Carmella, la 21 January 2011 - 10:06 AM, a spus:
Daniella, la 20 January 2011 - 06:30 PM, a spus:
poate la voi e mai bine dezvoltata industria bio, dar aici ...din ce vad eu la o vedere la supermarket nu e
m-am uitat ieri si pe net de legume-fructe BIO la noi, sunt siteuri, inca nu am buchisit bine, dar zice ca nu au decat legume de sezon, respectiv acum nu au nik pana in aprilie - mai

pai io incep cu legume la 8-9 luni in nadejdea lor?
Pai nu ti se pare normal sa fie asa? Cum vrei sa produca in mod natural legume iarna? Au si ele nevoie de niste conditii, daca le iei crescute in sera crezi ca mai pot fi numite bio?
Si daca incepi de acum cu niste legume fara nicio valoare nutritiva crezi ca e mai bine decit daca incepi la 8-9 luni cu niste legume sau fructe la capacitatea lor maxima de vitamine si alte substante utile pe care le contin?
Vad ca in continuare exista controverse cu privire la cum e mai bine sa diversifici copilul, ca si acum 21 de ani

Atunci se incepea cu suc de portocala (daca o gaseai) si suc de morcovi. Iarna morcovii dadeau la suc de nu va explic

mai ales in modalitatea aia de a fi storsi: dati pe razatoarea aia minunata si produsul razuirii stors

cred ca scoteam fix o picatura dintr-un morcov. Mai tare ma enervam. Pentru ca alaptam copilul nici nu parea interesat de alta mincare, asa ca am aminat pina cind a venit vremea fructelor si legumelor proaspete. Am nascut la inceputul lui noiembrie, deci fa socoteala cind am inceput cu legume si fructe. Inainte de asta ii dadusem măr ras si supa de peste (salau) cu legume (ceapa si morcov). Asa imi soptise mie instinctul ca e mai bine, nici nu prea m-am preocupat sa mai intreb in stinga si-n dreapta cum sa fac, ca ma naucea toata lumea de cap.
da, nascut la inceputul lui noiembrie, numai bine ai inceput diversificarea pe la 6 luni --- prin aprilie apar lgumele, ceea ce pt copil alaptat natural e f bine. Bea e nascuta pe 3 sept si deci suntem cu 2 luni inainte si avand in vedere ca nu ia in greutate doar cu lapticul si nefiind in general prea interesata de mancare, ma vad nevoita sa ascult dr sa incep diversificarea.
Insa precum ai spus te ia durerea de cap, citind mai multe surse, asa ca voi citi sursele, dar voi face in linii mari ce imi spune dr. si instinctul. Bea mananca bine cerealele si e foarte interesata cand noi mancam de ce e prin farfuriile noastre ... se uita foarte atenta si cuminte

, cand o tine tati in marsupiu la masa. Am citit in Capraru, ca asta (interesul fata de ce-i prin farfuriile adultilor) e semnul ca un copil e pregatit sa inceapa diversificarea ... desi suna cam straniu ...
"Produsele BIO sunt acele produse care sunt obtinute doar din extractele plantelor crescute pe pamanturi netratate chimic si din seminte nemodificate genetic. In plus la produsul finit nu se adauga conservanti chimici, nu se adauga coloranti si nu se adauga parfumuri sintetice sau obtinute din petrol sau derivate (doar cele din uleiuri esentiale)." In ceea ce priveste produsele de sera, confirm ca pentru mine sunt complet diferite de cele de sezon, respectiv nu au nici un gust, sau sunt de plastic cum spun vesticii, insa nu sunt prea convinsa ca acele legume de sera pe care le gasesti la noi, nu sunt plantate in pamanturi tratate chimic si de acolo gustul.