Am făcut azi, dar fără lapte, n-am mai deschis forumul și am făcut din aducere-aminte. Am aruncat lângă ei în cratiță și 2 pulpe de găină. Când m-am trezit să fac poze abia mai rămăsese ceva pe fundul cratiței. Buni răuuuu, am primit F B
Cartofi ,patrunjel si usturoi...Geany Garnitura...
#62
Postat 25 September 2019 - 10:51 PM
Geany, la 05 January 2011 - 11:57 AM, a spus:
Aceasta garnitura f. simpla si gustoasa am invatat sa o fac in Italia,unde am servit-o prima oara chiar la o cina de craciun,preparata de o doamna italianca get-beget,e f. simpla ,gustoasa,si merge ca si garnitura la carne sau peste...
Avem nevoie de : cartofi,unt, lapte,patrunjel si usturoi...
SAM_0654.JPG
Se curata si se taie cartofii cuburele si se pun la fiert in apa cu sare(se lasa cam 8-10 min de cand incepe sa fiarba apa)...
SAM_0656.JPG
In acest timp se zdrobesc cateii de usturoi cu lama de la cutit(2 am pus eu dar am facut o cantitate f. mica )
SAM_0658.JPG
Se decojesc si maruntesc fin din cutit cu patrunjelul(cine are semiluna si mai bine)..
SAM_0659.JPG
Am topit un cub de unt intr-o lingura de ulei de masline(dar merge si fara ulei)...
SAM_0660.JPG
Si am adaugat cuburile de cartofi scurse din apa in care au fiert...
SAM_0662.JPG
Mestecat de 2 ori sa prinda bolboroseala'',si adaugat din lapte cald in fir(cine vrea poate sa infuzeze laptele in prealabil,cu o bucatica de morcov,ceapa,telina,eu nu mi-am mai batut capul)...
SAM_0664.JPG
Mestecand usor cu lingura de lemn la foc mic se va forma in curand in jurul bucatilor de cartof,o crema f, fina(de la unt ,lapte si amidonul cartofilor)
SAM_0665.JPG
In acest moment dam deoparte ,presaram cu maruntitul de patrunjel si usturoi,si mai dam pe foc 2 min,daca ni s-a scazut prea mult mai adugam in fir lapte cald sa aiba cremozitatea dorita,se gusta de sare..
SAM_0666.JPG
Asa arata produsul finit,e intre cartofii natur si piure...
SAM_0667.JPG
Avem nevoie de : cartofi,unt, lapte,patrunjel si usturoi...
SAM_0654.JPG
Se curata si se taie cartofii cuburele si se pun la fiert in apa cu sare(se lasa cam 8-10 min de cand incepe sa fiarba apa)...
SAM_0656.JPG
In acest timp se zdrobesc cateii de usturoi cu lama de la cutit(2 am pus eu dar am facut o cantitate f. mica )
SAM_0658.JPG
Se decojesc si maruntesc fin din cutit cu patrunjelul(cine are semiluna si mai bine)..
SAM_0659.JPG
Am topit un cub de unt intr-o lingura de ulei de masline(dar merge si fara ulei)...
SAM_0660.JPG
Si am adaugat cuburile de cartofi scurse din apa in care au fiert...
SAM_0662.JPG
Mestecat de 2 ori sa prinda bolboroseala'',si adaugat din lapte cald in fir(cine vrea poate sa infuzeze laptele in prealabil,cu o bucatica de morcov,ceapa,telina,eu nu mi-am mai batut capul)...
SAM_0664.JPG
Mestecand usor cu lingura de lemn la foc mic se va forma in curand in jurul bucatilor de cartof,o crema f, fina(de la unt ,lapte si amidonul cartofilor)
SAM_0665.JPG
In acest moment dam deoparte ,presaram cu maruntitul de patrunjel si usturoi,si mai dam pe foc 2 min,daca ni s-a scazut prea mult mai adugam in fir lapte cald sa aiba cremozitatea dorita,se gusta de sare..
SAM_0666.JPG
Asa arata produsul finit,e intre cartofii natur si piure...
SAM_0667.JPG
Acum mi-am adus aminteeeeeee. Asa ceva facea si mama, acum mulți ani... Bun rau!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#63
Postat 26 September 2019 - 08:11 AM
Oana Adriana, la 25 September 2019 - 09:48 PM, a spus:
Am făcut azi, dar fără lapte, n-am mai deschis forumul și am făcut din aducere-aminte. Am aruncat lângă ei în cratiță și 2 pulpe de găină. Când m-am trezit să fac poze abia mai rămăsese ceva pe fundul cratiței. Buni răuuuu, am primit F B
Ma bucur mult, ca v-au placut!
dragos, la 25 September 2019 - 10:51 PM, a spus:
Acum mi-am adus aminteeeeeee. Asa ceva facea si mama, acum mulți ani... Bun rau!
Ma bucur daca aceasta reteta ti-a starnit amintiri placute