Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#161 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 January 2011 - 05:03 PM

la micul-dejun: avocado si a fot un succes total.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#162 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 13 January 2011 - 05:41 PM

Vezi postareaaura, la 13 January 2011 - 05:03 PM, a spus:

la micul-dejun: avocado si a fot un succes total.

Cate luni ai zis ca are BBle tau , aura?

#163 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 13 January 2011 - 06:34 PM

Theodor are 6 luni si 3 saptamani

#164 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 January 2011 - 06:51 PM

Multe luni si apoi multi ani inainte sanatos! si cum i-ai dat avocado? curatat de coaja si facut piure?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#165 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 13 January 2011 - 08:17 PM

cam asa ceva. Adica eu tai avocado in 2 si apoi cu lingurita scot miezul. am pasat doar 1 lingutita, nu tot fructul si l-am amestecat cu un pic de lapte.

#166 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 13 January 2011 - 09:48 PM

Vezi postareaaura, la 13 January 2011 - 06:34 PM, a spus:

Theodor are 6 luni si 3 saptamani

Mult inainte! Sa creasca mare si voinic :floare:

#167 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 10:57 PM

Vezi postareaaura, la 13 January 2011 - 08:17 PM, a spus:

cam asa ceva. Adica eu tai avocado in 2 si apoi cu lingurita scot miezul. am pasat doar 1 lingutita, nu tot fructul si l-am amestecat cu un pic de lapte.

intotdeauna amesteci cu lapte fructele si probabil si piureurile de legume ? LP?

dar supa aia de legume cand se da si cum?

azi noi nu am mancat nimic! Nu a vrut nici sa deschida gura! Deci nici nu a gustat macar. Am mai lasat-o jum de ora si mai bine, am mai incercat o data. Acelasi rezultat :floare: . Am aruncat cerealele, ramane pe maine. :pupic:

#168 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 14 January 2011 - 12:06 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 January 2011 - 10:57 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 13 January 2011 - 08:17 PM, a spus:

intotdeauna amesteci cu lapte fructele si probabil si piureurile de legume ? LP?

dar supa aia de legume cand se da si cum?

azi noi nu am mancat nimic! Nu a vrut nici sa deschida gura! Deci nici nu a gustat macar. Am mai lasat-o jum de ora si mai bine, am mai incercat o data. Acelasi rezultat :floare: . Am aruncat cerealele, ramane pe maine. :pupic:

avocado l-am amesteat cu lapte ca sa fie mai zemos/creemos. Daca piureul e prea teapan, nu-l mananca. Legumele nu le amestec cu lapte, doar le diluez cu apa in care au fiert (eu le fierb in apa, varianta abur am sa o incerc mai tarziu).

eu am inceput sa-i dau supa la masa de pranz. Intai ii dau lapte si dupa jumatate de ora ii dau si supita. Cateodata, daca supa e prea apoasa, o pun in biberon si ii dau ca si laptele.

Daniella, de ce nu a vrut Bea sa mnance? :P

#169 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2011 - 12:51 AM

Nu am habar, de o saptamana de cand am fost la dr remarc ca nu prea mananca ...adica ma plangeam si inainte ca in 5 min e gata masa, dar daca initial chiar si asa a luat in greutate bine in prima luna, m-am obisnuit cu ideea ca e eficienta la supt si nu m-am mai impacientat.
Acum suge degetul de-o saptamana, sa fie o cauza pentru care i-a pierit apetitul, ca sta cu degetul in gura? Eu incerc sa-i scot degetul de cate ori o vad si sa-i bag suzeta, dar o aud si noaptea cum plescaie la degetul ala.
Oricum de o sapt mananca mai putin ca inainte, nu stiu exact de ce. Ma straduiesc sa nu ma impacientez mai ales ca i-am facut si urocultura si nu are nimic copilul, chair spuneam cu tati ca e sanatoasa fetita inainte sa iasa rezultatul.

Vi s-a intamplat ca la ora mesei sa nu vrea sa deschida gurita? ce ati facut? Tu daca ii dai lapte la pranz, mai vrea si supa dupa aia ? Dragul de el!

Am cantarit-o azi, iar are 10 g mai putin decat duminica :floare: !

#170 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2011 - 01:47 AM

Daniella, i-ai verificat gingiile?...poate ii apare vreun dinte...doarme bine noapte?
Al meu mananca putin cand are probleme cu dintii, saliveaza si isi baga degetelul in gura...
Imagine postata

#171 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 January 2011 - 09:53 AM

Daniella , Elena a mancat ieri pe zi de 2 ori cate 60 ml de LP si mancare la amiaza. Atat!!!!!!!!!! Dimineatza n-a vrut nimic , seara iar nimic!!!!! A mancar la 22.30 cam 180 de ml !!!!!! ca era rupta , apoi la 2.30 cam 150 ml si gata , iar!!!!!! Azi mergem la vaccin . Poate mananca dupa.

#172 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 14 January 2011 - 11:19 AM

Am primit ieri prin posta un pachetel de la Hipp 2 borcanele unul cu morcov si unul cu mar si o lingurita.
Noi mai asteptam cu diversificatul cam o luna pe la sf lui februarie o sa incep si eu, al meu nu refuza niciodata sa manince si daca maninci ceva in fata lui plescaie cu limba si intinde mana.
Daniella poate laptele tau nu e bun, nu stiu ce sa zic, de nu maninca,
Simo, o intepatura de vaccin nedureroasa va dorim si sa fie fara febra :scratch:

#173 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2011 - 12:40 PM

Lapte de la san mananca, dar cand are ea chef. Cerealele nu le-a vrut ieri, nici nu le-a gustat: nu a deschis gura. Nu e un copil mancacios.

Olguta, Saliveaza ca un cal, de la 3 luni si mananca manutele intr-una!
La gingii nu ma pricep sa le verific. Oricum prietena mea imi arata gingiile umflate si albe de la 4 luni si fiu-su are acum 7 luni si nu i-a aparut nimic, asa ca nu-mi bat capul cu controalele astea.

Cum se da inelul gingival? Il tii tu copilului sa-l molfaie? Daca il bagi in frigi cum ramane cu sterilizarea? Cred ca mai bine un morcovel!

Mutti, cam asa mananca si Bea ... , dar macar Elena ia in greutate, asta mica incetinel ...
Vaccin usor si sa o masezi local usor imediat tu in cabinet cat mai stai la dr.
Noi nu am avut febra sau agitatie ci somnolenta si lipsa pofta de mancare, a durat cam 48 h. Succes!

#174 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 14 January 2011 - 04:26 PM

daniella, bea doarme bine? teo isi suge degetul cand vrea sa mearga la nani. Chiar daca aparent e vioi, eu ii fac o baie calda, ii dau un pic de san (incerc, daca vrea bine, daca nu, nu) si il bag la somn. Protesteaza el la inceput, dar are o jucarioara in pat si se ingana cu ea.

#175 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 January 2011 - 04:37 PM

Dr mi-a zis azi sa-i dau cereale de la 6 luni. Daca vreau sa i le fac singura , ar fi bine fara gluten.

Avantajul borcanelor , zice ea , e ca ar fi mai bine controlate , bio. Dar daca folosesc legume bio , e OK. Dupa 6 luni sa-i dau si altfel de legume , nu numai BIO , dar de la un tzaran de incredere , nu d-alea ordinare de import :angryfire:. Fructele sa fie bio.

Cica borcanele nu au destul ulei. Dar au minerale.

Dupa 6 luni sa-i pun cate un praf de sare in mancare , dar nu in fiecare zi si sa nici nu se simta ca am pus in mancare.

I-am zis ca papa cand cum....a zis sa nu-mi fac griji , caloriile si le ia ea...cand ii e foame. In schimb , sa am grija sa primeasca destula apa!!!!!

Azi i-am facut mancarea aproape lichida , ca iar face kk tare. In viatza mea n-am vazut un copil mai murdar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu-i place asa zeama. Maine-i fac iar normal :angryfire:

#176 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 14 January 2011 - 05:06 PM

Simona, da-i para si o sa faca kk moale.
Eu lui dennis ii luam biscuiti de aia fara gluten, parca de la hipp sau milupa nu mai stiu si ii faceam cu mar sau cu para si minca foarte bine
Daniella si patrick baleste si ii molfaie minutele si orice prinde in minuta, eu nu i-am dat inel de ala de bagat in frigider, am jucarioare de alea de cauciuc sau plastic le-am spalat, fiert si dat in minuta lui sa se joace cu ele, nu le sterilizez dupa fiecare scapat pe jos, da o spal cu apa si sapun de bebe si o clatesc bine o sterg cu servetel si ii dau din nou

#177 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 January 2011 - 05:39 PM

I-am dat si para cruda , Sissi , si degeaba. Acum nu-i mai dau morcov , e putzin mai bine.

La Elena nu-i place inelul ala cand e rece. Am vreo 3 d-alealalte ( e un set la Nuk , cu 3 , unul tare , altul mai moale , apoi si mai moale..........

eu nu sterilizez nici sticlele de lapte , le bag mai nou la masina de spalat. De cate ori a picat pe jos suzeta....n-o spal de fiecre data-

#178 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2011 - 05:56 PM

Aura, Bea doarme foarte bine adica de la 22 la 10, se trezedste doar 1 data pe la 5 papa san si nici nu termina bine de macnat ca adoarme inapoi imediat. Cand se trezeste la 10 (Sau o mai trezesc eu mai devreme, azi la 9) papa (dar nu prea mult) apoi e linistita se joaca singurica vreo ora o ora jumate, apoi iar vrea sa suga si adoarme cam jum de ora, uneori mai mult. Apoi se treyeste si vrea atentie si joaca moderat ... pana pe la 14, cand suge iar si o bag la nani 1h sau 1,5h (uneori si 2h). Apoi iesim afara circa jum de ora (afara doarme intotdeauna), sau daca merg la cumparaturi 2-3 ore doarme in carut. La 18 de acum incerc sa ii dau cerealele, baita si apoi ne bagam in patut si suge vreo 2-3 ore, cu pauze de veselie si de gangureala... si chiraiala cel putin o ora cam pe la 21. Cam pe la orele astea 19-22 are macar 1 h cand vrea plimbata (in brate si sa te plimbi cu ea, altfel plange). Toate astea sunt o medie ca nu are ea program fix inca.
Pentru ca ii dau san la cerere, nici cu cerealele nu ne-am potrivit bine mereu, ieri a supt inaitne cu 1h bine. Nu o intrerup cand vrea sa suga si nu o aman, pentru ca si asa e in urma cu greutatea.
Ziua nu goleste niciodata ambii sani, doar seara, inainte de a se culca ...cand suge de pe la 18 pana la 22 cu intreruperi de joaca. Cateodata si noaptea suge bine si dimineata, dar nu mereu (Adica in ultima saptamana de cand am inceput sa ma alertez, nu).
Ziua am sanii asa de plini ca ma dor si ea nu suge decat putin din unul. Mi-e frica sa nu se opreasca/reduca si lactatia daca mergem asa ... .
Seara dupa baita o tin mai mult in patul mare la san, pana adoarme.

Nici lui Bea nu-i place cand ii fac cerealele zemoase rau, dar nici consistenta groasa, asa ca o smantana fluida....asta din experienta celor 3 zile cat am mancat. :angryfire: ...daca asta se poate numi experienta.

Cred eu acum, ca greseala :-* pe care am facut-o, cam de 2 luni (Exact6 de cand ia mai putin decat trebuie in greutate), de cand nu o mai alaptez in brate, ci culcate amandoua una langa alta, este ca ea tinde sa adoarma la san (sau oricum se linisteste) si eu o las asa, in patut semiadormita, nu o mai ragai. Probabil ca atunci are mai putin loc in burtica. Azi mi-a refuzat al doilea san si desi era moale pe cale sa adoarma am luat-o in sus, am ragait-o si apoi a acceptat si al doilea san si a supt binisor. Deci :angryfire: :D :D mamica toanta!

#179 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 14 January 2011 - 07:52 PM

daniella, din cate povestesti, bea pare ok. Si daca doarme bine noaptea inseamna ca e satula. Iar daca medicul iti zice sa nu-ti faci griji, inseamna ca totul e bine.

#180 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2011 - 11:12 PM

da, doarme foarte bine!

in seara asta, i-am dat ultima oara sa suga pe la 3 pana la 3 si ceva. Dupa care am iesit pe afara si a venit dormind si am lasat-o in carucior sa mai doarma vreo ora. La 6 si un pic s-a trezit si zic numai bine ca e infometata _(ieri ii dadusem sa suga cu 1 ora si jumatate circa inainte de masa) si asa o sa aiba pofta de mancare. Insucces total: cand m-a vazut cu castronelul si cu lingurita a inceput sa planga. Cum apropiam lingurita plansete. Am incercat cu vorba buna - nimic. I-am explicat eu acolo de ce trebuie sa pape etc. Am lasat-o, am pus-o la san sa pape si a stat acolo cu ochii inchisi fara sa-mi dea drumul vreo ora. Cand mi-a dat drumul, era si dormita si mancata asa ca: ochii mari. Sanul destul de plin ... nu va inchipuiti ca suge o ora..., mai mult doarme si eu trebuie sa stau pe post de suzeta. Renuntasem dar imi faceam griji deja ce ma fac cu ea cu mancarea. Asa ca am mai incercat o data. Cand a simtit lingurita la gurita, parca i-as da medicamente: strange buzitele ca omul mare - strans sa nu pot baga nimic. Apoi am facut-o sa rada, am pacalit-o si a inceput sa deschida gurita, mai radeam amandoua si hopa strecuram lingurita. Ar fi bagat si manutele in gurita ...orice numai sa bage ceva. Asa ca ...am golit castronelul (30 ml apa cu o lingura cereale). Daca am vazut asa, am mai facut o masura. Succes din nou: a papat tot :headbang: !

Sa-i fi fost sete de a plans mai devreme?

Dupa jum de ora iar dadea sa plaga ...cred ca ii era sete. Am pus-o sa suga si la 9 si jum am spus noaptea buna lui tati, am pus-o in patut, un carusel si nani =))

Victorieee! :pupic:

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic