Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#921 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 24 June 2011 - 11:51 AM

Vezi postareamoatza, la 24 June 2011 - 06:57 AM, a spus:

mie-mi place ca esti asa categorica :notworthy: , dar si Elena a fost cooperanta. ai un copil minunat, se potriveste modelelor din reviste.

Moatza draga , as vrea eu sa fiu categorica , dar nu-s :thumleft:. De fapt , mama mi-a zis ca ea asa a afcaut cu mine si cu fratelo de cand eram micutza , vreo 2-3 luni...ca sa nu mai mai trezesc noaptea. Mama mergea la servici , ca asa era pe vremea aia. Am tot zis ca Elena-i prea mica...mai incolo...si pana cand nu mi-a zis dr sa fac asta , n-am facut-o. Pe el l-am crezut mai mult decat pe mama :read2:.

Elena se trezea si de alint , ca dupa ce am inceput serviciul se trezea de 2 ori pe noapte !!!! Daca nu ma putea avea pt ea ziua , atunci macar noaptea :pupic:.

Si numai cooperanta n-a fost , smecheria asta mica. De la ora 1 pana la 6.00 o tzinea in maraite si plansete...apoi cand ii dadeam sticla ( dar nu mai in pat ci in sufregerie , sa stie ca-i dimineatza) o refuza. Deh...personalitate , d'le!

#922 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 June 2011 - 12:02 PM

Vezi postareaMutti, la 24 June 2011 - 11:51 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 24 June 2011 - 06:57 AM, a spus:

mie-mi place ca esti asa categorica :notworthy: , dar si Elena a fost cooperanta. ai un copil minunat, se potriveste modelelor din reviste.

Moatza draga , as vrea eu sa fiu categorica , dar nu-s :thumleft:. De fapt , mama mi-a zis ca ea asa a afcaut cu mine si cu fratelo de cand eram micutza , vreo 2-3 luni...ca sa nu mai mai trezesc noaptea. Mama mergea la servici , ca asa era pe vremea aia. Am tot zis ca Elena-i prea mica...mai incolo...si pana cand nu mi-a zis dr sa fac asta , n-am facut-o. Pe el l-am crezut mai mult decat pe mama :read2:.

Elena se trezea si de alint , ca dupa ce am inceput serviciul se trezea de 2 ori pe noapte !!!! Daca nu ma putea avea pt ea ziua , atunci macar noaptea :pupic:.

Si numai cooperanta n-a fost , smecheria asta mica. De la ora 1 pana la 6.00 o tzinea in maraite si plansete...apoi cand ii dadeam sticla ( dar nu mai in pat ci in sufregerie , sa stie ca-i dimineatza) o refuza. Deh...personalitate , d'le!

eu asa concluzie am tras dupa ce ai spus tu. inseamna ca ai tu un dar de-a relata lucrurile mai lejer, fara panica si alarme false. sanatate sa fie, creste asa de repede!

#923 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481

Postat 24 June 2011 - 05:28 PM

Cand e ok sa ii dau ciuperci? are deja 9 luni si m-am gandit la o ciulama de ciuperci mmmm cu verdeata si ceapa multa, si speram sa-i pot da si lui.

#924 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 June 2011 - 05:41 PM

maria , in ce am citit eu scrie ca e recomandat sa asteptzi pana la un an , pt ca se digera greu , si mai ales sa fie fierte bine si neincalzite. sa fie proaspat gatite.

#925 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 June 2011 - 05:47 PM

Mersi, o sa ma abtin atunci.

#926 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 June 2011 - 07:59 PM

La noi , probleme mari!!!! ;)

Elena nu mai vrea de azi sa-i dau io de mancare , vrea ea cu lingura ei ( are una cu manerul in forma de bucla). La amiaza am pacalit-o ceva...eu ii puneam cu dreapta in lingura si cu stanga o ajutam...a mancat ceva-ceva. Piureul de fructe am avut voie sa i-l dau. :D

Seara , iar circ. A mancat ceva gris si apoi n-a mai vrut!!!! Vrea sa bage mana-n el , de fapt pumnul , apoi sa se linga pe pumn!!!! :D :-* :D

Si pt ca mananca bucatzele din mana am luat niste pastai fierte de fasole si i-am dat vreo 5-6 pastai bucatzele. Sau i-am dat pastaia in mana si pana la urma o mozolea , o musca....

si bucatzele de branza Gouda i-am dat.

Nu mai stiu ce sa ma fac cu ea!!!

Si intrebare: cat mananca ale voastre , ai vostri la o masa? Ca Elena a inceput sa manance jumate din cat manca. E normal?

Ea manca inainte, de ex , la amiaza 200 de legume+carne si apoi 100 de fructe. Fructele le mananca si acum dar legume+carne mananca asa...cam 100 de gr.

Gris cu lapte manca seara si 300...acum mananca intre 100 si 200 , depinde.

#927 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 24 June 2011 - 10:05 PM

Mutti e posibil sa aiba si ea o perioada ,in care nu vrea sa manince mai mult, poate ii mai dau ceva dinti.De ex patrick are zile cind maninca binisor si are zile cind nu vrea nik in afara de apa si lapte

#928 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 June 2011 - 10:08 PM

cred ca e normal sa manance mai putin acum. Si teo pe la 9 luni a inceput sa faca mofturi, ca deasta ii si dadeam mai mult lapte, macar sa aiba ceva in burtica.

Acum mananca o cana de 250 ml, nu stiu cat are in grame, noi mergem la volum :D
Eu am insistat si insist in continuare sa-i dau eu mancarea, dar trebuie sa aiba si el lingurita lui si practic bagam amandoi linguritele in acelasi castron si toata lumea e fericita, oarecum...ca se plictiseste si trebuie sa gasim altceva. Noroc ca mai e si stefania cu noi si il mai distreaza. Sta si se uita fascinat la ea, si doar deschide gura cand simte lingurita langa el. :-*
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#929 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 June 2011 - 10:10 PM

Vezi postareaanema, la 23 June 2011 - 04:04 PM, a spus:

Si pt ca tot ati fost dragute si mi-ati rapuns mai am o intrebare...De la ce varsta pot introduce usturoiul si cu ce sa-l combin ca sa-l accepte?

incepi prin a pune usturoiul in mancare, fierbe-l o data cu legumele pe care le pasezi pt piure. Am inceput la circa 9 luni cu ceapa si usturoi, verdeturi in piureul de legume. Crud nu i.am dat inca.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#930 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 June 2011 - 10:13 PM

Vezi postareasissi, la 24 June 2011 - 08:57 AM, a spus:

Si eu i-am dat mincare cu usturoi, i-am mai frecat si piine cu usturoi,ii place si ceapa si usturoiul, am mai scris ca taicasu la amindoi baietii de pe la 6 luni le dadea sa miroase usturoi si ceapa verde :D cel mare (4ani)imi cere sa ii fac sanwici cu ceapa sau zozoi :-*
Eu zilele astea o sa incep intarcatu, as vrea de miine dimineata, tre sa merg azi sa cumpar sticle si LP sper sa il pot intarca pina miercuri, miercuri e ziua flacaului cel mare si dupa gradi plecam in italia

Sissi eu sunt in curs de intarcare, dar eu nu iau pastile, pt ca Bea nu prea mai sugea, avea program de rostogoliri si nu avea rabdare sa stea la san. Dar inca nu primeste biberon (max 100 ml /zi seara + dimineata (Are si zile mai bune cand ia 200 ml, in seara asta a baut cam 120, dar dimineata nici nu a vrut sa se uite la biveron. In schimb acu daca o pun la san suge de mama focului, desi nu simt sa mai fie ceva pe acolo ...dar nu vrea sa o lase ... :D

Sissi, dar daca bebeloiul suge, de ce vrei sa-l intzarci? lasa-l sa suga, daca esti acasa cu el, si pana la 2 ani sa suga, e f bine. Sau plecati in RO fara copii?

#931 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 June 2011 - 10:19 PM

Mutti a mea nu a mancat niciodata decat circa 100 g la o masa si mananca 3 mese si 2 gustari. Dar a mea e slabuta, abia sare de 7 kg...asta e: nu se omoara deloc cu mancarea! Joaca si copii sa fie! Toata ziua sta in parc, mananca in parc ... e hipnotizata de copii.

#932 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 24 June 2011 - 10:32 PM

Daniella noi nu plecam nicaieri fara copii :thumleft: da chiar daca stau acasa 2 ani, vreau sa il intarc , mai tirziu imi va fi si mai greu si mie si lui, plus de asta el inca se trezeste noaptea sa suga ,nu maninca mincare daca stie ca are titi, pe dennis l-am intarcat la 7luni si 3 saptamini

#933 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 11:09 PM

Bea a facut azi o reactie alergica (prima)..., dar nu stiu la ce. Dimineata dupa LP (pe care i l-am introdus doar de vreo 2 zile, de cand incerc sa o intarc) s-a umplut de o spuzeala si de pete. Apoi s-au mai ameliorat. Dar cand i-am dat iar sa manance (nu LP) a reaparut spuzeala. Seara i.am dat vegetarian: dovlecel+orez integral+ulei si nu s-a mai reactivat.

Am sunat dr pe dupa amiaza (Cand am vazut ca dupa masa de pranz iar se irita toata si mi-a prescris un antihistaminic si mi-a spus sa tina regim cateva zile (fara proteine animale care intretin alergia). Daca nu se amelioreaza pana luni mergem la control sa o vada un medic.

Maria poate iti folosesc cele 2 informatii, desi presupun ca ti s-a recomandat antihistaminic si ca ti s-a spus ca proteinele animale (Carne, oua, lactate) favorizeaza retentia alergenului in corp.

De luni nu am bona o saptamana si nici alternativa ... Sa vad cum o scot la capat si de data asta ... :blackeye: ,ca nu am cum lipsi de la serviciu. Iar acasa avem totul un dezastru complet ....facem curtea si poarta. B)

#934 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 June 2011 - 11:58 AM

Daniella ,si Elena a patzit-o acum 2 zile , era rosie de parca avea pojar. De la barba lu' tat'su ca se tot freaca de el , se tot pupa amandoi si el era nebarbierit . Si in urechi avea!!!! M-am speriat , am crezut ca-i de la mancare la inceput. Dar nu avea decat pe fatza , gat , urechi...peste tot pe unde se iubisera ei :blackeye:

Acum 2 luni a avut pe langa guritza , asta a durat cam vreo 2 saptamani. Am fost si la dr. N-am primit nimic , doar cica sa o dau cu crema grasa pt ca baleste mult si se umezeste toata.

#935 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2011 - 01:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 June 2011 - 11:09 PM, a spus:

Am sunat dr pe dupa amiaza (Cand am vazut ca dupa masa de pranz iar se irita toata si mi-a prescris un antihistaminic si mi-a spus sa tina regim cateva zile (fara proteine animale care intretin alergia). Daca nu se amelioreaza pana luni mergem la control sa o vada un medic.

Maria poate iti folosesc cele 2 informatii, desi presupun ca ti s-a recomandat antihistaminic si ca ti s-a spus ca proteinele animale (Carne, oua, lactate) favorizeaza retentia alergenului in corp.

Daniella, multumesc. La noi situatia e asa: nu mi-a spus nimeni ca proteinele animale intretin reacia alergica :D iar despre antihistaminice... nu mi s-au recomandat, a trebuit sa ma rog de doua doctorite o ora intreaga sa le dovedesc ca am nevoie (pe vremea cand se scarpina 24 din 24) si pana la urma mi-au prescris unul pentru copii de la 2 ani in sus... eu acum folosesc unul trimis din ro care e singurul de pe piata potrivit sugarilor, probabil acelasi pe care l-ai primit si tu. Aerius parca. Cris in perioada asta are eczema activata pe fata si pe gat unde se si scarpina din cand in cand, nu e rau, dar este si e clar ca e reactie la ceva din mancare sau din aer?? Banuiesc ca e de la carnea de pui din care am gatit in ultima vreme. e doar o banuiala... i-am scos-o acum si am trecut pe miel si vita.

Vezi ca poate fi si de la lp, ca la tine e chestie destul de noua... poate sa fie reactei intarziata. Eu zic sa nu te panichezi, ai rabdare o saptamana, poate trece. Incerca si la mancare sa ii dai chestii gatite cat mai simplu?

faza de faza... de cateva zile am si eu mancarimea asta de gat... m-am dat putin pe net azi sa aflu ca mango da o reactei de genul asta si eu chiar am mancat mango. si i-am dat si lui... desi nu i-a placut, doua bucatele tot a mancat si asta in doua zile diferite. Poate are legatura, o sa stau departe de mango o perioada.

#936 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 June 2011 - 02:54 PM

Elena iar n-a vrut sa manance azi , 50 de gr de cartofi cu dovleac si carnitza de vita si fructe ( portzia normala a mancat-o -100 de gr)......

#937 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 28 June 2011 - 10:25 PM

Teo nu mai e constipat! Ura!!
Va multumesc fetelor, sfaturile voastre au fost foarte utile si le-am pus pe toate in practica. :notworthy:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#938 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 June 2011 - 10:34 PM

Maria, la noi reactia alergica s-a declansat sambata dimineata dupa LP. Dupa masa cam la o ora incepea sa se estompeze, ca apoi la fiecare masa sa se inrautateasca iar. Asa ca sambata dupa amiaza am sunat la urgenta si dr. mi-a spus ce am relatat inainte.
Am tinut regim (fara nimic animal: carne, peste, oua, unt, smantana, iaurt) de atunci si la a 3-a administrare de antihistaminic a trecut. Am lasat doar laptele (De vaca, nu LP) si branzica de vaci (acestea 2 au fost singurele acceptate de dr)+ legume, fructe (exclus banana, capsuni, fragi, zmeura, mure, kiwi), cereale. Azi am reintrodus LP la pranz si vad ca e inca tot ok, dar mai continui cu antihistaminicul si maine. Ce mai introdusesem nou atunci, in afara de LP, a fost untul. Nu am mai fost la dr luni pt ca deja de duminica seara trecuse, doar cu regim si antihistaminicul (la noi Zirtex parca ... intr-adevar recomandat de la peste 2 ani, dar se poate administra si la bebelusi doar la recomandarea medicului. La noi pt 7,4 kg ne-a recomandat 3 pic x 2 ori/zi. Cand merg la controlul de 10 luni ii voi relata episodul si dr noastre si daca mai aflu amanunte te mai tin la curent.
Multa sanatate lui Cris. Incearca 3 zile cu regimul de care ti-am spus, daca vrei, si vezi daca nu se amelioreaza.

Maria si eu fac alergia pe fata cand si cand ... nu stiu la ce ...

#939 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 11:39 AM

Aura, ma bucur pentru tine!

*

Daniela, multumesc pentru detalii. Noi am scapat de problema. Am invartit eu lucrurile pe toate partile si am realizat ca eczema nu o putea activa decat ceva lactate. In plus kk verde inchis de cateva ori la rand m-a dus cu gandul la aceeasi concluzie. Problema mare a fost sa imi dau seama ce anume ar fi putut el manca sa contina lapte. Eu numai parmezan i-am dat. Din cel invechit 24 de luni. Alta sursa de lapte normal nu a avut. Daca parmezanul nu a fost invechit chiar doi ani cum se lauda eticheta, atunci eu cu mana mea i-am dat copilului sa manance lactoza. La o saptamana dupa ce nu i-am mai dat parmezan pielea lui s-a linistit. Parmezan nu mai am curaj sa-i dau, nu ma mai icnerd in etichete... A coincis cu un triunghi nou de parmezan, proaspat cumparat. i-am cumparat iar borcanele bio, ceva mai multe ca sa imi iau putin timp de respiro, sa nu mai stau stresata daca nu am putut gatit ceva potrivit.

#940 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 10:01 PM

deci tu nu ii dai nici o sursa de lactoza (iaurt, unt, smantana, branzeturi si lapte clasic)? atunci de la parmezan o fi. Si ea face caca verde cateodata, asta are de-a face cu lactoza?

Parmezanul ala de i l-ai dat avea indiciile acelea de identificare a marcii inregistrate, mentionate de Adriana?

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic