Elena LA MULTI ANI! Mutti sa-ti traiasca fetita sa fie sanatoasa, norocoasa si cuminte, sa va bucurati impreuna.
Eu am luat 3 borcanele Hipp (caise), Babylove (morcov) si Hamè - BIO Hamanek (mere). Pt ca ma grabeam tare, nu am citit la magazin etichetele, doar ingredientul principal si sa scrie pe toate BIO. Cand am citit acasa la ingrediente ce vad: zahar, acid citric, vit C, amidon, cu exceptia celui de la BabyLove care are doar morcov si apa. Deci deocmdt nu i.am mai dat niciunul ca mi.a pierit orice incredere. Astept pt cand om fi nevoiti de vreo deplasare.
Aici se incepe cu suc de morcov si mar crud si apoi pasate, exceptand cazurile cand bebe are tendinta de diaree. Dar Bea nu a acceptat alimente neincalzite, crude, asa ca si eu i.am dat tot mar fiert in coaja la abur (apoi am scos coaja si am pasat) asa i.a placut la inceput... acum nu mai mananca nici ala.
Mutti nu e vorba neaparat de a suge 1 kg de lapte de la san, ci si de formula tot in jur de 950ml /zi se da la varsta asta, laptele fiind principalul nutrient din dieta sugarului pana la 1 an. Dar... cum o dam .... medicii vad ca au recomandari complet diferite de la o regiune la alta (Cred ca si de la un cabinet la altul).
Aura, eu am citit ca bebelusul hranit peste 8 luni exclusiv poate face carente de vitamine. Tocmai de aceea se recomanda sa nu se intarzie mult dupa 6 luni cu introducerea alimentelor care contin fier, pt ca se termina rezervele.
Cum bine ai punctat ...ce se recomanda acum cativa ani, azi e considerat blasfemie, sau macar gresit!
Oricum mama mea nu ne.a intarcat la 3-4 luni, si eu si fratele meu am fost alaptati pana la 9 luni, incepandu.se si diversificarea la varsta recomandata pe atunci probabil 3-4 luni, nu stiu exact). La tara se mergea cu alaptatul si peste 2 ani, nu exclusiv! In prezent se recomanda alaptarea (cu introducerea diversificarii la 6 lunui) cat mai indelung posibil. Pe vremuri se trecea copilul destul de repede in farfuria adultului in mediul rural mai ales. Chiar azi am citit pe un forum de o mamica care de la 4 luni a trecut copilulla oala comuna
Despre chestia cu LP introdus cat mai devreme si mai indelung am auzit ca a fost o perioada a unui curent indus de producatorii de LP.
Noi consultam 2 pediatre de la aceeasi clinica si tot au pareri diferite in ceea ce priv alimentatia sugarului, dar totusi in linii mari converg ...nu-s diferente fundamentale.
Mutti, carnea are un continut de proteine / 100 g
mai mare decat branza de vaci.
Ai totusi grija cu sursele de calciu: lapte foarte putin, branza de vaci nu..... Daca vrei ...