Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#141 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 12 January 2011 - 03:53 PM

Vezi postareaaura, la 12 January 2011 - 03:21 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 12 January 2011 - 02:46 PM, a spus:

La Edeka m-am uitat de curiozitate la borcanele pt bebi. Stitzi ce am vazut?

paste , orez.....

E normal????

la noi cele cu paste sunt recomandate de la 8 luni.
Dar cele cu orez ce au? Orezul e carbohidrat, ca si cerealele. eu ii dau orez si acasa (ca nu vreau sa-i dau toata ziua cereale) il dau prin rasnita si il fierb in apa ca pe gris. Amestecat cu lapte si fructe e bun pentru micul dejun.

Aura , intreb , nu dau cu parul , ca n-am de unde sa stiu...

De ce dai orezul inainte pe rasnitza? Nu se poate face pasta dupa?

Dar de la 4 luni?

#142 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 12 January 2011 - 04:15 PM

Vezi postareaMutti, la 12 January 2011 - 03:53 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 12 January 2011 - 03:21 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 12 January 2011 - 02:46 PM, a spus:

La Edeka m-am uitat de curiozitate la borcanele pt bebi. Stitzi ce am vazut?

paste , orez.....

E normal????

la noi cele cu paste sunt recomandate de la 8 luni.
Dar cele cu orez ce au? Orezul e carbohidrat, ca si cerealele. eu ii dau orez si acasa (ca nu vreau sa-i dau toata ziua cereale) il dau prin rasnita si il fierb in apa ca pe gris. Amestecat cu lapte si fructe e bun pentru micul dejun.

Aura , intreb , nu dau cu parul , ca n-am de unde sa stiu...

De ce dai orezul inainte pe rasnitza? Nu se poate face pasta dupa?

Dar de la 4 luni?

Pai si eu intreb :floare: ca eu am inceput sa-i dau orez si vroiam sa stiu daca fac bine =)) Am gasit pe net cateva retete cu orez brun, din ala nedecorticat si mi s-a parut mai sanatos decat sa-i dau cerealele astea din comert. Asa ca pentru masa de la 10 am inlocuit cerealele cu orezul. Eu il rasnesc mai intai ca asta brun e greu de fiert si asa rasnit, facut aproape praf, fierbe mai usor.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#143 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2011 - 04:32 PM

Adriana, presupun ca fiind recomandat de medic e ok. Insa din experienta de adult, tot dr spune ca e cea mai grea carnea de animal tanar, in particular miel si ied. Probabil asta liofilizata o fi curatata de colesteroale si toxicitate... nu stiu cum fac astia preparatele astea pt bebi. Oricum cand ai colesterolul crescut sau probleme cu ficatul e interzis (la noi) sa mai mananci carne de animal tanar: miel, ied.

Mutti nu am ineput cu toate, doar cu cereale. Insa cerealele sunt fara gluten, formula cu lapte (adica se prepara doar cu apa calda, nu cu lapte). Pana aici asa mi-a spus pediatra sa iau. Si nu a vrut sa recomande vreo firma anume, a spus doar atat: sa fie pt 4 luni, fara gluten, formula cu lapte.
Cand am ajuns la magazin, dupa ce imi spusese OanaC, cat de grozave sunt cele cu pere si ce bine le-au mancat/savurat fetitele ei, nu am gasit cu pere, dar am ales cu mere si morcov (nu-mi dau seama daca au ceva din cereale, mar sau morcov in praful asta instant ...e ca si cu carnea liofilizata...parerea mea ...) din oferta ce era ...mai erau vreo 2 variante pentru 4 luni: cu banana; cu porumb si orez. Cum la noi banana se introduce dupa 7 luni, iar la noi pe lista de diversificare de la dr scrie ca se incepe cu mar si morcov, mi-am spus sa iau din astea. Nici nu m-am gandit la alergii ... asa erau cerealele, asa le-am cumparat (Simple nu erau). I-am dat de 2 ori si deocamdata e ok copila.
Pana la 8 luni doar cereale fara gluten: orez, porumb.

Eu la raion am mai vazut Milupa si formula fara lapte care erau cu piersici; cu orez si vanilie. Acum pe siteul de la Milupa vad caare si o formula BIO pt 4 luni, dar eu nu am gasit-o in magazin. Mai erau de la Nestle ...dar cu celelalte 2 mamici cu care am vorbit, au spus ca Nestle era ultima varianta, din oferta de pe piata. Si mai era o firma de cereale BIO, nu am retinut numele, dar toate erau formula fara lapte si nici nu mai stiu sigur daca erau de la 4 luni. Nu am fost decat la Carrefour, dar voi mai cerceta. Deocamdata vad ca pe astea le place si o sa i le dau pana se termina cutia. 2 saptamani a zis dr sa merg cu doar cu cereale si doar 1-2 masuri, apoi daca tot e ok sa incepem daca dorim si diversificare fructe/legume etc si mi-a dat o foaie tiparita cu regulile despre DIVERSIFICAREA ALIMENTATIEI, din care spicuiesc:
- Initial o masa de lapte (De dimineata) se inlocuieste cu o masa de fructe. Se incepe cu suc mar crud si apoi morcov crud(1 lingurita in prima zi, crescandu-se cu 1 lingurita/zi). Apoi se ingroasa sucul cu pulpa de fruct. Daca se deranjeaza la stomacel se da marul copt. Apoi se folosesc alte fructe de sezon (banane dupa 7 luni, citrice dupa 9-10 luni). Doar 1 fruct 1 data. La sugarii constipati: pere, struguri, prune, portocale. La sugarii cu tendinta de diaree: mere, morcov, afine. Zmeura, fragi, capsuni, kiwi nu sunt recomandate inainte de 1 an, fiind f alergene.
In piureul de fructe se poate adauga ulterior branza de vaci (preparata in casa din lapte pasteurizat) sau cereale (100-150 g preparat). Sucul de fructe se prepara si se serveste proaspat, imediat ce a fost stors (oxideaza foarte repede si vitaminele sunt oxidabile), nu se fierbe si nu se pastreaza la frigider. Ce ramane se arunca. Se recomanda razatoarea de sticla, deoarece lamele de cutite il fac sa oxideze mai repede.
- ulterior o masa de lapte (pranz) se inlocuieste cu piure de legume. Ulterior in piureul de legume se poate adauga carne mixata (pasare sau vita cate 10g, 20g, max 30g), apoi galbenus de ou (1/4, apoi 1/2 apoi 1 galbenus intreg de 2-3 x /sapt) si ulei de masline EV.
- seara o masa de lapte va fi inlocuita de cereale cu lapte
Pestele alb (salau, stiuca) se da dupa 1 an, iar de porc dupa 3 ani. Iaurtul dupa 7 luni.
Sunte interzise sarea, zaharul si mierea pana la 1 an. Sunt absolut interzise alimentele prajite.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#144 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2011 - 04:39 PM

Si mai este scrisa reteta de supa de zarzavat, dar nu stiu cand se serveste asta? Cred ca asa se face piureul de legume. Daca doreste cineva o scriu si pe asta aici.

#145 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 January 2011 - 04:46 PM

Eu vineri ma duc la dr. Elena e constipata si azi i-am dat para. Si am lasat morcovul deoparte.

( Am gasit azi la Edeka fenicul BIO , am luat si i-am amestecat cu piure-ul de carne si dovleac. Daca-i carne pot sa-i amestec cu ORICE :floare: )

Cereale d-alea instant am mai zis , nu vreau sa-i dau. Nici io nu mananc mancare din prafuri , ei de ce sa-i dau ? :)La noi sunt la DM cereale normale. Cand zice sa-i dau cereale , d-alea o sa iau.

Am acasa niste probe cu cereale d-alea , e lista intreaga la ingrediente: faina de muguri de coacaze????? Zaharoza?????Acid citric???????Stabilizator: fosfat de sodiu ?????

E nevoie de astea in cereale?

Eu am punga de la SINLAC ,nush daca-s bune sau rele....

#146 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2011 - 04:50 PM

Vezi postareaMutti, la 12 January 2011 - 04:46 PM, a spus:

Eu vineri ma duc la dr. Elena e constipata si azi i-am dat para. Si am lasat morcovul deoparte.

( Am gasit azi la Edeka fenicul BIO , am luat si i-am amestecat cu piure-ul de carne si dovleac. Daca-i carne pot sa-i amestec cu ORICE :floare: )

Cereale d-alea instant am mai zis , nu vreau sa-i dau. Nici io nu mananc mancare din prafuri , ei de ce sa-i dau ? :)La noi sunt la DM cereale normale. Cand zice sa-i dau cereale , d-alea o sa iau.

Am acasa niste probe cu cereale d-alea , e lista intreaga la ingrediente: faina de muguri de coacaze????? Zaharoza?????Acid citric???????Stabilizator: fosfat de sodiu ?????

E nevoie de astea in cereale?

Eu am punga de la SINLAC ,nush daca-s bune sau rele....

Mutti sunt pt 4 luni? tb sa fie fara gluten, adica doar orez si porumb inteleg eu. Fa cum zic dr, decat sa faci alta greseala mai mare.
Nici eu nu mananc din prafuri! Nici macar ceai instant. Daca asa mi-a spus dr sa iau cereale de bebi iau asa ... ppoate nu poate tolera la varsta asta cerealele adevarata ... nu stiu, macar informeaza-te f bine inainte sa faci ceva de capul tau.

Stie cineva daca la noi se gasesc legume BIO undeva?

#147 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2011 - 04:56 PM

Pe astea scrie la ingrediente:
Formula lapte pt sugari; lapte degresat, uleiuri vegetale (contine emulsifiant lecitina din soia), zer demineralizat (din lapte), carbonat de calciu, complex de vitamine (vitamina C, niacina, vit E,B1, A, B6, acid folic, vit K1, vit D, biotina, vit B 12 ), sulfat de zinc, sulfat de cupru, iodura de potasiu, faina din cereale partial hidrolizate (orez, porumb), pulbere de mar 8%, pulbere de morcov 4%, acid citric acidifiant.

#148 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 January 2011 - 04:59 PM

Daniella , n-am vrut sa sune a repros , fiecare face ce vrea. Dar mie pur si simplu imi repugna idea de instant. Am io piticul meu. :floare:

Sunt si d.alea normale , cel putzin la noi.
Cumnata-mea zice ca ea i-a dat in Ro la fata d-alea fara indulcitor pana la un an, a gasit la farmacie.

Uite , aura zice ca macina orez. O sa intreb medicul.

( Astea de care vb eu , Sinlac , sunt de la 4 luni , scrie -aleape ele.)

#149 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 January 2011 - 05:12 PM

Pe de alta parte , Daniella , sa stii ca si eu ma intreb daca fac bine ce fac , daca oare cu incapatzanarea mea de a face totul cat mai natural n-o privez pe fata de cine stie ce.......

Si eu ma intreb daca-i bine.....

De cate ori vb cu dr imi raspunde: putetzi sa luatzi borcan de...... aseara am tzipat la tel si i-am zis sa-si noteze undeva ca eu nu cumpar chestii de gata!!!!!!!!!!!! ( era doctoritza , ca doctorul fetei e in concediu).
Ma tot gandesc , daca atata lume face asa , oare o fac de lene? sau ca-i mai bine????

Ce nevoie are un copil de adaosuri de vitamine? nu le poate lua din mancare????

Eu merg pe drumul asta in continuare....e greu , nici aici nu se gaseste totul BIO , poate in orasele mari....o sa vb cu Heilpraktikerin ( un fel de Homeopat) sa-mi spuna ce alimente contzin aia , ailalta , ce asimileaza corpul mai bine...

#150 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2011 - 07:09 PM

Muttiii, pai ia citeste pe cutie ingredientele de la LP sa vezi ca sunt la fel. De fapt cerealele astea sunt LP+faina instant de porumb&orez (faina instant ... se obtine probabil ca si LP instant ... prin deshidratare cumva..habar n-am) si faina de mar+ morcov instant.

Nu-i vorba de repros, ca si io cand am desfacut si am vazut ca sunt granule imi venea sa-mi dau cu tesla in cap !!! dar cum eram hotarata sa incep si fata nu prea a mai mancat in primele 3 zile dupa vaccin, nu am mai amanat. Apoi fetita a mancat bine si a tolerat bine, asa ca ... ce sa zic ... am citit ce zice de ele si asta e ... . Sincer, nu m-am gandit sa rasnesc orez si porumb, pana acum nici nu stiam care sunt cerealele fara gluten, ca nu am mai avut tangenta si nu daca mi-a spus dr sa-i dau formula cu lapte inclus, nici nu stiu cum altfel ar trebui sa procedez.
Si eu sunt categoric pentru hrana naturala: fructe, legume, carnita...preparate la abur, fara adaosuri de gust de nici un fel (°Sare, sahar sau mai stiu eu ce). Ma preocupa asta de peste 15 ani si pentru mine, cu atat mai mult pentru copilul meu. Insa cu cerealele nici nu m-am documentat inainte ...a fost surpriza cand mi-a spus dr sa incep cu cereale si sa iau speciale pt bebici, nici nu m-am gandit ca o fi si vreo alternativa.
Oricum le-am gustat ... nu sunt gustoase ... n-au nici un gust ... o pastoaca cu un f. usor iz de mar/morcov poate.
Personal, din pacate, nu sunt prietena cu cerealele ca mic dejun sau ca paine, doar cu orezul (cred ca am fost asiatica in alta viata :tongue3: a) si mamaliga (am fost si moldoveanca probabil :) ) si cu pastele din grano duro (cu siguranta :boohoo: am trait si pe taramul pastelor in multe vieti inainte), sau cu painea integrala + tarate de nevoie.

Oricum asteia mici cel mai mult ii place sa manance :) degetul mare... :tongue3: de la dreapta, deci e dreptace.

#151 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2011 - 07:11 PM

La noi e mai greu si cu homeopatul. Nu e asa de raspandit...

#152 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 12 January 2011 - 07:22 PM

eu cand am inceput diversificarea la stefania, pediatrul (ca am avut noroc sa ajung la el) mi-a spus sa incep cu cereale. Eu am intrebat daca pot sa-i dau cerealele pe care le mancam noi, din alea mai neprelucrate, si mi-a zis ca e musai sa-i dau cereale speciale pentru copii si a inceput sa-si spuna poezia cu vitaminele si blablabla.
Banuiala mea e ca "banii vorbesc" (poate sunt eu paranoica si vad comploturi peste tot :tongue3: ), dar nu am vrut sa risc si am mers pe mana pediatrei.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#153 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 January 2011 - 07:39 PM

Daniella , eu la LP nu am si n-am avut alternativa , din pacate. Dar cand am de unde alege.....

Sa stii ca merg la DM si ma uit ce exista.

#154 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2011 - 08:53 PM

Vezi postareaMutti, la 12 January 2011 - 09:24 AM, a spus:

Cat timp le tzineai la frigider?

Nu-mi amintesc dar nu cred mai mult de o zi doua.

Vezi postareaDaniella, la 12 January 2011 - 04:32 PM, a spus:

Adriana, presupun ca fiind recomandat de medic e ok. Insa din experienta de adult, tot dr spune ca e cea mai grea carnea de animal tanar, in particular miel si ied. Probabil asta liofilizata o fi curatata de colesteroale si toxicitate... nu stiu cum fac astia preparatele astea pt bebi. Oricum cand ai colesterolul crescut sau probleme cu ficatul e interzis (la noi) sa mai mananci carne de animal tanar: miel, ied.

Nu stiu ce sa-ti zic, asta a fost experienta mea si repet, cum am avut permis sa trec pe carne am trecut rapid.
M-am uitat acum la cutiuta de la Mellin, zice ca inauntru are carne de miel si faina de orez precoapta. Cutiuta are 3 sticlute a cite 10 gr fiecare si costa 4,16 euro. Deci dupa 14 ani inca mai exista, inca se mai vinde deci inseamna ca lumea o foloseste.

#155 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 12 January 2011 - 08:57 PM

Nu stiu cum e cu recomandarile astea pe care le fac pediatrii, dar cel putin aici medicii primesc o "atentie" daca prescriu medicamente de la o anumita casa farmaceutica, poate fi acelasi lucru si pentru pediatri, adica sa fie "invitati" sa recomande anumite produse.
Apoi noi avem incredere in ei mai ales la primul copil cind n-avem experienta si putem numai spera ca ne indruma bine.

#156 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 January 2011 - 09:18 PM

Adriana , recomandari nu cred ca fac , dar sugereaza subtil ....fara sa ne dam seama....

Daca ai mei mai continua cu borcanele.......le zic ceva de dulce.

#157 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2011 - 10:08 PM

Vezi postareaMutti, la 12 January 2011 - 09:18 PM, a spus:

Adriana , recomandari nu cred ca fac , dar sugereaza subtil ....fara sa ne dam seama....

Daca ai mei mai continua cu borcanele.......le zic ceva de dulce.

Cînd am început eu diversificarea,am primit o listuta cu cîteva retete care le recomanda doctora,si o carticica tot cu cîteva retete simple,si cam ce e indicat la anumite vîrste.Mie nu mi-a recomandat nimieni borcanelele,dar în spital,o asistenta draguta a completat toate cartile postale spre toate firmele(Hipp,Alete,Humana..and Co)si am primit pîna la un an borcane si borcane,scutece,caciulite,bluzite,tacîmuri,suzete,pudre,creme,uleiuri,servetele..etc..etc
Noi dadeam toate borcanelele primite,unei vecine care avea un catel,ca aluia îi placeau de numa!

Ce e interesan,ca vadca voi vorbiti de cereale.Eu nu i-am dat Denisei.Nu ne-a spus nimeni,si nici în carticica si lita doctorei scria ceva de cereale.

Orezul i l-am dat cîndva,dar nu-mi amintesc exact.Cumparam unu macinat,si îl faceam cu lapte,si pentru digestie mie mi-a fost recomandat Milchzucker-ul(cred ca lactoza,sub forma de Pulver),din care puneam un vîrf de lingurita.Asta doar la început,ca dupa aia îi pisam o bucatica de banana,sau 2-3 lingurite de pireu de mere,para,si olecuta mai tîrziu chiar si pireu de capsuni sau zmeura :occasion15: ,si îi placea mai bine.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#158 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2011 - 10:10 PM

Adriana, multi ani inainte pt Marco!
Eu parca nu cred totusi sa bage porcarii in mancarea de bebi, cum ar lua certificarile ISO? Ar trebui sa fie controale f severe la hrana de bebelusi, nu?

Totusi pediatra mea nu mi-a recomandat vreo marca anume de cereale.

Nu cred ca iti recomanda sa ii dai de adulti, pentru ca sunt studiate astea de bebi sa ofere micronutientii necesari dezvoltarii pe varste, acoperind nevoile lor nutritionale.

Cand vedeam pe cumnata-mea, sau pe prietena mea din Italia ca dadeau mancare de bebi la bebelusi, prafuri si borcanele ma miram ca nu le dau ceva natural: o banana, un iaurt, o supa de legume sau cu carnita, un piureu etc. Dar pana la urma cred ca fiecare mama vrea sa dea ce e mai bun copilului sau. Intrebarea care rezida este insa: ce e mai bun? :tongue3: Nu zic de papa la borcanele, dar uite cum ne-au ratutit acum cerealele astea! Pana la urma treb uie sa ne incredem in pediatri :occasion15: , nu avem incotro.

#159 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 12 January 2011 - 10:16 PM

E greu de raspuns pentru ca noi ne dam peste cap si zicem nu la borcanel ca facem noi, dar carnea pe care noi o cumparam cine ne garanteaza ca e perfecta? Nici prea prea nu se poate ca daca il cresti sub sfera de cristal prima data cind iese in lume se leaga toate raurile de el/ea.
Atita vreme cit is sanatosi si n-au probleme zic eu ca daca mentinem o linie de bun simt si care noua ni se pare buna e cel mai corect.
Cine stie ce zic despre noi cele care traiesc numai din borcanele :occasion15:

#160 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2011 - 11:34 PM

Asa zic si eu ca nu trebuie sa facem acum o fixatie, mai ales ca nu mai gasesti doar produse naturale, nu mai e ca la tara acum 100 ani. In ultimii 20-30 ani s-a industrializat atata totul ca nu-i chip sa mai gasesti ceva natural 100%, sau chair daca gasesti un ceva, raman restul. Sa pastram un echilibru in toate, sau cum mi-a spus mie neonatoalaga inainte de externare, cand am intrebat-o daca trebuie rufele fierte si calcate: la nastere primele zile, totul steril in maternitate si desigur lucrurile noi cumparate, in rest, spalat normal cu detergent putin si limpezit bine. Nu trebuie tinut copilul in mediu steril si apoi deschizi geamul si da cu nasul in "putoarea" de afara, scuzati expresia, vorbind de poluare si mizerie...este peste tot!

A propos, ma enerva si pana acum praful, ca neavand covoare in cateva zile daca nu dau cu aspiratorul se formeaza pe alocuri fire de praf. Acum de cand cu copilul ma dispera scamele: are copilul peste tot pe piele numai scame: printre degete e dezastru.

Cele ce dau numai borcanele probabil se intreaba si ele daca e bine, dar se autoconving ca este - ca doar e mancare de bebi controlata si certificata. :thumleft: Asa cum mie mi se pare crima ce face Mc'Donalds pe seama creierului copiilor (happy meal, party etc).

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic