Forum Culinar: Cartofi ,patrunjel si usturoi...Geany - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cartofi ,patrunjel si usturoi...Geany Garnitura...

#41 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 January 2011 - 06:24 PM

Sa va fie de bine sefule,sa fiti sanatosi. :angryfire:

Ps. Cratita matali' i fotomodeala'' pi' langa ceunul meu... :angryfire:

#42 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 January 2011 - 02:34 PM

Bune barabulele tale Geanino

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-16-12950948830483.jpg


#43 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 January 2011 - 03:41 PM

Vezi postareaGeany, la 14 January 2011 - 06:24 PM, a spus:


Ps. Cratita matali' i fotomodeala'' pi' langa ceunul meu... :pupic:


Razi di mini ??? =))

Off topic:
Am trei cratite de mare incredere - "Baron" cred - preferate de mine.
Asta mica si rasfolosita (arsa pe la manere), inca una tot de un litru cu maner lung pe care o folosesc la sosuri, si una marioaca de 5 litri.

Si un set complet pe care nu m-am indurat sa-l folosesc si a ramas impachetat de 10 ani. I-am spus: Zestrea Domintei Ralu :lol:
Azi maine se marita Principessa (pe care am avut placerea s-o facem) :lol:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#44 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 January 2011 - 06:44 PM

Steluto!!! :pupic: Ce ma bucur ca ti-au placut... :lol: =))


Sefule,asa bun,fa matali zestre principesei,ca noi babaciunile ne mai multumim cu cratite mai vechi si ceaune afumate... :lol:

#45 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 05 March 2011 - 07:18 PM

Am folosit tehnologia de ... sosificare :scratch: la prepararea sosului alb-acrisor pentru ţuşpaiţul pe care l-am dus azi parintilor.
De post. Prin urmare fara unt sau lapte.
Si a functionat de minune :rolleyes:
Am folosit untdelemn de masline extra V - daca e sa ma iau dupa eticheta - si am sotat in dansul cam un sfert din cantitatea de cartofi fierti doar pe trei sferturi, apoi am legat sosul cu pahar de vin alb sec, sec si in cotinuare cu apa parfumata cu dafin in care au fiert cartofii. Cand am avut sosul gata, am rasturnat si restul cartofilor si i-am mai lasat sa fiarba inca 8-10 minute sa li se rotunjeasca muchiile - primii au disparut complet incorporandu-se in sos.
Desi am folosit 3 linguri, sau mai bine de ulei, in final nu am avut steleute deasupra.

Stiu ca nu e reteta din topic, insa vreau aduc un elogiu procedeului invatat de la tine :apppl:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#46 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 March 2011 - 08:41 AM

Sefule nici eu nu respect o anume reteta de fel si-mi place mult sa experimentez.Ma bucur ca reteta te-a inspirat si ca a iesit pe gustul dumitale. :drool:

#47 Useril este offline   savanah 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationIasi, intre dealuri impadurite

Postat 14 March 2011 - 11:28 AM

Draga Geany, s-a mai nascut o stea intre mancarurile de post :(

Am folosit ulei de masline, sare si un pahar de vin alb in care am fiert o prima transa de cartofi (putintei), cand s-au muiat bine i-am sfaramat usor cu furculita, am adugat si restul cartofilor, am mai adaugat putin vin si i-am lasat sa fiarba bine.
Primii cartofi (partial sfaramati) au format sosul. Agaugat cu mare generozitate usturoi si marar, ca place la lume, am pus murarturi alaturi si da-i bataie!!
Dupa post va urma Cartofi, patrunjel si usturoi reloaded, sau versiunea Cu unt si lapte.
Numai un om de valoare recunoaste calitatile celuilalt!

Blogul lui Ana.blogspot.com

#48 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 March 2011 - 12:26 PM

Vezi postareasavanah, la 14 March 2011 - 11:28 AM, a spus:

Draga Geany, s-a mai nascut o stea intre mancarurile de post :P

Am folosit ulei de masline, sare si un pahar de vin alb in care am fiert o prima transa de cartofi (putintei), cand s-au muiat bine i-am sfaramat usor cu furculita, am adugat si restul cartofilor, am mai adaugat putin vin si i-am lasat sa fiarba bine.
Primii cartofi (partial sfaramati) au format sosul. Agaugat cu mare generozitate usturoi si marar, ca place la lume, am pus murarturi alaturi si da-i bataie!!
Dupa post va urma Cartofi, patrunjel si usturoi reloaded, sau versiunea Cu unt si lapte.

Sa va fie de bine,sa fiti sanatosi...Ma bucur ca v-am inspirat. :P

#49 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 10 November 2012 - 09:48 PM

De post sau nu, eu ii "musai" sa/i fac de urgenta :)

#50 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 12 November 2012 - 08:58 PM

Asa cum am spus ieri... cu urgentele nu te joci :toothy6: Foarte, foarte buni si usor de facut

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1535-13527466960135.jpg


#51 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 November 2012 - 09:15 PM

Ma bucur ca ti-au placut! :(

#52 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 12 November 2012 - 09:20 PM

Daaa, mi/.au placut mult si mie si sotului. Dupa gustul meu, data viitoare as pune mai mult usturoi si patrunjel... dar copilul a cam strambat din nas la usturoi :(
Sigur ii fac iar cat de curand :(
Multumesc pentru reteta :(

#53 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 16 April 2014 - 03:20 PM

Excelenti, i-am incercat aseara!
Doar ca am pus un pic prea mult usturoi si m-am cam perpelit azi noapte.
Data viitoare o sa ii fac fie la pranz, fie reduc din usturoi.

In orice caz, multumiri pt reteta! :)

#54 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 April 2014 - 06:35 PM

Cu placere! :)
Imi pare rau ca nu prea ti-a priit usturoiul,poate trebuie sa pui mai putin .

#55 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 16 April 2014 - 08:46 PM

Vezi postareaGeany, la 16 April 2014 - 06:35 PM, a spus:

Cu placere! :)
Imi pare rau ca nu prea ti-a priit usturoiul,poate trebuie sa pui mai putin .

Serios, chiar sunt excelenti!
Si inca o floricica :) pentru ca mi-au adus aminte de vacantele la tara si mancarea pe care o facea bunica! :) :)

#56 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 April 2014 - 08:58 PM

Oo ce ma bucur :) musai atunci sa arunci un ochi si aici :) http://artaculinara....e-de-postgeany/

#57 Useril este offline   DoReMi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 27-March 12

Postat 16 April 2014 - 09:26 PM

Geany inca o data Sarumana pentru reteta , o stiu pe vechiul forum .

I am re re re re re re re facut azi .. doar ca am avut bafta de niste cartofi aiurea .. s au sfaramat la fiert 80% din ei .. si am transformat retata ta in "Piure taranaesc", sa lins tot.A iesit un piure cremos cu ustuoio partunjelata si bucatele mici de cartof .

Sincer cred ca imi place si mai mult asa in varianta ratata .

Poze oha ca a fost in viteza .

#58 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 April 2014 - 09:33 PM

Hi hi hi! abea acu' spui si eu sincer ,ca atunci cand am postat reteta,am cam beshtelit' si eu cartofii :) normal tre' sa ramana cuburi frumosi asa si cu sosul ala cremos :)

Oricum ma bucur ca ti-a placut :)

#59 Useril este offline   Ioana Gabriela 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 28-August 11

Postat 15 August 2014 - 11:28 AM

Geany multumesc mult pentru reteta. am facut-o si eu aseara, cu mult mult patrunjel, au fost deliciosi...din pacate am uitat sa fac si o poza pentru demonstratie, dar cu siguranta vor fi si alte ocazii.

#60 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 August 2014 - 07:39 PM

Bine ai venit! :icon_fessee: ma bucur ca v-au placut ,si eu i-am facut, chiar recent :blackeye:

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi