Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#321 Useril este offline   Carlota 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationConstanta

Postat 10 February 2011 - 11:58 PM

Vezi postareaDaniella, la 10 February 2011 - 11:51 PM, a spus:

Carlota, cat tii ficateii in vasul cu lapte? mai schimbi laptele?

Cam o ora... si nu mai schimb laptele... clatesc si bag la prajit sau fript.

#322 Useril este offline   Carlota 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationConstanta

Postat 11 February 2011 - 12:06 AM

Va dati seama ca si eu sunt cu geana pe toate etichetele, studiez, cercetez, da' nimic nu mai e bio.
Voi chiar credeti ca tanti Frusina se mai chinuie cu roaba plina de balegar printre straturile de rosii? Sau ca nea Zamfir sta sa toace stir sa amestece cu taratze si malai, ca sa dea la pui? Neaaaaa, are sacul de chimicale sub sopron si-n 5 minute e rezolvata treaba.
Am dat astfel de exemple, pentru ca am tot umblat sa gasesc niste cultivatori/crescatori de la care sa pot cumpara ceva mai acatarii. Nu dadui de niciunul.
Si-apoi, ca un produs sa fie suta-n mie natural, trebuie cultivat pe un teren curat... care nu se egzista. E suficienta o ploicica mai acida si pa. Mult pa. Ala e un teren contaminat.
Dar, asta e doar my opinion. :)

#323 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 February 2011 - 08:23 AM

Carlota :) , eu sunt de aceeasi parere cu tine dupa ce am studiat piata si am intrebat oamenii de pe la tara. In zonele subcarpatice sau montane poate gasim ceva mai natural, numai ca acolo datorita frigului nu se face mai nimic, doar mere, pere, prune. O ceapa si 2 cartofi amarati si le tin pentru ei.
Alooo: taranii dau la pasari antibiotice si concentrate din faina de oase (mai ales ce e expirat/interzis din UE si au capatat ei pe gratis).
Deci la noi, situatia e mai rea ca afara pt ca nu e nici un control si vin toate scursorile din afara. In afara de asta taranul nici nu e informat cat de rau fac aceste porcarii, e de ajuns sa-i spuna tzatza Floarea ca daca face injectie nu-i mai mor puii si daca ii da din concentratele astea iau 1 kg in primele 4 saptamani ca sa nu-si faca nici un gand despre influentele :) asupra sanatatii persoanei care consuma astfel de carne.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#324 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 11 February 2011 - 10:28 AM

Vezi postareaCarlota, la 11 February 2011 - 12:06 AM, a spus:

Va dati seama ca si eu sunt cu geana pe toate etichetele, studiez, cercetez, da' nimic nu mai e bio.
Voi chiar credeti ca tanti Frusina se mai chinuie cu roaba plina de balegar printre straturile de rosii? Sau ca nea Zamfir sta sa toace stir sa amestece cu taratze si malai, ca sa dea la pui? Neaaaaa, are sacul de chimicale sub sopron si-n 5 minute e rezolvata treaba.
Am dat astfel de exemple, pentru ca am tot umblat sa gasesc niste cultivatori/crescatori de la care sa pot cumpara ceva mai acatarii. Nu dadui de niciunul.
Si-apoi, ca un produs sa fie suta-n mie natural, trebuie cultivat pe un teren curat... care nu se egzista. E suficienta o ploicica mai acida si pa. Mult pa. Ala e un teren contaminat.
Dar, asta e doar my opinion. :floare:

Carlota , nu-i aici locul unde sa inceepem o polemica , dar citeste , TE ROG , ce am scris: nu cred in 100% natural , BIO nu asta inseamna , ci inseamna mai putzin poluat decat ceea ce se gaseste pe piatza.

Itzi dau iar exemplu albinele lu' tata: de cand a trecut pe bio mor albinele pe capete ca n-are voie sa le dea antibiotice la diaree ,. ca n-are voie sa le dea medicamente tari de paduchi..... Dar de paduchi tot le da , dar altceva . acid oxalic , de ex , asta-i contzinut si de rubarba. Nu are acelasi efect ca si medicamentele , tot mor albinele dar e mai putzin chimic . Si de asta sunt produsele BIO mai scumpe , ca datorita substantzelor mild folosite , productivitatea e mai mica.

BIO EXISTA , in magazine. Tu gresesti cand intzelegi prin BIO 100% natural. Pt ca nu e. BIO e doar o denumire pt alimentele mai putzin atinse chimicale.

Sa vorbim despre pere , ca tot cauta Daniella pere. :) . Eu mi-s mare mancatoare de pere si am tot timpul acasa. De cand cu asta mica , le cumpar BIO. Oare de ce se incretzesc si se strica daca-s tzinute in camera???? Alealalte ramaneau la fel.

Acum o luna am gasit in birou o geanta in care nu facusem curat , de cand mergeam la servici , deci , iunie , cel mai tarziu. In geanta un mar. Zbarcit , dar MAR. Neputrezit. De ce putrezesc merele de la mama la temepratura camerei in 2 saptamani????? Sau alea BIO cumparate aici de ce se zbarcesc ca naiba in 2 saptamani de stat in casa????

Pt mine. Q.E.D.

:) :floare:

#325 Useril este offline   Carlota 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationConstanta

Postat 11 February 2011 - 09:52 PM

Primo: am vorbit la modul general despre bio, mio, alte cele, nicidecum nu faceam vreo referire la tine.
Secundo: nu le am cu polemica absolut deloc, nici n-am avut in intentie asa ceva.
Nici nu va imaginati cata mafie este in industria alimentara. Nici nu vreti sa stiti cum se pun etichete false cu insemnul BIO pe produse care sunt pline de E-uri. Si putem vorbi la nesfarsit despre asta.
Pace si virtute! :floare:

#326 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 February 2011 - 10:30 PM

Carlota , banui ca vorbesti de Constantza , sau vorbesti cumva de Rüsselsheim? Stii cumva de unde se aprovizioneaza magazinele noastre? Nu cred ca de la Constantza ;)
Dar , daca stii cumva mai multe...spune-mi si mie!

Eu , una , nu vad conspiratzii peste tot.... :occasion14:

Cum naiba sa bage E-uri in pere????????????? Ca noi de asta vorbeam....nu de produse gata preparate , de fripturi si mai nush ce.....ca doar nu ia nimeni d-astea la bebelusi!!!!!

Tot atat de multa pace....

#327 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 12:39 AM

Vezi postareaMutti, la 11 February 2011 - 10:30 PM, a spus:

Cum naiba sa bage E-uri in pere????????????? Ca noi de asta vorbeam....nu de produse gata preparate , de fripturi si mai nush ce.....ca doar nu ia nimeni d-astea la bebelusi!!!!!

Tot atat de multa pace....

pai nu stii si tu cel mai simplu mod de a baga euri in orice: coloranti, conservanti, amelioratori de gust, ma refer la borcanele, ca nu cred ca de fructe in sine vorbea Carlota
iar in sol ingrasaminte + stropeala la pomi?

chiar mai devreme vorbeam cu Nanny, care au si ei o tzara, 20 km de Orsova, si penionari fiind i-a apucat agricultura la batranete ca si pe ai mei, crezand ca poate fi ceva relaxant ... dar... . Ai mei au tara la munte, unde merg cateva luni vara, deci piatra in pamant si frig nu se face nimic, simplu ca buna ziua, au rezolvat problema, insa mama nu inceteaza sa tot cultive in fiecare an ca un gradinar zanatic. Asaaaa, si cu Orsova ziceam, acolo au oamenii gradini serioase si fac bani din zarzavaturi. Nany a mea cu sotul ei, au cultivat si ei doua gradini cu legume. Nu credeti ca ii rade satul ca nu pun chimicale sa se faca productie: "Nea Livica pune si matale macar un pumn de sare, ca altfel nu se face nimic"!? Deci cum am spus: doar cine face pt consum propriu si eventual e suferind de ceva, sau are mai multa carte (=e mai bine informat) mai face fara chimicale, in rest toti pun chimicale. Saracie lucie in zona aia, dar bani de sare au (eu credeam ca nu au taranii bani sa dea pe ingrasaminte sau concentrate pt pasari, dar in ultima vreme am aflat chiar de la tara, ca nu e asa deloc!
deci Nanny a mea are: morcovi, albitura, cartofi, ceapa BIO in beci infofolite in ziare ... suc de rosii, zacusca ... , dar cand s-o mai duce oare acasa ? ....si, nu, oricum nu poate aduce alea de la tara pe jos/cu rata si apoi cu trenul ...

#328 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 February 2011 - 01:22 PM

Daniella , noi nu vorbeam de borcane , ci de fructe , de legume...de materia prima , d-aaia m-am strofocat asa!

Sa revenim la subiect: iar a facut nazuri la cereale, m-a scuipat de numa , a mancat jumate apoi , dupa o ora , cealalta jumatate.

La legume nu scuipa deloc , casca gura de numa , merge ca pe banda rulanta.

Oare trebuie sa-i dau cereale neaparat?

#329 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 02:35 PM

Vezi postareaMutti, la 12 February 2011 - 01:22 PM, a spus:

Daniella , noi nu vorbeam de borcane , ci de fructe , de legume...de materia prima , d-aaia m-am strofocat asa!

Sa revenim la subiect: iar a facut nazuri la cereale, m-a scuipat de numa , a mancat jumate apoi , dupa o ora , cealalta jumatate.

La legume nu scuipa deloc , casca gura de numa , merge ca pe banda rulanta.

Oare trebuie sa-i dau cereale neaparat?

am verificat in mai multe randuri, Bea accepta cu mare placere si mananca 5 linguri de cereale Milupa (cu mar+morcov, formula cu lapte), banda rulanta - in 10 minute gata masa. La sfarsitul mesei strange din buzite semn ca nu mai accepta. Din cele Humana cu chiu cu vai mananca 2-2.5 linguri si alea tb sa te rogi de ea si sa pierzi jum de ora o ora si plange. la nsfarsitul mesei plange cu lacrimi!
La fructe e jale, mai nimic si tot pe babetica.
E bun scaunul ala de masa pe care l-ai luat? pana la urma ce atribute tb sa aiba scaunul de masa?
Am primit unul dar fara husa (husa era ferfenita si am dus-o la croitor/tapiter sa mi-o refaca), cat credeti ca mi-a cerut 250 lei (80 eur) :occasion14: !!! Doamne fereste, cu banii astia iau alt scaun de masa! Stiu ca si mamei i-a cerut la tapiterie 100 eur sa-i inliocuiasca bucata de sezut de la un fotoliu. Astia nu sunt normali!
off: Am primit si un tarc mostenire, dar nu se pot scoate materialele sa le spal, asa ca il dau inapoi si nu stiu cat e oare de folositor, sa cumpar?

pe lista mea scrie dimineata fructe, la pranz legume +carne/galbenus, seara cereale cu lapte. Intreaba pediatrul tau, posibil ca ii poti da si altceva seara mai ales daca sta bine cu greutatea.

sunt tot preocupata cu fructele si legumele cu pesticide si ingrasaminte...

#330 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 February 2011 - 08:15 PM

`Daniella , itzi scriu dincolo de tzarc si scaun :biggrin: , ca iar facem varza din subiecte.

Eu cereale ii dau símple , de la Alnatura si le amestec cu fructe. Ea iubeste perele , dupa masa , dar cu cereale nu.

Maine mai fac o incercare sa vad daca cerealele-s de vina: le amestec cu dovleac!!!! Dupa dovleac e innebunita. Sa vedem ce face!

#331 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2011 - 11:43 PM

Azi dimi am incercat iar para (a 4-a zi), nu a vrut sa deschida gura sub nici o forma. Atunci i-am amestecat-o cu 1 lingurita de cereale si asa a mancat-o. Deci nu ii plac fructele pe moment. Probabil nu e pregatita. De maine ii dau doar mere, ca sunt singurele ce le am de la mama si sunt sigura de ele ca nu sunt stropite si nu s-au folosit ingrasaminte.

Am gasit o sursa de carne de pasare si oua de tara la Oltenita, asa ca o sa-mi fac drum incolo la 2-3 saptamani. Incerc sa gasesc tot acolo si ceva legume BIO.

Intre timp, in we a fost nanny la piaza si a luat morcovi de la tarani (e mai priceputa a le cunoaste decat mine) si de maine incep cu supa de morcov sau morcovul pasat.
I-ati dat si supa (zeama aia in care au fiert) inainte de morcov pasat ca nu mai stiu? Prima oara ati fiert doar morcovi?

Am inceput serviciul de joi, nu stiu daca v.am spus. Ii dau fructele la 9 (pana pe la 9 jum dureaza) apoi alaptez si la 10 fara 10 plec (ajung in 5 min) Vin de 3 ori sa-i dau sa pape: la 13 , la 16:30; dupa care vin cam la 18:30 acasa (ea deja a papat cerealele) si gata eliberez pe nanny si mai stam un pic, ii dau sa suga de pe la 19:30 si la 20 doarme. Cam asta a fost inceputul timid de program joi si vineri, de maine incepem mai riguros. Nanny se descurca binisor, iese cu bebelusa afara cat poate ea sa stea sa nu inghete. Bebelusa oricat ar sta doarme de nu are treaba cat e caruciorul in miscare 3-4 ore, dar e inca frig sa stea atata femeia pe afara. E f bine sa ai pe cineva sa te ajute cu bebitzul, in ultimul timp incepusem sa devin f stresata ... de 5 luni doar eu cu bebelusa. Cum spunea si Mutti: Ferice de cele ce au bunici ce le pot ajuta!

#332 Useril este offline   Carlota 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationConstanta

Postat 14 February 2011 - 12:07 AM

Vezi postareaMutti, la 11 February 2011 - 10:30 PM, a spus:

Carlota , banui ca vorbesti de Constantza , sau vorbesti cumva de Rüsselsheim? Stii cumva de unde se aprovizioneaza magazinele noastre? Nu cred ca de la Constantza :occasion14:

Iti multumesc!

Cautare cu Goagal, la prima vista:
http://www.nou-nascu...o-organice.html

#333 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 February 2011 - 03:27 PM

Daniella , eu am amestecat si cu zeama lor , la inceput , apoi am citit ca la morcov n-ar fi prea indicat , din cauza de nitritzi-nitratzi , nush care.

Apoi le-am fiert pe abur....si n-au avut zeama- Le-am amestecat cu apa fiarta.

Cand ii dau si carne amestec cu suc de mar , pt ca are vitamina C....si stii povestea cu asimilarea fierului.

#334 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 February 2011 - 12:56 AM

Vezi postareaMutti, la 14 February 2011 - 03:27 PM, a spus:

Daniella , eu am amestecat si cu zeama lor , la inceput , apoi am citit ca la morcov n-ar fi prea indicat , din cauza de nitritzi-nitratzi , nush care.

Apoi le-am fiert pe abur....si n-au avut zeama- Le-am amestecat cu apa fiarta.

Cand ii dau si carne amestec cu suc de mar , pt ca are vitamina C....si stii povestea cu asimilarea fierului.

Mutti :occasion14: si daca le fierbi pe abur ce se intampla cu nitritii-nitratii :floare: ?
azi dimi si la pranz esec total cu mancarea. Bebelusa nu a vrut sa deschida gura sa le guste macar. Seara, de obicei, cerealele le manaca, azi cand am pus.o in cosulet: jale mare! S-a pus pe un plans... si plangea si nimic nu o impaca. Vai mie, am luat.o in brate si ... asa in brate la mine, i-a dat nanny si a vrut sa pape! Oare nu.i plac scaunelul de masa si cosuletul, pentru ca prima luna de diversificare i.am dat sa manance in brate (tati o tinea si eu o hraneam)? Maine dimi repetam figura cu tinutul in brate, sa vedem ... ce zice? Ar fi culmea sa se invete copilul sa manance in brate! Ei si asta seara a mancat ea asa bine bine deschidea gurita si ce credeti? la ultimele 2 lingurite picotea, la ultima a adormit cu mancarea in gura ... la ora 7, care ea se culca la 8! Tare mai e plina de surprize bebelusa!

#335 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 16 February 2011 - 07:32 AM

ieri fiimiu al mic a mincat supa cu galuste (de pui). numa' zama, desigur. de ce asta? din invidie!! il vedea pe fraxu ca minca supa cu galuste si ala mare se indopa si asta micu a inceput sa se agite inspre supa lu' ala mare. alamare e baiat finutz, daca a vazut ca astamic vrea si el, i-a dat de la el. asa ca i-am dat si lu' alamic ... amu' nush daca chiar i-a placut sau numa' din invidie, da' a mincat binisor din supa.

ingrijorator e cu laptele. alamare maninca lapte de vaca, alamic pofteste si el la laptele lu' alamare, si alamre tot asa, baiat gentil, se duce sa-i dea ...
Lasati dolarii sa vina la mine!

#336 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 February 2011 - 07:53 AM

Bine ai revenit printre noi! Ia spune cum stati cu diversificarea si cu cumintenia celui mic? Ati implinit 3 luni? Si nu e la alaptat exclusiv?
Daca se agita spre mancare si primeste, inseamna ca e pregatit sa pape ....
Cu supa de galuste ati inceput? sau a mai mancat si altceva?

#337 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 February 2011 - 11:07 PM

Vezi postareaCalugaru, la 16 February 2011 - 07:32 AM, a spus:

ieri fiimiu al mic a mincat supa cu galuste (de pui). numa' zama, desigur. de ce asta? din invidie!! il vedea pe fraxu ca minca supa cu galuste si ala mare se indopa si asta micu a inceput sa se agite inspre supa lu' ala mare. alamare e baiat finutz, daca a vazut ca astamic vrea si el, i-a dat de la el. asa ca i-am dat si lu' alamic ... amu' nush daca chiar i-a placut sau numa' din invidie, da' a mincat binisor din supa.

ingrijorator e cu laptele. alamare maninca lapte de vaca, alamic pofteste si el la laptele lu' alamare, si alamre tot asa, baiat gentil, se duce sa-i dea ...

Bine ai revenit!!!!
Chiar ma gandeam, ce-tzi fac nazdravanii. :scratch:

Elena nu vrea lichide cu linguritza iar din sticla accepta numai lapte , ceai sau apa. ( si suc de pere dar n-am de gand sa o obisnuiesc pt ca-i foarte dulce).

#338 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 February 2011 - 11:08 PM

Ca sa nu mai editet: Dr zicea ca bebii care au fratzi mai mari papa mai repede si mai bine , ca le e pofta :scratch:

#339 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 February 2011 - 11:16 PM

Daniella , habar n-am ce se intampla cu nitritzii pe abur.... , nu m-am gandit.

Elena manca de rupe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Daca-i dai ce-i place :scratch:. Am facut azi o incercare:

ora 9.00- 200 gr cereale si dovleac
ora 12.30: 200 gr legume si carneee
ora 16.30: 200 gr cereale si dovleac + o para.

GEEEEZ !!!
Avea o burta rotunda rotunda. Si dupa baie a mai mancat 120 ml lapte.

Am zis ca vreau sa vad cat papa . Uite c-am vazut!!!!!

Lapte nu mai bea ziua decat de alint , vreo 30 de ml poate inainte de nani de amiaza....si dimineatza poate ca bea 120 ml. Poate. Ca pot sa fie si 30 , ca azi dimineatza.
In rest , seara , daca nu bea 200 inainte de culcare , se scoala sa bea restul pe la 10-11. Apoi doarme cum am norocul......Cateodata mai bea noaptea , cateodata nu....

De cand cu durerile de dintzi ecu susul in jos. Inainte ticaia ca un ceas...acum....

By the way...am indopata-o mult prea mult azi?

#340 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 17 February 2011 - 04:40 AM

Vezi postareaDaniella, la 16 February 2011 - 07:53 AM, a spus:

Bine ai revenit printre noi! Ia spune cum stati cu diversificarea si cu cumintenia celui mic? Ati implinit 3 luni? Si nu e la alaptat exclusiv?
Daca se agita spre mancare si primeste, inseamna ca e pregatit sa pape ....
Cu supa de galuste ati inceput? sau a mai mancat si altceva?

nu mai, n-am implinit 3 luni, am implinit 34 de ani, da' mersi oricum. :scratch:

copilu' are 4 luni deja si e mai mereu racit, ala mare ii aduce cadou tot felu' de virusi de la gradinita si asta micu' nu e aliosa, asa ca raceste, nu se caleste.

nu e exclusiv alaptat, am inceput sa-i dam intii niste cereale cu lapte pompat. cu biberonu' n-a vrut, numa' cu lingurita. p-orma piureu de cartofi dulci, tot cu lingurita. supa nu era-n program, pur si simplu l-a vazut pe fraxu ca se indopa cu asa ceva si s-a gindit ca musai sa-i placa si lui.
Lasati dolarii sa vina la mine!

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic