Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#981 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 July 2011 - 12:54 PM

Eu tocmai am gatit de dimineata linte din aia marunta portocalie, am facut o reteta care ne palce noua tuturor, cu boia multa. i-am pus si putin orez, special pentru bebe. cei mari o sa mananc cu chiorizo prajit si boabe de porumb, bebe o sa manance asa simplu.

Eu ii dau mai mult borcanele peste zi (adica sotul), dimineata il hranesc eu mereu cu ceva facut in casa, porridge, mamaliga, biscuiti si adaug si un fruct la sfarsit. peste zi manaca doua borcanele cu sotul, seara cand avem noi cina, pe la 8, de obicei mai manaca odata cu mine. ii plac la nebunie cartofii sferturi la cuptor. aseara i-am dat paine cu margarina (in sfarsit am gasit una care sa nu contina solide din lapte sau soia). apoi pepene cantalupe. Mie mi se pare ca mananca bine, nu ii cantaresc niciodata si daca nu mai vrea nu mai insist. e si foarte categoric, nu e greu sa-l inteleg... aseara a infulecat paine cu margarina, le facusem bucatele mici, infuleca una dupa alta, eu nu mai aveam tim sa infulec :rolleyes: , si asa pana la un punct in care a intors capul si a inceput sa se joace. L-am mai incercat de doua ori dar nu a deschis gura, semn pentru mine ca nu-i mai trebuie, asa ca l-am lasat in plata lui. nu ma mai stresez... de fapt ce sa ma mai stresez la cat de putine are voie sa manance daca m-as gandi profund cred ca as lua-o razna de vinovatie si alte sentimente, mai bine nu ma mai gandesc. fac tot posibilul sa am mancare variata in casa, si legume si carne si cereale si fructe si el sa manance ce i-o place. ma gandesc cum de n-am luat-o razna deja. Nu stiu de ce mi-am inchipuit ca o sa fie ok, o sa pot ramane in control cu toate alergiile lui. e mult mai greu decat mi-am imaginat eu si recunosc ca nu mai sunt in control, ma rog in control asa cum imi imaginam eu... el in schimb pare sa se simta foarte bine si e mare, creste, e f vioi si tot ce trebe.

i-am dat acum doua zile afine si cred ca a facut reactie de la ele, i s-a activat putin de tot eczema si are tendinta sa se scarpine. nu vreau sa ma mai gandesc de la ce si cum ca o iau razna.

#982 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 July 2011 - 12:56 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 July 2011 - 12:21 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 15 July 2011 - 12:05 PM, a spus:

Apoi dupa o ora mancam cereale cu lapte si un fruct. Sau avocado cu pere/piersici.

Aura, la avocado mai pui ulei/lamaie si il mai pasezi?

il pasez impreuna cu fructul in blender. Nu-i pun lamaie ca nu e nevoie, il mananca imediat si cu ce ramane ma sacrific eu :rolleyes:

deci pun in blender 1/2 de avocado, o para intreaga sau o piersica, si pasez. Daca e prea gros il diluez cu apa sau lapte.

Ii place si varianta avocado simplu, nepasat, dat cu lingurita...

Am incercat si avocado cu ceapa (o prietena mi-a zis ca fata ei mananca asa) dar la noi nu a mers.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#983 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 July 2011 - 01:13 PM

Vezi postareaaura, la 15 July 2011 - 12:56 PM, a spus:

il pasez impreuna cu fructul in blender. Nu-i pun lamaie ca nu e nevoie, il mananca imediat si cu ce ramane ma sacrific eu :rolleyes:

deci pun in blender 1/2 de avocado, o para intreaga sau o piersica, si pasez. Daca e prea gros il diluez cu apa sau lapte.

Ii place si varianta avocado simplu, nepasat, dat cu lingurita...

Am incercat si avocado cu ceapa (o prietena mi-a zis ca fata ei mananca asa) dar la noi nu a mers.

de ce zici ca nu e voie zeama de la lamaie? eu i-l dadeam cu ulei si zeama de lamaie si manca bine, acum soacra-mea zice ca nu prea vrea. Dar l-am gasit oxidat, pt ca il pasase cu furculita (E f moale) ... O sa incerc eu in WE, sa vad daca mananca sau nu...

Fiica-mii ii plac coacazele, mai mult ca toate fructele. I le dau asa intregi goale, sau taiate in 4 si amestecate cu branzica de vaci (dimineata).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#984 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 15 July 2011 - 01:29 PM

m-ai inteles gresit, am scris ca nu e nevoie :rolleyes:
zeama de lamaie o pun ca sa nu se oxideze, dar el daca mananca avocado imediat ce-l tai, nu ma e nevoie :drool:

coacazele sunt bune, au multe vitamine...Nici nu stiu daca am vazut coacaze prospete pe aici...

#985 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 01:44 PM

asa e Aura, scz :rolleyes: ! am citit in viteza :drool:

#986 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 15 July 2011 - 01:59 PM

cu lamaie am incercat si eu, dar mananca mai bine in varianta simplu sau cu fruct.

#987 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 02:22 PM

am observat si eu cand am pus mai multa lamaie nu a mai vrut sa manance, desi cu un strop il manca foarte bine

#988 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 15 July 2011 - 02:35 PM

Daniella , eu carnea o fierb si o pasez si apoi o poun in doze la congelator. Legume ii dau , de obicei , proaspete , mai ales ca acum sunt in vacantza . Inainte ii mai congelam si legume....poate ca nu-s asa de bune ca cele proaspete , dar daca eu veneam acasa cand ea trebuia sa manance????

Daniella , eu imi fac griji ca nu mai vrea carnea si legumele...am incercat orice: supa , ciorba , bucatzele , fiarta , la cuptor , pe gratar......

Ca nu mananca gris-ul....asta nu-mi fac griji.

Pulpele de pui ii plac la cuptor si pe gratar , azi am luat si maine asta primeste.......

#989 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 02:46 PM

eu nu am posibilitatea sa cumpar carne bio, asa ca trebuie sa folosesc din pasarile ce le primesc de la tara numai pt ea, asa ca o sa-i dau congelata decat carne plina de hormoni si antibiotice de la magazin
oricum singura masa din ingrediente congelate e cea de la pranz, dimi are fructe proaspete cu branzica proaspata facuta in casa si seara gris cu lapte proaspat.
Dar acu tu ii dai si seara carne cu legume, de pomenisi de pulpe? Ai incercat sa ii dai cand mancati voi de cina, pulpitele?

nu mai fii ingrijorata, bea nu le-a mancat niciodata bine (Carnea+legume), mai ales in cantitatile de care spui tu! mie mi se par enorme si alea de azi, care tie iti par mici. Pai ia un borcanel mare cu hrana de bebi sa vezi ce gramaj are. Nu este nicicum mai mare decat ce spui tu ca mananca Elena acum la o masa. unul de fructe pt bebi cat e ? si mai mic. Bea mananca maxim cat o portie de aia de la borcan cumparat. Apoi daca ea e bine, activa si vesela, e sanatoasa, de ce.ti faci griji? Vrei sa o faci o grasanca?

Si la noi, Aura, beatrice arata clar cand nu mai vrea mancare si degeaba mai insisti ca daca a intors capul, sau scutura din cap stanga dreapta nu-nu, apai NU ramane, daor o mozolesti si-ti da peste mana daca mai incerci ... Si eu am invatat s nu ma mai stresez, pentru ca arata foarte bine, asa delicata cum e ea, e foarte activa si vesela. Deci de ce sa-mi mai fac atatea griji, ca oricum nu ar manca mai bine.

Maria si eu sunt disperata sa am totul sub control, dar uneori chiar nu depinde de noi. Bine ca bebe Chris e vesel si activ, creste! O trece si perioada asta grea cu alergiile!

#990 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 July 2011 - 04:39 PM

Nu , nu-i dau de 2 ori pe zi carne :).
Pulpele le-am luat sa le fac maine.

#991 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 July 2011 - 04:05 PM

Dimineata i-am facut la blender urmatoarea combinatie: hrisca fiarta cu un praf de sare, masline verzi din conserva - spalate bine, miez de paine facuta in casa, ulei de masline e.v. A iesit o combinatie destul de puternica la gust, a mancat cateva lingurite, apoi n-a mai vrut... am completat cu pepene galia.

Nu mai stiu ce sa-i dau... in ultima vreme i-am dat liber la biscuiti rich tea, de la un anume brand care ne place noua, biscuiti simpli dar pe care totusi scrie ca pot contine urme de lapte si soia (la care reactioneaza). Si i-am mai dat si borcanase cu paste, tot asa la indicatia medicului. Dar pe toate pastele scrie ca s-ar putea sa contina urme de ou (la care e f alergic), pentru ca sunt facute intr-o fabrica in care se fac si paste cu ou. Si ultima vreme i s-a reactivat eczema si nu mai stim de la ce e... e f frustrant. Ma gandesc sa ii fac eu in casa si paste si biscuiti. Va rog, daca stiti retete de biscuiti si paste care sa nu contina lapte sau ou, va rog scrieti aici.

*

I-am mai dat, din nou, cartofi sferturi facuti la cuptor cu un praf de sare si ulei de masline e.v. ii plac f mult. am icnercat sa-i dau imreuna cu paine muiata in sosul de la salata de rosii, ca am rosii proaspete bune, dar nu a vrut, era f concentrat pe cartofi, sa-i manance singur cu mana lui si probabil era concentrat si pe gust si consistenta, pentru ca atunci cand a simtit painea muiata, a impins-o tacticos afara =)) si a continuat cu cartofii f preocupat. l-am lasat in plata lui sa exploreze... Sunt multumita ca totusi mananca si ceva fructe si ceva preparate in casa, pe langa vesnicele borcanase.

#992 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 July 2011 - 12:13 PM

Aseara iar am facut cartofi sferturi la cuptor si a mancat f mult, m-am plictisit la un mom dat sa-i mai dau.

De dimineata i-am amestecat niste hrisca (fiarta bine cu o zi inainte) cu halva originala (de la un magazin moldovenesc). A mancat, dar putin. Cred ca daca le mixam in blender ar fi mancat mai bine.

Pentru pranz va servi ciorba de vacuta, la comun cu restul familiei, cu paine proaspata si FARA smantana.

Voi ce mai mancati?

#993 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 19 July 2011 - 12:24 PM

Maria, e un baietel in clasa la Ada care e alergic mai la toate ca si al tau. Nu stia aproape nimeni(copii adica), nu mananca de la nimeni el, stie de-acum si mama lui imi zicea ca s-a obisnuit.
Nu pot lua take away ca alte familii si gateste pt toti la fel , rar cand face diferit. Zicea ca sant toti mai sanatosi din cauza lui Zachary :angryfire:

are si astm, ii lasa sacosica cu medicamentele la profesoara dimineata, o ia la sfarsitul zilei. e energic si bine facut. tu fa tot posibilul cum a facut si ea....doar esti om. copilul o sa se obisnuiasca si nu o sa i se para nimic aiurea, trebuie educat de mic sa nu ia mancare de la nimeni, la petreceri iar e dificil.

bafta si nu te mai deluziona.

#994 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 July 2011 - 12:39 PM

Angel, multumesc pentru incurajare! Clar va trebui sa ne schimbam felul in care ne alimentam. Nu mi-e usor mai ales pentru ca eu gatesc f mult cu lactate. Am icnercat sa fac niste sosuri fara unt/smantana si mi-a iesit o porcarie. Desigur ca imi trebuie ceva practica si voi reusi sa gasesc inlocuitori... rabdare sa am. si de aia n-am incotro, trebuie sa am :angryfire: . fac un curry de pui cu 'lapte de cocos', f bun iese sosul - bine ca mi-am amintit, ma duc sa scriu la retetele dedicate.

#995 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 19 July 2011 - 12:54 PM

Vezi postareaMariaSan, la 19 July 2011 - 12:39 PM, a spus:

Am icnercat sa fac niste sosuri fara unt/smantana si mi-a iesit o porcarie.

oare la rosii e alergic? un sos simplu de rosii, despielitate si date la blender, aromatizat cu cimbru, busuioc, un pic de usturoi, la sfarsit adaugat un pic de ulei ev poate acompania orice carne.
Maria, rabdare si putere, va trece perioada asta grea.

#996 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 July 2011 - 12:58 PM

Vezi postareamoatza, la 19 July 2011 - 12:54 PM, a spus:

Vezi postareaMariaSan, la 19 July 2011 - 12:39 PM, a spus:

Am icnercat sa fac niste sosuri fara unt/smantana si mi-a iesit o porcarie.

oare la rosii e alergic? un sos simplu de rosii, despielitate si date la blender, aromatizat cu cimbru, busuioc, un pic de usturoi, la sfarsit adaugat un pic de ulei ev poate acompania orice carne.
Maria, rabdare si putere, va trece perioada asta grea.

Moata, multumesc pentru idee si pentru incurajare. Nu e alergic la rosii, dar deocamdata nu ii place nimic care are gust puternic de rosii. De ex mananca cu placere ciorbe cu rosii in compozitie, dar nu sosuri. Desigur el e mic acum, abia are 9 luni si sunt sigura ca o sa le accepte destul de curand. O sa scriu ideea ta la topicul dedicat. :angryfire:

#997 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 July 2011 - 03:48 PM

Maria dar de ce tii sa-i dai paste si biscuiti, sau sosuri?
eu nu-i dau decat legume (ce am de sezon:Cartof, morcov, dovlecel, fasole verde, mazare toate facute fara sare dar ca pt om mare: cu ceapa/usturoi/rosie/verdeata/ulei masline) si carnita blenduite grob la pranz.
Seara ma gandesc ca poti incerca avocado cu cereale fara lapte/soia/gluten (sau fierte de tine daca e ok: hrisca/orez/mamaliga)
dimineata fructe cu acelasi gen de cereale fara soia/gluten/lapte

dar pana la urma e alergic doar la soia/ou, sau poate fi si la gluten/grau etc?

Ne-a dat un set de analize sa ne ducem cu ele la controlul de 1 an. Printre ele i-am facut azi teste alergice pt lapte de vaca si boala celiaca. Asa s-a gandit pediatra, ca ar putea fi un motiv pt care ia in greutate mai putin decat am dori.
Mi-a dat si tratament homeopat, personalizat pt ea, sa o echilibreze, sa vedem ce o iesi. Nu am inceput inca sa i le dau, sper sa ajung azi mai devreme sa am timp (trebuie sa fie la distanta de min 30 min dupa masa sau 1h inainte de masa si sa evitam usturoi si menta).

Azi am dus--o iar sa ii ia urocultura si sumar urina, am stat de la 8 la 11 sa faca pipi la policlinica. S-a abtinut cu indarjire cat a avut punguta. Cum am scos-o a facut :)

#998 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 19 July 2011 - 05:30 PM

Daniella , si eu ii dau biscuitzi. Ii dau ca rontzaie pe ei , e bine pt dintzi si ii dau si cand suntem undeva plecatzi si nu-i cuminte...o tzin ocupata.

#999 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 July 2011 - 05:41 PM

Si eu ii dau biscuiti/grisine/paine cand suntem plecati tot ca sa o tin ocupata, dar nu intra in obiceiul zilnic de alimentatie in cazul nostru, pt ca altfel ar mananca numai din aia (Asa a facut cand a fost soacra-mea plecata si am adus-o la mine la serviciu) si mancare ciu-ciu! Pt cine papa bine e ok si cate un biscuitel, dar nu e cazul nostru, ca eu vreau sa ii aduc un aport de nutrienti valorosi din fructe/legume/carnita/lactate naturale/vii. Fiecare cu piticii ei... Doar intrebam de ce e musai biscuiti/paste, dar poate e doar de schimbare si la bebe Chris ...

#1000 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 July 2011 - 05:50 PM

Daniela, de ce biscuiti si paste?
In primul rand pentru ca ne-a recomandat nutritionistul.
Apoi pentru ca domnisoara mananca biscuiti, automat vrea si el (de aia zic, trebuie sa trecem la meniu comun, altfel e mult prea complicat)
Biscuitii pe care ii dau sunt unii f simpli, n-au tampenii prin ei si sunt gustosi. II place la nebunie sa roada din ei si intr-adevar il tin ocupat (nu-i prea dau in casa pt ca face numai frimituri)

De ce vreau sa-i dau sosuri?
Pentru ca vrea sa manance din mancarea noastra si nu va mai dura mult pana cand va pune singur mana pe ce vede (deocamdata il putem opri)
Si pentru ca vreau si eu ca el sa manance din mancarea noastra, la comun - are sens pentru ca nu pot gati prea mult oricum din lipsa de timp (acum cand gatesc pentru el nu mai gatesc pentru noi si invers)

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul