Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#261 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 27 January 2011 - 09:29 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2011 - 01:30 AM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 21 January 2011 - 09:29 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 20 January 2011 - 09:38 PM, a spus:

si cum pastrez eu plasa de dovlecei? :floare:

in camara.

Uite , a scris Kiken la supa ei de pui si fructe ciudate :) ca le-a cumparat de la un magain Bio , parca. Daca e in Tg Mures , tre sa fie si la Bucuresti. Dar daca vrei , itzi trimit, cand o sa ai nevoie.

Elena mananca dovleci pana nu mai poate. Sunt dulceci.

Si carnea ....te interesezi ce dau aia de mancare. Nu o iei de import. Ca de import vin toate ieftiniturile pline de hormoni.

sunt magazine naturiste, dar au faineturi integrale, seminte, diverse dulceturi, unele fructe si legume deshidratate sau uscate, confiate, cereale, diverse tincturi, creme, ceaiuri etc, dar nu fructe si legume proaspete, insa nu am buchisit bine orasul, trebuie sa mai caut ... asta spun ce e in zona mea. =))
Am fost la piata, desi tanti m-a asigurat ca morcovii nu sunt cu pesticide si alte ingrasaminte si ca sunt de la ea si nu cumparati de la en-gross, nu am nici o incredere ... prea erau mari si curati. =)) idem alte legume si fructe, de care ei zic ca sunt de origine din RO.
Daca si fasolea boabe in piata e de import!!! :floare:

ia pastarnac , asta nu inmagazineaza atatea chestii ca morcovul. ( Si asta nu se prea gaseste prin strainatatzuri , nu cred sa-l importe)

#262 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 January 2011 - 09:32 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2011 - 02:05 AM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 21 January 2011 - 05:18 PM, a spus:

Am papat mai mult de jumate si ne-au mai ramas vreo 100 ml , papam restul maine.

A cascat gura repede , dar a fost cam neplacut surprinsa de gustul mancarii fara ´carne :floare:.

Apoi am razuit o para. Asta a fost tare buuuuuuuuunaaaaaaaaaaaaa!

deci cum pastrezi restul de 100 ml?
para la sfarsit, ca un desert?

mi-a gasit mama razatoare de sticla, sa vedem daca o sa o folosesc (avand in vedere storcatorul de fructe, storcatorul de citrice si mixerul vertical ... voi folosi ceea ce e mai comod si mai rapid).

Pt a doua zi la frigider. Sau , daca nu are cartof , il congelez si i-l dau cand n-am timp sa gatesc. Ieri i-am dat , de ex , dovleac de la congi ca oricum voiam sa-i dau fara carne. Si apoi o para. La sfarsit , ca desert. Dar Elena le mananca si amestecte.

#263 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 January 2011 - 09:34 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2011 - 02:08 AM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 25 January 2011 - 08:02 PM, a spus:

De cateva zile i-am dat carne de curcan in loc de pui. Rezultat: nu mai mananca asa de bine. Maine va fi zi fara carne ( zi de post :floare: :floare: ) dar de joi va primi iar piept de pui. Iar dupa ce vine fratello: carne de vitzel de la Halmagiu =))

nu ziceai ca nu e voie vitel? aici doar vita tanara, adica manzat, dar vitel (pui de animale) nu-i voie, cica au carnea mai toxica. Te ia durerea de cap cu informatiile contradictorii!

galbenus nu ai inceput sa ii dai? sau nu e voie in inca (nu mai stiu)?

eu am sa-i dau numai de curcan, atata timp cat nu am pasare de tara, pentru ca puiul din comert, crescut la baterie si hranit numai cu porcarii e complet nerecomandabil pana si adultului, dupa cum mi-a spus dr mea de familie, care e f informata in opinia mea.

Deci si la voi se recomanda miel?

Da , se recomanda miel

O sa-i dau vitzel ( nu faorte tanar) ca stiu de unde e si a intrebat mama veterinarul daca vitzelul respectiv a primit antibiotice.

Galbenus nu se da la noi , cam la 1 an , parca.

La Elena curcanul nu-i place. Puiul , in schimb...ar manca de numa!

#264 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 January 2011 - 09:36 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2011 - 02:15 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 26 January 2011 - 06:26 PM, a spus:

Eu nu i-am dat peste Denisei.Cred ca prima data a mîncat pe la 2 ani.Nu i-am dat ,ca pe vremea aia nu mîncam noi peste.De-abia de vreo 10 ani încoace mîncam... :floare:

Eu nu-mi amintesc sa fi vazut pe rafturi borcanele pt. bb cu peste.Posibil sa nu fi vazut ca nu ma prea ma interesau borcanele,dar primeam acasa de la toate firmele astea,si niciodata nu am primit borcane cu peste.Doar de o leguma,sau amestec,si 1 leguma sau legume cu carne de pui,vita si curca.
Mai era si ceva cu orez+legume si carnita,sau paste + legume si carnita...

au fost si colegii mei in Italia saptamana trecuta si la borcanele mi-au spus ca erau doar de peste, in ceea ce priveste carnea. Si borcanelele, ca si cerealele sunt pe varste?

da , sunt pe varste. de la 4 luni , de la 5 luni . de la 6...etc

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2011 - 02:16 AM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 26 January 2011 - 07:54 PM, a spus:

Am vazut la DM , de la HIPP cred ca erau borcanele. M-am crucit !!!! Mai ales ca erau de la 5 sau 6 luni !!!!

A mea n-are risc de alergii , cica...dar tot nu vreau sa risc. Nici cu peste si nici cu cereale cu gluten. Daca , Doamne feri.....

De unde stii ca nu are risc de alergii? se face vreo analiza? Aaaa am facut si eu analiza aia de boli metabolice, dar aia parca nu era pt alergii, sau da? trebe sa ma uit pe ea :floare:

nu ,dar noi nu avem nici o alergie. Si asa se clasifica bebii , dupa parintzi.

#265 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 January 2011 - 11:09 PM

albus dupa 1 an

pastarnac nu mai fac si altii? ok, dar ei zic ca se incepe cu morcovul
ca sa nu ma uit sa citesc iar de la inceput, poti sa-mi spui, te rog :occasion14: , cand ai inceput diversificarea se incepe si cu mic dejunul (1 lingurita suc de mar) si cu pranzul (1 lingurita piure de morcov)? sau pe rand? cate zile mergi cu un singur fruct/leguma?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#266 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 31 January 2011 - 09:49 AM

Daniella , la noi se face altel decat in Ro. Nu al mic dejun , nu seara , ci la masa de pranz se incepe. Cateva linguritze de morcov fiert la inceput ( amestecat cu ulei), apoi , daca totul e OK dupa 3 zile se mai introduce un aliment. Unii asteapta o saptamana. Mie mi-a tis dr ca daca nu vad nik , sa -i dau altul dupa 3 zile.

Se incepe cu morcov si nu cu altceva pt ca e dulceag si le place la bebi. Si pastarnacul e dulceac . ( pastarnac este si la noi , dar nu e o leguma bine-cunoscuta ca morcovul. Sunt unii nemtzi care nici nu stiu ce e !!! Si de aia as spune ca nu vine la voi din import)

Morcovul fiert constipa si de aceea e bine sa fie combinat cu altceva cat de repede.

Dupa 2-3 legume vine carnea. Iar dupa carne fructe ,. dar nu crude. Cand a papat din toate ( la mine a durat 2 saptamani si ceva) se pun suc proaspat de fructe in mancare. Dar io-i dau NUMAI la amiaza mancare.

Dupa ce BB a mancat 4 saptamani la amiaza se poate introduce masa de seara , cereale. Se poate , nu-i obligatoriu.

Asa-i aici....sau , cel putzin , asa mi-a zis medicul meu.

( M-am prins de ce dau italienii carne liofilizata: ca se face pasta !!! Elena scuipa afara -scoate cu limba frumos , de fapt- daca nu-i facuta carnea pasta bine. D-aia nu-i place curcanul , ca-i mai atzos. )

#267 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2011 - 10:29 AM

am tot vrut sa-ti spun, referitor la ce zici tu ca nu-i place fara carne sau nu stiu ce leguma
eu ii dau numai cereale, aceleasi in fiecare zi (Schimb la 2 saptamani cand se termina cutia), deci nu-i chestie ca nu-i place petnru ca o zi mananca tot si ar mai manca, daca nu ar fi gata castronelul, alta zi mananca 2/3 din castronel, sau alte ori ia cateva varfuri de lingurita nici 1/3 si gata inchide gura, strange buzitele sau plange daca vreau sa-i dau. Atunci presupun ca ori e sete, ori nu ii e foame, ori vrea la san. Ce vroiam sa spun e ca pe de-o parte gustul ei nu e atat de dezvoltat incat sa ii placa aia sau ailalta si pe de alta parte neputand comunica nu iti poate spune daca e chestia ca nu ii place, sau alti factori au intervenit care o fac sa refuze sau sa nu manance cu elan. Facand experimentul cu acelasi tip de mancare 3 saptamani e mai simplu sa o vad ca uneori in 5 minutele rade castronelul de nici nu are rabdare sa iau in lingura, sau alte dati mananca 5 lingurite si gata nu mai vrea... acelasi preparat.
In plus am citit in Capraru ca bebelusilor nu le plac schimbarile culinare si ca e mai bine sa mergi cu acelasi preparat mai multe zile la rand, a propos de ce mai vorbeati voi ca mai adaugati ceva pentru diversificare. Ceea ce e logic pentru un adult, pare sa nu se aplice si la bebei.

#268 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2011 - 10:31 AM

Pieptul de curcan pe care il gasesc eu aici e mai fraged decat cel de pui (ambele din comert).
Tu si carnea o gasesti BIO? Ce ma enervez ca la noi nu-i dezvoltat domeniul =))

#269 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 31 January 2011 - 12:14 PM

Da . gasesc si carne Bio , la pretzuri de speriat ( 20 de euro pe kg la pieptul de pui !!!! ) dar e cu eticheta , cu stampila....ma bucur ca gasesc!!!

Daniella , mie nu-mi place Capraru , e prea de moda veche.=)) . Bine , nici n-am citit mult din ea....dar se bate cap in cap cu materialele mele si nu pot sa ma iau dupa n surse. Ma axez pe una.

Spun ca nu-i place nu pt ca nu mananca , ci pt ca o scoate afara. Si Elena se uita pe geam si pt ca in spatele casei nu-i construit nimic , vede masinile trecand si se uita lung dupa ele , apoi se intoarce si casca gura iar.... O las in pace , dar cand se prosteste prea mult nu-i mai dau. Inseamna ca nu-i e foame.

Apropos de carne , tu potzi sa gasesti la tzara carne mult mai bio decat asta de aici.

#270 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 February 2011 - 09:16 AM

Vezi postareaMutti, la 31 January 2011 - 12:14 PM, a spus:

Da . gasesc si carne Bio , la pretzuri de speriat ( 20 de euro pe kg la pieptul de pui !!!! ) dar e cu eticheta , cu stampila....ma bucur ca gasesc!!!

Daniella , mie nu-mi place Capraru , e prea de moda veche.:love3: . Bine , nici n-am citit mult din ea....dar se bate cap in cap cu materialele mele si nu pot sa ma iau dupa n surse. Ma axez pe una.

Spun ca nu-i place nu pt ca nu mananca , ci pt ca o scoate afara. Si Elena se uita pe geam si pt ca in spatele casei nu-i construit nimic , vede masinile trecand si se uita lung dupa ele , apoi se intoarce si casca gura iar.... O las in pace , dar cand se prosteste prea mult nu-i mai dau. Inseamna ca nu-i e foame.

Apropos de carne , tu potzi sa gasesti la tzara carne mult mai bio decat asta de aici.

mdap, cam de 5 ori mai scumpa carnea BIO deci, dar la cat mananaca bebe, macar pana la un an (doi, trei) esti multumita (cat de cat) sa ii dai carnita curat.

Am fost la evaluarea de 5 luni, si cum de 2 saptamani manca precum lupul infometat, a recuperat in extremis si am avut 5,960 kg, fata de 5.430 kg la consultul precedent. Pentru 5 luni o crestere 530g a fost satisfacatoare pt d-na dr. Asa ca ne-a spus sa continuam tot asa. Cum i-am zis ca vreau sa merg la serviciu in cateva saptamani, mi-a spus ca diversificarea ca diversificarea, dar urgenta noastra in cazul asta ar fi sa invete sa pape la biberon. Dr asta tot ma indeamna sa-i dau LP, cand eu am lapte cat vrea bebe si in plus.
In fine, una peste alta azi la ora 10 (asa mi-a recomandat) incepem cu sucul de mar 1 lingurita (poate chiar doua, ca ea a mancat cereale cu mar, morcov, banane, piersici si maracuia pana acum si nu a avut probleme, deci presupun ca nici de la fructele astea nu are probleme).
Pana cand merg cu suculet? Cate zile? apoi trec la suc de morcov crud
apoi trec la al doilea fruct (para) tot suc?
ori merg asa: suc mar urmat de piure mar; suc de morcov urmat de piure de morcov; suc para- piure para?
dupa para ce ii mai dau, ca nu mai e nimic de sezon cat de cat proaspat?

la ce moment dupa ce incep cu fructele incep cu supa/piure legume?

biscuite ras si branzica de vaci de la cate luni zice la voi in scripte? pana cand se da fructul simplu si cand se incepe combinat cu biscuite?

A mai inceput cineva care alapteaza serviciul sa-mi dea cateva sfaturi?

Mutti, la tara nu mai e ce a fost. Eu am intrebat aici in zona Bucurestiului in localitatea Branesti (contine 4 sate si am intrebat o persoan care cunoaste toate locurile si oamenii din comuna) daca gasesc un localnic care sa-mi furnizeze din gradina lui radacinoase, dovlecei, rosii cand si cand. Raspuns negativ. Cine mai face fara ingrasaminte, face doar 2-3 kg pentru consum propriu si nu vinde. Cine face sa vanda, s-a spurcat! O sa ma mai interesez cu puii/gainile/curcanii.

#271 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 February 2011 - 03:12 PM

daniella, referitor la branza proaspata, eu am inceput sa dau pe la 7 luni. La mine nu scrie nimic de branzica, astia nu prea mananca branza proaspata pe aici, dar spune ca galbenusul de ou se da dupa 8 luni, iar iaurtul dupa 9.

eu am inceput cu sucuri: mai intai de mar, 4-5 zile la rand, apoi suc de morcov 4-5 zile. Dupa asta, adica dupa vreo 2 saptamani, am inceput cu piure moale de morcov, tot asa, 4 zile la rand. Apoi in piureul de morvov am inceput sa adaug alta leguma, cartof parca, nu imi mai aduc aminte. Dar asta ar fi principiul, pe langa cele incercate adaugi unul cate unul alte legume.

eu am inceput de ieri sa-i dau kefir ca il fac in casa si cred ca e mai bun decat iaurtul.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#272 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 February 2011 - 12:57 PM

Daniella , io nu pot sa-tzi raspund la intrebari , ca io am facut exact pe dos:)

La Elena nu-i mai ajunge laptele PRE , a primit nr 1 dar e prea gros si nu trage din sticla , se infunda sticla ( ca astea de la Avent au o gaura , 2 ,3 , 4 sau slitz si nu se mareste gaura ca la celelalte). Fiind un copil nealaptat , nu suge asa de tare si adoarme flamanda. Cu laptele PRE nu doarme , bea intruna!!!!

asa ca am inceput sa-i dau cereale , SINLAC de la Nestle , le-a vomitat , de 2 ori. Am luat Alnatura ieri , o sa-i dau de azi , dr zice sa-i dau la amiaza legume cu carne si seara cereale cu fructe . De 2 ori l-am intrbat daca cu fructe si a zis ca da.

#273 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 February 2011 - 12:57 PM

Daniella , la un moment dat poti sa-i dai banana , dar nu stiu exact cand.

#274 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2011 - 02:30 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 January 2011 - 10:31 AM, a spus:

Ce ma enervez ca la noi nu-i dezvoltat domeniul :occasion14:

Cunosti chestia asta?
http://www.targultaranului.ro/

#275 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 February 2011 - 03:03 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 February 2011 - 09:16 AM, a spus:

daniella, nu mai stiu daca ti-ai cumparat pompa de care vorbeai inainte sa nasti :) , dar acum e momentul sa o folosesti!

Eu cand am inceput serviciul mai alaptam naoptea de 2-3 ori pe bebe, dar s-a sfarsit rapid, in mai putin de o saptamana. A secat foarte rapid. Asta e.

Tu daca zici ca ai mai mult decat ii trebe fetei... :) , incepe sa pompezi si sa pui in portii la congelator. Din cate stiu pe aici se gasesc containere speciale, pungute, cutiute de plastic, cu etichete pe care sa notezi data si cantitatea. Cand pleci la munca deja o sa ai stoc bun. Continui sa pompezi si o sa fie bine, o sa vezi. :) Norocoaso :)

Despre mancare, de ce nu mananca cateodata. Fiind alaptata inca, dupa cum deja trebuie ca stii, cateodata laptele de la san e mai hranitor, alteori mai putin, deci si ea cateodata e mai infometata, alteori prea putin.

#276 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 February 2011 - 08:41 PM

I-am facut in seara asta cereale de la Alnatura , cereale normale ( orez , hrisca , porumb) cu spuma de mar... A mancat cam 1/4 si n-a mai vrut.

Le-am mancat eu , aveau gust de mar dar parca spuma aia de mar pe care o facusem era mai pufoasa , de la cereale.In rest , fara dulce....

Am primit mere de la mama , n-as vrea sa-i cumpar alte fructe ( cu pere ar manca:) ) pt ca merele de la mama se strica repede , nu tzin 1000 de ani ca astea de aici...la noi in casa e cald , in garaj e prea frig...in fine.

Sau sa-i amestec un mar cu o para in cereale ?

(Dr a zis sa-i fac 100 gr cereale si sa amestec cu 100 fructe).

Dupa ce n-a mai vrut sa pape cerealele a mai stat putzin si i-a fost somn , am dus-o la nani si a baut 200 ml de lapte. Sunt curioasa cat ii ajunge.

O si dor dintzii.....cred ca suntem atat de departe :icon_twisted: , incepe distractzia!

#277 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 February 2011 - 11:00 PM

Vezi postareaCatiCris, la 04 February 2011 - 03:03 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 03 February 2011 - 09:16 AM, a spus:

daniella, nu mai stiu daca ti-ai cumparat pompa de care vorbeai inainte sa nasti :(( , dar acum e momentul sa o folosesti!

Eu cand am inceput serviciul mai alaptam naoptea de 2-3 ori pe bebe, dar s-a sfarsit rapid, in mai putin de o saptamana. A secat foarte rapid. Asta e.

Tu daca zici ca ai mai mult decat ii trebe fetei... :D , incepe sa pompezi si sa pui in portii la congelator. Din cate stiu pe aici se gasesc containere speciale, pungute, cutiute de plastic, cu etichete pe care sa notezi data si cantitatea. Cand pleci la munca deja o sa ai stoc bun. Continui sa pompezi si o sa fie bine, o sa vezi. :D Norocoaso :D

Despre mancare, de ce nu mananca cateodata. Fiind alaptata inca, dupa cum deja trebuie ca stii, cateodata laptele de la san e mai hranitor, alteori mai putin, deci si ea cateodata e mai infometata, alteori prea putin.

Ma bucur sa te vad! Esti ok? Christian? Cum te descurci cu serviciul si copiii?
Imi vine si mie seful al mare in urm 2 saptamani si 2 zile voi abandona fata, noroc ca o venit bona, saptamana asta s-a descurcat asa si asa ca avea o frica si un stres de ziceai ce-i aia. Insa a recuperat in exttremis! Am avansat cu 2 realizari saptamana asta: fata se culca de la 8 (in loc de 10) si reuseste sa o adoarma bona, fara mami si tzitzi. De astazi dupa amiaza i-am dat drumul pana luni dimineata, dar a ramas ca poate vine mai devreme. Am bona interna o prietena de familie, mama celui mai bun prieten al meu, din alta localitate a venit doamna profesoara (profa de istorie-greografie la pensie) pt Beutza :icon_twisted: si sunt f fericita :icon_fessee: , desi avem bona interna, nu-i usor cu cineva strain permanent in casa, dar ... dupa primele 4 zile zic ca ne vom acomoda, ca e o persoana cu extraordinar de mult bun simt, cum rar mai intalnesti in ziua de azi. :toothy9; Oricum cu o persoana straina nu aveam curajul =))
In rest tot la o ora vrea la tzitzi ... asa de control ... sau nu te mai intelegi cu ea.
Imi propusesem sa stau inca 2-4 saptamani cu ea pana sunt bine acomodate impreuna una cu alta, dar se pare ca nu reusesc. Oricum a picat la tanc.

Pisoi, nu-mi place chestia cu mulsul. Nu ca nu-mi place, o urasc. Mi-am luat o pompa iscusita de la Avent, dar tot mi se pare un chin si incomod cu spalat, sterilizat, jum de ora mulsul -senzatia neplacuta spre deosebire de alaptare, nu ... nu reusesc! Poate mai incerc o data! Insusi cuvantul imi repugna! Desi ma simt vinovata, chestia asta nu o pot face. =))

#278 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 February 2011 - 11:06 PM

Mutti, mi-au spus prietenele ca nu sunt faine cerealele de la Nestle, ca sunt cleioase. In schimb mi-au recomandat Milupa si Humana si am inercat din ambele si sunt ok pt Bea. Prima data nici ea (e drept la noi a fost prima hrana servita) nu a mancat decat jum de lingura cereale preparate cu 15 ml apa. A doua zi duublu si apoi am crescut la 3 linguri destul de grabnic, dar mai mult de 3 nu prea mananca. Acum ii fac 4 linguri cu 120 ml apa si nu mananca chiar tot, la ultima lingura plange si strange buzele (bine, cand si cand papa tot).
Fatita ta mananca bine! a mea 200 ml lapte??? Eu cred ca ea nu suge mai mult de 30ml, rar 60 ml, ca suptul la ea dureaza 3-5 minute, insa e des.

By the way, Pisoi, si la mine s-a diminuat simtitor cantitatea in ultimele 2-3 luni, de cand copila asta suge ca o pasarica.

Mi-a spus dr ca probabil are un usor reflux si de aia nu suge decat putin, pentru ca o deranjeaza ca ii vine inapoi. Bine ca mi-au spus doar acum, cand cu diversificarea se rezolva probl oricum.

#279 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 February 2011 - 11:18 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 February 2011 - 02:30 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 31 January 2011 - 10:31 AM, a spus:

Ce ma enervez ca la noi nu-i dezvoltat domeniul :icon_twisted:

Cunosti chestia asta?
http://www.targultaranului.ro/

da, multumesc, Adriana!
am fost de am luat produse pentru traditionale pt Craciun. Nu au fructe, legume proaspte or zburatoare de tara, ci au branzeturi si mezeluri traditionale, gemuri, tuica, vin, produse apicole, paine, cozonac, prajituri de casa. Personal nu sunt convinsa ca sunt BIO ci doar preparate dupa anumite retete traditionale.

#280 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 February 2011 - 11:23 PM

i-am dat ieri suculet de mar putin si i-a placut oarecum, l-a primit
azi i-am dat piure de mar si daca a mancat 3 varfuri de lingurita cu chiu cu vai ... dupa ce l-a gustat nu a vrut sa deschida gura! o fi prea acru sau de ce? cum au fcut la voi in contact cu marul?
la mine banana scrie dupa 7 luni, iaurt tot dupa 7 luni

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic