Diversificarea experientze , pareri
Postat 08 February 2011 - 06:20 PM
Mah , io n-am gasit fir de nisip in mamaliga pana acum , tot ce am luat a fost OK....si ma gandesc ca daca iau malai BIO e OK. . Oricum , o sa intreb.
Da , ai dreptate , vremurile se schimba....
Postat 08 February 2011 - 11:01 PM
Mutti, la 08 February 2011 - 06:20 PM, a spus:
inseamna ca malaiul la voi e mai cu bagare de seama cernut, sau porumbul prelucrat mai cu atentie, nu stiu ...dar nu o data ..
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 09 February 2011 - 09:55 AM
Postat 09 February 2011 - 10:30 AM
Postat 09 February 2011 - 10:51 AM
A mica a mea mananca putine cereale: pe cutie scrie ca la 4-6 luni intre 4 si 4,5 linguri, ea ajunsese repede la 4 linguri, dar acum a dat inapoi mai mananca doar 2 si se pune pe miorlaiala si nu mai deschide gurita.
Doar luni a mancat morcov+mar+cereale, aproape tot castronelul, apoi nu a mai vrut: ieri vreo 5 lingurite, azi vreo 2, iar saptamana trecuta deloc nu a acceptat! Maine sa ii dau banana ? in lista mea de la dr scrie ca dupa 7 luni.
Pare ca s-a constipat deja un pic, ca face mai rar si face cacalicul mai pasta, cand bea numai lapte era ca o smantana subtire, acu e ca un piure vartos.
Nici suc de portocala nu mi-e clar daca e voie, ca in lista mea scrie ca dupa 1 an citriele.
Ce ma bucur e ca am repetat analizele sumarul si urocultura si au iesit bine! Iupii nu are infectie urinara, dar e mofturoasa ca tat'su! Ma pun cu scandalul pe amandoi
Postat 09 February 2011 - 11:00 AM
Postat 09 February 2011 - 11:47 AM
Mutti, la 09 February 2011 - 10:30 AM, a spus:
nu am de unde BIO, nu am gasit magazine cu marfa proaspata BIO la noi.
stie vreo fata de magazine cu fructe, legume si carne proaspete BIO la noi?
in piata toti sunt cu marfa turceasca sau de import...de la fasole, cartofi ...la fructe
daca ii curat coaja la para, e mai rea decat mancarea de la borcanele? ma doare capul cu tampenia asta cu pesticidele si ingrasamintele!
Postat 09 February 2011 - 11:48 AM
Postat 09 February 2011 - 04:11 PM
Stiu ca diversificarea depinde de felul in care este alaptat copilul, in sensul ca daca bea lapte artificial atunci diversificarea se incepe mai devreme, undeva in jurul a 4 luni si jumatate, iar daca este alaptat la san diversificarea poate fi inceputa de la 6 luni.
Traditional multi incep cu suc de portocale sau mar si apoi cu supica de legume...aici zic eu e si o chestie de gusturi, multi copii nu accepta un gust divers de cel al laptelui si deci terenul trebuie tatonat si insistat in timp...cu rabdare.
Foarte important este ca de la 6 luni sa fie introdusa carnita la copii, si asta cat mai rapid in sensul ca in decursul a doua saptamani bebe trebuie sa ajunga sa pape zilnic o lingura de carne adaugata in mancare. Se poate incepe cu ficatel de pui, galbenus de ou, peste ...mai apoi vita , porc preferabil mult mai tarziu.
Acum despre cereale, daca bebe papa bine legumele de cereale in lapte nu prea are nevoie, risca sa ajunga un micut "grasunel". Se practica des sa se dea seara lapte cu cereale dar asta din motive mai practice si anume sa tina satul copilul peste noapte...insa asta nu inseamna ca are neaparata nevoie de ele.
Si nu in ultimul rand despre parmezan care este o branza stagionata adica cantitatea de lacotza (cea care provoaca alergii) este foarte mica si deci este un aliment destul de sigur pentru copil avand un potential alergogen redus.
Postat 09 February 2011 - 10:08 PM
Acu mi-am amintit niste chestii...nu stiu daca mai sînt valabile si pentru zia de azi...vad ca totul se schimba
Mie mi-a zis doctorul ca ficateii or avea ei mult fier si vitamine,dar în ei se aduna si multe Schadstoffe(poluanti,toxine?) si de aia sa nu ma grabesc.
Mi-a mai spus ca e mai bine sa fierb carnea separat,si nu împreuna cu leguma/legumele pentru pieru(masa de carne cu legume),ca legumele sa nu ia din eventualele toxine eliminate din carne.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 09 February 2011 - 10:31 PM
Daniella , nush ce sa-tzi zic , io nu-i dau decat BIO acum. Pana la 6 luni. Apoi ar fi voie si altceva , zice dr meu , dar nu indicat.
Nu gasesti pere d-alea urate la tzarani? Alea precis nu-s stropite. Super-Nanny nu stie pe nimeni la Orsova , sau de unde ziceai ca vine , cineva cu rude la tzara?
Postat 09 February 2011 - 11:05 PM
Off topic de off topic am descoperit acum ceva timp un nou mod de a servi ficatel da' nu pot ca sa spun aici ca e off topic rau,nu-i pt. bubuleti...
Postat 10 February 2011 - 12:12 AM
Apropos de gust, nush cate persoane pot manca ficat fiert, zapacit in blender si combinat cu vreo 2-3 legume. Eu am gustat si nu mi-a placut. Da' deloc. Tot mai bun e prajit. Dar, nu pentru bebici, of course.
Si, imi pare rau ca spun asta, dar treaba cu bio chiar e un trend acum. Pacat, insa, ca bio nu mai exista.
Pana si medicamentele contin E-uri, asa ca ce speranta sa mai am eu ca mananc naturel?
Postat 10 February 2011 - 12:45 AM
Carlota, la 10 February 2011 - 12:12 AM, a spus:
Apropos de gust, nush cate persoane pot manca ficat fiert, zapacit in blender si combinat cu vreo 2-3 legume. Eu am gustat si nu mi-a placut. Da' deloc. Tot mai bun e prajit. Dar, nu pentru bebici, of course.
Si, imi pare rau ca spun asta, dar treaba cu bio chiar e un trend acum. Pacat, insa, ca bio nu mai exista.
Pana si medicamentele contin E-uri, asa ca ce speranta sa mai am eu ca mananc naturel?
Naturel 100% n-a existat niciodata...dar încercam sa evitam una-alta.Bio nu e numai un trend,ci chiar se schimba ceva.N-o fi suta la suta,dar hotarît mai bun
Back to Nature
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 10 February 2011 - 11:33 AM
...dar sa revenim la copii, imi amintesc ca ii dadeam fetitei mele tot felul de "terciuri" groaznice la gust, dupa gusturile mele si ea mititica manca...copii nu au la acea varsta de 6-8 luni notiunea gustului asa cum o avem formata noi...Cat despre carne am vrut sa subliniez necesitatea introducerii proteinei ca sursa de fier intr-un mod cat mai rapid pentru a se evita anemierea...
Postat 10 February 2011 - 06:54 PM
Tata produce miere BIO in Ro ( sau e pe punctul de a o face , pana acum a asteptat ,a fost perioada aia de tranzitzie...). Si de cand face asta nu mai indoapa albinele cu tot felul de antibiotice si mai nush ce.....Mierea e cu mult mai curata. Acum , cum sa fie mierea ca acum 100 de ani? Bineintzeles ca nu e , ca peste florile´din care e culeasa zboara avioane , etc... . Dar e cu mult mai curata decat cea produsa acum 10 ani , ca miere ne-bio.
Postat 10 February 2011 - 11:41 PM
Maya, la 09 February 2011 - 10:08 PM, a spus:
Acu mi-am amintit niste chestii...nu stiu daca mai sînt valabile si pentru zia de azi...vad ca totul se schimba
Mie mi-a zis doctorul ca ficateii or avea ei mult fier si vitamine,dar în ei se aduna si multe Schadstoffe(poluanti,toxine?) si de aia sa nu ma grabesc.
Mi-a mai spus ca e mai bine sa fierb carnea separat,si nu împreuna cu leguma/legumele pentru pieru(masa de carne cu legume),ca legumele sa nu ia din eventualele toxine eliminate din carne.
Amandoua sunt valabile si azi si sunt importante! Ficatul e primul filtru al organismului si retine totul
eu fierb carnea separat si pt noi, din aceleasi considerente
Am fost azi in piata sa ma uit de pere! Absolut nici o marfa romaneasca, de la fasole, cartofi la morcovi, salate, sau fructe tot de import. In piata nu sunt tarani, sunt comercianti care iau din en-gross si revand in piata. (Bine pietisoara mea e mica, o sa trimit pe mama si la Obor).
Pai da, dar cine stie cand se duce la Orsova si eu am inceput diversificarea.
Mama a fost azi la dr si trebuie sa se reopereze: si-a scos anul trecut pietrele cu tot cu colecistul puroiat si acum cica s-ar fi rupt operatia pe dinauntru pe acolo!!! ce veste proasta! una mai proastas nici ca se putea!
Postat 10 February 2011 - 11:45 PM
Mutti, la 10 February 2011 - 06:54 PM, a spus:
Tata produce miere BIO in Ro ( sau e pe punctul de a o face , pana acum a asteptat ,a fost perioada aia de tranzitzie...). Si de cand face asta nu mai indoapa albinele cu tot felul de antibiotice si mai nush ce.....Mierea e cu mult mai curata. Acum , cum sa fie mierea ca acum 100 de ani? Bineintzeles ca nu e , ca peste florile´din care e culeasa zboara avioane , etc... . Dar e cu mult mai curata decat cea produsa acum 10 ani , ca miere ne-bio.
habar nu aveam ca pana si albinele sunt indopate cu antibiotice! doamneeee!
Postat 10 February 2011 - 11:51 PM
Postat 10 February 2011 - 11:52 PM
Alinus, la 10 February 2011 - 11:33 AM, a spus:
acum taranii dau concentrate si injecteaza cu antibiotice puii, ca sa nu moara si sa creasca repede mari
voi aveti impresia ca mai e ceva ca acum 10 ani aici!