Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

  • 62 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#41 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 05 January 2011 - 10:54 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2011 - 09:36 PM, a spus:


nu am auzit de problema cu puiul, dar stiu ca e cea mai toxica dintre carnuri (la noi) datorita antiboticelor cu care sunt injectati sa nu moara, si a concentratelor pe baza de hormoni si animale moarte cu care sunt hraniti


Daniella aici te contrazic. Sa stii ca intamplator pana sa raman insarcinta am lucrat la o ferma de pui(de fapt 4). Sotul lucreaza de 5 ani pana in prezent, ambii ca medici veterinari. Ceea ce spui tu cu hormonii nu este adevarat. Cel putin nu la noi. Puilor nu se administreaza deloc hormoni. Sunt interzisi. Antibiotice da, dar se respecta timpul de asteptare fara dar si poate. Se monitorizeaza fiecare lot de pui atat pe perioada de viata a lor, cat si dupa pentru reziduuri. La hrana iarasi te contrazic. Fainurile de animale sunt interzise de ceva vreme pentru administrarea infuraj la pasari, maximum se poate da faina de peste in furaj, dar sa stii ca din cauze economice se da doar pentru startul puilor, asa ca pana la taiere se duce sigur.
Nu stiu in alta parte cum e, dar la noi asa se procedeaza.

#42 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 January 2011 - 11:38 PM

Vezi postareaMaya, la 05 January 2011 - 08:41 PM, a spus:

Dar doamna aia,nu mai maninca nimic în afarade dulciuri? :P
Sarmana.Nasol...


N-am urmarit-o si in alte situatii decit cele in care ne-a condus intimplarea, dar am petrecut destul de mult timp impreuna si nu am vazut-o mincind decit fursecuri, napolitane, pateuri, placinte de patiserie si sandwich-uri. E cel mai radical caz pe care l-am vazut eu, dar mai cunosc persoane care au avut foarte mult de suferit de pe urma a ceea ce numeam "obisnuite alimentare". Probabil ati vazut si voi copii obezi la 4-5 ani, adulti deveniti obezi pentru ca au fost supraalimentati de mici si au ramas cu acest obicei. Acum un an am vazut un copil de vreo 6 sau 7 ani care plesnea de gras ce era, si va asigur ca nu sint exagerata, nu era grasun ci obez intr-un grad foarte avansat. Iesea dintr-o "alimentara" cu maica-sa si o vad ca scoate din sacosa o punga de chipsuri si o cutie de Cola si i le da. Am avut asa un impuls puternic sa ma duc la ea sa-i spun ca e o crima ce face, copilul ala e condamnat nu numai fizic la o viata plina de probleme de sanatate, dar si la suferinta psihica, la toate mistourile la care copiii de talia lui sint supusi.
Am depasit cu mult aria subiectului, dar ideea era ca ce oferim copilului, de la mingiieri la mincare, inca de cind se naste, are efect asupra lui, influentindu-i alegerile de mai tirziu.

#43 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 January 2011 - 11:47 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2011 - 09:36 PM, a spus:

Adriana tu povestesti de cana cu lapte, pana intr-un an?

Nu, avea 2 ani.

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2011 - 09:36 PM, a spus:

Parmezan puneti de la 6 luni in Italia, de cand incepeti diversificarea ?

eu imi amintesc ca i-am pus de la inceput

Eu cred ca sunt parinti care isi strica copiii :P apropo de traumele de care pomeniti.

Eu de exemplu de mica si adolescenta nu mincam multe lucruri, acum le maninc.

Lui Marco i-am dat mereu tot, exact cum zice si sorella mea, mai intii gusta si apoi vedem, acu in faza asta adolescentiala nu va zic ce fitze face la chestii pe care le minca, dar eu pun la fel pe masa orice ca si inainte, daca ii place maninca daca nu, data viitoare, in nici un caz nu-i fac numai lui alea 2 legume pe care le prefera. Ca daca ar fi dupa el ar trai din pasta si pizza.

Eu cred ca noi le dam niste reguli si obiceiuri de baza, apoi ei o sa-si dezvolte gusturi personale si o sa fie si influentati de multe chestii, stati sa va creasca un picut si sa inceapa sa mearga la cresa si gradinita :P

#44 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2011 - 01:10 AM

Vezi postareapunticu, la 05 January 2011 - 10:54 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2011 - 09:36 PM, a spus:


nu am auzit de problema cu puiul, dar stiu ca e cea mai toxica dintre carnuri (la noi) datorita antiboticelor cu care sunt injectati sa nu moara, si a concentratelor pe baza de hormoni si animale moarte cu care sunt hraniti


Daniella aici te contrazic. Sa stii ca intamplator pana sa raman insarcinta am lucrat la o ferma de pui(de fapt 4). Sotul lucreaza de 5 ani pana in prezent, ambii ca medici veterinari. Ceea ce spui tu cu hormonii nu este adevarat. Cel putin nu la noi. Puilor nu se administreaza deloc hormoni. Sunt interzisi. Antibiotice da, dar se respecta timpul de asteptare fara dar si poate. Se monitorizeaza fiecare lot de pui atat pe perioada de viata a lor, cat si dupa pentru reziduuri. La hrana iarasi te contrazic. Fainurile de animale sunt interzise de ceva vreme pentru administrarea infuraj la pasari, maximum se poate da faina de peste in furaj, dar sa stii ca din cauze economice se da doar pentru startul puilor, asa ca pana la taiere se duce sigur.
Nu stiu in alta parte cum e, dar la noi asa se procedeaza.


Punticu, ma bucur sa aud aceste vesti imbucuratoare. Eu am spus ce am spus, in vitutea celor spuse de medicul meu de familie si de Mencinicopschi. De asemenea, am cunoscut o persoana care mi.a spus ca a lucrat (acum vreo 7 ani) la glinca parca ii spune, la ferma de pui si mi-a povestit ca animalele moarte erau transformate in crematoriu in faina din care se faceau furaje pentru pasari.
Mie dr de familie mi-a spus ca sunt hranite pasarile cu ceea ce e interzis pe piata europeana si s.a scurs la noi- concentrate cu hormoni. Si ca animalele injectate cu antibiotice si hranite cu hormoni le metabolizeaza si practic noi ne hranim cu o carne care are in tesut aceste antibiotice si hormoni metabolizate. De asemenea, ambele surse sustin ca este cea mai toxica hrana, carnea de pui, mai rea decat o carne macra de porc. Acum daca toate astea s-au schimbat ma bucur nespus, dar nu am auzit pana acum asa vesti bune.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#45 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2011 - 01:18 AM

Vezi postareaCarmella, la 05 January 2011 - 11:38 PM, a spus:

Probabil ati vazut si voi copii obezi la 4-5 ani, adulti deveniti obezi pentru ca au fost supraalimentati de mici si au ramas cu acest obicei. Acum un an am vazut un copil de vreo 6 sau 7 ani care plesnea de gras ce era, si va asigur ca nu sint exagerata, nu era grasun ci obez intr-un grad foarte avansat. Iesea dintr-o "alimentara" cu maica-sa si o vad ca scoate din sacosa o punga de chipsuri si o cutie de Cola si i le da. Am avut asa un impuls puternic sa ma duc la ea sa-i spun ca e o crima ce face, copilul ala e condamnat nu numai fizic la o viata plina de probleme de sanatate, dar si la suferinta psihica, la toate mistourile la care copiii de talia lui sint supusi.
Am depasit cu mult aria subiectului, dar ideea era ca ce oferim copilului, de la mingiieri la mincare, inca de cind se naste, are efect asupra lui, influentindu-i alegerile de mai tirziu.



Inteleg perfect ce spui. Si eu cunosc un caz de copil obez la 7 ani, care are 50 kg peste greutatea pe care o aveam eu pana mai acusi la 3x de ani (fiind mai mica de inaltime, of course), cu 37 la picior deja si care mananca intr.una, oricand, oriunde si orice.. Am convins familia, dupa vreo 2 ani de cand ii bat la cap, sa o duca la un medic endocrinolog, ceea ce au facut in noiembrie. Medicul le-a dat regim si le-a spus ca daca fetita nu slabeste macar 2 kg pana in ianuarie o interneaza. Sunt curioasa daca o sa continuea sa mearga la control, pentru ca si maica-sa a mers la primul consult cu un nutritionist, dupa care a tinut pe jumate dieta vreo 2 saptamani si apoi a ingropat subiectul cand trebuia sa mearga la control. Cum spuneai si tu, crima e a parintilor, copilul nu are putere de discernamant.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#46 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2011 - 01:22 AM

Vezi postareaAdriana, la 05 January 2011 - 11:47 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2011 - 09:36 PM, a spus:

Adriana tu povestesti de cana cu lapte, pana intr-un an?

Nu, avea 2 ani.

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2011 - 09:36 PM, a spus:

Parmezan puneti de la 6 luni in Italia, de cand incepeti diversificarea ?

eu imi amintesc ca i-am pus de la inceput

Eu cred ca sunt parinti care isi strica copiii :P apropo de traumele de care pomeniti.

Eu de exemplu de mica si adolescenta nu mincam multe lucruri, acum le maninc.

Lui Marco i-am dat mereu tot, exact cum zice si sorella mea, mai intii gusta si apoi vedem, acu in faza asta adolescentiala nu va zic ce fitze face la chestii pe care le minca, dar eu pun la fel pe masa orice ca si inainte, daca ii place maninca daca nu, data viitoare, in nici un caz nu-i fac numai lui alea 2 legume pe care le prefera. Ca daca ar fi dupa el ar trai din pasta si pizza.

Eu cred ca noi le dam niste reguli si obiceiuri de baza, apoi ei o sa-si dezvolte gusturi personale si o sa fie si influentati de multe chestii, stati sa va creasca un picut si sa inceapa sa mearga la cresa si gradinita :P


ce parmezan ar trebui sa cumpar sa fie bun pentru bebelus ? din cel normal sau exista ceva special ?

da, faci foarte bine sa pui pe masa de toate. Pe mine ma ia groaza, pentru ca tati e un mofturos si aia nu mananca, aia nu, aia nu ... :P Evident pe unele nu le.a gustat niciodata, dar nici nu vrea! A avut prea multi ani cine sa.i caute in coarne si greu sa.l mai schimb eu acum. :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#47 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2011 - 01:50 AM

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2011 - 01:22 AM, a spus:

A avut prea multi ani cine sa.i caute in coarne si greu sa.l mai schimb eu acum. :P

Greu dar cred nu imposibil, si trebuie rabdare din partea ta si vointa si deschidere de minte din partea lui, gindeste-te peste citva timp cum o sa o faci pe Bea sa manince un ardei de exemplu daca ea o sa aiba in fata pe tata care nici el nu-l maninca. :P Eu sunt un pic mai drastica, drept care prin urmare Stefano acu maninca si ardei si varza pe care cind era la mama acasa nu le minca, pentru ca ea nu le digera :P Acu le maninca si le si digera, el :P

Parmigiano in primul rind sa fie cel adevarat de la mama lui, nu imitatii. Si sa fie invechit de 24 sau 36 de luni. Eu iau bucatile de circa un kg ambalate sub vid si se pastreaza luni de zile in frigider, cind deschid o bucata o tin intr-o punga dintr-alea pentru legume, cu gaurele prin ea ca sa nu se creeze umiditate, noi il consumam destul de frecvent si n-are timp sa se usuce.

#48 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 January 2011 - 10:39 AM

Vezi postareaMaya, la 05 January 2011 - 08:25 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 05 January 2011 - 07:52 PM, a spus:

Putem , oare , influentza cu hrana bebeilor preferintzele culinare de mai tarziu?

As zice ca asa..la modul general,nu prea credca poti influenta,poate doar cînd e mic...

Denise,cum ziceam,de bebelina si copil mic,îi placea mult carnea,sau na,ma rog,pireurile unde era si carnita,sau mai tîrziu cînd mînca singurica,bucatelele de carnita îi placeau cel mai bine.Dupa 3-4 ani,nu mai era mare amatoare de carne,cum nu e nici acum.
Supele si ciorbele,nu i-au placut nici de copil mic,nici acum.Le manînca,dar nu au loc printre favorite.
Supele creme însa,le adora.
Carnea,daca o manînca,e în general de pui,porc foarte rar si peste mai mult si cam de toate felurile care le manînca si Dan(care manînca aproape toate animalele din apa :love7: spre deosebire de mine,care maninc cu placere doar somon,pastrav,calamar-deci din astia ce nu-s asa peshtioshi :) ).

La legume si fructe,cum ziceam,manînca cam orice,si asta a facut-o de mica,pentru ca eu i-am dat de toate,si nu am acceptat niciodata NU-MI PLACE,pîna nu a gustat.Chiar daca nu i-a placut ceva,dupa o perioada îndelungata,leguma resectiva pregatita altfel, i-am oferit-o din nou la proba.
Broccoli,era una dintre legumele care le detesta,acum chiar îi place...în rest,nu stiu vreo leguma care sa n-o manînce.Fructe,la fel,desi ca ta-su prefera fructele noastre,adica nu cele exotice.Totusi,pentru ca eu nu accept nu,probeaza din toate fructele "klingoniene" pe care i le dau de proba.Eu ador toate fructele exotice.
Singurul fruct care nu îi place a fost,este...si cred ca va ramîne-mango.

Foarte multi copii nu accepta verdeturi.Denise a avut o faza cînd nu i-a placut patrunjelul,si alta cînd nu vroia marar.Dar acum le accepta.În rest,nu am avut treaba cu ele.Busuiocul,ca mine..aproape ca-l paste :)

Acum,dupa ce am scris,îmi dau seama defapt ca poti influenta copilul,daca îl animezi.Daca renunti,clar ca o sa existe chestii care n-o sa-i placa :D



Exact asta am intrebat :)

#49 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 January 2011 - 10:47 AM

Daniella , e bine ca potzi sa alaptezi , e cea mai buna hrana.
Dar de ce pana la 6 luni? Aici se recomanda pana la 6 luni la copiii cu pericol de alergii, la restul cica ajunge pana la 5 luni. ( vorbesc de copiii care primesc exclusiv san)

#50 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 January 2011 - 10:51 AM

Azi am papat carnitza!!!! Vorba ta , Maya , cred sa fie cea mai buna leguma de acum inainte!!!!

I-am facut un piure de morcov si dovleac , l-am impartzit in 2 si in jumatate am pus aproape o lingura de carnitza , in cealalta jumatate nu. Am zis sa fiu pregatita , daca nu vrea carnea? A mancat cu asa o pofta partea cu carne.....cealalta parte a mers.....dar nu chiar asa :love7:
Face yum-yum , parca , atunci cand ii place ceva. Atata mormaie acolo....la cartofi nu :) ( oricum , cartofi ii dau rar , o data la saptamana. Sa nu uite gustul :) )

#51 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 January 2011 - 11:02 AM

Am 2 cartzi in format electronic , Mama si copilul , Elizabeth Fenwick , si cea a sotzilor Capraru. ( in care se recomanda 3.4% zahar in laptele bebeilor de 4 luni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )

Daca le vretzi , spunetzi si va trimit PM cu link-ul. Pe mail nu pot sa le trimit ca-s prea mari.

#52 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 06 January 2011 - 12:57 PM

Vezi postareaMutti, la 05 January 2011 - 07:52 PM, a spus:

Putem , oare , influentza cu hrana bebeilor preferintzele culinare de mai tarziu?


Nu pot sa generalizez ca nu stiu decat 2 exemple pe care le-am vazut. In primul caz : in familia a 2 fete era o situatie mai ciudata, tot soiul de animozitati, gatea bunica doar pentru fetele mici, parintii fetelor se descurcau cand se intorceau seara de la serviciu.
Eu de acasa eram obisnuita sa mananc mai orice, mama facea mancare buna. Cand trebuia sa merg la fete acasa (stateam acolo peste vara, in vacanta ) faceam foamea. Mancarea era atat de nasol gatita, de cele mai multe ori mi se parea ca nu e diferenta mare intre laturi si ce primeam pe masa. Probabil din aceasta cauza fetele nu mananca legume mai de niciun fel. Orezul cu lapte si macaroanele la tava erau la mare pret ca erau cat de cat mancabile. In rest.... Cand au crescut fetele destul au inceput sa-si faca ele cartofi prajiti in friteuza si carne.... Alta mancare sanatoasa...
Ma gandesc ca nici cand au fost mai mici nu au avut parte de o mancare mai buna. Si ele mai tot timpul au avut probleme de sanatate, anemie de cand le stiu.


In al doilea caz copilul a fost indopat de cand era mic cu de toate pentru ca era slab. Snitele peste snitele, fripturi cat cuprinde, cartofi la fel. Sa se mai ingrase un pic copilul. La 16 ani era obez. Pe la 18 a inceput sa mai slabeasca dar e destul de greu sa lupte cu obiceiurile vechi. A ajuns sa fie aproape normoponderal si in continuare are de furca cu regimul si cu notiunea de a manca putin. Pentru el putin ca masa de copil era o masa sanatoasa de adult.

Si luand exemplu ce era si la noi acasa, imi vine sa cred ca doar de parinti si de imaginatia lor depinde ca un copil sa manance sanatos si variat.

#53 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2011 - 01:31 PM

Adriana ai perfecta dreptate, incerc cu lingurita sa ii bag in cap ca sunt false multe din ce i-a spus mama-soacra: "lamaia, x, y, z, constipa", "conopida, x, y, z baloneaza", dar merge greu... dupa o viata de om sa il schimb...
De cand s-a intrezarit Bea, i-am spus ca ii interzic sa spuna in fata ei despre ceva ca nu.i place! E greu la mine, sare de pe scaun ca ars daca simte vreun gust (de marar, de ton, de verdeturi ...) si nu mai mananca, plus boscorodeala ca, ce eu nu stiu ca nu-i place dovlecel, dovleac, conopida, broccolli, fructe de mare, verdeturi, condimente etc etc etc. Pai ce sa gastesti asa? Si daca il auzi: eu nu am pretentii la mancare, mancanc simplu, clasic, traditional :love7: , dar pe cat posibil sa nu aiba legume (cu exceptia cartofului), verdeturi, sosuri, legumele sunt taiate fie prea mari- fie prea mici la ciorba/supa, de ce are ceapa mancarea ? Ioi, oricum mananca extrem de putin si in rest toata ziua roade tot felul de dulciuri...sigur ca la masa nu-i mai e foame si face nazuri. Deci dulciuri la mic dejun, la gustare, dupa pranz, la gustare si dupa cina - si d-alea "naspa", cu coca si grase: genul croissant/brioche.
Daca ati sti ce imi mai placea sa gatesc si sa fac mese ... , toti prietenii si rudele abia asteptau sa vina la mine sa manance ceva bun, acum daca sunt asa descurajata la masa: aia nu-i bun, aia nu-mi place, mi-a pierit si cheful ... Ca orice as face e ceva ce nu-i place, imposibil sa fie tot ok! Cum spuneam, chiar si daca ingredientele nu contin pe cele interzise, atunci sunt taiate prea mare sau prea mic. :) :) :D
Asa ca pana sa educ pe Bea, mai am cu tati! :)

Mama lui Tati a crescut si pe fetita obeza, e nepoata-sa, iar el e tras prin inel, daca ia 1 kg in plus tine dieta imediat sa il dea jos :D . Seamana cu taica-su.
La maternitate cand Bea a papat biberonul de 30 ml completare si asistenta a vrut sa ne mai dea unul, el a sarit ca ars: nuuu, ca nu vrem sa o invatam sa manance mult :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#54 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2011 - 01:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 January 2011 - 01:50 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2011 - 01:22 AM, a spus:

A avut prea multi ani cine sa.i caute in coarne si greu sa.l mai schimb eu acum. :love7:

Parmigiano in primul rind sa fie cel adevarat de la mama lui, nu imitatii. Si sa fie invechit de 24 sau 36 de luni. Eu iau bucatile de circa un kg ambalate sub vid si se pastreaza luni de zile in frigider, cind deschid o bucata o tin intr-o punga dintr-alea pentru legume, cu gaurele prin ea ca sa nu se creeze umiditate, noi il consumam destul de frecvent si n-are timp sa se usuce.


Dar de ce terbuie sa fie mai vechi? Au ceva in plus?
LA noi lumea cand aude de carne invechita ... x luni/ani (cum e prosciuto crudo) li se face rau. La fel si cu fructele de mare. Oamenii mananca psihologic la noi.
Eu nu reusesc sa pastrez parmezanul pe care il cumpar in vid, se mucegaieste la cateav saptamani dupa ce deschid punga. Nu am incercat cu o punga gaurita, am pus in servet de bucatarie, sau in prosop de hartie si apoi in vas de plastic. Se si cam itnareste ... O sa cumpar bucatele mici-mici si sa le desfac pe rand, eu ajung destul de rar in ultima vreme doar 1 data pe an in Italia si chiar daca nu consum asa mult ca voi (mai mult de frica sa nu raman fara), tot nu reusesc sa ma aprovizionez pe un an.

Adriana, parmezanul este din lapte nefiert?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#55 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2011 - 01:39 PM

Vezi postareaMutti, la 06 January 2011 - 10:47 AM, a spus:

Daniella , e bine ca potzi sa alaptezi , e cea mai buna hrana.
Dar de ce pana la 6 luni? Aici se recomanda pana la 6 luni la copiii cu pericol de alergii, la restul cica ajunge pana la 5 luni. ( vorbesc de copiii care primesc exclusiv san)


Aici se recomanda minimum 6 luni alaptatul exclusiv la san. Dupa 6 luni se incepe diversificarea la copii alaptati exclusiv la san. Maine ma duc la controlul de 4 luni si o sa mai intreb. Maine fac si vaccinul de 4 luni, ati avut reactii adverse Mutti?

trimite-mi mie te rog PM cu Capraru. O am pe hartie, dar nu am citit-o ...poate pe pc o sa reusesc...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#56 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 January 2011 - 01:42 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2011 - 01:39 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 06 January 2011 - 10:47 AM, a spus:

Daniella , e bine ca potzi sa alaptezi , e cea mai buna hrana.
Dar de ce pana la 6 luni? Aici se recomanda pana la 6 luni la copiii cu pericol de alergii, la restul cica ajunge pana la 5 luni. ( vorbesc de copiii care primesc exclusiv san)


Aici se recomanda minimum 6 luni alaptatul exclusiv la san. Dupa 6 luni se incepe diversificarea la copii alaptati exclusiv la san. Maine ma duc la controlul de 4 luni si o sa mai intreb. Maine fac si vaccinul de 4 luni, ati avut reactii adverse Mutti?



sa-mi spui tu si mie , ca noi il facem numai vinerea viitoare ca a fost dr in concediu.

#57 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 January 2011 - 03:19 PM

Eu nu am putut alapta,dar mie mi-a recomandat doctorul sa alaptez cît de mult se poate(cel putin 6 luni),si daca merge,chiar si pîna la un an! :floare: ...bun,la mine n-a functionat treaba,din pacate.

Daniella,parmezanul sub 24 de luni,mie nici nu-mi place.Eu cred ca asa batrîn e si mai usor digerabil.
Mie nu mi-a mucegait niciodata parmesanul,si din cîte stiu eu nici nu are voie sa mucegaiasca.Daca mi-a mai ramas vreun coltisor prin frigider,si asta timp îndelungat,s-a uscat,s-a facut beton de tot,dar nu a mucegait.

Aura,pîna la 6 luni,am reusit sa-i dau "destul" lapte de la Alete,apoi nu a mai vrut.Cum începusem diversificarea,m-am interesat ce pot face în privinta calciului.Am aflat ca verzaciuile(legumele verzi)contin cel mai mult calciu în compratie cu restul legumelor.Adica spanac,broccoli,mazare,fenicul...etc.Clar ca laptele are mai mult calciu,dar cînd nu-l vrea....încercam pe alte cai :drool:
Am avut noroc ca au început sa-i placa bine legumele(în afara de broccoli,pe care i-l mai masacm printre alte verzaciuni =)) ),si pe lînga mai accepta si diferite feluri de brînza.Supliment de calciu nu a primit,pentru ca facusem niste analize din care a reiesit ca toate valorile erau ok.
Mai tîrziu,dupa un an,îi mai faceam budinci din lapte,îngrosate cu putin amidon de porumb si îndulcite cu putin Milchzucker(lactoza?) sau dupa ce se racea,îi bagam banane,sau capsuni,sau alte frute dulci...deci mai halea si ceva lapte =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#58 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 January 2011 - 04:01 PM

zilele urmatoare o sa-i dau si eu fenicul , p-aci prin zona n-am vazut Bio , oare trebuie?

#59 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 January 2011 - 04:27 PM

Vezi postareaMutti, la 06 January 2011 - 04:01 PM, a spus:

zilele urmatoare o sa-i dau si eu fenicul , p-aci prin zona n-am vazut Bio , oare trebuie?


Sigur este pe undeva vreun Bio-Laden,unde gasesti ce leguma vrei,daca nu,ceri...si ti se va aduce :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#60 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 January 2011 - 05:03 PM

Io n-am la mine-n sat Bio-Laden. Numai daca merg la Frankfurt sau Mainz. O sa ma uit mai bine la Rewe , ca astia au un sortiment bun de Bio.

Arata acest topic


  • 62 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

27 useri citesc topicul
0 membri, 27 vizitatori, 0 utilizatori anonimi