Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#221 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 March 2011 - 12:31 PM

Vezi postareapunticu, la 05 March 2011 - 11:51 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 05 March 2011 - 08:43 PM, a spus:

punticu- am incercat jeleurile ... le-am aruncat la cos :rolleyes: le-am amestecat cu pdz , si tot super gumoase au ramas ... parca era cauciuc :huh: dar nu era nici elastic , ca se rupea destul de repede ... deci trec inapoi la MM , asa scumpe cum sunt :(
multumesc de idee ! uitasem de kuharca ! fug acolo acum ! :hug:

Daniela, imi pare rau ca nu ti-a iesit! :( Nu stiu ce sa zic. Mie mi-a iesit de 2 ori si eu am fost multumita de rezultat. Mi-a placut mai mult decat mm fondant sau pdz. Cei drept eu am incercat in cantitati mai mici si am amestecat-o cam cu aceeasi cantitate de pdz.


ma gandesc ca ar fi totusi o idee buna , sa folosesc foarte putin din jeleul asta , intr-o portie de pdz , si atunci ar fi mai elastica decat este in realitate pdz...merita incercat si asa .... deci le mai dau o sansa (daca nu le-a mancat stef intre timp :hungry: )

#222 Useril este offline   simonique 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-February 11

Postat 07 March 2011 - 03:38 PM

dani_ela, eu am facut acu cativa ani un laptop si dupa cum ai sa vezi in poze laptopul propriu-zis l-am facut dintr-o reteta de chec de albusuri...iese ceva foarte compact si sta destul de bine dupa ce se raceste...partea de sus am fizat-o cu bete de frigarui

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1133-12995050691312.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1133-12995050861608.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1133-1299505093509.jpg


#223 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 07 March 2011 - 05:12 PM

Vezi postareadani_ela, la 06 March 2011 - 12:31 PM, a spus:

Vezi postareapunticu, la 05 March 2011 - 11:51 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 05 March 2011 - 08:43 PM, a spus:

punticu- am incercat jeleurile ... le-am aruncat la cos :drool: le-am amestecat cu pdz , si tot super gumoase au ramas ... parca era cauciuc :lol: dar nu era nici elastic , ca se rupea destul de repede ... deci trec inapoi la MM , asa scumpe cum sunt :(
multumesc de idee ! uitasem de kuharca ! fug acolo acum ! :lol:

Daniela, imi pare rau ca nu ti-a iesit! :( Nu stiu ce sa zic. Mie mi-a iesit de 2 ori si eu am fost multumita de rezultat. Mi-a placut mai mult decat mm fondant sau pdz. Cei drept eu am incercat in cantitati mai mici si am amestecat-o cam cu aceeasi cantitate de pdz.


ma gandesc ca ar fi totusi o idee buna , sa folosesc foarte putin din jeleul asta , intr-o portie de pdz , si atunci ar fi mai elastica decat este in realitate pdz...merita incercat si asa .... deci le mai dau o sansa (daca nu le-a mancat stef intre timp :drool: )

Eu zic ca merge in proportie de 50 cu 50. Poate si mai putina mmf. Uite, incerc eu joi pe un tort si iti spun exact proportiile.

#224 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 07 March 2011 - 05:14 PM

Fetelor, vin si eu cu o intrebare. Ce fel de ciocolata folositi la mousse-uri? Ma refer la ciocolata de lapte. Stiu cea mai buna e Milka, Poiana, Heidi, etc. Eu vreau sa stiu daca merge si cu de menaj, daca da cu ce fel. Oare merge cu Galactic? Si cum e la gust?

#225 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 07 March 2011 - 05:36 PM

punticu, folosesc primola cu lapte..cat despre menaj...nu-mi place la creme;

#226 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 07 March 2011 - 05:38 PM

Vezi postareaanasia, la 07 March 2011 - 05:36 PM, a spus:

punticu, folosesc primola cu lapte..cat despre menaj...nu-mi place la creme;

Multumesc pentru raspuns. Mie nu-mi place deloc ciocolata de menaj asa goala, dar m-am gandit ca la crema merge.

#227 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 March 2011 - 07:36 PM

Eu am folosit ciocolata de la kaufland , dar nu cred ca Galactic , ceva cu hartie roz , nu-mi amintesc cum se numeste , la 2 lei buc. de 100 g.Cea alba e buna , nu stiu cum e cea cu lapte , dar banuiesc ca e ok.

#228 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 07 March 2011 - 09:21 PM

Eu folosesc cel mai des primola , sau kandia ( le gasesc cu 2,70-2,90 lei , e scump , stiu :rolleyes: ), sau mai nou schoghetten , care la penny de multe ori este la reducere , cu 2 lei bucata (100 g) . Galactic am luat si eu , am crezut ca e buna , dar la gust :angryfire: , pretul ar fi ok , cu 2 lei , dar cineva zicea aici ca din ingrediente bune ies si creme bune ... si ii dau dreptate .

Asta e ciocolata de la penny :

Imagine postata

Mai ziceau fetele de ciocolata Stilla ,de la K ...
mama de fete cucuiete Imagine postata

#229 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 March 2011 - 10:22 PM

simonique- multumesc pt idee :rolleyes: deja am in cap ideile ... acum sa le pun in aplicare :lol:
punticu - eu folosesc in ultimul timp stilla de la K . este la fel de buna ca si primola , doar ca e mai ieftina putin

#230 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 07 March 2011 - 11:35 PM

Multumesc, fetelor!

#231 Useril este offline   Livia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 08 March 2011 - 12:49 PM

Si eu tot Stilla sau Primola. O prefer pe prima pt aroma intensa de cacao, pacat ca n-au facut si cioco alba de Stilla.
Am incercat si Galactic, dar nu e buna nici de mancat, deci nici crema nu iasa prea grozava...

#232 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 08 March 2011 - 02:16 PM

Am folosit si GOUTIER, de la Plus, e o.k., zic eu, 2,3 ron :)
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#233 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 08 March 2011 - 02:21 PM

Vezi postareaLivia, la 08 March 2011 - 12:49 PM, a spus:

Si eu tot Stilla sau Primola. O prefer pe prima pt aroma intensa de cacao, pacat ca n-au facut si cioco alba de Stilla.
Am incercat si Galactic, dar nu e buna nici de mancat, deci nici crema nu iasa prea grozava...

Multumesc! Dar Stilla negra e doar, nu? Si cum e la gust mousse-ul de ciocolata neagra? Nu e prea amara? Am facut de cateva ori, dar nu am gustat niciodata, ca nu-mi place cioco amaruie. Va intreb pentru ca am de facut un tort cu crema de ciocolata, pentru cineva cine adora ciocolata si stau in bubii de care sa fie: neagra sau de lapte. La cea negra nu folositi deloc gelatina, nu? Si daca e mai gros stratul de mousse? Sta teapana?

#234 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 08 March 2011 - 03:00 PM

Vezi postareapunticu, la 08 March 2011 - 02:21 PM, a spus:

Vezi postareaLivia, la 08 March 2011 - 12:49 PM, a spus:

Si eu tot Stilla sau Primola. O prefer pe prima pt aroma intensa de cacao, pacat ca n-au facut si cioco alba de Stilla.
Am incercat si Galactic, dar nu e buna nici de mancat, deci nici crema nu iasa prea grozava...

Multumesc! Dar Stilla negra e doar, nu? Si cum e la gust mousse-ul de ciocolata neagra? Nu e prea amara? Am facut de cateva ori, dar nu am gustat niciodata, ca nu-mi place cioco amaruie. Va intreb pentru ca am de facut un tort cu crema de ciocolata, pentru cineva cine adora ciocolata si stau in bubii de care sa fie: neagra sau de lapte. La cea negra nu folositi deloc gelatina, nu? Si daca e mai gros stratul de mousse? Sta teapana?

daca adora ciocolata,eu zic sa faci cu stilla;eu cu ea fac si-mi place tareeeeeeee mult gustul,si nu e amaruie cum crezi,are gust pronuntat de cacao,mie-mi place.
Eu nu folosesc gelatina la mousse de cioco amaruie si stratul de crema e destul de gros.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#235 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 08 March 2011 - 03:08 PM

Vezi postareaMIMI, la 08 March 2011 - 03:00 PM, a spus:

Vezi postareapunticu, la 08 March 2011 - 02:21 PM, a spus:

Vezi postareaLivia, la 08 March 2011 - 12:49 PM, a spus:

Si eu tot Stilla sau Primola. O prefer pe prima pt aroma intensa de cacao, pacat ca n-au facut si cioco alba de Stilla.
Am incercat si Galactic, dar nu e buna nici de mancat, deci nici crema nu iasa prea grozava...

Multumesc! Dar Stilla negra e doar, nu? Si cum e la gust mousse-ul de ciocolata neagra? Nu e prea amara? Am facut de cateva ori, dar nu am gustat niciodata, ca nu-mi place cioco amaruie. Va intreb pentru ca am de facut un tort cu crema de ciocolata, pentru cineva cine adora ciocolata si stau in bubii de care sa fie: neagra sau de lapte. La cea negra nu folositi deloc gelatina, nu? Si daca e mai gros stratul de mousse? Sta teapana?

daca adora ciocolata,eu zic sa faci cu stilla;eu cu ea fac si-mi place tareeeeeeee mult gustul,si nu e amaruie cum crezi,are gust pronuntat de cacao,mie-mi place.
Eu nu folosesc gelatina la mousse de cioco amaruie si stratul de crema e destul de gros.

Multumesc, MIMI! :)

#236 Useril este offline   silviaanamaria 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 09 March 2011 - 07:25 PM

la multi ani tuturor femeilor.

am o comanda de un tort cu tema harry potter.....aveti ceva salvari??mulumesc.

#237 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 10 March 2011 - 04:43 PM

Fetelor iarasi vin cu intrebari la voi. Ma gandeam sa-si comand niste luciu (stiu, am mai spus), dar stau in dubii. Le-as vrea pe toate. :D Azi noapte mi-a venit o idee. Daca il cumpar pe cel alb sifefat si adug in el un strop de colorant (galben pt auriu, negru pt argintiu etc). Oare merge? Poat careva din voi unul alb si face o proba. :love7:

#238 Useril este offline   sorenn 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Locationsuceava

Postat 10 March 2011 - 06:24 PM

Vezi postareapunticu, la 10 March 2011 - 04:43 PM, a spus:

Fetelor iarasi vin cu intrebari la voi. Ma gandeam sa-si comand niste luciu (stiu, am mai spus), dar stau in dubii. Le-as vrea pe toate. :appl: Azi noapte mi-a venit o idee. Daca il cumpar pe cel alb sifefat si adug in el un strop de colorant (galben pt auriu, negru pt argintiu etc). Oare merge? Poat careva din voi unul alb si face o proba. :appl:



Parerea mea este ca o sa le strici :appl: sigur nu functioneza eu mai adaug cite o picatura de alcol cind vreau sa trasez o linie sau ceva si se face ca bronzul(stii ala de dat pe rame)Dar sa stii ca mare diferenta nu este intre culorile apropiate deci albul este aproape ca fildesul iar cele auri sunt cam toate la fel rosul si rosu de vin sunt cam aceleasi (este undeva unde se pot pune poze cu ustensile sau ce folosim? daca da pot sa fac poze cu culorile care nu se deosebesc tare)in cazul asta nu tre sa-ti mai iei de toate si sa stii ca o cutie i-ti ajunge multttttttttt timp si sunt de mare efct
PS poti face totusi cum ai zis tu dar o sa fie ca bronzul deci nu mai poti da cu praf si sa ramina sclipici sper ca intelegi ce vreau sa zic

#239 Useril este offline   sorenn 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Locationsuceava

Postat 10 March 2011 - 06:32 PM

Vezi postareasilviaanamaria, la 09 March 2011 - 07:25 PM, a spus:

la multi ani tuturor femeilor.

am o comanda de un tort cu tema harry potter.....aveti ceva salvari??mulumesc.


Nu am nimic cu tema asta dar incearca pe google harry potter cake sunt o gramada m-am uitat si io :appl:

#240 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 10 March 2011 - 07:28 PM

Sa va spun ce ciocolata am folosit si eu pana acum,Poiana este preferata mea si pentru gust si pentru consistenta dar mai nou am luat ciocolata Laura cu lapte la doar 1.87 lei pe ce neagra nu am incercat o si din pacate nu au si alba,sa o mananci asa simpla la gust nu e foarte stralucita dar pentru crema e super .Am ales ceva mai ieftin ca altfel dadeam faliment cu Poiana :appl: Astazi am gasit banuti de ciocolata la o firma de unde pot cumpara si cateva kg nu neaparat un bax de 15 kg,preturile sunt intre 20-26 lei/kg fara TVA,pretul este in functie de adaosul de cacao maxim 70% si este spaniola,au mai multe sortimente alba ,cu lapte si neagra.Mai au si pasta de zahar la 5.5 lei fara TVA, alta la 4.5,spray colorat la 150g cu 5 euro(au si auriu si argintiu la acelasi pret),glazura de cioco ,acing si multe altele.
Daca e cineva interesat sa imi spuneti,eu intentionez sa fac o comanda cat de curand pentru cateva chestiute si nu stiu daca sa cumpar si ciocolata :appl:


Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi