Cartofi ,patrunjel si usturoi...Geany Garnitura...
#21
Postat 05 January 2011 - 10:00 PM
Dar nu mai puteam de pofta si eram cu timpul in pioneze.
Ei lasa ca o sa fac eu ... , cand oi avea si laptic si tot ce trebuie.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#22
Postat 05 January 2011 - 10:02 PM
#24
Postat 06 January 2011 - 01:02 AM
Geany, la 05 January 2011 - 10:02 PM, a spus:
nu am vazut-o Geany. Imi dai un link?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#25
Postat 06 January 2011 - 01:55 AM
#26
Postat 06 January 2011 - 09:39 AM
#27
Postat 07 January 2011 - 01:45 PM
Dinn pacate n-am avut patrunjel, foarte buni , cu patrunjel sau cu alta verdeata cred ca-s nemaipomeniti
Imagini atasate
#28
Postat 07 January 2011 - 02:02 PM
nane, la 07 January 2011 - 01:45 PM, a spus:
Dinn pacate n-am avut patrunjel, foarte buni , cu patrunjel sau cu alta verdeata cred ca-s nemaipomeniti
Sa va fie de bine Nane ma bucur daca v-a placut,cum ii ziceam si Danielei eu asa i-am servit cu patrunjel si usturoi si am prezentat reteta exact asa cum mi-a fost mie explicata atunci,dar pt. cine are diverse probleme cred ca merge si cu marar(in Italia nu prea e folosit)sau cu iarba ciorii,codite de ceapa verde,usturoi verde primavara etc,la sf. cand am avut eu am pus si o lingura de smantana buna groasa,ma rog se poate adapta zic eu dupa gustul fiecaruia si in functie de ce avem...
#29
Postat 07 January 2011 - 02:15 PM
Geany, la 07 January 2011 - 02:02 PM, a spus:
nane, la 07 January 2011 - 01:45 PM, a spus:
Dinn pacate n-am avut patrunjel, foarte buni , cu patrunjel sau cu alta verdeata cred ca-s nemaipomeniti
Sa va fie de bine Nane ma bucur daca v-a placut,cum ii ziceam si Danielei eu asa i-am servit cu patrunjel si usturoi si am prezentat reteta exact asa cum mi-a fost mie explicata atunci,dar pt. cine are diverse probleme cred ca merge si cu marar(in Italia nu prea e folosit)sau cu iarba ciorii,codite de ceapa verde,usturoi verde primavara etc,la sf. cand am avut eu am pus si o lingura de smantana buna groasa,ma rog se poate adapta zic eu dupa gustul fiecaruia si in functie de ce avem...
Pfooooai, daca patrunjel putin mai accepta, mararul este strict interzis!!! ...face ca vampirul cand ii prezinti usturoi!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#30
Postat 10 January 2011 - 07:35 PM
#31
Postat 10 January 2011 - 07:46 PM
Daniella, la 07 January 2011 - 02:15 PM, a spus:
Geany, la 07 January 2011 - 02:02 PM, a spus:
nane, la 07 January 2011 - 01:45 PM, a spus:
Dinn pacate n-am avut patrunjel, foarte buni , cu patrunjel sau cu alta verdeata cred ca-s nemaipomeniti
Sa va fie de bine Nane ma bucur daca v-a placut,cum ii ziceam si Danielei eu asa i-am servit cu patrunjel si usturoi si am prezentat reteta exact asa cum mi-a fost mie explicata atunci,dar pt. cine are diverse probleme cred ca merge si cu marar(in Italia nu prea e folosit)sau cu iarba ciorii,codite de ceapa verde,usturoi verde primavara etc,la sf. cand am avut eu am pus si o lingura de smantana buna groasa,ma rog se poate adapta zic eu dupa gustul fiecaruia si in functie de ce avem...
Pfooooai, daca patrunjel putin mai accepta, mararul este strict interzis!!! ...face ca vampirul cand ii prezinti usturoi!
Daniela cum am zis il pacalesti ii infuzezi ori in unt ori in lapte ce vrei tu si ai chef si-ti place si strecori mai apoi,gustul si aroma ramane acolo dar el nu vede nimik ...
#32
Postat 10 January 2011 - 07:46 PM
#33
Postat 11 January 2011 - 11:31 PM
Imagini atasate
#34
Postat 11 January 2011 - 11:36 PM
#35
Postat 11 January 2011 - 11:53 PM
#36
Postat 12 January 2011 - 12:00 AM
#37
Postat 12 January 2011 - 02:40 AM
Geany, la 12 January 2011 - 12:00 AM, a spus:
pai ce mai astepti? spune tot ce sti ca eu sunt pe faza.
#38
Postat 12 January 2011 - 03:21 PM
Pupam pt reteta ! e fain sosul ala care se formeaza, cu greu m-am abtinut sa nu lipai si eu
si asteptam restul chestiilor simple, "banale" ca ...alea imi plac
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#40
Postat 14 January 2011 - 04:56 PM
Si putin sare, ca cartofu' are amabilitatea sa-si traga sarea care-i face de trebuinta.
Cu usturoiul am fentat caci am gatit pentru Buni, care - ea zice, nu eu - e "jingasa la mancare"
Am fiert cei doi catelusi impreuna cu laptele si aroma a fost pastelata.
Dialog la servire:
- Ai pus si usturoi?
- Nuuuu... :----) (asta-i michimausu' lui Pinocchio ?)
Am strecurat carfofii, am pastrat laptele fierbinte.
Si am ajuns unde eram eu curios. Sa vad cum se leaga sosul in untul noisette.
Cum ?
Miraculos.
Muchiile cartofilor s-au rotunjit, iar sosul a capatat consistenta, ca prin minune.
S-a mancat cu bogdapostre si transmit mai departe multamirile pentru reteta
.
.
Am vrut sa pun si dovada chiar daca preparatusul era inca fierbinte.
Cu o mana faceam fotografiile si ... cu celalata suflam aburii.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare