Cartofi ,patrunjel si usturoi...Geany Garnitura...
#41
Postat 14 January 2011 - 06:24 PM
Ps. Cratita matali' i fotomodeala'' pi' langa ceunul meu...
#43
Postat 15 January 2011 - 03:41 PM
Geany, la 14 January 2011 - 06:24 PM, a spus:
Ps. Cratita matali' i fotomodeala'' pi' langa ceunul meu...
Razi di mini ???
Off topic:
Am trei cratite de mare incredere - "Baron" cred - preferate de mine.
Asta mica si rasfolosita (arsa pe la manere), inca una tot de un litru cu maner lung pe care o folosesc la sosuri, si una marioaca de 5 litri.
Si un set complet pe care nu m-am indurat sa-l folosesc si a ramas impachetat de 10 ani. I-am spus: Zestrea Domintei Ralu
Azi maine se marita Principessa (pe care am avut placerea s-o facem)
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#44
Postat 15 January 2011 - 06:44 PM
Sefule,asa bun,fa matali zestre principesei,ca noi babaciunile ne mai multumim cu cratite mai vechi si ceaune afumate...
#45
Postat 05 March 2011 - 07:18 PM
De post. Prin urmare fara unt sau lapte.
Si a functionat de minune
Am folosit untdelemn de masline extra V - daca e sa ma iau dupa eticheta - si am sotat in dansul cam un sfert din cantitatea de cartofi fierti doar pe trei sferturi, apoi am legat sosul cu pahar de vin alb sec, sec si in cotinuare cu apa parfumata cu dafin in care au fiert cartofii. Cand am avut sosul gata, am rasturnat si restul cartofilor si i-am mai lasat sa fiarba inca 8-10 minute sa li se rotunjeasca muchiile - primii au disparut complet incorporandu-se in sos.
Desi am folosit 3 linguri, sau mai bine de ulei, in final nu am avut steleute deasupra.
Stiu ca nu e reteta din topic, insa vreau aduc un elogiu procedeului invatat de la tine :apppl:
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#46
Postat 06 March 2011 - 08:41 AM
#47
Postat 14 March 2011 - 11:28 AM
Am folosit ulei de masline, sare si un pahar de vin alb in care am fiert o prima transa de cartofi (putintei), cand s-au muiat bine i-am sfaramat usor cu furculita, am adugat si restul cartofilor, am mai adaugat putin vin si i-am lasat sa fiarba bine.
Primii cartofi (partial sfaramati) au format sosul. Agaugat cu mare generozitate usturoi si marar, ca place la lume, am pus murarturi alaturi si da-i bataie!!
Dupa post va urma Cartofi, patrunjel si usturoi reloaded, sau versiunea Cu unt si lapte.
#48
Postat 14 March 2011 - 12:26 PM
savanah, la 14 March 2011 - 11:28 AM, a spus:
Am folosit ulei de masline, sare si un pahar de vin alb in care am fiert o prima transa de cartofi (putintei), cand s-au muiat bine i-am sfaramat usor cu furculita, am adugat si restul cartofilor, am mai adaugat putin vin si i-am lasat sa fiarba bine.
Primii cartofi (partial sfaramati) au format sosul. Agaugat cu mare generozitate usturoi si marar, ca place la lume, am pus murarturi alaturi si da-i bataie!!
Dupa post va urma Cartofi, patrunjel si usturoi reloaded, sau versiunea Cu unt si lapte.
Sa va fie de bine,sa fiti sanatosi...Ma bucur ca v-am inspirat.
#50
Postat 12 November 2012 - 08:58 PM
Imagini atasate
#52
Postat 12 November 2012 - 09:20 PM
Sigur ii fac iar cat de curand
Multumesc pentru reteta
#53
Postat 16 April 2014 - 03:20 PM
Doar ca am pus un pic prea mult usturoi si m-am cam perpelit azi noapte.
Data viitoare o sa ii fac fie la pranz, fie reduc din usturoi.
In orice caz, multumiri pt reteta!
#54
Postat 16 April 2014 - 06:35 PM
Imi pare rau ca nu prea ti-a priit usturoiul,poate trebuie sa pui mai putin .
#56
Postat 16 April 2014 - 08:58 PM
#57
Postat 16 April 2014 - 09:26 PM
I am re re re re re re re facut azi .. doar ca am avut bafta de niste cartofi aiurea .. s au sfaramat la fiert 80% din ei .. si am transformat retata ta in "Piure taranaesc", sa lins tot.A iesit un piure cremos cu ustuoio partunjelata si bucatele mici de cartof .
Sincer cred ca imi place si mai mult asa in varianta ratata .
Poze oha ca a fost in viteza .
#58
Postat 16 April 2014 - 09:33 PM
Oricum ma bucur ca ti-a placut
#59
Postat 15 August 2014 - 11:28 AM
#60
Postat 15 August 2014 - 07:39 PM