Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

  • 62 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#1 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 03 January 2011 - 03:33 PM

Deschis topicul pt ca printzesa mea papa morcovei , cartof si mar de la Craciun.

Am inceput exact cand a facut 4 luni , ca asa a zis doctorul. Eu n-am putut alapta , din pacate si atunci am inceput diversificarea mai repede.

Am inceput cu morcovi fiertzi , apoi dupa 3 zile i-am pus si cartof si dupa inca 2-3 zile i-am dat si mar fiert sau copt . Aici nu se incepe cu nimic crud , fiecare bordei cu alt obicei. Nush cum o fi mai bine , cred ca mai bine e sa te iei dupa o singura sursa , nu sa faci amestec din toate.

De maine vreau sa-i bag in maglavaisul ala si piept de pui.

La fiecare maglavais i-am pus o linguritza de ulei de rapitza. Unii spun ca e bine sa mai schimbi uleiul mai incolo , altzii ca e bine sa ramai la rapitza....Doctorul meu zice ca daca vreau neaparat pot sa-l si schimb sa-l si schimb , numai sa nu pun ulei presat la rece pt ca asta ar putea avea urme de metale grele. Deci , de masline pas pana la un an , cel putzin.


Si acum sa va explic cum a fost la prima masa:

  • cumparat scaun nou , de la Chicco , scaunul s-a umplut de morcov la prima folosire :pupic:
  • cumparat linguritze smechere de silicon care se folosesc de la primele luni , deocamdata sunt KK , la inceput nu puteam sa-i deschid gura cu ele , acum deschide singura gura dar tot sunt ciudate
  • i-am dat cu lingurite de plastic , fara BPA care se folosesc de la 6 luni , cu alea am putut.
  • radea de nu mai putea , nu s´tia ce se intampla
  • la un moment dat s-a prins sa poate sa scuipe cu morcovii in gura
  • de inghitzit a inghitzit din greseala numai :)



Acum casca gura iute iute
lapte nu mai prea vrea dimineatza,isi asteapta papa
cartoful nu-i alimentul preferat dar merge...

la prima lingura de mar s-a scuturat asa de tare de-am crezut ca pic de ras!!!!!!!



Azi am facut 3 morcovei si un cartofior mai mic pt 2 zile. Portzia pt ai a mancat-o iute. Si a papat si ceva mar copt.

Babetzicile-s distruse , acum avem d-alea de plastic!!!

#2 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2011 - 09:09 PM

Si noi tot cu morcov fiert am inceput, apoi i-am adaugat rand pe rand pastarnac, radacina de patrunjel, telina si ardei gras. cartoful nu i-a placut nici atunci, nu-l innebuneste nici acum... Nu i-am dat suc de portocala cu morcov cum auzisem ca recomanda medicii aici pentru ca mi se parea prea acid pentru stomacul lui. inainte de carnita, eu i-am introdus gabenus de ou, pe la 6 luni si 2-3 saptamani cred...
Nu i-am dat mai deloc fructe la inceput din considerentul ca fructele sunt dulci si odata invatat cu ele, nu-mi va accepta legumele... si bine am facut (oricum se tramba foarte tare la mar ras cu bisuite si mai si vomita cateodata). Banana i-am dat prima oara pe la 6 luni, dar mi se parea ca se irita in jurul gurii asa ca am reintrodusa o luna mai tarziu si a fost ok. Acum mananca foarte bine supe si ciorbe (tocanitele nu prea il innebunesc) si de pe la 1 an a inceput sa manance si fructe foarte bine... adora piersicile, bananele, ciresele..in general fructe mai acrisoare.
Pe la 7 luni am inceput sa-i dau iaurt simplu sau cu mamaliga sau dimineata amestecat cu banana pasata. Cateodata micul dejun era gris cu lapte, racit si amestecat cu banana..si acum e preferatul lui :D
Leguma care m-a ajutat mult sa il invat cu bucatelele (asta destul de tarziu pentru ca pana la aproape 9 luni nu a avut niciun dinte) a fost cartoful dulce, acela american (cel romanesc nu i-a placut) si pufuletii cand si cand (n-or fi ei cei mai buni de dat unui copil, dar nici el nu putea oricum sa manance decat cativa).
Cu alte cuvinte, eu am facut cum m-a dus capul...nu am vrut nici sa fac totul ca la carte, dar nici cum am fost crescuuti noi, cu mancare direct din farfuria adultilor...
Nu a fost cel mai mancacios si pofticios copil la inceput, dar acum mananca de toate, sau cel putin e curios si gusta tot ce-i dau :)


Cat despre scaun de masa, am luat si noi, mi-a fost util la inceput, dar usor usor nu a vrut sa mai manance decat cu noi la masa si cum scaunul lui nu incape la masa noastra, am inceput sa-l tin pe genunchi... Acum scaunul sta intr-un colt pe post de stativ pentru haine :D
Imagine postata

#3 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 03 January 2011 - 09:17 PM

la ce varsta ai inceput diversificarea , Olgutza?

Am citit ca feniculul e f. bun numai ca nu prea stiu daca pot sa-i dau de la 4 luni , deja...

Eu ii dau marul gol , fara biscuite , e prea micutza pt biscuitzi si pt carbohidratzi. Nici eu nu vreau sa abuzez de fructe , tocmai din cauza zaharului.

#4 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 January 2011 - 10:42 PM

Nici Teo nu se da in vant dupa cartof, dar in amestec cu morcov il accepta. La inceput, cand am inceput sa-i dau piure-uri (de legume, chiar si fructe) puneam si un pic de lapte (formula sau de la san) ca sa accepte mai usor papica. Acum nu mai e nevoie pentru ca mananca bine, dar tot ii mai adaug un pic sa o fac mai zemoasa, ca asa ii place buburelului meu.

Eu ii mai dau si cereale, din cele speciale pentru copii, cu lapte, iar pentru masa de la 10 dimineata ii dau orez macinat si fiert, amestecat cu un fruct si cu un pic de lapte.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2011 - 11:10 PM

La 5 luni si 1/2 am inceput sa-i dau supa de morcov, la inceput foarte subtire, apoi am inceput sa-i pasez morcovul si sa o las mai groasa, insa eu l-am alaptat pana la 1 an si 2 luni :)

Cerele pentru copii nu a vrut deloc sa manance, la fel cum nu a acceptat nici in ruptul capului biberonul sau laptele praf.... il pacaleam doar cu fulgii de orez simpli pe care ii foloseam sa-i ingros mancarea cand o faceam prea subtire... Daca nu i-au placut, nici nu am insistat...adevarul e ca nici nu aveau un gust extraordinar de bun.
Nu i-am dat niciodata mancare de la borcanas..numai cand ma gandesc ca pot sa stea borcanasele alea saptamani intregi pe un raft mi se face pielea de gaina. Cand am plecat undeva drum mai lung si a fost mic, am luat blenderul stick dupa noi :D...
Imagine postata

#6 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 January 2011 - 09:55 AM

Vezi postareaOlgutza, la 03 January 2011 - 11:10 PM, a spus:

Nu i-am dat niciodata mancare de la borcanas..numai cand ma gandesc ca pot sa stea borcanasele alea saptamani intregi pe un raft mi se face pielea de gaina. Cand am plecat undeva drum mai lung si a fost mic, am luat blenderul stick dupa noi :D...


Exact asa mi-am propus si eu. Borcanele alea , desi controlate si super controlate , tot au ceva in ele. Nepotul meu manca borcane. Au dormit o data la noi pe neprevazute si n-a avut borcan. I-am facut piure de morcovi si i-a scuipat. Nici n-a vrut sa se atin´ga de ei. De ce? Pt ca astia facuti acasa n-au nici un adaos. :)

Ne-am gandit ce facem cand mergem undeva , dar , doar nu plecam in desert , vorba sotzului... Pregatesc papa de acasa si daca stam 2 zile si n-am unde gati congelez. Mai bine-mi cumpar un incalzitor de mancare d-ala care merge si la masina.

MO e iar un subiect tabu pt mine cand e vb de mancarea copiilor. Ce-i drept dupa ce ne-am mutat nici n-am mai cumparat. Eu am umplut locul din bucarie pt MO cu cartzi de bucate , al meu aduce vb des , el vrea , eu nu....de aproape un an ma descurc si fara. Incepe insa sa ma convinga sa luam unul combinat cu Dampfgarer. Mi-a gasit si loc pt cartzile de bucatarie!!!! Oricum , chiar daca-l luam , va fi exclusiv pt noi , pt adultzi !!!!

#7 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 January 2011 - 09:57 AM

De azi am vrut sa-i dau carnitza , am luat ieri un piept de pui....apoi am auzit la radio de scandalul cu bioxina. NU risc. Cine stie????

Am luat si un dovleac Hokaido , o sa-i bag o bucata in piureul de morcov si cartof.

#8 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 January 2011 - 09:58 AM

Vezi postareaaura, la 03 January 2011 - 10:42 PM, a spus:

Nici Teo nu se da in vant dupa cartof, dar in amestec cu morcov il accepta. La inceput, cand am inceput sa-i dau piure-uri (de legume, chiar si fructe) puneam si un pic de lapte (formula sau de la san) ca sa accepte mai usor papica. Acum nu mai e nevoie pentru ca mananca bine, dar tot ii mai adaug un pic sa o fac mai zemoasa, ca asa ii place buburelului meu.

Eu ii mai dau si cereale, din cele speciale pentru copii, cu lapte, iar pentru masa de la 10 dimineata ii dau orez macinat si fiert, amestecat cu un fruct si cu un pic de lapte.



De la ce varsta ai inceput cu cerealele , aura?

#9 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 January 2011 - 01:36 PM

Am fost la o plimbare scurta ca am vazut ca o apucase foamea ( cand nu doarme in carutz e ceva :occasion14: ).

Acasa am pus.o in scaun si abia a avut rabdare. Casca gura de numa-numa. A macat 100 de grame de piure de morcov+cartof+hokaido cu ulei de rapitza si o lingura buna de mar la sfarsit. Apoi a baut numai 30 ml de lapte ca era satula.

Oare o fi mancat prea mult????

Acum e in patutz ,asteapta sa vina mos ene pe la gene, ea nu stie ca-i e somn. Inca :toothy9;

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 January 2011 - 01:54 PM

Eu am inceput cu manu la 6 luni cu mar.Bineinteles la sfatul pediatrului.N-a fost prea incantata de lingurita.Trebuia sa-i dau cu mana.Dupa vro doua saptamani am inceput cu grisul(ala de bebe) facut cu supa vegetala o lingurita de ulei de masline si carne de curcan liofilizata.Nu prea manaca, asa ca am trecut pe prospaturi(carne pui la vapori si legume, morcovi, cartofi).

Cum am spus nu i-a placut lingurita.La 10 luni lua bucatele de carnita cu degetelele si manca singura cu cei 4-5 dinti. :occasion14:

Aici pe la 7-8 luni iti recomanda deja ricotta si peste si la 10 luni prosciutto cotto fara polifosfati.Cu legume nu am avut nici o problema, la 10 luni manca broccoli.

Eu am alaptat-o pe Manu pana la 1 an si 4 luni.

E o etapa importanata lingurita, nu ii fortati.Daca scuipa un aliment, inceracati si dupa o saptamana doua.Poate sa o accepte.M-am ghidat dupa ce mi-a spus pediatrul, dar am facut ce am crezut eu ca-i mai bine.El imi zicea sa-i dau piept din 3 in trei ore, eu i-am dat de cate ori a cerut.

#11 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 January 2011 - 02:31 PM

Elena n-are probleme cu linguritza si asta dupa numai 10 zile. Am linguritza de plastic ingusta si nu prea adanca. Cele de silicon au fost o mare porcarie. Chiar daca acum o vrea si pe aia , cand iau mancare in ea si daca nu-s atenta , cand ii trage un pumn la linguritza umplem tot!!!!

Acum ne blindam cu babetzica de musama !!!!!

Dovleacul a fost pt ea azi DER HAMMER! Cred ca l-ar fi mancat pe tot. Eu i-am pus doar 2 linguritze in pireu.

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 January 2011 - 04:34 PM

In bordeiul nostru a fost cum zice si Lili, uleiul de masline extravirgin e sfint, uleiul de rapita nu se pune nici in masini :biggrin: La fel cum sfint e parmigiano, un pic pus deasupra in mincare, in supica.
Pe vremea noastra, acu multi ani, se incepea cu cerealele de pus in lapte in masa de dupa-amiaza si fructe, si niste biscuiti de copii de pus in lapte.
Prima carne obligatoriu a fost cea praf, liofilizata, dupa care si eu am inceput sa ii amestec legume cu carne, prosciutto cotto fara conservanti, eu fierbeam tot, bagam in mixer si cind plecam undeva, fie ca era casa de oameni fie restaurant imi incalzeau craticioara mea si eu ii dadeam mincarea pregatita de mine,si se speria lumea ce castronele pline minca. Borcane am avut facute cadou de la diferiti producatori, campioane gratuite, mi se intorcea stomacul numai cind le deschideam de curiozitate d-apai sa i le dau sa le manince.

#13 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 January 2011 - 05:09 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 January 2011 - 04:34 PM, a spus:

In bordeiul nostru a fost cum zice si Lili, uleiul de masline extravirgin e sfint, uleiul de rapita nu se pune nici in masini :biggrin: La fel cum sfint e parmigiano, un pic pus deasupra in mincare, in supica.
Pe vremea noastra, acu multi ani, se incepea cu cerealele de pus in lapte in masa de dupa-amiaza si fructe, si niste biscuiti de copii de pus in lapte.
Prima carne obligatoriu a fost cea praf, liofilizata, dupa care si eu am inceput sa ii amestec legume cu carne, prosciutto cotto fara conservanti, eu fierbeam tot, bagam in mixer si cind plecam undeva, fie ca era casa de oameni fie restaurant imi incalzeau craticioara mea si eu ii dadeam mincarea pregatita de mine,si se speria lumea ce castronele pline minca. Borcane am avut facute cadou de la diferiti producatori, campioane gratuite, mi se intorcea stomacul numai cind le deschideam de curiozitate d-apai sa i le dau sa le manince.



cereale nu la 4 luni , ci la 6 , nu?

Eu n-am auzit ca aici s-ar da carne uscata , nici nu stiam ca este , serios. Mi-a spus sa-i piureez bine pieptul de pui.

#14 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 January 2011 - 05:10 PM

Parmigiano in supica? De ce? Ca doar are sare.....


In bordeiul astalalt , al nostru :biggrin: , nu se da sare la bebi.

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 January 2011 - 05:24 PM

AMaria,din cîte stiu eu,borcanelele nu contin adaosuri,dar cine stie cum sînt facute,fierte..etc..sa se mentina.
Nici eu nu am dat borcanele de mîncare(adica mîncarea din borcane =)) ),dar la drum mai luam cîte un borcanel de lapte cu orez sau gris.As putea numara pe degete cîte borcane de astea am cumparat.Deci foarte putine.În schimb am cumparat la greu borcanelele cu pireu de piersica cu maracuia!!!

La fel ca Adriana,daca eram în deplasare,aveam borcanasul facut de mine,si îl ceream încalzit în baie de apa.Daca eram undeva unde stateam mai mult si nu stiam exact ce gasesc la locul de fata,luam "macinatorul" dupa mine...si nu va mai zic ca îmi laum si gris,lapte,chiar si legume cu mine ...ca o sa rîdeti de mine =))

Cum ziceam,eu schimbam uleiul.A primit si de rapita(Adriana,nu din ala de bagat în masina,ci unu calitativ foarte bun :-* ),dar tre sa recunosc ca în mare parte în mîncarica era un strop de ulei de masline,sau ala de care-i ziceai tu(AMaria) din mugure de porumb.
La noi e ca la italian,fara ulei de masline,parmezan,pecorino...sintem morti! :biggrin:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 January 2011 - 05:45 PM

Simona, am inceput cu cerealele la vreo 2 saptamani dupa ce am inceput diversificarea. Pentru ca teo nu lua in greutate dupa standardele canadiene (30 g/zi) doctorul de familie (aici nu ai acces la pediatru decat in cazuri grave) mi-a zis sa-i bag si cereale seara in lapte. Din 2 in 2 saptamani merg cu el sa-l cantareasca si chiar azi am programare la cantar :biggrin: .
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#17 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 January 2011 - 05:53 PM

Mah , uleiul ca uleiul , ca metale grele sunt si in apa , da' branze sarate la bebi mici de cateva luni atzi dat sau facetzi misto? ( Adriana si Maya)
Aura , asa am citit si eu , ca pe la 6 luni se dau.

#18 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 January 2011 - 05:57 PM

Mai , Maya....in ziua de azi nu as mai avea incredere ca n-au nici un adaos borcanele....de ce un BB care a inceput cu borcane nu mai vrea mancare gatita????

O sa iau si eu fructe , probabil....d-astea mai smechere. Cunosc pe cineva care cumpara borcanele de mar si le amesteca cu Quark / branzica si se numeste ca a gatit la copil !!!!!

Azi am facut marul cu mixerul plin de dovleac Hokaido , credetzi ca s-a mai strambat? Ce o fi avand dovleacul de-i place asa????

Voi ce stitzi de bioxina asta? Dispare daca-i carnea fiarta bine sau nu?..

#19 Useril este offline   daniela82 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 12-November 10

Postat 04 January 2011 - 06:02 PM

buna fetelor, bun topicul asta cu diversificarea ca peste o luna incepem si noi. La baietel, acum 2 ani am inceput diversificarea cu mar, apoi mar cu branzica, apoi supica, legumele pe rand, fructele la fel pana am papat de toate. Si acum o luam de la inceput :biggrin: .

Edit:cat despre borcanele...niste porcarii, parerea mea; Stiu persoana care i-a dat la copil pana pe la 2 ani si ceva numai mancare din borcanele, ca mergea in strainatate si umplea portbagajul de borcanele, si cand a incercat sa ii dea la bb mancare gatita o scuipa...

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 January 2011 - 07:45 PM

Nu, nu glumim.Uite eu am uitat sa-l mentionez.O lingurita de parmigiano in papica.Pentru calciu, dar in primul rand pentru ca este foarte usor de digerat.Cantiatatea de sare intr-o lingurita de parmigiano cred ca este neglijabila.Mozzarella in schimb dupa 10 luni, e mai greoaie decat urda sau parmigiano.

Drum liber la iaurturi naturale dupa 8 luni.

E normal sa ti se para ciudat, italienii au o alta politica in privinta alimentatiei. :toothy9;
Si noi am adoptat-o.In schimb, ou parca i l-am dat dupa 10 luni.

Arata acest topic


  • 62 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi