mar nu vrea sa manance nici 2 lingurite, le gusta se stramba, miorlaie, strange buzitele. Daca o prind cu gura deschisa si i le var, le scoate afara.
Oare din cauza ca e obisnuita doar cu gustul de lapte si gris cu lapte si e prea diferit marul? Sa mai insist sau sa caut o alternativa (para, banana)?
Cerealele cu mar si morcov au fost primele pe care i le-am dat si le-a mancat. Am incercat sa ii presar un pictu de LP azi dimineata cand am vazut refuzul, dar acelasi rezultat ^_^

#284 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2011 - 05:17 PM

Astazi am incercat cu sucul de morcov (asa e la mine reteta: suc de mar, apoi suc de morcov crude). Acelasi insucces ca si marul. Bine ca am inceput cu cerealele si nu am inceput cu astea ca m-as fi descurajat si-mi ieseau si peri albi pana-n zi de azi. Oare de ce nu mananca. La voi primele zile de mar si morcov cum au fost? Servite cu placere?

#285 Useril este offline   Carlota 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationConstanta

Postat 06 February 2011 - 08:33 PM

Pai, aia e, ca ai inceput cu cerealele si-s dulci. Sucul de mar, de morcov e mai acrisor si nu cred ca-i place.
Eu am inceput invers... intai suc de fructe, apoi mar ras (banana mai tarziu... cam pe la 7-8 luni), incet-incet legumele, apoi branzica, ou pe la 7 luni, ficatel tot cam asa, cu distanta intre alimente... ma refer ca timp.
Si, fata mea a avut pana la 2 ani masa de la ora 10,00 numai piure de fructe (la gramada, tot ce era de sezon). Si never amestecate fructele cu biscuiti, branza sau alte minuni. Se stie clar treaba cu fructele care se digera repede, stau in stomac asteptand celelalte alimente sa-si faca treaba si fermenteaza. De aici, balonare & co.
Bafta! :)

#286 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2011 - 09:06 PM

Vezi postareaCarlota, la 06 February 2011 - 08:33 PM, a spus:

Pai, aia e, ca ai inceput cu cerealele si-s dulci. Sucul de mar, de morcov e mai acrisor si nu cred ca-i place.
Eu am inceput invers... intai suc de fructe, apoi mar ras (banana mai tarziu... cam pe la 7-8 luni), incet-incet legumele, apoi branzica, ou pe la 7 luni, ficatel tot cam asa, cu distanta intre alimente... ma refer ca timp.
Si, fata mea a avut pana la 2 ani masa de la ora 10,00 numai piure de fructe (la gramada, tot ce era de sezon). Si never amestecate fructele cu biscuiti, branza sau alte minuni. Se stie clar treaba cu fructele care se digera repede, stau in stomac asteptand celelalte alimente sa-si faca treaba si fermenteaza. De aici, balonare & co.
Bafta! :P

Multumesc, Carlota! :)
Asa stiu si eu din conceptele nutritionale ale adultului, ca fructele trebuie dimineata si simple fara alte amestecuri, dar am vazut ca pentru bebitzi dr recomanda amestecuri cu cereale/branzica vaci/biscuiti ... si inca nu-s lamurita de ce.
Auoleu, Carlota, zici ca acum nu o sa mai vrea mancare, din cauza ca am inceput cu cerealele? Pai nu trebuia sa descopere rand pe rand gusturile? La voi a primit doar o lingurita in prima zi, 2 in a 2-a zi etc, sau ar fi primit si mai mult. Ma gadesc ca perseverand va trebui sa primeasca incetul cu incetul ... cate o lingurita in plus pe zi.
Pai asa si fructele sunt dulci, nu ar insemna, cand se incepe, sa nu mai vrea piureul de legume?
Beatrice nu e mancacioasa asta e sigur. Saptamana asta iar a lasat-o moale si cu suptul, marti aveam 5.960 kg, azi 5.930 kg B)
Nu stiu ce ma fac cu bebelusha asta!? :P

#287 Useril este offline   Carlota 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationConstanta

Postat 06 February 2011 - 09:25 PM

Nu te agita. Pana la urma se va invata ea cu toate gusturile.
Si nu pot sa-ti dau un raspuns la treaba cu mancatul cu pofta sau nu.
A mea la un an nu avea nici 10 kg, era o scobitoare da' avea falcute si lumea zicea ca-i dolofana. :P Numai eu stiu cat ma chinuiam cu mancarea.
Eeeee, a avut o greutate mai mica asa pana pe la 4 ani si ceva, mai ales ca-n primul an de gradi a pescuit tot ce-a fost posibil in materie de boala si erau saptamani cand traia cu actimel si 2-3 cm dintr-o bucatica de pasta (spaghete in general). A fost dezastru.
Siiiiiiii, din cauza antibioticelor a luat proportii, iar acum la 6 ani si 4 luni are 26 kg, nu-i mega inalta si are ceva burtica si bucutze.
Dar, cum da caldura isi revine, ca alearga la greu... cu atelaj (trotineta, bicicleta & co) sau fara.
Pot sa-ti zic doar... curaj gaina ca te tai! B)
C-asa ma-ncurajez si eu... in sens invers, ca sper s-o vad mai silfida si inalta. Mai ales ca vrea sa devina vedeta... Selena Gomez nr. 2... mai ales ca-i tiza ei. :)

#288 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2011 - 09:53 PM

da-o la baschet sau voley, Carlota! sau dansuri! Mult succes sa-si atinga visul, transformandu-l in frumoasa realitate!

sa se fi ingrasat de la antibiotice? nu i-ai dat vitamine sau alte suplimente ori stimulente pt apetit?

si tati vrea sa o dam pe Bea la dansuri ... dar mai asteptam un pic sa o ia pe doua picioare .... :P

cred ca maine sun dr sa o intreb ce fac daca nu primeste mar/morocov nici sub forma de suc, nici de piure. :)
nu stiu daca sa inerc para, apoi banana, sau sa mai insist cu marul si morcovul ?

#289 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 February 2011 - 03:20 PM

Nu-i o regula cu cerealele , ale mele nu-s dulci. Am luat de la Alnatura. Le fac cu apa si mar , fara lapte. Cu mar nu-i prea plac , cu para mai mananca , dar cu mar azi n-a mancat cu tat-su decat cateva linguri.

Si grisul cu lapte e dulce ( Milupa) si tot nu-l vrea.

Singura mancare care-i place e cea de amiaza , legume si carne.

Oare cand s-o obisnui cu cerealele???

Daniella , incearca sa-i dai piure de morcov fiert , poate asa vrea.

#290 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2011 - 04:02 PM

Vezi postareaMutti, la 07 February 2011 - 03:20 PM, a spus:

Nu-i o regula cu cerealele , ale mele nu-s dulci. Am luat de la Alnatura. Le fac cu apa si mar , fara lapte. Cu mar nu-i prea plac , cu para mai mananca , dar cu mar azi n-a mancat cu tat-su decat cateva linguri.

Si grisul cu lapte e dulce ( Milupa) si tot nu-l vrea.

Singura mancare care-i place e cea de amiaza , legume si carne.

Oare cand s-o obisnui cu cerealele???

Daniella , incearca sa-i dai piure de morcov fiert , poate asa vrea.

pe cele de i le faci cu apa/suc, au lapte in formula?

ce gris cu lapte?

a mea a mancat cereale cu de toate in ele, i-am luat pe rand cu mar+morcov, cu banana, cu piersici+maracuia, cereale mananca! Nu multe, in medie 3 linguri cu 90 ml apa. Tot ce am gasit pt 4 luni, formula cu lapte inclus si fara gluten, de la Milupa si Humana, am luat si a primit.

Azi i-am dat 1 mar+ 1 morcov crude suc + piure, amestecat cu 1 lingura de cereale, asa le-a primit. A papat tot castronelul fara ultima lingurita. Iupiii. Deci trebuie pana se invata cu gustul sa ii adaug cereale in fructe. :notworthy:

#291 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 February 2011 - 04:24 PM

daniella, nu stiu ce sa-ti zic. Teo e mancacios, ar manca si scanduri. Dar din ce am mai citit si eu, cica daca refuza morcov sa zicem, e bine sa nu insisti. Treci la altceva si apoi incerci, peste 2 saptamani, sa-i dai din nou morcov. Asta e teoria.

Incearca sa fierbi legumele si fructele inainte, Teo asa le-a acceptat prima data. Eu dupa sucuri am incercat cu mere crude rase, morcov crud ras si nu a vrut. Cand i-am dat mar copt, nu se mai satura. Si cu morcovul la fel, l-am fiert inainte.

Mai e ceva...eu dupa ce pregatesc legumele (le fierb adica) le fac crema cu blenderul vertical. Nici acum nu-i place mancarea daca nu e pastoasa. Adica eu nu prea folosesc razatoarea pentru ca nu-i place consistenta, dar daca o fac crema o mananca. Am facut o data cartof dulce si l-am strivit ca la piure cu chestia aia cu gauri. Nu a mancat. Am luat piureul si am bagat blenderul in el pana s-a facut crema, am mai adaugat un pic de apa si a mancat tot.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#292 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 February 2011 - 04:27 PM

Citeaza

Deci trebuie pana se invata cu gustul sa ii adaug cereale in fructe. :notworthy:

asa i-am dat si eu la inceput, nu cereale, ci lapte. Ii amestecam lapte de la mine in piureul de morcov ca sa-l accepte mai usor.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#293 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 February 2011 - 04:28 PM

gris cu lapte am incercat sa-i dau seara , de la Milupa , asta are lapte in el.

cerealele sunt fara lapte , se pot face fie cu lapte fie cu apa si atunci se amesteca cu fructe. Sunt cereale simple , fara gust de nush ce, fara adaos. Alnatura e o firma buna , cu lucruri BIO si fara adaosuri.

Am impresia ca Elena nu le vrea ca le-am facut cu mar , cu para le-a mancat.

Dar voiam sa-i dau mere ca am primit de la mama. Cred ca ma las pagubasa si-i dai iar cu para.

Grisul cu lapte are gust ca cel normal numai ca e fara gluten.

#294 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2011 - 08:48 PM

asa se cheama: gris cu lapte? n-am vazut

si eu tot cu mere aduse de mama de la tara, nestropite, fara ingrasaminte incerc. Poate nu e bun soiul, dar iata cu cereale si morcov in amestec le-a mancat azi. La noi azi primavara ... vreo 10 grade sau peste la pranz, a stat cu bona 4h pe afara. Alt copil! Cuminteee ... nu mai are timp sa se plictiseasca si sa miaune, ca in carut doarme de n-are treaba.

Dimineata am fost la dr sa repetam urocultura si sumarul de urina, pentru ca sumarul a iesit cam prost, dar eu nu am stiut ca punguta e sterila doar 30 minute si i-am lasat-o vreo 2h jum, deci probabil proba a fost contaminata. Asa ca am repetat analizele azi. Sper sa iasa bine, ca am citit ca greu se mai trateaza :cheers:

#295 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2011 - 08:49 PM

Vezi postareaaura, la 07 February 2011 - 04:27 PM, a spus:

Citeaza

Deci trebuie pana se invata cu gustul sa ii adaug cereale in fructe. :cheers:

asa i-am dat si eu la inceput, nu cereale, ci lapte. Ii amestecam lapte de la mine in piureul de morcov ca sa-l accepte mai usor.

si apoi nu ai mai folosit aceasta metoda?

#296 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 February 2011 - 10:05 PM

daniella , uite grisul.

De fapt , vad ca eu am desfacut de la Aptamil , si uitasem , o sa-l desfac si pe celalalt. Aptamil e tot Nestle , poate ca o fi o compozitzie asemanatoare cu Sinlac.

Pun pozele amandoua:

Fisier atasat  aptamil.jpg (34.36K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  milupa.jpg (53.68K)
Number of downloads: 0

Mai sunt si altele.....

Eu cereale am luat de la Alnatura , si-mi plac pt ca nu-s dulci deloc , doar cereale simple , macinate fin.

Grisul il cumpar asa pt ca e fara gluten. Dar daca nu vrea , o las in pace si nu-i mai dau . Mai bine-i fac seara malai cu LP sau cu fructe. Dar o sa intrb dr in 22 cand avem check-ul.

#297 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2011 - 10:12 PM

ce te face sa crezi ca malaiul ala impur e mai potrivit pt burtik de bebe decat astea de le vand firmele specializate care au cercetat domeniul? nu sh ce sa zic ... pe masura ce o sucesti pe toate fetele, te doare capul mai tare si nu stii ce sa alegi si ce o fi mai bine

Aptamil e de la Milupa vad.

Eu iau numai formula cu lapte, asa mi-a recomandat dr., asa fac... pana acum e bine!
asta mica dupa o lingura doua de mancare se pune pe miorlaiala ... oare de ce?

#298 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2011 - 10:18 PM

Vezi postareaaura, la 07 February 2011 - 04:24 PM, a spus:

daniella, nu stiu ce sa-ti zic. Teo e mancacios, ar manca si scanduri. Dar din ce am mai citit si eu, cica daca refuza morcov sa zicem, e bine sa nu insisti. Treci la altceva si apoi incerci, peste 2 saptamani, sa-i dai din nou morcov. Asta e teoria.

Incearca sa fierbi legumele si fructele inainte, Teo asa le-a acceptat prima data. Eu dupa sucuri am incercat cu mere crude rase, morcov crud ras si nu a vrut. Cand i-am dat mar copt, nu se mai satura. Si cu morcovul la fel, l-am fiert inainte.

Mai e ceva...eu dupa ce pregatesc legumele (le fierb adica) le fac crema cu blenderul vertical. Nici acum nu-i place mancarea daca nu e pastoasa. Adica eu nu prea folosesc razatoarea pentru ca nu-i place consistenta, dar daca o fac crema o mananca. Am facut o data cartof dulce si l-am strivit ca la piure cu chestia aia cu gauri. Nu a mancat. Am luat piureul si am bagat blenderul in el pana s-a facut crema, am mai adaugat un pic de apa si a mancat tot.

o sa tin cont, merci, Aura!
cand ai inceput diversificarea, dupa ce hraneai bebelusul, imediat il alaptai? sau vice-versa?
Cand i-ai putut face un progr de mese?

#299 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 February 2011 - 10:22 PM

Daniella , n-am zis ca iau malai de mamaliga!!!! Este la magazin malai pt BB. De la Alnatura , cred.

Mie nu-mi plac astea gata ca le indulcesc!!!!I-am dat , dar fata , obisnuita cu chestii naturale , nu mananca. Asa mi-a zis si dr: cand BB seobinuieste cu mancarea gatita nu mai vrea produse gata.

Pt mine e OK asa.

Dar de ce zici tu ca e impur malaiul? un malai bio macinat fin n-are de ce sa fie rau. Sa stii ca itreb dr , ca io nu fac experimente , pana nu intreb nu-i dau.

Dar sa stii ca cerealele pe care i le-am luat au vreo 30% porumb , restul hrisca , orez si nu mai stiu ce...ca-s 4 tipuri. Dar cred ca am mai scris.

#300 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2011 - 10:51 PM

aaaa :cheers: , ma speriasem! pai daca ai gasit malai si orez de bebi poti sa faci linistita cu ele ... :wacko:

pai zic ca e impur ca doar nu-l purifica, il duc la moara il macina, il cern si de nu'sh cate ori mi-a scartzait cate un fir de nisip in dinti mancand mamaliga ... tie nu?

daca sunt fainuri pt bebi am mai mare incredere decat in alea pentru adulti! si daca sunt si BIO nu ai nici o probl.
gandeste spre ex orezurile venite de prin China, India sau cine stie ce sursa ..., cu ce maini a fost cules/prelucrat etc. La producatorii de cerealele astea de bebici eu cred ca tb sa indeplineasca standarde de igiena si control mai ceva decat la produsele de adulti. Parerea mea ...

Acum fiecare are mai multa incredere in aia sau ailalta. Peste 20 ani se poate sa ne spuna copii nostri ca tot ce am facut sau gandit nu era corect deloc =))

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic