Diversificarea experientze , pareri
Postat 08 August 2011 - 02:16 PM
Mierea , desi controlata , poate provoca botulina , o boala care se pare ca e fatala la copiii sub un an. ( bun , acum nu cand au exact 12 luni e mai putzin periculoasa...dar pana cam pe la 1 an nu ar fi voie)
Postat 08 August 2011 - 02:18 PM

*am citit aici http://en.wikipedia.org/wiki/Botulism si m-am lecuit

Postat 08 August 2011 - 02:25 PM
MariaSan, la 08 August 2011 - 02:18 PM, a spus:

Maria , decat surse sigure mai bine cauta undeva in comertz miere. E mai sigur!

Tata are stuparie , are sute de stupi si face miere controlata si rascontrolata si el mi-a zis ca la producatori nu le analizeaza toata mierea , doar din unele bidoane se ia la control. Si de botulism nu o cauta.
Asa ca cel mai bine e daca gasesti niste miere ambalata cu termen lung de garantzie , asta e pasteurizata si nu mai creeaza probleme.
Crede-ma , eu am camara plina de miere , de la tatal meu , sursa mai sigura nu poate sa existe...dar...nu risc.
Si eu sunt un copil crescut cu miere , am supravietzuit

Postat 08 August 2011 - 04:01 PM
Sunt moi si poate sa manance si bucatzele mai mari. De cand merge la cresa n-am mai facut nici un piure , doar cateva fructe pt ca-i pun Topping pe iaurt

pana acum n-am bagat verdeatza in mancare ( de fapt ba da , o singura data , dar putzina) , pe maine cred ca o sa-i pun ceva marar sau patrunjel
Postat 08 August 2011 - 06:22 PM
Postat 08 August 2011 - 08:04 PM
Postat 08 August 2011 - 08:47 PM
Mutti, la 08 August 2011 - 02:06 PM, a spus:
despre botulism vad ca stiti, dar si daca mierea se incalzeste peste 60de grade nu mai are decat proprietatea de indulcire, in rest nimic.
Bravo, Elena, ce de griji iti faceai, Simona!
Sanatate lu' Cris mic!
Postat 08 August 2011 - 10:15 PM
moatza, la 08 August 2011 - 08:47 PM, a spus:
da, stiam. Din pacate nu gasesc miere activa, doar din cea pasteurizata.
Postat 09 August 2011 - 11:33 AM
Ce-a mai papat bebe Cris:
- aseara ciulama dupa reteta Daniellei in care am pus si morcovii si cartofii fierti cu carnea, plus marar - mancat cu mormailei, asa tare i-a placut (si sotului la fel

- dimineata biscuiti cu ceai - altceva n-a mai vrut
Postat 09 August 2011 - 11:49 AM

Postat 09 August 2011 - 01:40 PM
Angel, la 09 August 2011 - 11:49 AM, a spus:

oooo, dac-ai sti cat de mult imi place sa aud discutii despre copii mici! de-al meu n-am fost chiar asa de pasionata.
in romania prea putine familii normale fac copii, f rar auzi de-al doilea. in schimb, amaratzii si tiganii fac cu ghiotura. de-aia cand aud de copii mici doriti, in familii sanatoase si normale, ma bucur f mult.
ce-ai patzit tu sa-ti fie de bine! eu clar nu mai fac.
Postat 09 August 2011 - 02:33 PM

acuma ce sa zic, nu o sa fie floare la ureche dar nici nu e drak asa de negru. el m-a ajutat si la fete, nu vad de ce s-ar schimba acum. dimpotriva, zice ca are mai mult timp si ca-i e dor de un bebe

eu nu am mai dorit nici unul dar ma si vad cu mogaldeata in brate

nu lucrez de 5 ani jumate, ma gandeam din feb sa-mi iau part time si sa lucrez si cu al meu la firma noastra. le cam pun in hold o perioada (cu el pot lucra, e munca de calculator si nu necesita termen limita, e acasa...nu e pb)
ada mi-a zis in seara asta: whatever it is it's welcomed in this house

Postat 09 August 2011 - 06:15 PM
Lapte nu vrea sa bea... o culc flamanda , n-am ce sa fac cu ea.....
Cand am venit de la cresa a mancat legume cu carne de vita bucatzele si o piersica. Acum nici iaurt nu vrea.
Postat 09 August 2011 - 11:25 PM
MariaSan, la 09 August 2011 - 11:33 AM, a spus:

Salutare la toata lumea!
Maria, ma bucur mult ca a avut succes la voi si mai ales la bebe Chris: asta e cea mai mare multumire pe care mi-o poti aduce. Sa incerci si ciulamaua de ciuperci. Mama asa a facut-o mereu, mie imi place si reteta ei (e ca o amintire din copilarie), dar si cea cu smantana.
Moamma ce ati mai avansat pe aici, Elena deja la gradi, canta/danseaza si mananca singurica si a trecut de etapa de piureuri, bebe Chris merge deja in picioare si e 'naltutz! V-a trecut enterocolita? Felicitari bebici, felicitari mamici!
Noi mancam de 10 zile borcanele pentru ca a fost la munte cu mamaia si cu verisoara-sa, iar maine pleaca tot cu mamaie si verisoara-sa la casa alor mei de la poalele altor munti si iar 12 zile borcanele (ca sa fie totul simplu, rapid si igienic). Acolo vor fi si buni si tataie si verisoarii din partea lui frati-miu...deci gasca mare ...exact ce-i place ei! Plus aer curat, ca aici e o canicula de astazi pe seara a fost tare maraita.
Nu stiu ce ne-om face cu ea cand o veni ca o sa fie o mare plimbareata, e a 4 vacanta lunga pe anul asta ... si nu o mai poti tine in casa! a invatat-o ma-sa mare si mancarea i-o da in parc. Cum pomeneati pe aici toata ziua se tine dupa ea cu mancarea. Noi la 10 luni si jumatate cantaream 7,810 kg si masuram 73 cm. Acum la 11 luni avea vreo 8 kg si nu am fost la masurat.
Ea sta in picioare dar se tine macar cu o manuta de ceva, apoi se lasa pe fund, sau se arunca daca-i pe pat. Daca o punem pe iarba impinge singura carutul. In rest...am stat fara sa o vad de pe 30 iulie cand a plecat, pana pe 8 august cand s-a intors si nu a fost usor, pupam poza ei de 1000 ori pe zi si ma uitam la cele vreo 100 poze pe care le aveam pe telefon zilnic. O sunam si o auzeam de cateva ori pe zi. Acum sper sa fiu mai obisnuita. ea in schimb a fost (dupa spusele lui mamaie) in vacanta 100%, nu a parut sa ne simta lipsa, sau sa ne duca dorul. A fost incantata sa fie toata ziua cu alti copii (unde au fost erau 5-6 copii la pensiune).
Ii place la baita de nu mai pot sa o scot, pot sa-i dau linistita cu dusul pe cap si chiar pe fata, asta o amuza, da din manute repede si rade... orice doar sa fie balaceala prelungita. Altceva nu stiu ce as mai putea relata ... ca ultimele 10 zile am pierdut-o si acum urmeaza o perioada si mai lunga. Oricum vineri sau sambata plec la ea si ma intorc luni seara. Luni e si ziua ei ca e si ea Maria, asa ca nu pot sa lipsesc de langa ingeras.
Meniul pe luna august a fost asa:
- 180ml lapte (nu-l bea chiar pe tot, bea max 150 ml, dar eu continui sa-i prepar toata portia)
- MD: borcanel cu fructe (cu cereale, cu orez, cu iaurt) asa cum e el
- Pranz: borcanelele de carne cu legume, asa cum se gaseste el in comert. Sau borcanele de carnita (luate din Italia, aici nu am gasit) pe care le-am amestecat cu un borcanel cu doar legume (luate de aici).
Toate borcanele au fost BIO, cu exceptia iaurturilor astora de la Humana:
- Gustare: o budincuta (iaurt cu biscuti) de la Humana
- Cina: iaurturile de la humana cu fructe
- la culcare: 210 ml lapte (4 masuri) cu cereale (3 masuri).
Mutti, deci mananca la gradi de pranz (carne + legume banuiesc) si apoi ii mai dai o data carne + legume?
Multa sanatate la bebici si progrese frumoase in continuare.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 10 August 2011 - 09:46 PM
Elena mananca si ea cum apuca la gradi....azi n-a mancat nimic!!! Au fost cartofi cu spanac si ou ( eu am zis sa nu-i dea ou din cauza albusului) si n-a vrut deloc mancare. Spanacul si cartofii nu-i plac. Dar si dimineatza s-au intins mai mult cu MD si d-ia nu i-a fost foame.
Sa scriu si eu ce mananca Elena:
6.00 LP 240 ml
09.15 (la cresa) ceva paine cu unt , o muscatura de croissant...o pruna sau jumate de caisa...zmeura , afine...ce are ( nu toate impreuna:) )
11.15 ( la cresa) mai nimic

15.00 50-100 ml de supa/ciorba in care pun o linguritza de gris
carne cu legume ( ce scot din supa) Cantitatea difera de la zi la zi. Dar cam o lingura de-a noastra plina cu varf sau uneori chiar 2
fructe ( ori piure ori o piersica din gradina...depinde)
seara e scandal. Nu mai vrea sa manance. Abia apuc sa-i dau 100 de gr de gris cu lapte....nu mai vrea.
Postat 11 August 2011 - 10:48 AM
Cum stau la masa? in scaunele sau pe jos? Bea nu mai vrea sa stea in scaunul de masa sub nici o forma: se rasuceste si se ridica imediat pe spatar

Postat 11 August 2011 - 11:30 AM
Postat 11 August 2011 - 11:31 AM
Mutti, la 11 August 2011 - 11:30 AM, a spus:
cum adica, cu brate? ce ala de acasa nu are brate?
si sunt copilul si educatoarea? cum ii ajuta pe toti deodata la masa?