Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

  • 62 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#61 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2011 - 05:22 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2011 - 01:35 PM, a spus:

Dar de ce terbuie sa fie mai vechi? Au ceva in plus?

Pentru ca asta e caracteristica lui, daca are mai putin de 12 luni vechime cred ca nici nu poate fi vindut, cu cit e mai vechi cu atit e mai gustos, parerea mea.

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2011 - 01:35 PM, a spus:

LA noi lumea cand aude de carne invechita ... x luni/ani (cum e prosciuto crudo) li se face rau. La fel si cu fructele de mare. Oamenii mananca psihologic la noi.

Pai de ce, slanina, pastrama sau cirnatii nu's la fel?
Cu fructele de mare lumea nu e obisnuita, nu face parte din obiceiurile si traditiile lor.
Si peste tot lumea maninca mai intii psihologic, citi dintre voi ar minca broaste daca va zic dinainte ca sunt broaste? Si in ciuda acestui fapt sunt foarte bune. :floare:

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2011 - 01:35 PM, a spus:

Eu nu reusesc sa pastrez parmezanul pe care il cumpar in vid, se mucegaieste la cateav saptamani dupa ce deschid punga. Nu am incercat cu o punga gaurita, am pus in servet de bucatarie, sau in prosop de hartie si apoi in vas de plastic. Se si cam itnareste ... O sa cumpar bucatele mici-mici si sa le desfac pe rand, eu ajung destul de rar in ultima vreme doar 1 data pe an in Italia si chiar daca nu consum asa mult ca voi (mai mult de frica sa nu raman fara), tot nu reusesc sa ma aprovizionez pe un an.

Vorbesti de parmezan deci era un fals, nu?
Eu am desfacut acum ultima bucata pe care mi-am procurat-o exact anul trecut, 2009, in decembrie, de atunci, de cind prietena mea mi l-a adus, l-am pastrat in frigider, si sunt, asa cum spuneam bucati de circa un kg ambalate sub vid. Uite-l, incep sa se vada puncte albe semn ca se intareste dar nu mucegaieste
Fisier atasat  parmvecchio.jpg (72.01K)
Number of downloads: 0
Repet si cu majuscule daca vrei, cel adevarat, de la mama lui, din regiunea Emilia Romagna, se conserva foarte bine si in nici un caz nu face mucegai. Acum 2 saptamini am desfacut ultima bucata, azi am dat pe razatoare o bucata si e perfect.
Parerea mea este ca, daca atunci cind vii in Italia iti procuri citeva bucati de parmigiano adevarat si de la mama lui, ambalate cum ti-am zis iti ajung foarte bine pentru un an de zile.
Citeste aici despre el, e siteul oficial al consortiului
http://www.parmigiano-reggiano.it/
Uite poze de la cel pe care l-am cumparat acum, inca nu l-am gustat ca mai intii vreau sa-l termin pe cel vechi, dupa cum vezi are 30 de luni de invechire
Fisier atasat  parmnuovo1.jpg (100.11K)
Number of downloads: 0
Garantia ca e facut intr-o fabrica care face parte din consortiu deci respecta toate regulile stabilite de legea care protejeaza parmigiano
Fisier atasat  parmnuovo2.jpg (83.04K)
Number of downloads: 0
Fisier atasat  parmnuovo3.jpg (51.15K)
Number of downloads: 0
Oricum ar fi taiata bucata trebuie sa aiba o bucatica de coaja pe care sa se vada clar o parte din literele Parmigiano Reggiano inscrise pe ea
Fisier atasat  parmnuovo4.jpg (88.06K)
Number of downloads: 0

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2011 - 01:35 PM, a spus:

Adriana, parmezanul este din lapte nefiert?

Da. Ti se pare asta o problema? Psihologica, nu? Ca nu i s-a intimplat nimic nimanui dupa ce a mincat o bucatica de parmigiano din cauza asta pentru ca atentia cu care este facut si timpul lung de invechire il fac sa fie sigur din punctul de vedere al infectiilor toxoalimentare si il fac sa fie si usor de digerat.

#62 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 January 2011 - 05:37 PM

Cred ca parmezanul e singura branza din lapte nepasteurizat care nu poate face nici un rau ,am invatzat asta de pe cand eram gravida. Am tot citit , mi-atzi spus si voi dar n-am crezut pana nu mi-a zis doctoritza. Un parmezan bun e atat de invechit incat nici o listerie nu traieste..

Nu-i psihologic , Adriana , orice mama si-ar pune problema asta in ziua de azi. E normal :floare:

#63 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 January 2011 - 06:01 PM

Pentru Stefania care are 3 ani nu gatesc separat, mananca ce este pe masa. Sigur ca face mofturi ca altfel nu ar mai fi copil, dar ce ma intereseaza pe mine e sa ii formez un obicei sanatos de a manca. O amica de-a mea se da peste cap sa puna pe masa la copii doar ce vor ei sa manance, adica vreo 3-4 feluri de mancare care include pizza si piure de cartofi, plus sucuri si dulciuri la discretie.
Si mai e un obicei al parintilor (tot la amica mea l-am vazut)care mie nu-mi place: acela de a recompensa un copil cu ceva dulce daca mananca tot din farfurie.

Azi pentru teo, morcovi cu telina (sa vedem daca accepta pentru ca e prima data cand ii dau telina).
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#64 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 January 2011 - 06:26 PM

Vezi postareaaura, la 06 January 2011 - 06:01 PM, a spus:

Pentru Stefania care are 3 ani nu gatesc separat, mananca ce este pe masa. Sigur ca face mofturi ca altfel nu ar mai fi copil, dar ce ma intereseaza pe mine e sa ii formez un obicei sanatos de a manca. O amica de-a mea se da peste cap sa puna pe masa la copii doar ce vor ei sa manance, adica vreo 3-4 feluri de mancare care include pizza si piure de cartofi, plus sucuri si dulciuri la discretie.
Si mai e un obicei al parintilor (tot la amica mea l-am vazut)care mie nu-mi place: acela de a recompensa un copil cu ceva dulce daca mananca tot din farfurie.

Azi pentru teo, morcovi cu telina (sa vedem daca accepta pentru ca e prima data cand ii dau telina).

Da,asta e alta tîmpenie!Eu nu înteleg de ce cineva impune sa se manînce tot din farfurie?Care-i smecheria?Si apoi sa mai obligi prin santaj...cu ceva dulce.La noi dulce nu se manînca dupa regula,nici dupa mîncare,nici înainte,ci cînd ne este pofta de ceva.Cîteodata mîncam ceva dulce de 2-3 ori pe zi,si altadata trec zile,si saptamîna pîna bagam ceva dulce în gura.Cel mai mare dulcegar e sotul :floare:
Separat i-am gatit doar daca am vrut noi ceva condimentat.Dar în multe cazuri nici asa nu gateam extra,ci mînca din garnitura,si mai completam eventual cu o salatica,fruct,brînza...

Denise manînca telina în ciorbe,sau în salata.O dau pe razatoare,si o amestec si cu morcovi rasi(poate chiar si un mar ras),boabe de rodie,suc de portocale,ulei,sare si piper.

Mie îmi place si telina pane :huh:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#65 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 January 2011 - 07:05 PM

Stefania mananca toate legumele din ciorba. Are obiceiul si alege cate o bucatica de leguma, o ridica si intreaba "asta ce e?" La inceput am avut emotii, am crezut ca nu-i place, ca daca ii zic ca e morcov o sa strambe din nas si o sa-l puna deoparte. Totusi, cu sufletul la gura am zis: e morcov, la care ea a facut "aha" si l-a bagat in gurita. Chiar si acum, cand nu recunoaste o leguma o ridica si intreaba ce e, doar de curiozitate, vrea sa stie ce mananca :floare:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#66 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 12:36 AM

parmezanurile cumparate in Italia, de la coop, care au coaja si pe care scrie parmiggiano reggiano pot fi falsuri ?
mi-a mucegait probabil, pentru ca nu l-am scos la timp din punga dupa ce l-am desfacut din vid?
nu o data mi s-a intamplat ci de fiecare data. Insa tineti cont ca dupa ce il cumpar si il desfac ...la mine o bucata de 1 kg sta in frigider si 1 an ... il dramuiesc pt paste.

de unde se cumpara pungile astea perforate?

multumesc mult pentru explicatiile amanuntite. Nu stiam multe din informatii.

Nu, nu am o problema psihologica eu cu laptele nefiert, eu as manca parmezan din toate pozitiile, ca este capul listei preferintelor mele in branzeturi. Ma gandeam doar daca merge dat la bebelus de 6 luni? :)

Si oare cum se poate pastra asa moale dupa ce il desfaci, pentru mai mult timp? :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#67 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 12:42 AM

Si mie mi se pare corect ca dupa 1 an sa incepi sa dai copilului cate putin din toate, ce mananca si adultii. Bineinteles daca adultii din casa mananca in linii mari hrana naturala si preparata termic sanatos (fara prajeli), fara colesteroale sau condiemntat in exces.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#68 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2011 - 12:50 AM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 12:36 AM, a spus:

parmezanurile cumparate in Italia, de la coop, care au coaja si pe care scrie parmiggiano reggiano pot fi falsuri ?
mi-a mucegait probabil, pentru ca nu l-am scos la timp din punga dupa ce l-am desfacut din vid?
nu o datga mi s-a intamplat ci de fiecare data. Insa tineti cont ca dupa ce il cumpar si il desfac ...la mine o bucata de 1 kg sta in frigider si 1 an ... il dramuiesc pt paste.

Depinde de marca, la Coop pot fi mai multe marci. Mie repet mi se pare ciudat ca mucegaieste pentru ca mie nu mi s-a intimplat niciodata, dar poate tu il pastrezi in pungi unde se creeaza umiditate si de aceea mucegaieste, si poate ca e inca prea putin invechit.
Un an in frigider dupa ce l-ai scos in vid e cam mult, la mine ar deveni tare ca piatra.
Daca vrei sa-l dramuiesti asa mai bine congeleaza-l decit sa risti sa-l strici facindu-l sa prinda mucegai, nu e o solutie nemaipomenita dar decit sa-l arunci mai bine asa.

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 12:36 AM, a spus:

de unde se cumpara pungile astea perforate?

unde sunt pungile pentru congelat, pellicola trasparente si alluminio
aste-s
http://www.cuki.com/...ti-frigo-1.html

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 12:36 AM, a spus:

multumesc mult pentru explicatiile amanuntite. Nu stiam multe din informatii.

Cu placere, cu orice va pot ajuta din ceea ce stiu o fac cu mare placere.

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 12:36 AM, a spus:

Nu, nu am o problema psihologica eu cu laptele nefiert, eu as manca parmezan din toate pozitiile, ca este capul listei preferintelor mele in branzeturi. Ma gandeam doar daca merge dat la bebelus de 6 luni? :)

Repet, aici de 15 ani si in mod sigur si inainte de a-l avea eu pe Marco :D merge :D
Dar asta e metoda aici, eu inainte m-as sfatui cu pediatrul care se ocupa de copil, in speranta ca e unul cu mintea deschisa.

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 12:36 AM, a spus:

Si oare cum se poate pastra asa moale dupa ce il desfaci, pentru mai mult timp? :D

La mine se pastreaza sa zic 2-3 luni dupa ce il scot din vid, in punga asta, sincer n-am stat niciodata sa cronometrez, dar noi il folosim pe paste si risotto abundent aproape zilnic pentru 3-4 persoane. Repet, decit mucegait mai bine congelat, ori bucatele mici, cit iti ia o data sa il razi, ori dat pe razatoare,poti face cite o proba si intr-un fel si intr-altul si vezi care te satisface.

#69 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 12:59 AM

cand am vazut ca mucegaieste, am taiat exteriorul ce continea mucegai, restul bucatii am taiat*o bucati, l-am rasnit si il pastrez apoi sub vid intr-un vas special de vidat. Asa nu mai mucegaieste. Asta era procedura pe care o aplicam. Desigur ca pana ajungeam la procedura asta era deja ca piatra (mai ales pe margini). Biata rasnita ... Insa rasnit, si pastrat rasnit a la long, nu mai are parca aceeasi aroma. Aha, deci congelat bucatele mici cat consumi la o portie.
Deci si la voi in magazin pot fi falsuri la produsele traditionale??? :) Nu ma asteptam la asta. Nu stiam de elementele de siguranta, ma uitam sa fie scris parmigiano reggiano si basta! Si nici nu le.am luat pe cele mai scumpe (De cele mai multe ori le-am luat pe cele in oferta) si nici pe cele mai vechi (nu stiam ca trebuie sa aiba neaparat peste 12 luni, credeam ca daca ii zice parmigiano regiano trebuie respectata reteta musai!...ca doar e DOC

Ca sa nu alunecam complet off, o sa adaug ca e o veste buna ca si daca nu pui sare, dar pui un strop de parmezan, piureurile si supele de bebe vor capata gust (mie orice pe care pun parmezan mi se pare ca ia un gust formidabil).

Mai am io o nelamurire, vis a vis de interzicerea sarii in alimentatia sugarului pana la 1 an: dar cand ii pui ser fiziologic (care e apa cu sare) sau apa de mare in nasuc cum vine treaba?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#70 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 01:01 AM

Nu am stiut de existenta acestor pungi si nu m-am uitat de ele, dar nici nu mi-au venit pe retina la noi in magazine. Or fi?
Vad ca se folosesc si la legume?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#71 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2011 - 01:05 AM

Pai sigur, falsuri sunt peste tot, si cred ca, cu cit un produs obtine certificare de doc cu atit risca sa fie falsificat.
Iar la oferte tre sa fii mereu foarte atent pentru ca de multe ori poate fi ca in Shakespeare: afara-i vopsit gardul, inauntru e leopardul :)

#72 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 01:06 AM

Vezi postareaMaya, la 06 January 2011 - 03:19 PM, a spus:

Eu nu am putut alapta,dar mie mi-a recomandat doctorul sa alaptez cît de mult se poate(cel putin 6 luni),si daca merge,chiar si pîna la un an! :) ...bun,la mine n-a functionat treaba,din pacate.

Daniella,parmezanul sub 24 de luni,mie nici nu-mi place.Eu cred ca asa batrîn e si mai usor digerabil.
Mie nu mi-a mucegait niciodata parmesanul,si din cîte stiu eu nici nu are voie sa mucegaiasca.Daca mi-a mai ramas vreun coltisor prin frigider,si asta timp îndelungat,s-a uscat,s-a facut beton de tot,dar nu a mucegait.

Aura,pîna la 6 luni,am reusit sa-i dau "destul" lapte de la Alete,apoi nu a mai vrut.Cum începusem diversificarea,m-am interesat ce pot face în privinta calciului.Am aflat ca verzaciuile(legumele verzi)contin cel mai mult calciu în compratie cu restul legumelor.Adica spanac,broccoli,mazare,fenicul...etc.Clar ca laptele are mai mult calciu,dar cînd nu-l vrea....încercam pe alte cai :D
Am avut noroc ca au început sa-i placa bine legumele(în afara de broccoli,pe care i-l mai masacm printre alte verzaciuni :D ),si pe lînga mai accepta si diferite feluri de brînza.Supliment de calciu nu a primit,pentru ca facusem niste analize din care a reiesit ca toate valorile erau ok.
Mai tîrziu,dupa un an,îi mai faceam budinci din lapte,îngrosate cu putin amidon de porumb si îndulcite cu putin Milchzucker(lactoza?) sau dupa ce se racea,îi bagam banane,sau capsuni,sau alte frute dulci...deci mai halea si ceva lapte :D


Si actualmente recomandarea (mai ales ce vine de la voi dinspre vest) este sa alaptezi cat mai mult timp posibil. Acum nu imi dau seama la 6 luni cand incepem diversificarea (si eu sper sa plec catinel spre serviciu cam intr-o luna, max 2 - adica la 5-6 lunite ale fetii) ce se va intampla cu laptele ... o sa mai fie la discretie ca acum sau nu?

Cu tati nu prea imi merge cu ascunsul legumelor. Pana acum nu am avut nevoie, dar de acum va trebui sa fiu mai inventiva si mai perseverenta, indiferent de reactiile publicului!

Fratele meu mai mare cu 6 ani si acum da toate legumele din ciorba de-o parte pe farfurie si pescuieste doar zeama.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#73 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 01:09 AM

Vezi postareaAdriana, la 07 January 2011 - 01:05 AM, a spus:

Pai sigur, falsuri sunt peste tot, si cred ca, cu cit un produs obtine certificare de doc cu atit risca sa fie falsificat.
Iar la oferte tre sa fii mereu foarte atent pentru ca de multe ori poate fi ca in Shakespeare: afara-i vopsit gardul, inauntru e leopardul :D


Pfffoai! Nici prin cap nu mi-a trecut :) ca umbla si la voi in magazine matgrapazlacurile! Eu m-am uitat la pret, crezand ca fals in Italia e exclus in ceea ce priveste produsele traditionale! Noroc cu voi ...ca asa omul cat traieste invata!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#74 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 07 January 2011 - 10:13 AM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 12:59 AM, a spus:

Mai am io o nelamurire, vis a vis de interzicerea sarii in alimentatia sugarului pana la 1 an: dar cand ii pui ser fiziologic (care e apa cu sare) sau apa de mare in nasuc cum vine treaba?


Daca faci analiza laptelui de mama cred ca si asta contine sare. Nu e vorba de ceea ce intervine o data la 2-3 luni in viata copilului si mai ales in cantitate atit de mica, ci de adaosuri zilnice obisnuite in alimentatia lui. Multi oameni inca mai cred ca un copilas de 6 luni poate sa manince sarmale din farfuria parintilor, sau ca un copil refuza mincarea pentru ca "nu are gust", asta insemnind ca e nesarata. O picatura de ser fiziologic iti garantez eu ca nu-i face nimic rau :)

#75 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 07 January 2011 - 10:41 AM

Mie mi-a zis doctorul sa-i dau ser fiziologic atat cat are nevoie , nu-i face rau , nu m-am gandit la sare pana acum ca spui tu , Daniella.

O sa scriu dincolo remedii pt nasul infundat de la medicul meu.


Fetelor , oare de cand pot sa-i dau ardei?

Ardeii fermenteaza , stiu , chiar si daca-s fiertzi. Pot sa faca rau , inca?

#76 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 07 January 2011 - 11:51 AM

Noi mai avem cam 2lunite pina incepem cu divresificarea.Patrick e un dodolos, are 8200gr.
Pediatru prietenei mele ia recomandat sa inceapa diversificarea tot dupa 6luni desi bebele ei primeste numa LP.
Simo ai primit cartea?

#77 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 07 January 2011 - 12:20 PM

Vezi postareasissi, la 07 January 2011 - 11:51 AM, a spus:

Noi mai avem cam 2lunite pina incepem cu divresificarea.Patrick e un dodolos, are 8200gr.
Pediatru prietenei mele ia recomandat sa inceapa diversificarea tot dupa 6luni desi bebele ei primeste numa LP.
Simo ai primit cartea?



Primit , merci , tzi-am scris mail inapoi :rolleyes:

#78 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 07 January 2011 - 12:26 PM

Aha, ok sper sa iti fie de folos
Cu ardeiul, nu stiu ca sa iti zic ca eu in cartile mele nu am gasit decit ca e bogat in vitC si sarac in nitrati si nu scrie nik de diversificarea de la 4luni,numa de la 6luni.Intreaba pediatru mai bine

#79 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 07 January 2011 - 01:47 PM

Pediatrul mi-a zis ca pot sa-i dau conopida, dar mi-e teama sa nu-i faca Blähungen....voi ce stitzi de asta?

#80 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 02:14 PM

Vezi postareaCarmella, la 07 January 2011 - 10:13 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 12:59 AM, a spus:

Mai am io o nelamurire, vis a vis de interzicerea sarii in alimentatia sugarului pana la 1 an: dar cand ii pui ser fiziologic (care e apa cu sare) sau apa de mare in nasuc cum vine treaba?


Daca faci analiza laptelui de mama cred ca si asta contine sare. Nu e vorba de ceea ce intervine o data la 2-3 luni in viata copilului si mai ales in cantitate atit de mica, ci de adaosuri zilnice obisnuite in alimentatia lui. Multi oameni inca mai cred ca un copilas de 6 luni poate sa manince sarmale din farfuria parintilor, sau ca un copil refuza mincarea pentru ca "nu are gust", asta insemnind ca e nesarata. O picatura de ser fiziologic iti garantez eu ca nu-i face nimic rau =))



Pai nu-i o picatura, recomandarea e de 5 ml /nara de 6-7 ori pe zi in perioada de iarna. Tot ma gandeam de cateva saptamani, dar am uitat sa va spun.

Mutti merci de PM, dar nu stiu unde sunt cartiel de care spui :toothy9; , da-mi un link, te rog. Ms!
Daca ti-a spus medicul ca poti sa-i dai conopida, apai inseamna ca poti. :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 62 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi