Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#401 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 February 2011 - 12:05 PM

Eu am inceput sa-i pun o lingurita rasa, la prima papa facuta cu supa legume, liofilizat de carne si gris(ala pentru bebelusi, de la plasmon parca).Prima branzica a fost ricotta (la 7 luni), dupa primosale si mai tarziu stracchino.Mult mai tarziu mozzarella.

#402 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 February 2011 - 12:13 PM

multumec mult Eataly! ooo deci nu se incepe cu cateva firmituri, o lingurita. Good!
CE este primosale?
si uleiul de masline de la cate luni si in ce cantitate /masa/zi?
Multumesc mult :rolleyes:
La voi pestele de la ce varsta este permis?
La mine scrie dupa 1 an pt ca e alergen.

CatiCris, deci si vaca ia hormoni? Vai de mine! Credeam ca doar puiul! Ma doare capul rau de toooot :(( ! pt ca la noi nu este nici o sursa de alimente proaspete BIO! :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#403 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 February 2011 - 01:47 PM

Mah , noi innebunim cu hormoni-nehormoni , bio-nebio !!!!

Zau asa!

Pitica mea papa grisul cu lapte de la Alnatura cu plansete , cu URLETE! Aseara i-am dat cu ceva mar si a fost mai bine.

Azi , la cereale, s-a pus pe un urlat...frate!!!!! Cand nu-i place ceva urla de numa. Dar mananca!

Daca i-as da gris d-ala de la Aptamil cu zahar n-ar mai urla :violent1:

#404 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 February 2011 - 04:52 PM

si eu aseara i-am dat prima oara de la Organix, 4 cereale bio, neindulcite, am amestect cu o lingurita mar copt si o lingurita dovlecel. Cand i.am dat sa guste s-a pus pe un urlat de zici ca era oparita! Ea nu mananca daca urla, scuipa tot afara. Am luat-o in brate vreo 20 min si am distras-o cu cantecele. Apoi am reincercat si l-a primit aproape pe tot (4 linguri ii fac eu si mananca in medie 3). Initial mi.am spus: la naiba nu vrea decat d-alea indulcite, ce ma fac!!!??? Apoi l-a primit si m.am linistit tot cu ala si cu ala de orez neindulcit de la Milupa ii amestec si fructele de la MD, si legumele de la pranz (cate 1 ingura).

Mutti incearca sa ii pui macar 1 lingura de fruct in cerealele alea neindulcite, pentru ca altfel intr-adevar au gust innecacios. Si apoi eventual ii pui din ce in ce mai putin si il scoti. Grisul l.ai facut cu lapte sau cu apa?

Cum e la innot? Ai citit ingredientele de pe borcanelul de la Hipp?

#405 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 February 2011 - 10:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 February 2011 - 04:52 PM, a spus:

si eu aseara i-am dat prima oara de la Organix, 4 cereale bio, neindulcite, am amestect cu o lingurita mar copt si o lingurita dovlecel. Cand i.am dat sa guste s-a pus pe un urlat de zici ca era oparita! Ea nu mananca daca urla, scuipa tot afara. Am luat-o in brate vreo 20 min si am distras-o cu cantecele. Apoi am reincercat si l-a primit aproape pe tot (4 linguri ii fac eu si mananca in medie 3). Initial mi.am spus: la naiba nu vrea decat d-alea indulcite, ce ma fac!!!??? Apoi l-a primit si m.am linistit tot cu ala si cu ala de orez neindulcit de la Milupa ii amestec si fructele de la MD, si legumele de la pranz (cate 1 ingura).

Mutti incearca sa ii pui macar 1 lingura de fruct in cerealele alea neindulcite, pentru ca altfel intr-adevar au gust innecacios. Si apoi eventual ii pui din ce in ce mai putin si il scoti. Grisul l.ai facut cu lapte sau cu apa?

Cum e la innot? Ai citit ingredientele de pe borcanelul de la Hipp?

Am citit acum vreo luna , io nu iau alte produse decat Alnatura , am mai zis. Babylove e marca DM sau Rossmann? Nu stiam ca au BIO.

La inot e perfect. Se balaceste de numa , mai inghite apa, se stramba...da cu mainile si picioarele prin apa si vrea sa prinda mingile.

E cu gura cascata tot timpul , semn ca-i place.

Dupa asta facem amandoua dus si e OK.

#406 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 February 2011 - 12:05 PM

Azi i-am dat mango si para. 90 de gr a mancat si daca mai era , mai manca. Asta dupa ce a mancat 200 de gr de cereale!!!! E dulce :wub:

Deseara ii amestec grisul cu lapte cu mango. Si daca merge , EVRIKA!

#407 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 February 2011 - 11:36 AM

A mers !!! Na ja...cat de cat :violent6:

Aseara a mancat 3/4 din grisul cu lapte amestecat cu mango si para. Aproape 200 de gr in total. A dormit pana la 6 dimineatza :violent5:

#408 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 February 2011 - 12:43 PM

brava ca a dormit! deci cerealele seara sunt cheia pt dormit 12h, sa stii!

eu i.am dat ieri si azi 1/2 banana la mic dejun cu 1 lingura de cereale. A mancat ... dar nu extraordinar. Ea mananca circa 60-80/1 masa, mare lucru cand mananca 100-120 g. Arunc la mancare de numa ...
Sapt urm incep cu carnita si o sa-i pun si parmezan ras si ulei masline de joi, de cnd implineste 6 luni.
Nu stiu cat ulei se pune la inceput in piureul de la pranz? 2-3 picaturi si cresc pana la o lingurita?

#409 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 February 2011 - 12:55 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2011 - 12:43 PM, a spus:

brava ca a dormit! deci cerealele seara sunt cheia pt dormit 12h, sa stii!

eu i.am dat ieri si azi 1/2 banana la mic dejun cu 1 lingura de cereale. A mancat ... dar nu extraordinar. Ea mananca circa 60-80/1 masa, mare lucru cand mananca 100-120 g. Arunc la mancare de numa ...
Sapt urm incep cu carnita si o sa-i pun si parmezan ras si ulei masline de joi, de cnd implineste 6 luni.
Nu stiu cat ulei se pune la inceput in piureul de la pranz? 2-3 picaturi si cresc pana la o lingurita?

Eu ulei pun mult mai mult , am inceput cui o linguritza si acum pun cate 2 chiar. Si pun in fiecare masa.

Si nu se constipa de la banana , Bea? Mie mi-e teama sa-i dau Elenei , tocmai din acest motiv.

Luni merg si iau iar mango si-i fac un compot.

#410 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 February 2011 - 01:04 PM

nu stiu ce sa spun cu constipatia ca ieri i.am dat prima oara si ca de obi a facut 2 kk/zi.
Azi i.am dat a doua jumatate dimineata, deocamdt nu a iesit, dar ea face la masa de pranz si la masa de seara: cum ia 2 lingurite de mancare se pune pe scremut si e gata: scoate un botz cat o pruna mare si tare ca banana. Nu pot sa.mi dau seama cum scoate ditamai gogoloiul pe fund.

mango cum il pregatesti? curati coaja scoti samburele si il fierbi la abur dupa care il pasezi? sau aaa ...ai zis de compot ... il fierbi in apa ... si apoi ce faci cu apa?

deci 1 lingurita de ulei din prima! merci! :violent5: l-ai introdus inainte de carne?

vezi ca si avocado aud ca e f bun, crud pasat pt bebei, ca are continut mare in uleiuri ...acu nu stiu de la ce varsta ... ca vad ca sunt impartite parerile ... unii zic intre primele fructe, altii mai incolo.

la voi si fructele astea exotice sunt bio? :violent6:

#411 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 February 2011 - 02:21 PM

Nu toate-s bio , dar mango este. Si avocado. Dar asta nu se da pana la 1 an , ca cica are prea multe proteine.
Fierb fructele cu apa mai putzina , apa o bea in loc de ceai, si apoi fac piure din fructe cu mixerul bat.

#412 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 February 2011 - 10:58 PM

Avocado contine o proteina de buna calitate, un antioxidant mai puternic ca un fruct de kiwi. Si tot are continut de proteine mai mic decat carnea de ex, care sunt proteine animale.
Vad ca doctorii il recomanda printre primele fructe la diversificare alaturi de mar, para si banana. Cred ca recomandarile astea tin mult si de tara. Teoretic trebuie sa dai prima oara copilului fructe, legume si cereale autohtone.
Aura ? la voi cum e?

Mango mi se pare mai acid. Pe mine ma ustura limba dupa ce mananc un mango intreg.

#413 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 February 2011 - 12:12 AM

Daniella,un mango copt bine nu e deloc acid.
Pe mine dupa ananas ma ustura limba...daca manînc unul întreg :)
Dar si asta daca e o varietate dulceaga,poti hali cu kila.

Eu am citit ca Avocado se poate da cîte putin chiar si bebelusilor predispusi la alergii începînd cu 6-7 luni.În rest,daca bb e în ordine,se poate da linistit olecuta de avocado,ca oricum nu manînca mai mult de 1-2 lingurite.
E foarte bun amestecat în pireurile de fructe cît si cele de legume.

Daniella,daca Bea face kkuta asa tare,pune-i ceva mai mult ulei în mîncarica,ca zici ca ea si-asa nu manînca prea mult...daca tu pui doar 2-3 picaturi în toata portia de mîncare,si ea manînca doar 2-3 lingurite,îti dai seama ca în burtica îi ajunge juma de picatuta...poate.
Sau daca stii din start ca manînca doar 2-3 linguri de mincre,amesteca-i cele 2-3 picaturi doar în cele 2-3 lingurite de mîncare.

Nu-i mai amesteca banane in cereale,ci mar copt sau fiert,sau mango,para...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#414 Useril este offline   elena_antony 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 28 February 2011 - 08:07 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2011 - 01:04 PM, a spus:

nu stiu ce sa spun cu constipatia ca ieri i.am dat prima oara si ca de obi a facut 2 kk/zi.
Azi i.am dat a doua jumatate dimineata, deocamdt nu a iesit, dar ea face la masa de pranz si la masa de seara: cum ia 2 lingurite de mancare se pune pe scremut si e gata: scoate un botz cat o pruna mare si tare ca banana. Nu pot sa.mi dau seama cum scoate ditamai gogoloiul pe fund.

Daniela, ai grija cu scaunele tari, sa nu faca vreo fisura la fundulet si sa-i faca probleme.Eu zic sa-i dai mai multe lichide si mai putina banana.
Eu nu stiu la voi cum e, noi am inceput diversificarea de la 6 luni!Aici asa se recomanda.O jumatate de banana mi se pare prea mult la aceasta varsta,acum depinde cat de mancacioasa este fetita ta.Eu zic sa nu-i dai mai mult de 1-2 lingurite banana pe zi daca face caca tare.
Sanatate si numai bine!

#415 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 February 2011 - 09:05 AM

Nici mie nu mi se pare mango acid.Deloc.

Daniella , avem un topic cu fructe aici. Daca te uitzi acolo , la jumatatea aia crestata , asa-l curatz si eu. Il tai pe lat pe langa os apoi crestez romburi in jumatatea rezultata. Apoi il intorc pe dos. Si daca e copt bine pica patratzele/ romburile usor , numai le ajutzi putzin cu cutzitul.

Apropos de ce spuneai tu , dr meu zicea ca de la 6 luni pot sa-i dau multe lucruri. Cam ce vreau eu. Spre deosebire de doctoritza( care a zis ca de la 6 luni pot sa nu-i mai dau Bio) el a zis ca-i copil....el mi-ar recomnada Bio pt ca , desi nu e 100% natural , tot e mai sigur pt ea decat legumele/fructele normale care-s stropite si spritzate.

Si , aici voiam sa ajung , sa dau copilului ce creste pe aici si ce-i sezonal. Si banane :headbang: . Dar numai daca nu are scaunul tare !!!!!!
Eu cu mango am fcaut o incercare si vad ca-i place tare mult.....oricum , ii dau sa o pacalesc cu cerealele de seara :blush:

#416 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 February 2011 - 02:24 PM

Ieri i-am dat la flacaul meu pastarnac fiert si facut piure cu furculita, dupa ce i-am scos mijlocul lemnos. Pastarnacul s-a intamplat sa fie origanic cum se zice pe aici, adica bio pe romaneste. Am gustat si eu si e incredibil de gustos si aromat, il pot compara lejer cu babana la complexitatea aromei. N-am mancat in viata mea asa pastarnac gustos. Am avut bafta pentru ca pur si simplu am intrat in primul magazin mai la indemana si pastarnacul disponibil era din cel bio, am luat fara sa stau pe ganduri pentru ca voiam neaparat sa-i dau la cina si nu mai era timp de plambat pe la alte magazine.

Problema e ca flacaul meu a mancat tot pastarnacul!! I-am facut jumate initial, l-a halit rapid apoi la insistentele familiei i-ma facut si cealalta jumate pe care a lins-o. Sper sa nu-l doara burtica, aseara a fost ok.

A fost tare amuzant, cu ambele maini se chinuia sa prinda lingurita si cand o prindea si-o indesa pe gat!!

El saracu' e fomila de la 4 luni, de atunci tot jinduie dupa mancarea noastra... :blush:

Nu mai puteam astepta pentru ca pur si simplu ii e foame, laptele ii ajunge doar trei ore si atunci subit il apuca o foame cu strigate. In doua termina biberonul :headbang: .

Sambata i-am dat din nou banana si a facut intr-o ora reactie in obrajori si pe maini iritatie si bubite. Banana e banata pana dupa un an, macar atat am stabilit.

#417 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2011 - 02:26 PM

Despre avocado - sunt anumite popoare care incep diversificare cu avocado, cica e foarte sanatos si bebeii il papa cu placere. Mie mi-a teama sa i-l dau totusi daca ziceti ca are proteine multe, el cu digestia proteinelor are probleme din cate am inteles.

#418 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2011 - 03:02 PM

Maya, eu nu i.am pus ulei in mancare pana ieri (de diversificare avem doar 4 saptamani), pt ca imi propusesem sa nu-i dau pana la 6 luni, dar acum mai sunt cateva zile pana pe 3. I-am pus din prima zi o lingurita de bebelus. Beatrice face caca la fiecare masa, uneori e mai tare (ca banana) in general ceva mai moale, ca un piure vartos. Noi am luat-o incept incet loa fructe suntem tot la mar si sambata si duminica i.am dat prima oara banana, pe care oricum nu o sa i.o dau mai des de 1 data pe saptamana. In rest eu insist cu merele, pentru ca se spune ca fructele indigene sunt cele mai potrivite cu codul genetic al copilului si sunt singurele pe care sunt sigura ca sunt dintr-o sursa cunoscuta care nu au vazut ingrasaminte sau chimicale. Azi sau maine ma bate gandul sa ii pasez totusi si o felie de avocado, pt ca am gasit unii bine copti si am luat oricum...chit ca ii dau ei sau ii mananc eu. In rest la ora asta fructe la noi ioc. Mi-e destul de teama de fructele de import, nu ca de alea indigene nu mi-ar fi.
La legume avem doar 2 saptamani si am mancat doar morcov, radacina de patrunjel, dovlecel si dovleac de copt.
Si in piureul de fructe si in cel de legume adaug o lingura de cereale, pentru ca in continuare ia putin in greutate. Poate de acum cu uleiul, carnea si parmezanul sa punem ceva muschiulet si noi.

Daca banana nu o amestec cu cereale Maya, cu ce sa o amestec? mar? de ce spui asta? pentru ca banana este carbohidrat si deci banana cu biscuite sau banana cu iaurt nu merge, pt ca devine indigesta combinatia? am citit ca se digera bine in combinatie cu mar, morcov, avocado. Oricum banana a fost o incercare, nu va fi mai des de o saptamana, desi nu am observat vreun semn de intoleranta.

Elena-antony si la noi (si Organizatia Mondiala a Sanatatii Si Academia Americana de Pediatrie) tot la 6 luni se recomanda inceperea introducerii hranei solide in alimentatia bebelusului, ca si mancare complementara pe langa laptele de la san sau formula, doar ca Bea a luat putin in greutate lunile 3 si 4 si atunci din luna a 5-a ni s-a recomandat de catre pediatru sa incecepem cu cereale seara, in luna a 5-a intr-un ritm foarte domol am introdus piure de fructe si piure de legume. La 6 luni, acum de pe 3 martie, cand face cele 6 luni ii introduc carnita si parmezanul si o sa am controlul la medic care sa-mi spuna daca e cazul de branzica de vaci, iaurt si alte alimente.

Unii pediatri recomanda totusi trecerea bebelusilor la hrana solida in jurul varstei de 5 luni (mai ales pentru cei grasuti), in cazul celor hraniti cu LP. Dar pt fiecare e bine sa discute cu pediatrul despre momentul in care va incepe sa-i dea bebelusului sau mancare solida. Eu am citit ca in luna (sau primele 2 luni) cu inceperea diversificarii copilul nu mai ia in greutate, ba uneori chiar da inapoi. Ati patit asa?

#419 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2011 - 12:17 PM

Salut mamici si bebici!

Noi am papat ieri pastarnac de dimineata - jumatate de radacina, iar spre seara am mai papat cateva lingurite din cealalta jumatate, dar n-am mai fost asa incantati. I-am facut compot de mere dar a adormit intre timp, la ora 9pm si asta a fost ziua.

Toata noaptea s-a foit si l-a durut burtica, sticla de lapte o bea in 2-3 minute. Banuiesc ca ii e foame, alta explicatie nu am. Adica ii e foame de mancare mai sanatoasa, pe langa lapte.

Asa ca de dimineata am lasat frica la o parte si i-am desfacut o cutie de baby-porrige, care contine numai ovaz. Sper sa nu faca reactie! I-am facut o portie sanatoasa si a papat aproape tot. Am gstat ei eu si e chiar bun la gust.

Voi ce mai papati? Ce mai gustati?

Ce stiti? Carnea nu se introduce pana la 6 luni? dar branzica?

eu o sa ma orientez spre produse facute din lapte de capra, am noroc ca aici gasesc lapte si branza de capra, iar iaurt as putea sa fac singura, desi s-ar putea sa gasesc si din ala.

#420 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2011 - 01:11 PM

depinde cum decizi tu, de putut sa introduci carne si branzica si mai devreme nu-i musai la 6 luni, dar important e sa urmezi pasii de la diversificare cu multa atentie la inceput, pentru a nu-i provoca intolerante:

2 saptamani de legume la pranz (Cate 3 zile minimum cate 1 leguma noua sa stii daca are sau nu intoleranta incepand cu morcov, pastarnac, patrunjel, telina, urmeaza dovlecelul, cartoful dulce)
apoi 2 saptamani fructe dimineata (tot asa cate una: mar, para, caisa, piersica incepi cu jum de fruct si faci 3 zile daca nu poti 1 sapt numai de un fruct pt a depista corect intolerantele)
apoi poti incepe sa bagi carnita si ulei in legumele pasate si branzica de vaci in fructe sau in legume. Eu asa am schema.
pt seara sunt cerealele fara gluten pt 4 luni (ovaz, orez, porumb) fara adaosuri de zahar si la tine fara lapte ca sa le amesteci cu formula ta de lapte fara gluten.

Noi luna a 4-a am mancat doar cereale seara (la 6)si dormea 12 ore cu o singura trezire de papa si din luna a5-a fara trezire, primind insa si lapte in jur de 8 sseara si apoi nani.
Si luna a 5-a am introdus fructele si legumele. Eu am facut gresit am bagat intai fructele si apoi legumele, pentru ca nu am stiut, apoi mi.au spus si fetele aici si am citit si mai mult si asa tb intai legumele si apoi fructele. In orice caz noi mergem pe radacionoase la pranz si mar dimineata pana ajungem la controlul de 6 luni (sunt cele mai putin riscante pt intolerante,d esi ea nu a parut sa aiba nici o reactie alergica pana acum). Oricum pana introduci legumele si fructele trece o luna si ajungi la luna a 6-a. Bebe Cris daca nu e sub greutate zic sa nu te grabesti cu diversificarea, pt ca fiind alergic risti sa faca intolerante pe care sa le duca toata viata. Ia-o usor si cu cele mai putin alergene fructe, legume si cereale. Daca ai putea sa te sfatuiesti cu pediatru ar fi mai bine.

Eu i.am amestecat azi o feliuta de avocado in marul copt si zeama de la jum de portocala rosie. :hug: A parut sa.i placa.
I.am pus si in cerealele de seara in loc de apa zeama proaspata de la portocala rosie, ii place de numa...gustul ala dulce acrisor!
Bineinteles Bea ramane un bebe care papa putin, max 120 g/masa, dar media ei e de 60/masa.
I-am pus parmezan in dovleacul copt si ulei de masline ieri la pranz ... a parut ca nu.i place desi eu speram ca odata cu parmezanul va manca de va rupe ...dar s.a strambat!!! o fi de la miros? dar la ea nu stiu exact cand nu are chef, nu-i e foame si cand nu.i place! Are reactii diferite la acelasi tip de mancare.

cu produsele din lapte am citit ca se pot face si din formula, asa ca in cazul lui Cris mai precaut zic eu sa ii faci din formula lui fara gluten. Cum crezi tu, Mami, ca e mai bine asa sa faci =))

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic