Mutti, la 31 January 2011 - 12:14 PM, a spus:
Da . gasesc si carne Bio , la pretzuri de speriat ( 20 de euro pe kg la pieptul de pui !!!! ) dar e cu eticheta , cu stampila....ma bucur ca gasesc!!!
Daniella , mie nu-mi place Capraru , e prea de moda veche.
. Bine , nici n-am citit mult din ea....dar se bate cap in cap cu materialele mele si nu pot sa ma iau dupa n surse. Ma axez pe una.
Spun ca nu-i place nu pt ca nu mananca , ci pt ca o scoate afara. Si Elena se uita pe geam si pt ca in spatele casei nu-i construit nimic , vede masinile trecand si se uita lung dupa ele , apoi se intoarce si casca gura iar.... O las in pace , dar cand se prosteste prea mult nu-i mai dau. Inseamna ca nu-i e foame.
Apropos de carne , tu potzi sa gasesti la tzara carne mult mai bio decat asta de aici.
mdap, cam de 5 ori mai scumpa carnea BIO deci, dar la cat mananaca bebe, macar pana la un an (doi, trei) esti multumita (cat de cat) sa ii dai carnita curat.
Am fost la evaluarea de 5 luni, si cum de 2 saptamani manca precum lupul infometat, a recuperat in extremis si am avut 5,960 kg, fata de 5.430 kg la consultul precedent. Pentru 5 luni o crestere 530g a fost satisfacatoare pt d-na dr. Asa ca ne-a spus sa continuam tot asa. Cum i-am zis ca vreau sa merg la serviciu in cateva saptamani, mi-a spus ca diversificarea ca diversificarea, dar urgenta noastra in cazul asta ar fi sa invete sa pape la biberon. Dr asta tot ma indeamna sa-i dau LP, cand eu am lapte cat vrea bebe si in plus.
In fine, una peste alta azi la ora 10 (asa mi-a recomandat) incepem cu sucul de mar 1 lingurita (poate chiar doua, ca ea a mancat cereale cu mar, morcov, banane, piersici si maracuia pana acum si nu a avut probleme, deci presupun ca nici de la fructele astea nu are probleme).
Pana cand merg cu suculet? Cate zile? apoi trec la suc de morcov crud
apoi trec la al doilea fruct (para) tot suc?
ori merg asa: suc mar urmat de piure mar; suc de morcov urmat de piure de morcov; suc para- piure para?
dupa para ce ii mai dau, ca nu mai e nimic de sezon cat de cat proaspat?
la ce moment dupa ce incep cu fructele incep cu supa/piure legume?
biscuite ras si branzica de vaci de la cate luni zice la voi in scripte? pana cand se da fructul simplu si cand se incepe combinat cu biscuite?
A mai inceput cineva care alapteaza serviciul sa-mi dea cateva sfaturi?
Mutti, la tara nu mai e ce a fost. Eu am intrebat aici in zona Bucurestiului in localitatea Branesti (contine 4 sate si am intrebat o persoan care cunoaste toate locurile si oamenii din comuna) daca gasesc un localnic care sa-mi furnizeze din gradina lui radacinoase, dovlecei, rosii cand si cand. Raspuns negativ. Cine mai face fara ingrasaminte, face doar 2-3 kg pentru consum propriu si nu vinde. Cine face sa vanda, s-a spurcat! O sa ma mai interesez cu puii/gainile/curcanii.