Daniella, la 06 January 2011 - 01:35 PM, a spus:
Pentru ca asta e caracteristica lui, daca are mai putin de 12 luni vechime cred ca nici nu poate fi vindut, cu cit e mai vechi cu atit e mai gustos, parerea mea.
Daniella, la 06 January 2011 - 01:35 PM, a spus:
Pai de ce, slanina, pastrama sau cirnatii nu's la fel?
Cu fructele de mare lumea nu e obisnuita, nu face parte din obiceiurile si traditiile lor.
Si peste tot lumea maninca mai intii psihologic, citi dintre voi ar minca broaste daca va zic dinainte ca sunt broaste? Si in ciuda acestui fapt sunt foarte bune.
Daniella, la 06 January 2011 - 01:35 PM, a spus:
Vorbesti de parmezan deci era un fals, nu?
Eu am desfacut acum ultima bucata pe care mi-am procurat-o exact anul trecut, 2009, in decembrie, de atunci, de cind prietena mea mi l-a adus, l-am pastrat in frigider, si sunt, asa cum spuneam bucati de circa un kg ambalate sub vid. Uite-l, incep sa se vada puncte albe semn ca se intareste dar nu mucegaieste
parmvecchio.jpg (72.01K)
Number of downloads: 0
Repet si cu majuscule daca vrei, cel adevarat, de la mama lui, din regiunea Emilia Romagna, se conserva foarte bine si in nici un caz nu face mucegai. Acum 2 saptamini am desfacut ultima bucata, azi am dat pe razatoare o bucata si e perfect.
Parerea mea este ca, daca atunci cind vii in Italia iti procuri citeva bucati de parmigiano adevarat si de la mama lui, ambalate cum ti-am zis iti ajung foarte bine pentru un an de zile.
Citeste aici despre el, e siteul oficial al consortiului
http://www.parmigiano-reggiano.it/
Uite poze de la cel pe care l-am cumparat acum, inca nu l-am gustat ca mai intii vreau sa-l termin pe cel vechi, dupa cum vezi are 30 de luni de invechire
parmnuovo1.jpg (100.11K)
Number of downloads: 0
Garantia ca e facut intr-o fabrica care face parte din consortiu deci respecta toate regulile stabilite de legea care protejeaza parmigiano
parmnuovo2.jpg (83.04K)
Number of downloads: 0
parmnuovo3.jpg (51.15K)
Number of downloads: 0
Oricum ar fi taiata bucata trebuie sa aiba o bucatica de coaja pe care sa se vada clar o parte din literele Parmigiano Reggiano inscrise pe ea
parmnuovo4.jpg (88.06K)
Number of downloads: 0
Daniella, la 06 January 2011 - 01:35 PM, a spus:
Da. Ti se pare asta o problema? Psihologica, nu? Ca nu i s-a intimplat nimic nimanui dupa ce a mincat o bucatica de parmigiano din cauza asta pentru ca atentia cu care este facut si timpul lung de invechire il fac sa fie sigur din punctul de vedere al infectiilor toxoalimentare si il fac sa fie si usor de digerat.