Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#941 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 June 2011 - 01:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 June 2011 - 10:01 PM, a spus:

deci tu nu ii dai nici o sursa de lactoza (iaurt, unt, smantana, branzeturi si lapte clasic)? atunci de la parmezan o fi. Si ea face caca verde cateodata, asta are de-a face cu lactoza?

Nu am voie nimic care contine lactoza, deci cele mentionate de tine. daca i le dau i se activeaza eczema.
Daca parmezanul a fost falsificat - si eu cred ca da.

Mai asa am inteles eu ca kk verde inchis e de la intoleranta la lactoza (nu o poate digera). Si Cati facea ca bebelus kk din asta verde. Nu e nimic oficial... daca mergi la medic nu iti spune decat ca poate fi din mai multe cauze.

Citeaza

Parmezanul ala de i l-ai dat avea indiciile acelea de identificare a marcii inregistrate, mentionate de Adriana?

Da, parmigiano regiano, stampila frumoasa... :toothy9;

#942 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 July 2011 - 09:18 PM

Ce-i acilea , bre? Voi n-atz m-ai dat de mancare la cupii de cand am plecat io???? :P :D

Vine v-am gasit! :love7:

#943 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 July 2011 - 10:09 PM

Mutti, bine ai venit :love7: ! nu scrie nimeni aici daca nu esti tu printre noi sa ne zgandari :D

I-am dat azi coacaze cu branzica de vaci dimineata.
Am facut rost de doua surse de la tara de pui, gaini, oua, legume si verdeata. Deci trai nineaca. Acum suntem pe dovlecei si fasole verde de gradina, am trecut prin mazare, morcvei, toate garnisite cu ceapa, usturoi, marar, patrunjel si chiar leustean. Azi vad ca mi.a trimis si vinete. Nu stiu daca sa ii dau, parca stiu ca e cam indigesta. Am ajuns si noi la 7,700 kg. Voi, cate mai aveti? Ne apropiam de an si a mea artrebui sa ajugna la 9,360 (daca ar fi dupa regula de a-si tripla greutatea de la nastere), dar nici vorba sa ajungem pana acolo ...

Ia spune tu, cum te-ai descurcat cu mancarea bebelusei pe acolo?

Pe 30 Bea pleaca cu ma-sa mare si cu nepoata ailalta la munte (timp in care noi vom pleca in croaziera). Cred ca o sa-i dau doar borcanele... ca eu sunt cu vasele fetii separat, vad de lapte, vas de fiert oua, vas de legume/carne. Nu are rost ... Lasa sa stea in aer curat ca nu o fi foc 10 zile.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#944 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 July 2011 - 10:24 PM

La mine la cartzulie scrie ca nu se dau vinete la bebi pana la 2 ani pt ca ele contzin nicotina , io nu i-am dat....dar unii le dau la bebi.

Elena nu mai mananca piure-ul de legume si carne de la amiaza. Asa ca mancam bucatzele mici de carne , bucatzele de fructe...mai cate o leguma , vai de noi!!!!!!!!!!!!

In rest , mananca si nu prea....

In concediu a mancat tot cum a vrut. Dimineatza la 6.00 lapte apoi cand mancam noi ii dadeam si ei croissant, cate putzin dar manca. Ii place mult. Apoi cereale cu fructe , iaurt.....si cand venea vb de legume si carne , gata scandalul!!!!!!!!!!!!! Daca-i dadeam borcane se scutura de parca ar fi fost acru , daca-i faceam eu nu voia.....

Problema a fost si ca ea pana acum manca in liniste , eu am despartzit masa si joaca. Ei , acolo ,. nasa-sa era mai rau ca un copil!!! Cum trecea pe langa ea cum se juca , ii canta , ii radea......pitica mea atata astepta!

A mancat pulpe de pui la gratar ,dovlecei ..i-am facut cu o leaca de unt si un praf de sare. Rosii.....tare-i plac. Si paine cu unt. Ia bucata , linge untul si dupa aia o molfaie. Mananca si unt gol. Il iubeste! I-am dat ca a scris Maria ca ea i-a dat la Cati. Trepideaza toata cand ii dau unt gol!!!!

Fructe la borcan a mancat , iubeste perele de la Nestle/Alete. Azi nu se mai oprea. Dar mancare nu vrea de la borcan nici puscata.

Acum ....sa vedem. Pt maine am lasat mancare in congelator de cand am plecat....sa vedem ce mofturi face.

#945 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 July 2011 - 10:36 PM

si la noi sunt probleme de mofturi:
- fructe nu prea mananca decat 2-5 lingurite, apoi trebuie amestecate cu branzica de vaci (Asa le mananca f bn), sau iaurt, cereale ...
- legume + carnita e masa pe care o place cel mai putin ... in doua transe d-abia daca mananca un borcanel de 150 ml. In schimb din alea cumparate ii plac, le mananca mai cu spor
- e innebunita dupa gris cu lapte, dupa ficatel+unt+smantana
cam astea sunt noutatile, sau in fine vechiturile ...

la noi trebuie stat de ea ... ca daca ar fi dupa ea 3-4 lingurite la fiecare masa si la joaca!
e teroare cu joaca ... nu ii mai pot schimba pampersul si sa ii fac toaleta + o imbrac ca trebuie sa se suceasca pe burta si sa apuce de ceva fratilor ... E de groaza ce lupte se dau intre noi la schimbat!

de ce nu ati ramas si in we?

#946 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 July 2011 - 10:42 PM

io la Elena nu i-am dat ficatzel pana acum. De pasare i-ai dat? Fiert , pasat si amestecat cu unt si smantana? Tre sa incerc si eu........

Elena mananca minim 200 de gr de piure de fructe pe zi , acum a inceput sa manance si bucatzi....daca i-as da numai fructe ar fi fericita. Si iaurt.

Cerealele si grisul sunt OK.

Numai sa nu-i dau legume si carne!!!!!!!!!!! Daca si maine face mofturi de luni primeste carne bucatzele , rosii crude si fructe la amiaza!!!! Cat mananca mananca...si gata!

Intrebare: de la ce varsta putem sa le dam albus de ou? ( ma gandeam la supa de galuste)

#947 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 July 2011 - 10:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 July 2011 - 10:36 PM, a spus:

la noi trebuie stat de ea ... ca daca ar fi dupa ea 3-4 lingurite la fiecare masa si la joaca!
e teroare cu joaca ... nu ii mai pot schimba pampersul si sa ii fac toaleta + o imbrac ca trebuie sa se suceasca pe burta si sa apuce de ceva fratilor ... E de groaza ce lupte se dau intre noi la schimbat!

de ce nu ati ramas si in we?

Am avut casa inchiriata numai pt o saptamana , ca ceilaltzi nu mai puteau sta. noi am fi vrut 2 saptamani... :love7:

Eu ii dau in mana papuceii cand o schimb si roade pe ei....mai uita vreo 2 secunde sa se invarta si tzac-pac am schimbat-o!

#948 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 July 2011 - 10:57 PM

ce papucei?
si eu ii dau ceva in mana cand o schimb, dar nu e suficient cand tb sa sterg cremele bine peste tot, sa dau iar cu creme de scutec si sa pun pampersul ... nu merge pacalita atata timp, desi ii dau diverse ...

ficatel de pasare de curte proaspat i-am dat. Da pasat cu furculita si amestecat cald cu o boaba de unt si smantana pana iese ca o smantana (sa nu fie innecacios).
Mi-a spus dr sa nu luam congelat, pt ca nu se stie cum a fost congelat/decongelat, iar congelat.

Albusul e interzis pana la 1 an.

Tin minte ca am citit pe dincolo cum faceau pt bebe vanata coapta, dupa care scoteau continutul si il frecau cu ceva, dar nu mai stiu cu ce ? :love7: Daca ar fi ulei, iese ca salata de vinete (mai putin sarea si ceapa). Cred ca era cu unt si iesea ca un piure. Anyway pt maine am deja legume fiere, iar poimaine merg la serviciu si ramane cu soacra-mea care nu prea se ia (nu asculta, nu tine minte, face din reflex/obisnuinta) dupa instructiunile mele, face tot ce stei ea..., asa ca nu imi mai bat capul sa-i caut reteta de vinete, mai bine ii zic sa ne faca noua o salata :D ..., daca tot zici ca nu e indicata.

Cum ii faci tu piureul, ca poate o fi naibii vreun schepsis. Bea nu-l mananca nici de la borcanel macar!

#949 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 July 2011 - 11:03 PM

Io pun fructele in apa (dupa ce la spal) , sa fie acoperite cu apa , le fiert , de iau cu spumiera si le pun in vasul de la mixer si tzac-pac sunt pasta/spuma. Le fac cu mixerul vertical.

#950 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 July 2011 - 11:09 PM

Am uitat sa spun: le fac ori cu pere ori cu mere , ori cu mango...sa fie dulci ca daca-s doar nectarine , de ex , nu vrea d-ra.

#951 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 July 2011 - 11:26 PM

aaah! eu i le dau crude. La fiert pierd mult din vitamine si fibre. Si de la 6 luni i le dau bucati, ca si la blender se distruge buna parte din fibre.
Intr-adevar mar copt mananca si Bea bine.

#952 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 10 July 2011 - 09:18 AM

Mutti bine ati revenit :love7:
Al meu cupil nu maminca pireuri de fructe, fructele le maninca bucatele, maninca ciorba si supe de la noi, nu le fac sarate , vinete nici eu nu i-am dat lui dennis pina la 2 ani si nu o sa ii dau nici lui patrick, ficat inca nu i-am dat, cu iaurtul nu e inca prieten, l-am intarcat de 2 saptamini, ii dau aptamil, de la borcanel ii place supa crema de legume si supa crema de rosii
A inceput sa stea singurel in picioare citeva secunde apoi se arunca in fata si ride tre sa stam cu ochii pe el sa il prindem, face cu mina pa pa, daca se duce la un obiect unde nu are voie se uita la mine ma face atenta si da din minuta, ride si apoi isi vede de treaba la obiectul respectiv :D la schimbat si noi avem probleme , nu sta se invirte, pleaca si eu ii dau tot felul de zdranganele si il schimb si cremuiesc foarte repede

#953 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 12:46 PM

Cris mananca banana asa din coaja, mar si para intregi, e inebunit sa le tina el in mana si sa roada. Azi dimineata i-am dat agrise si in alta zi i-am dat afine. Mananca borcanele, nu cu foarte mare placere, dar le mananca. Cel mai bine mananca macarea facuta in casa, de mine, dar am renunatat sa ma mai straduiesc atata, pur si simplu nu mai am energie. Pentru ca trebuie sa nu contina unt, lapte, smantana, iaurt, ou. Mananca cartofi prajiti cu doua maini :) , ma rog e inebunit sa manance cu noi din mancarea noastra. Nu e usor, dar ne descurcam cum putem. Dupa mine nu mananca suficient de multe fructe, dar si din punctul asta de vedere m-am mai relaxat, pentru ca are diverse reactii la diverse fructe, asa ca nu ma mai dau peste cap. Mai bea sucuri de fructe de la cutie, din alea naturale, fara adaosuri si fara concentrate. Am reusit sa scapam de un biberon, deci suntem la 5 biberoane pe zi :) .

*

fetelor cu probleme la schimbat pampers... asa e acum, eu ii dau tot felul de chestii sa se joace ca sa stea pe spate, e pasionat de capace si de pus capace, deci ii dau diverse creme cu capacul scos si el se munceste acolo sa potriveasca capacul. cateodata merge :P .

Mutti, cartofi ii dai? cartofii sunt f consistenti. incearca cartofi cu unt de ex, fierti in coaja sunt f gustosi. de ce trebuie sa manance in fiecare zi carne?

Daniella, aceeasi itnrebare, cartofi ii dai?

*

Cris e in faza finala de varicela, a plans mult dar a trecut. Incerc sa ma bucur ca a trecut :) . Astept cu nerabdare sa inceapa Cati :)

*

Sissi, ai baiat mare :) . Vorbeste ceva? Cris face variatiuni de consoane, dar inca nici un cuvant

#954 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 01:02 PM

Si Bea se ridica singura in picioare si sta prinsa bine de ceva minute bune, sau sprijinita in fata (Se ridica pe ale dinapoi). Daca isi drumul la maini ii tremura piciorusele de zici ca danseaza. Cand se ridica inca nu calca bine mereu pe toata talpa: mai pe varfuri, mai stramb, mai cu talpa invers. Aproape nu mai vrea sa stea in fund, vrea numai in picioare.
Si Bea prefera tot bucatele de fructe (si banana tot asa ca si Chris: musca de ea din coaja), piure nu mananca deloc, 3-5 lingurite max. In schimb daca e pus fructul in branzica de vaci merge bine. A racit de la aerul conditionat si mancat rece: curge nasul si tuseste. i-am dat osciloccocinum si o doza de panadol baby.
Si Bea e innebunita sa manance din mancarea noastra: poate sa refuye complet masa ei facuta de mine, dar daca ii da tati din mancarea lui, cu furculita lui, mananca bine merci, chaisr de e picant :)

Ii dau ceva in mana cand o schimb, dar trebuie de fiec data si nu dureaza pasiunea mai mult de cateva sec, pentru ca practic nu mai suporta sa stea pe spate, se pune pe plans cand o pun pe spate daca e obo, sau daca e bine dispusa se intoarce degraba sa se ridice in fund.

Bea vorbeste mult, dar pe limba ei. Mai spune mama, tata, papa si alte cuvinte de nu-mi aduc acum aminte, dar fara directie ... . chiar si canta ...

bebe Chris nu a luat varicela de la Cati? woaaa cred ca nu ti.a fost usor deloc si cu mancarimile de la alergie si cu cele de la varicela! bine ca e pe trecute! a facut o forma usoara sau mai severa?

i-am dat si cartofi, dar in perioada asta ne omoram cu legume proaspete de gradina: dovlecel, fasole verde, morcovi noi, mazare, ardei. Eu ii dau carne in fiecare zi, pt ca ea mananca putin si de aia ia si putin in greutate, daca o tin pe zarzavaturi mi-e sa nu slabeasca mai tare.
Am intalnit ieri la joaca o fetita care a incheiat anul cu 7,5 kg. Asa ca nu suntem singurele. Dar fetita resp se nascuse mai slabuta si aproape a triplat greutatgea de la nastere, ceea ce noi cu siguranta nu vom reusi. :)

#955 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 01:34 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 July 2011 - 01:02 PM, a spus:

bebe Chris nu a luat varicela de la Cati? woaaa cred ca nu ti.a fost usor deloc si cu mancarimile de la alergie si cu cele de la varicela! bine ca e pe trecute! a facut o forma usoara sau mai severa?

Cati nu a facut inca varicela, banuiesc ca o va face acum de la el.
Sa stii ca bebe Cris nu mai are mancarimi de cand i-am schimbat lp. Era o reactie alergica la soia, asta e banuiala mea. Ca la analize a iesit alergic la soia. Deci nu mai sufera de mancarimi. Eczema se mai activeaza din cand in cand, dar aia nu ii produce mancarimi decat rar si neglijabil. As zice ca a facut o forma medie.

*

Daca Bea agreaza mancarea voastra, de ce nu ii dai de la voi? Eu am restrictiile de care am vorbit, alergiile, pe tine ce te retine? Eu in situatia ta i-as da orice am eu in farfurie.

#956 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 July 2011 - 01:40 PM

Maria , nu in fiecare zi , dar tre' sa manance de 5 ori pe saptamana , cel putzin asa mi-a zis mie dr. Ca sa nu avem probleme cu lipsa de fier mai tarziu.

Ea ar manca numai iaurt si fructe. Si iaurt/lactate n-am voie sa-i dau la masa cu legume si fructe , stitzi voi teoaria nemtzilor cu calciul care impiedica absorbtzia de fier , bla-bla-bla.

Am pus o pulpa la fiert cu niste legume si o sa vada daca vrea sa manance azi.....

#957 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 01:51 PM

ok, am inteles.

ai incercat sa-i faci legumele si altfel decat fierte? la cuptor cubulete cu ulei de masline si un praf de sare ies ff bune. s-o fi plictisit si ea de acelasi gust. nu e iesit din comun. imi amintesc de Cati, si-a schimbat gusturile spre un an. acum ca poate manca bucati, legumele pot fi facute stir-fry sau chiar grilate, au alta textura si alt gust.

#958 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 01:56 PM

Vezi postareaMariaSan, la 11 July 2011 - 01:34 PM, a spus:

Daca Bea agreaza mancarea voastra, de ce nu ii dai de la voi? Eu am restrictiile de care am vorbit, alergiile, pe tine ce te retine? Eu in situatia ta i-as da orice am eu in farfurie.

pai pana la 1 an au ramas doar cateva restrictiile la: sare, zahar, miere, albus, capsuni/zmeura/mure/kiwi (si ma mai gandesc ca ar fi normal sa nu-i dau nici mancare la care am pus ardei iute, piper). Noi mancam cu sare (nu multa e drept) si nu mancam pasat, plus punem piper si alte condimente (pepperoncino), cam asta m-ar impiedica.
Ta-su i-a dat ieri macaroane cu branza de ex si era branza telemea sarata. 5 furculite de alea cand si cand nu are nimic, dar nu cred ca e ok sa o trec pe mancare de adulti, sarata inca.
Daca am fiert aceeasi macnare, am impartit in pentru ea si pt noi, spunand lui tati sa-si puna sare in farfurie, mancarea nu s-a mai sarat (nu mai sareaza sarea pusa la sfarsit) si el nu a mai mancat. Eu tin un regim si asa ca mancarea lui a trebuit sa o arunc. Eu nu am numai pe Bea care nu mananca, am si pe ta'su, care e mai ceva ca Bea de mofturos si nemancacios, dupa care ia fiole de calciu ca se scurge de pe picioare! :) ...ca mananca numai rahaturi sau deloc :)

#959 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 02:04 PM

pai eu aveam impresia ca la astia micii trebuie tot fiert si pasat, ca sa fie cat mai dietetic
alea la grill nu m-am gandit, dar oricum fierbe uleiul ala ... eu pun uleiul la rece la sfarsit
chestia e ca si cand vede borcanelul din comert cu poza, mananca de zici ca nu a mancat de 1 an
cand vede recipientele din care ii dam noi mancare acasa gusta, se stramba, face mofturi...
de asemenea, cand vede copii ca mananca ...baleste si vrea sa manance si ea ... :) (aici seamana cu mine, ca si io sunt pofticioasa)

#960 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2011 - 02:06 PM

eu cred ca Bea a prins gustul mancarii 'normale', condimentate si nu mai are chef de mancarea ei cam fara gust. Eu la Cati de la 8 luni i-am dat mancare de-a noastra, cu sarmale, galuste cu ou, ou fiert tare, cam tot ce mancam noi. cred ca la peste si capsuni m-am abtinut mai mult. E sanatoasa si arata ca un copil de 4-5 ani, desi nu are nici macar 3. E clar ca de compromisuri nu scapam... eu am ales sa-i dau mancare condimentata. Tu desigur faci cum crezi. Nu mai stiu... de ce e interzisa sarea si la 10 luni?

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul