Sotul meu,avea probleme pe atunci cu CTS(Carpaltunnelsyndrom),la mîna stînga.Cu timpul situatia se agravase(dureri extrem de mari),si cîndva a ajuns la doctorul care l-a desenat pe mîna,si îi explica operatia...
Tot pe atunci încerca cineva sa-l convinga sa mearga la o sedinta de acupunctura.Pentru ca la noi în familie,groaza de spitale,operatii,narcoze..etc,este mare,si-a luat inima în dinti si s-a dus la întepat.
Dupa prima sedinta,a spus ca nu-l mai doare asa tare,dar ca este convins ca e autosugestie...ca sigur i se pare.Dupa a doua sedinta,la fel.Dupa a 3-a,nu a mai avut nicio durere.Un lux,ce nu-l mai avuse de foarte mult timp.A 4-a sedinta,a facut-o "preventiv",ca practic nu mai era nevoie,nemaiavînd nicio durere.De atunci au trecut cîtiva ani,si totul e la locul lui,mîna intacta.
Asa a scapat si de alergia la polen,desi facuse 2-3 ani la rînd terapii de desensibilizare,si cu picaturi,si cu injectii,urmate de medicamente...fara niciun rezultat satisfacator.La cele mai nasoale crize ajungea la un cocktail(injectie) de vitamine si cortizon...ca altfel nici putere sa respire nu mai avea.Cînd a inceput cu acupunctura pentru alergie,în primul an,înainte de perioada critica care începea în decembrie,a facut 3 sedinte(în noiembrie).Vreo 2 sedinte a mai facut pe parcurs.Una în februarie,si ultima in aprilie.
În al 2-lea an,tot asa cu aproximativ o luna înainte de perioada critica a facut doar o sedinta cu 3 ace permanente.2 gold si unul argint.Si înainte de ultimul val,înca odata aceeasi sedinta.
În al 3-lea an,una singura,tot cu ace permanente.
Anul trecut a facut o singura sedinta,în primavara.Anul asta,niciuna,si nu a avut nicio problema.Nu stiu daca a trecut de tot..asta vom vedea anul viitor,ca în noiembrie nu a mai facut nimic..sa vedem cum îl întîmpina primavara.Este alergic la plop,alun si mesteacan.
Eu am ajuns doar o singura data la întepat,anul acesta pentru prima oara,cînd nu mai scapam de urmle unei gripe nasoale.
Peste o luna,am luat antibiotice,am baut cisterne de ceai,cu miere,fara,cu lamîie,vitamine..toate alea.Pur si simplu nu mai imi reveneam.De-abia m-am tîrît la doctor,si de acolo am plecat la cumparaturi

Stiu ca se aude "asa",dar chiar asa a fost.Bineînteles ca nu am putut zbura si sari peste bîrna,dar m-am simtit bine.
Mi-a" împuns" urechea dreapta cu 3 ace.Unul într-un punct numit Interferon(pentru întarirea sistemului imunitar,care la mine era sub podea),si înca doua puncte,al caror nume nu-l stiu..dar unu era pentru amigdale,si al'laltu pentru caile respiratorii.
Le-am avut timp de vreo 6-7 zile,si nu mai picau(probabil nu ma spal eu asa bine pe urechi

Acele astea permanente se tin de fapt pîna cad.De obicei,tin cam o saptamîna,daca te speli cu grija pe urechi.
1 data pe zi se "activeaza"fiecare ac în parte, cu un mini-magnet.El a avut de doua feluri,aurite si argintite.
Tin sa mai precizez,ca împungerea cu acest ace,în unele parti ale urechii..sint pe moment foarte dureroase!Dar trece rapid

Asa arata acele permanente:
Sînt foarte micute,au vreo 2 mm.În capatul tubului de plastic se afla integrat un mini magnet.Tinînd partea de plastic cu degetele,se pune/lipeste usor pe capatul acului,si se roteste.Aceasta miscare activeaza punctul cu pricina.

Ce stiti,sau ce experiente aveti voi cu acupunctura?