Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#341 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 17 February 2011 - 04:42 AM

Vezi postareaMutti, la 16 February 2011 - 11:07 PM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 16 February 2011 - 07:32 AM, a spus:

ieri fiimiu al mic a mincat supa cu galuste (de pui). numa' zama, desigur. de ce asta? din invidie!! il vedea pe fraxu ca minca supa cu galuste si ala mare se indopa si asta micu a inceput sa se agite inspre supa lu' ala mare. alamare e baiat finutz, daca a vazut ca astamic vrea si el, i-a dat de la el. asa ca i-am dat si lu' alamic ... amu' nush daca chiar i-a placut sau numa' din invidie, da' a mincat binisor din supa.

ingrijorator e cu laptele. alamare maninca lapte de vaca, alamic pofteste si el la laptele lu' alamare, si alamre tot asa, baiat gentil, se duce sa-i dea ...

Bine ai revenit!!!!
Chiar ma gandeam, ce-tzi fac nazdravanii. :)

Elena nu vrea lichide cu linguritza iar din sticla accepta numai lapte , ceai sau apa. ( si suc de pere dar n-am de gand sa o obisnuiesc pt ca-i foarte dulce).

pai de ce sa-i dai lichide? da-i piureu. a ta poa' sa manince multe deja. da mincare la copila, cu cit maninca mai bine seara, cu atit are ce digera si te lasa sa duormi

ai mei ce sa faca? ala mic vrea sa fie ca ala mare, iar ala mare vrea sda fie ca tasu. iar eu exploatez situatia la maxx! de exemplum, alamare mai face mofturi ca nu vrea la gradinita. bine, zic, daca tu nu vrei, il iau pe matei. in 2 min e imbracat, incaltat si cu nasu-n usa ...
Lasati dolarii sa vina la mine!

#342 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 04:46 AM

Vezi postareaMutti, la 16 February 2011 - 11:08 PM, a spus:

Ca sa nu mai editet: Dr zicea ca bebii care au fratzi mai mari papa mai repede si mai bine , ca le e pofta :)

dada. vrea si el ce are alalaltu'. cel mai meserias e cind alamare se joaca cu trenuletu' si alamic da din tot ce are sa-l duc si pe el la trenulet. la baie vrea linga alamare ... la baie e chiar simplu, ca alamare vrea sa faca baie cu alamic. singura chestie ca-l mai trage de mascuzatz.

#343 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 February 2011 - 08:42 AM

Vezi postareaCalugaru, la 17 February 2011 - 04:40 AM, a spus:

nu mai, n-am implinit 3 luni, am implinit 34 de ani, da' mersi oricum. :)

copilu' are 4 luni deja si e mai mereu racit, ala mare ii aduce cadou tot felu' de virusi de la gradinita si asta micu' nu e aliosa, asa ca raceste, nu se caleste.

nu e exclusiv alaptat, am inceput sa-i dam intii niste cereale cu lapte pompat. cu biberonu' n-a vrut, numa' cu lingurita. p-orma piureu de cartofi dulci, tot cu lingurita. supa nu era-n program, pur si simplu l-a vazut pe fraxu ca se indopa cu asa ceva si s-a gindit ca musai sa-i placa si lui.

Multi inainte sanatos si tie si celor doi strengari! Mie mi-a spus dr sa ii dau cu lingurita orice nu e lapte. Eu incerc sa ii dau macar apa cu bibe, dar ea nu stie sa pape la biberon, sau nu vrea sa primeasca si il impinge cu limba afara ca si pe suzeta.

Beatrice nu are apetit, stie careva ce e de facut?

3 mese x 200 ml Mutti? si inca 2 ingrosate cu cereale ?

Bea a papat ieri prima oara mai bine:

- la 7 trezire libera si alaptat
- la 9:00 piure de para (sa fi fost maximum 1 lingura si aia juma de ora cu lalaiala si rugaminti sa deschida gurita), circa 30 ml
- la 10, 2 gurite de laptic de la tzitzi
- la 12:30 piure de morcov (sa fi fost maximum 1 lingura) + 1 lingura de cereale preparate cu 30 l apa calda, sa fi fost 50 ml
- la 15:00 piure de para (sa fi fost maximum 1 lingura) + 1 lingura de cereale preparate cu 30 l apa calda, sa fi fost 50 ml
- la 16:30 alaptat (la san in 5 minute e gata, curge destul de tare, dar si fata e f repde satula)
- la 18:30 4 linguri de cereale preparate cu 120 ml apa calda
- 19:00 baita
-20 alaptat si culcat si dormit pana la ora 8 azi dimi

insa ieri a fost prima zi fericita in care a mancat copilul altceva decat cerealele de seara. Pana acum fructele de dimineata si legumele de la pranz nu le manca si manca doar 3 linguri de cereale + 90 ml apa si in rest ceva laptic de la tzitzi, dar nici de ala nu mananca portii serioase ...niciodata nu reuseste sa goleasca macar un san la o masa, nu mai spun de supt la ambii sani

daca de acum mananca macar ca si ieri, suntem in mare progres, poate recuperam, ca in ultimele 2 saptamani iar stam prost cu greutatea, de abia daca a luat 100g (in ultimele 16 zile)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#344 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 08:45 AM

am pregatit programul pe azi, nu stiu cat o fi de corect, dar incercam. Diseara va spun ce s-a respectat:

In jur de ora 7-8 trezirea libera: alaptat

9:00 suc de fructe (portocala) (30-60ml)

9:45 alaptat

12:00 piure de fructe (30 ml circa) + 1 lingura de cereale (preparate cu 30 ml apa calda)

13:00 alaptat

15:00 piure de legume (30 ml circa)+ 1 lingura de cereale (preparate cu 30 ml apa calda)

16:00 alaptat

18:00 cereale (4 linguri cu varf + 120 ml apa calda)

19:00 baita

19:45 alaptat

20:00 culcarea

#345 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 09:58 AM

io as zice ca ori nu-i bun la gust ce-i dai tu, ori copilu' nu arde suficiente calorii. din cite scrii, biata fata e la indopat. ma mira ca stii de dimineata cind i-o fi foame la prinz. si, eniuei, cerealele alea i le dai ... cu apa?????

#346 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 17 February 2011 - 02:22 PM

Mah , asta iar a balotat pana la refuz!

Azi mergem la innot , o sa mance si mai mult! Ma sperie! Daca se face vreo umflata?

#347 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 03:05 PM

Vezi postareaMutti, la 17 February 2011 - 02:22 PM, a spus:

Mah , asta iar a balotat pana la refuz!

Azi mergem la innot , o sa mance si mai mult! Ma sperie! Daca se face vreo umflata?

lasa mah copila sa mince ...

#348 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 06:29 PM

Vezi postareaCalugaru, la 17 February 2011 - 09:58 AM, a spus:

io as zice ca ori nu-i bun la gust ce-i dai tu, ori copilu' nu arde suficiente calorii. din cite scrii, biata fata e la indopat. ma mira ca stii de dimineata cind i-o fi foame la prinz.

Asta e referitor la mine oare?
la mine cand zic piure de fructe e vorba de max 1 lingura de piure de mar
piure de legume = max 1 lingura de piure de morcov
Daca le mananca si atat mare lucru! Insa nu mananca varianta simpla, pana acum cel putin. Doar amestecat cu cereale.

pai tu ai gustat piureul de morcov fiert fara sare? nu e bun, dar asta mananca toti bebelusii la inceput
marul ras cu morcov nu era prea bun, dar mancabil, insa daca asta mananca bebelusii, asta tb sa manance si ea ...
acu pe gustul meu toate sunt buna ca eu sunt amanta legumelor crude si nu gatesc sarat si gatesc legumele la abur, nu fierte in apa, deci au saruri in ele si sunt mai taricele, nu se distruge fibra. De cele mai multe ori nici nu le gusta! cum ii pun babetica si vede castronelul, lingurita strange buzele si nu-i chip sa le deschida nici daca te scalambai si o rogi in toate felurile jum de ora. Cand vede tzitzi insa deschide gura mareeeee, dar de regula suge putin (cu unele exceptii)
nu le vrea decat combinate cu cereale
eu folsoesc cereale formula cu lapte, care se prepara cu apa

nu stiu ce sa ma fac ca nu vrea sa manance, spre ex luni si marti nu a mancat nimic cu exceptia cerealelor de seara si alea putine: 2 linguri

piureul de mar e bun e foarte bun, dar nici pe asta nu-l gusta daca nu-i pun cereale in el

cerealele mele fiind formula cu lapte, ma gandesc ca pentru ea deocamdata mancarea trebuie sa fie ori laptic de la tzitzi ori ceva cu gust macar de lapte.
i-am dat si de para

La asta a contribuit cu buna seama si faptul ca am inceput diversificarea (la 4 luni si 1 sapt) cu cerealele cu lapte si am continuat 4 saptamni doar cu astea ...cea ce i-a intarit pt moment ideea ca papa = lapte

#349 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 17 February 2011 - 08:15 PM

Daniella , or fi cerealele de vine. Ziceai ca nu-s cereale propriu-zise , is nush ce granule. Cine stie ce chestii au prin ele , mai mult ca sigur indulcitori ca sa placa....si fata nu mai vrea decat dulce acum!!!!

#350 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 10:49 PM

Vezi postareaMutti, la 17 February 2011 - 08:15 PM, a spus:

Daniella , or fi cerealele de vine. Ziceai ca nu-s cereale propriu-zise , is nush ce granule. Cine stie ce chestii au prin ele , mai mult ca sigur indulcitori ca sa placa....si fata nu mai vrea decat dulce acum!!!!

Sunt cereale cu lapte instant de la Milupa. Tu nu ai luat Milupa?

Sunt tentata sa cred ca inca laptele e gustul ei preferat, ele avand laptic ea stie ca aia e papaica, cea are gust de laptic!

#351 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 10:52 PM

A vorbit matusa cu sursa aia BIO de la Oltenita: nu este nimic facut pana prin primavara incolo, acum e pamantul inghetat nici samanta nu au pus-o! Nici gaini nu taie, ca asteapta sa le puna closti, pui nu sunt acum, oua nu ca e frig si nu oua gainile.
Am mai gasit o sursa mai buna la Peris, care au si semintele/rasadurile lor (Aia de la Oltenita folosesc seminte cumparate - cu chimicale).
Deci ce naiba sa fac decat sa iau din supermarket legume de alea cu chimicale :hug:

#352 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 10:56 PM

azi a mancat din ce ne.am propus:
10 ml suc porto
1 lingura piure de mar + 1 lingura cereale
1 lingura piure de morcov 1 lingura cereale (a mai ramas cam o lingura rasa)
4 linguri de cereale cu 120 ml apa (a mai ramas cam o lingura rasa)

2 supturi bunicele

asta e tot! putintel ... :hug: !

#353 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2011 - 06:29 AM

Vezi postareaDaniella, la 17 February 2011 - 06:29 PM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 17 February 2011 - 09:58 AM, a spus:

io as zice ca ori nu-i bun la gust ce-i dai tu, ori copilu' nu arde suficiente calorii. din cite scrii, biata fata e la indopat. ma mira ca stii de dimineata cind i-o fi foame la prinz.

Asta e referitor la mine oare?
la mine cand zic piure de fructe e vorba de max 1 lingura de piure de mar
piure de legume = max 1 lingura de piure de morcov
Daca le mananca si atat mare lucru! Insa nu mananca varianta simpla, pana acum cel putin. Doar amestecat cu cereale.

pai tu ai gustat piureul de morcov fiert fara sare? nu e bun, dar asta mananca toti bebelusii la inceput
marul ras cu morcov nu era prea bun, dar mancabil, insa daca asta mananca bebelusii, asta tb sa manance si ea ...
acu pe gustul meu toate sunt buna ca eu sunt amanta legumelor crude si nu gatesc sarat si gatesc legumele la abur, nu fierte in apa, deci au saruri in ele si sunt mai taricele, nu se distruge fibra. De cele mai multe ori nici nu le gusta! cum ii pun babetica si vede castronelul, lingurita strange buzele si nu-i chip sa le deschida nici daca te scalambai si o rogi in toate felurile jum de ora. Cand vede tzitzi insa deschide gura mareeeee, dar de regula suge putin (cu unele exceptii)
nu le vrea decat combinate cu cereale
eu folsoesc cereale formula cu lapte, care se prepara cu apa

nu stiu ce sa ma fac ca nu vrea sa manance, spre ex luni si marti nu a mancat nimic cu exceptia cerealelor de seara si alea putine: 2 linguri

piureul de mar e bun e foarte bun, dar nici pe asta nu-l gusta daca nu-i pun cereale in el

cerealele mele fiind formula cu lapte, ma gandesc ca pentru ea deocamdata mancarea trebuie sa fie ori laptic de la tzitzi ori ceva cu gust macar de lapte.
i-am dat si de para

La asta a contribuit cu buna seama si faptul ca am inceput diversificarea (la 4 luni si 1 sapt) cu cerealele cu lapte si am continuat 4 saptamni doar cu astea ...cea ce i-a intarit pt moment ideea ca papa = lapte

nush mai, la al meu regula era ceva gen "ceva nou in fiecare stamina". ei, la inceput poa' sa mai faca probleme la burta, da' nu e grav.

de acord ca mincarea de bebeluji are un gust mizerabil. de aia odata ce-a gustat din mincarea ta, nu se va mai intoarce la mincarea de bebeluji. totusi, is chestii pe care le accepta si chestii pe care le scuipa. fiecare e altfel la faza asta. andrei (ala mare) minca piureu de brocoli. io uram respectiva zapaceala pentru ca putzea. da' daca lui ii pica bine? in schimb, morcov nu voia. ce sa-i fi facut? sa-l fi indesat cu morcove? no way.

gaseste-i ceva ce-i place si da-i cit cere. o lingurita e ca si cum nu i-ai da nimic.

btw, esti sigura ca te joci destul cu ea? adica ii consumi caloriile? io cu copiii am grija sa le storc energia (la amindoi). cu alamic e mai greu, da' potz sa pui copilu' pe burta, pe-o parte, il faci avion, etcetc. il pui sa mearga tinindu-l de subtiori, il faci "pendul", in general gasesti ceva care sa nu fie violent sa-i rupa uasele, da' care sa-i dea ocazia sa-si contracte musculatura. iar lor le place. incearca sa te dai pe un ghetus cu copilu' in brate sa vezi ce tipa de fericire.

#354 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2011 - 06:30 AM

Vezi postareaDaniella, la 17 February 2011 - 10:49 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 17 February 2011 - 08:15 PM, a spus:

Sunt cereale cu lapte instant de la Milupa. Tu nu ai luat Milupa?

Sunt tentata sa cred ca inca laptele e gustul ei preferat, ele avand laptic ea stie ca aia e papaica, cea are gust de laptic!

vezi, de-aia era bine sa-i fi facut cereale cu laptele tau.

#355 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2011 - 08:21 AM

Vezi postareaCalugaru, la 18 February 2011 - 06:30 AM, a spus:

de ce?

mai nu stiu cu energia. Eu ii fac gimnastica: bicicleta, miscari cu manutele sus-jos, stanga dreapta + da ea din maini si picioare ca o morisca atunci cand are chef, o pun pe burtica sa stea cu capul sus. Se cambreaza tot timpul de zici ca vrea sa faca podul de jos. Altceva mai mult decat vrea sa faca ea natural nu ii fac .... gen avioane/leganat/balanganit si alte chestii pt ca imi da impresia ca o sa iasa un copil agitat, daca o invata de mica. Eu o las in ritmul ei. Nu shtiu, mie nu mi-a spus dr ca tb sa o ajut eu sa-si consume energia in vreun fel :scratch:

In afara de 4 saptamani percedente in care i.am dat in afara de tzitzi cereale formula cu lapte seara, noi am inceput diversificarea doar de 2 sapt (de pe 3 febr, adica la 5 luni) primele 2 sapt au fost fructe (suc de mar, mar pasat, para pasata, suc morcov, mar+morcov ras, piure mar, suc portocala), si de luni am inceput sa servim si pranz: avem piure de morcov (luni-joi), azi ii bag si radacina de patrunjel in piure (dupa ce termin toate radacinoasele ii bag dovlecel) ... ca asa au spus la dr la care mergem noi. La mine la lista de la dr. scrie sa mergi 4 zile - 1 sapt cu acelasi aliment (1 lingurita/zi si cresti pogresiv) si apoi sa schimbi si prima oara sa fie un singur aliment de fiecare data cand il introduci nou.

Chestia e ca daca nu ii amestec cu cereale nu mananca si oricum si mai rea e chestia ca mananca max 1 lingura piure fruct/leguma + 1 lingura cereale preparate. Si in ritmul asta nu ia in greutate deloc. Dar nu stiu cum sa procedez sa manance mai mult.
Pai cand voi spuneti de 200 ml hrana pe o masa ...la noi nu e atat nici in total pe zi. Voi dati 3 mese + nu stiu cate sticlute de LP.

#356 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2011 - 09:36 AM

am vazut dimi asta: suc porto rece + cereale nu a vrut sa guste, le-am incalzit si mi le-a acceptat

copilul nu mananca alimente la temp camerei, deci!
vrea incalzite
deci nu pt fructe crude (suc sau ras) deocmdt, doar piure
la fel morcovelul si ce-i mai dau le vrea bine incalzite :scratch:

#357 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2011 - 10:29 AM

Vezi postareaDaniella, la 18 February 2011 - 08:21 AM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 18 February 2011 - 06:30 AM, a spus:

de ce?

mai nu stiu cu energia. Eu ii fac gimnastica: bicicleta, miscari cu manutele sus-jos, stanga dreapta + da ea din maini si picioare ca o morisca atunci cand are chef, o pun pe burtica sa stea cu capul sus. Se cambreaza tot timpul de zici ca vrea sa faca podul de jos. Altceva mai mult decat vrea sa faca ea natural nu ii fac .... gen avioane/leganat/balanganit si alte chestii pt ca imi da impresia ca o sa iasa un copil agitat, daca o invata de mica. Eu o las in ritmul ei. Nu shtiu, mie nu mi-a spus dr ca tb sa o ajut eu sa-si consume energia in vreun fel :scratch:

In afara de 4 saptamani percedente in care i.am dat in afara de tzitzi cereale formula cu lapte seara, noi am inceput diversificarea doar de 2 sapt (de pe 3 febr, adica la 5 luni) primele 2 sapt au fost fructe (suc de mar, mar pasat, para pasata, suc morcov, mar+morcov ras, piure mar, suc portocala), si de luni am inceput sa servim si pranz: avem piure de morcov (luni-joi), azi ii bag si radacina de patrunjel in piure (dupa ce termin toate radacinoasele ii bag dovlecel) ... ca asa au spus la dr la care mergem noi. La mine la lista de la dr. scrie sa mergi 4 zile - 1 sapt cu acelasi aliment (1 lingurita/zi si cresti pogresiv) si apoi sa schimbi si prima oara sa fie un singur aliment de fiecare data cand il introduci nou.

Chestia e ca daca nu ii amestec cu cereale nu mananca si oricum si mai rea e chestia ca mananca max 1 lingura piure fruct/leguma + 1 lingura cereale preparate. Si in ritmul asta nu ia in greutate deloc. Dar nu stiu cum sa procedez sa manance mai mult.
Pai cand voi spuneti de 200 ml hrana pe o masa ...la noi nu e atat nici in total pe zi. Voi dati 3 mese + nu stiu cate sticlute de LP.

ce e aia "copil agitat"?

#358 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2011 - 03:36 PM

Vezi postareaCalugaru, la 18 February 2011 - 10:29 AM, a spus:

ce e aia "copil agitat"?

prietena mea are un baietel cu 3 luni mai mare decat Beatrice. De cand am fost prima oara la el, avea 3 sapt, il agitau in brate (aruncat in sus si prins - desi copilul evident nu-si tinea bine capul-, leganat in brate, foit, balansat si agitat in brate), astfel ca nici chip sa-l mai pui jos sa mai stea o sec pe spate ... inca de pe atunci ... La 4 luni l-au pus in premergator si zdupaia prin toata casa, la 5 luni il tineau de axile sa sara pe picioare si i-au luat bungee jumping (un scaunel cu corzi ce se prinde de cadrul usii si sare copilul in el). Copilul si cu reflux si cu vesnic plansete dc nu era tinut in brate si agitat in aceste feluri in care a fost invatat de nou nascut. La asa ceva m-am referit ... . Beatrice merge inca in landou pe spate fara probleme, sta si in leaganul orizontal, dar si in cel de 45 de grade, sta si in patutul ei cateva ore adunate pe zi si se joaca singura cu jucariile si cu manutele... O pun in fundulet dar usor culcata pe spate, intre perne de la 5 luni ca asa a spus dr, dar o las in ritmul ei ... nu am nevoie de precocitati motorii care mai apoi la maturitate sa se vada in dureri cervicale si de coloana. Nu spun ca e rau cum face altul sau e bine cum fac eu, eu asa am simtit sa procedez.

#359 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2011 - 05:22 AM

Vezi postareaDaniella, la 18 February 2011 - 03:36 PM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 18 February 2011 - 10:29 AM, a spus:

ce e aia "copil agitat"?

prietena mea are un baietel cu 3 luni mai mare decat Beatrice. De cand am fost prima oara la el, avea 3 sapt, il agitau in brate (aruncat in sus si prins - desi copilul evident nu-si tinea bine capul-, leganat in brate, foit, balansat si agitat in brate), astfel ca nici chip sa-l mai pui jos sa mai stea o sec pe spate ... inca de pe atunci ... La 4 luni l-au pus in premergator si zdupaia prin toata casa, la 5 luni il tineau de axile sa sara pe picioare si i-au luat bungee jumping (un scaunel cu corzi ce se prinde de cadrul usii si sare copilul in el). Copilul si cu reflux si cu vesnic plansete dc nu era tinut in brate si agitat in aceste feluri in care a fost invatat de nou nascut. La asa ceva m-am referit ... . Beatrice merge inca in landou pe spate fara probleme, sta si in leaganul orizontal, dar si in cel de 45 de grade, sta si in patutul ei cateva ore adunate pe zi si se joaca singura cu jucariile si cu manutele... O pun in fundulet dar usor culcata pe spate, intre perne de la 5 luni ca asa a spus dr, dar o las in ritmul ei ... nu am nevoie de precocitati motorii care mai apoi la maturitate sa se vada in dureri cervicale si de coloana. Nu spun ca e rau cum face altul sau e bine cum fac eu, eu asa am simtit sa procedez.

aha, cu alte cuvinte esti un parinte comod, care vrei un copil "unde-l pui, acolo sta".

surpriza 1: o sa-tz mearga foarte tirziu
surpriza 2: cind o sa ajunga la un an jumate, oricum o sa zburde toata casa si prin gradina. si-atunci ce-ai sa faci? depresie, ca de la 5 ore/zi, tre' sa stai 10 ore dupa ea? ori o sa-i interzici sa faca toate astea, sh-o sa o tii in tarc?

#360 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2011 - 08:47 AM

se poate sa fiu si un parinte comod, nu neg asta, insa pentru moment consider ca nu trebuie sa o fortez cu nimic! lasa sa zburde toata casa si curtea, dar cand o avea ea oasele zdravene, acum daca spatucul ei nu e suficient dezvoltat sa stea mai mult de 1-5 minute in fundulet, de ce as forta-o eu? Si eu am zburdat in toti copacii si pe toate gardurile pana pe la 14 ani, de aceea ma astept ca nici ea nu va fi copilul pe care unde il pui acolo sa stea si cu siguranta la 1,5 ani o sa o las sa zburde cate ore are in program de joaca. In schimb pana cand singura se rasuceste, se ridica, in fund, se taraste, merge de-a busilea sau o ia pe picioare, personal nu cred ca e bine sa o fortez, pana ce coloana si muschii spatelui ei nu sunt pregatiti de urmatoarea etapa. Pentru nou nascut pana reuseste sa se ridice, consider ca e corect sa stea cat mai mult accepta pe spate cu spatele perfect drept. Acum noi ne jucam facand masaj de cateva ori pe zi cate 5- 10 minute, o ajut la masaj si sa se ridice in fundulet de 4-5 ori, tinand-o de manute. Apoi ne mai jucam vorbind, povestind amandoua, cantand. Apoi cand/daca are energie da ea singurica din manute si picioruse ca morisca!
Nu stiu daca la varsta asta efortul si apetitul sunt si pot fi corelate. Poate cu innotul da. Oricum, cum am mai spus eu bateam mingea si zburdam de dimi pana seara pana pe la 12-14 ani, cu toate astea eram fff slaba, nu aveam pofta de mancare (aruncam impachetata in cos mancarea pe care mi-o lasa mama, iar laptele de dimi la chiuveta), nu eram departe de lookul somalezelor :-* , macar pana pe la 12 ani sigur, dupa aia am inceput sa ma inzdravenesc sa ajung la un look normal de adolescenta. Ta-su la fel de slab si fara pofta mancare si acum, apai cu cin' sa semene bumflei?

Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ii stimulez aptetitul si sa reusesc sa o hranesc mai bine decat in prezent, pentru a lua in greutate mai aproape de limitele medii.

De ex o observatie buna, pe care am facut-o doar ieri a fost ca aceeasi mancare rece (temp camerei)la care nu deschidea gura, mi-a primit-o toata imediat si foarte bine dupa ce i-am incalzit-o... vorbim de aceeasi masa, deci am vazut bine diferenta de atitudine: buze stranse si deschis gurita ca puiul sa primeasca hrana. Asta ma face sa inteleg de ce in primele 2 saptamani de diversificare nu mi-a primit sucul de mar/morcov/para si apoi marul/morcovul/para rase.

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic