Cartofi ,patrunjel si usturoi...Geany Garnitura...
Postat 05 January 2011 - 11:57 AM
Avem nevoie de : cartofi,unt, lapte,patrunjel si usturoi...
Se curata si se taie cartofii cuburele si se pun la fiert in apa cu sare(se lasa cam 8-10 min de cand incepe sa fiarba apa)...
In acest timp se zdrobesc cateii de usturoi cu lama de la cutit(2 am pus eu dar am facut o cantitate f. mica )
Se decojesc si maruntesc fin din cutit cu patrunjelul(cine are semiluna si mai bine)..
Am topit un cub de unt intr-o lingura de ulei de masline(dar merge si fara ulei)...
Si am adaugat cuburile de cartofi scurse din apa in care au fiert...
Mestecat de 2 ori sa prinda bolboroseala'',si adaugat din lapte cald in fir(cine vrea poate sa infuzeze laptele in prealabil,cu o bucatica de morcov,ceapa,telina,eu nu mi-am mai batut capul)...
Mestecand usor cu lingura de lemn la foc mic se va forma in curand in jurul bucatilor de cartof,o crema f, fina(de la unt ,lapte si amidonul cartofilor)
In acest moment dam deoparte ,presaram cu maruntitul de patrunjel si usturoi,si mai dam pe foc 2 min,daca ni s-a scazut prea mult mai adugam in fir lapte cald sa aiba cremozitatea dorita,se gusta de sare..
Asa arata produsul finit,e intre cartofii natur si piure...
Postat 05 January 2011 - 12:18 PM
Postat 05 January 2011 - 12:44 PM
Poate totusi gasesc o varianta sa-i fac fara verdeata ... ca lui ii plac cartofii...gustosi... . Eventual poate cumpar de la plafar niste legume deshidratate, ca de cand tot uit sa ajung.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 05 January 2011 - 12:49 PM
Postat 05 January 2011 - 12:58 PM
O mananci asa si zici si bogdaproste,cartofi cu patrunjel si-o tzara sos,perfect!
Voiam sa zic ca-mi place f mult ceaunu` tau,acolo iese mancarea mai buna
Postat 05 January 2011 - 01:01 PM
In felul asta poate-l inveti cu gustul si nu-ti mai face mofturi...
Postat 05 January 2011 - 01:04 PM
Nico, la 05 January 2011 - 12:58 PM, a spus:
O mananci asa si zici si bogdaproste,cartofi cu patrunjel si-o tzara sos,perfect!
Multumesc mult Nico,am mai multe ceaune si ceaunele ,sunt urate cu draci,dar eu fara ele sunt ca fara maini si fara picioare...si cand ma gandesc,ai mei voiau sa le arunce ,ca si-au luat numa craticioare de inox..Pfff!!!!...Eu le-am colectat pe toate de la mama ,matusa,sunt tocma' de la bunicuta' mea,ramase...
Postat 05 January 2011 - 01:12 PM
Geany, la 05 January 2011 - 01:04 PM, a spus:
Nico, la 05 January 2011 - 12:58 PM, a spus:
Multumesc mult Nico,am mai multe ceaune si ceaunele ,sunt urate cu draci,dar eu fara ele sunt ca fara maini si fara picioare...si cand ma gandesc,ai mei voiau sa le arunce ,ca si-au luat numa craticioare de inox..Pfff!!!!...Eu le-am colectat pe toate de la mama ,matusa,sunt tocma' de la bunicuta' mea,ramase...
Am si eu acasa,poate in vara mi le aduc,eu am aruncat tot ,tefal etc,apa de ploaie ,mie personal nu mi-a placut ,tot se prinde,si am gasit o tigaie nemteasca (deh! calitate),scumpa-deloc,si acum doar in ea fac prajelile ,etc,
Bv,tine de ele,ca-s sfinte!
Postat 05 January 2011 - 01:16 PM
Postat 05 January 2011 - 01:30 PM
Postat 05 January 2011 - 02:56 PM
Multumesc mult Geany
Postat 05 January 2011 - 06:09 PM
Geany, la 05 January 2011 - 01:01 PM, a spus:
ptii, dar desteapta esti draga mea! uite d-aia imi place mie de tine ca la toate te gandesti si esti inventiva! Mofturosul nu vrea sa vada verde in mancare ... asa ca strecurata trebe sa i-o fac!
Sa stii ca incerc azi sosul cu legume congelate, ca mi.ai facut o pofta de ma ia cu leasin
Postat 05 January 2011 - 06:25 PM
Daniella, la 05 January 2011 - 06:09 PM, a spus:
Geany, la 05 January 2011 - 01:01 PM, a spus:
ptii, dar desteapta esti draga mea! uite d-aia imi place mie de tine ca la toate te gandesti si esti inventiva! Mofturosul nu vrea sa vada verde in mancare ... asa ca strecurata trebe sa i-o fac!
Sa stii ca incerc azi sosul cu legume congelate, ca mi.ai facut o pofta de ma ia cu leasin
Asa fata sa-i faci mereu ca se invata cu gustul si incet incet,n-o sa-ti mai faca mofturi....
Da' care sos cu legume congelate?!!ca am uitat...
Postat 05 January 2011 - 08:22 PM
Postat 05 January 2011 - 08:28 PM
Daniella, la 05 January 2011 - 08:22 PM, a spus:
Aoleoo Daneelloo!!!da nu-i un sos pt. orice,e musai de facut asa cu cartofi ca nu se leaga fattaa!!...
Postat 05 January 2011 - 09:50 PM