Forum Culinar: Cartofi ,patrunjel si usturoi...Geany - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cartofi ,patrunjel si usturoi...Geany Garnitura...

#21 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2011 - 10:00 PM

M-am gandit si eu draga mea la amidonul din cartofi.
Dar nu mai puteam de pofta si eram cu timpul in pioneze.
Ei lasa ca o sa fac eu ... , cand oi avea si laptic si tot ce trebuie.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#22 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2011 - 10:02 PM

Asa sa faci Daniello!!!Draga mea eu mai am o reteta cu dovlecei patrunjel si usturoi,care poate fi adaptata si la ciupercute...Nu stiu daca ai vazut-o si daca te-ar interesa...

#23 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2011 - 10:03 PM

Sefa' sa vii neaparat sa-mi spui daca v-a placut...

#24 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2011 - 01:02 AM

Vezi postareaGeany, la 05 January 2011 - 10:02 PM, a spus:

Asa sa faci Daniello!!!Draga mea eu mai am o reteta cu dovlecei patrunjel si usturoi,care poate fi adaptata si la ciupercute...Nu stiu daca ai vazut-o si daca te-ar interesa...


nu am vazut-o Geany. Imi dai un link? :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#25 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 06 January 2011 - 01:55 AM

Geany, foarte buni cartofii, s-au mancat toti si noroc ca am apucat sa-i fotografiez inainte sa-i pun in farfurii asa ca am si dovada. Rezultatul, niste cartofi deliciosi si usor de facut. Multumim pentru reteta. :P

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-701-12942716295183.jpg

#26 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 January 2011 - 09:39 AM

Bravoo Sefa' din partea mea voiam doar sa aud daca esti multumita de reteta,se pare ca da,bravoo!!! De multe ori,ce zic eu de multe ori,de fiecare data retetele simple si cu putine ingredinete,bat de la o posta retetele sofisticate... :love7:

#27 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 07 January 2011 - 01:45 PM

Uite:
Dinn pacate n-am avut patrunjel, foarte buni , cu patrunjel sau cu alta verdeata cred ca-s nemaipomeniti

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-234-1294400730256.jpg


#28 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 January 2011 - 02:02 PM

Vezi postareanane, la 07 January 2011 - 01:45 PM, a spus:

Uite:
Dinn pacate n-am avut patrunjel, foarte buni , cu patrunjel sau cu alta verdeata cred ca-s nemaipomeniti

Sa va fie de bine Nane ma bucur daca v-a placut,cum ii ziceam si Danielei eu asa i-am servit cu patrunjel si usturoi si am prezentat reteta exact asa cum mi-a fost mie explicata atunci,dar pt. cine are diverse probleme cred ca merge si cu marar(in Italia nu prea e folosit)sau cu iarba ciorii,codite de ceapa verde,usturoi verde primavara etc,la sf. cand am avut eu am pus si o lingura de smantana buna groasa,ma rog se poate adapta zic eu dupa gustul fiecaruia si in functie de ce avem... :toothy9;

#29 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 02:15 PM

Vezi postareaGeany, la 07 January 2011 - 02:02 PM, a spus:

Vezi postareanane, la 07 January 2011 - 01:45 PM, a spus:

Uite:
Dinn pacate n-am avut patrunjel, foarte buni , cu patrunjel sau cu alta verdeata cred ca-s nemaipomeniti

Sa va fie de bine Nane ma bucur daca v-a placut,cum ii ziceam si Danielei eu asa i-am servit cu patrunjel si usturoi si am prezentat reteta exact asa cum mi-a fost mie explicata atunci,dar pt. cine are diverse probleme cred ca merge si cu marar(in Italia nu prea e folosit)sau cu iarba ciorii,codite de ceapa verde,usturoi verde primavara etc,la sf. cand am avut eu am pus si o lingura de smantana buna groasa,ma rog se poate adapta zic eu dupa gustul fiecaruia si in functie de ce avem... :toothy9;


Pfooooai, daca patrunjel putin mai accepta, mararul este strict interzis!!! ...face ca vampirul cand ii prezinti usturoi! :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 10 January 2011 - 07:35 PM

Buuun! Am facut exact cum ai zis, n-am adaugat nimic in plus!!!

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12946808950959.jpg
dana

#31 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 January 2011 - 07:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 02:15 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 07 January 2011 - 02:02 PM, a spus:

Vezi postareanane, la 07 January 2011 - 01:45 PM, a spus:

Uite:
Dinn pacate n-am avut patrunjel, foarte buni , cu patrunjel sau cu alta verdeata cred ca-s nemaipomeniti

Sa va fie de bine Nane ma bucur daca v-a placut,cum ii ziceam si Danielei eu asa i-am servit cu patrunjel si usturoi si am prezentat reteta exact asa cum mi-a fost mie explicata atunci,dar pt. cine are diverse probleme cred ca merge si cu marar(in Italia nu prea e folosit)sau cu iarba ciorii,codite de ceapa verde,usturoi verde primavara etc,la sf. cand am avut eu am pus si o lingura de smantana buna groasa,ma rog se poate adapta zic eu dupa gustul fiecaruia si in functie de ce avem... :floare:


Pfooooai, daca patrunjel putin mai accepta, mararul este strict interzis!!! ...face ca vampirul cand ii prezinti usturoi! :wub:

Daniela cum am zis il pacalesti ii infuzezi ori in unt ori in lapte ce vrei tu si ai chef si-ti place si strecori mai apoi,gustul si aroma ramane acolo dar el nu vede nimik :rolleyes: ...

#32 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 January 2011 - 07:46 PM

Vezi postareadana3262, la 10 January 2011 - 07:35 PM, a spus:

Buuun! Am facut exact cum ai zis, n-am adaugat nimic in plus!!!

Atasament 20110110_7arta.JPG


Ma bucur f. mult ca ti-a placut e simplu si gustos,sa va fie de bine si sa fiti sanatosi... :rolleyes:

#33 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 January 2011 - 11:31 PM

garnitura de cartofi a la Geany, alaturi de o prepelita la cuptor.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-341-12947814730775.jpg

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#34 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 January 2011 - 11:36 PM

Minunat..Hmm prepelita nu am mai mancat de mai bine de 7 ani...Ti-au placut cartofii?!!...Daca da eu sunt cea mai fericita... :lol:

#35 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 January 2011 - 11:53 PM

pai sigur ca mi-au placut, sunt excelenti. Prevad ca vor inlocui piure-ul in familia noastra :lol:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#36 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 January 2011 - 12:00 AM

Vaii ce ma bucur ca v-au placut!!!Si eu care aveam reteta asta in buzunar de atata timp,dar mi s-a parut atat de simpla ca nu ar merita mentionata.Daca ma gandesc mai bine mai am surprize deastea,numai sa nu aruncati cu ele dupa mine...Hi hi hi!!! :lol:

#37 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 12 January 2011 - 02:40 AM

Vezi postareaGeany, la 12 January 2011 - 12:00 AM, a spus:

Vaii ce ma bucur ca v-au placut!!!Si eu care aveam reteta asta in buzunar de atata timp,dar mi s-a parut atat de simpla ca nu ar merita mentionata.Daca ma gandesc mai bine mai am surprize deastea,numai sa nu aruncati cu ele dupa mine...Hi hi hi!!! :lol:

pai ce mai astepti? spune tot ce sti ca eu sunt pe faza. :floare:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#38 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2011 - 03:21 PM

Am facut cartofiorii,cu un fir de patrunjel care a trecut neobservat (pfiu :) ). Cartofii mei au ramas intregi ca i-am fiert fara apa, dar au "elucubrat" un pic de amiodon.
Pupam pt reteta :floare: ! e fain sosul ala care se formeaza, cu greu m-am abtinut sa nu lipai si eu =))

si asteptam restul chestiilor simple, "banale" ca ...alea imi plac

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-685-12948280335553.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#39 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 January 2011 - 06:11 PM

Ma bucur tare mult ca v-a placut,sa vezi ca-l pacalesti tu si pe sot,uite cu mare intarziere linkul celalalt,scuze ca am vazut asa tarziu...

My link :floare:

#40 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 January 2011 - 04:56 PM

Azi am avut doua ochiuri de la aragaz ocupate si am decis sa fierb carfofii direct in lapte - sa nu se piarda bunatate de amidon - lapte cat sa iasa varfurile cubuletelor de cartofi.
Si putin sare, ca cartofu' :angryfire: are amabilitatea sa-si traga sarea care-i face de trebuinta.
Cu usturoiul am fentat caci am gatit pentru Buni, care - ea zice, nu eu - e "jingasa la mancare"
Am fiert cei doi catelusi impreuna cu laptele si aroma a fost pastelata.
Dialog la servire:
- Ai pus si usturoi?
- Nuuuu... :----) (asta-i michimausu' lui Pinocchio ?)

Am strecurat carfofii, am pastrat laptele fierbinte.
Si am ajuns unde eram eu curios. Sa vad cum se leaga sosul in untul noisette.
Cum ?
Miraculos.
Muchiile cartofilor s-au rotunjit, iar sosul a capatat consistenta, ca prin minune.
S-a mancat cu bogdapostre si transmit mai departe multamirile pentru reteta :angryfire:
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12950169173124.jpg
.

Am vrut sa pun si dovada chiar daca preparatusul era inca fierbinte.
Cu o mana faceam fotografiile si ... cu celalata :-* suflam aburii.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi