Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

• 26 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#281 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 March 2011 - 08:00 AM

Vezi postareapunticu, la 16 March 2011 - 07:53 AM, a spus:

Fetele, pentru un tort de 12 kg, pe 3 nivele ajunge sa socotesc 3 kg de pasta? Decoratiile le pot cantari inainte, dar chiar nu am facut asa tort mare si nu pot nici macar sa aproximez.

ce bine ca trebuie sa faci tu inaintea mea :rolleyes: pune mana si noteaza tot tot , sa imi sufli cand o fi nevoie :angry:

#282 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 16 March 2011 - 08:17 AM

Vezi postareadani_ela, la 16 March 2011 - 08:00 AM, a spus:

Fetele, pentru un tort de 12 kg, pe 3 nivele ajunge sa socotesc 3 kg de pasta? Decoratiile le pot cantari inainte, dar chiar nu am facut asa tort mare si nu pot nici macar sa aproximez.

ce bine ca trebuie sa faci tu inaintea mea :rolleyes: pune mana si noteaza tot tot , sa imi sufli cand o fi nevoie :angry:

Tu cand trebuie sa-l faci? Eu pe 2 aprilie si va fi de botez! Am niste emotii!!!

#283 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 16 March 2011 - 08:50 AM

Punticu mereu am pregatite 4 kg de pasta pt un tort asa mare. Nu iti trebuie decat vreo 3.Insa ca sa o intinzi bine si fara emotii tre sa ai 4. Restul folosesti la alt tort. Iti ramane chiar mai mult de 1 kg.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#284 Useril este offline   dana3262 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 16 March 2011 - 09:03 AM

Punticu, daca te uiti ce am scris la tortul visiniu cu trei etaje o sa te ajute si mai pot sa-ti spun ca am facut 5 portii de pasta -2,5 kg (reteta postata de Adriana) si mi-a si ramas!
Pentru bile am facut separat o portie de pasta si am folosit-o toata la bile!
A fost primul meu tort mare, o sa te descurci, fii linistita! Iti doresc spor la treaba!
dana

#285 Useril este offline   silviaanamaria 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 16 March 2011 - 09:12 AM

am tot vazut pe la cofetari torturi acoperite cu martipan..sau asa se spune la pasta de zahar..?.are cineva retata de martipan...?

#286 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 16 March 2011 - 09:15 AM

Fetelor, multumesc! Oti, si eu imi pregatesc vreo 4 kg de pasta, ca sa fiu sigura, dar ma gandeam cam cat ar fi pasta ca sa imi dau seama cum sa fac calculele pentru blat, crema etc. Ca nu va iesi de 12 sunt convinsa, dar macar sa fie 15 sau 10 kg. Dana, am vazut tortul tau si mi-am notat detaliile, dar problema este ca al meu trebuie sa fie asa: jos patrat sau dreptunghi, apoi peste un alt patrat pus invers , iar ultimul de sus rotund.
Oricum pana atunci mai e, dar imi tot umbla prin cap tot felul de intrebari si asa cum am mai spus am mari emotii.
Multumesc inca o data!

#287 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 16 March 2011 - 09:50 AM

Punticu, sunt sigura ca va iesi bine, dar iti inteleg emotiile daca va fi primul tort atat de mare. Iar emotiile iti vor trece abia cand tortul va ajunge pe masa de prezentare. Am avut si eu pt o taiere de mot unul cu 3 etaje si l-am transportat singura, neavand incredere in nimeni altcineva.

#288 Useril este offline   Alinus 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 16 March 2011 - 02:00 PM

Dau si eu detalii pentru tortul roz cu papucei, pe doua nivele (daca va mai aduceti aminte).
Deci, tortul avea 8,5 kg cu tot cu pasta si decoratii. Pentru a-l inveli am facut patru portii de pdz si mi-a fost de-ajuns, mi-a si ramas. Blatul de baza a avut 30/30 cm iar cel mai mic 19/19. Inaltimea blaturilor a fost de 9 cm.
A ajuns la 60 persoane.

#289 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 March 2011 - 02:29 PM

dana3262- nu stiu daca ai scris pe undeva , dar te rog spune-mi cum ai obtinut visiniu? ai culoarea asta? oare din ce as putea sa o obtin? am incercat din rosu +putin negru , dar iese maro :hungry:
punticu- io prin august :floare:

#290 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 16 March 2011 - 02:31 PM

Vezi postareaAlinus, la 16 March 2011 - 02:00 PM, a spus:

Dau si eu detalii pentru tortul roz cu papucei, pe doua nivele (daca va mai aduceti aminte).
Deci, tortul avea 8,5 kg cu tot cu pasta si decoratii. Pentru a-l inveli am facut patru portii de pdz si mi-a fost de-ajuns, mi-a si ramas. Blatul de baza a avut 30/30 cm iar cel mai mic 19/19. Inaltimea blaturilor a fost de 9 cm.
A ajuns la 60 persoane.

Este cel cu Alessia, nu? Oricum informattile sunt binevenite si ma ajuta sa-mi fac macar o idee. Peoblema e ca tavile mele au colturile rotunjite si nu-mi place deloc cum iese, dar asta e. Si eu m-am gandit cam asa : jos tava de 35/35, apoi 25/25, sus rotund 18 ? Nu stiu inca. Sper sa ma incadrez. Oricum difera de si in fuctie de crema. Doamna respectiva vrea milch-snitte (i-am dat sa guste din ultimele torturi) si aia are crema cam usoara, in schimb mi-a spus ca vrea blatul insiropat. Sa nu radeti, dar habar nu am cu ce as putea sa-l insiropez, si sincera sa fiu mie imi e frica de blaturile insiropate sa nu lase apa si sa curga. Of, daca ati sti cate imi umbla prin minte... Si mai sunt 3 saptamnani... Va fi groaznic! Dar o vad ca pe o provocare.

#291 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 16 March 2011 - 02:32 PM

Vezi postareadani_ela, la 16 March 2011 - 02:29 PM, a spus:

dana3262- nu stiu daca ai scris pe undeva , dar te rog spune-mi cum ai obtinut visiniu? ai culoarea asta? oare din ce as putea sa o obtin? am incercat din rosu +putin negru , dar iese maro :hungry:
punticu- io prin august :floare:

Offf, si eu care credeam ca-mi dai tu sfaturi.... :wacko:
Negru si rosu iese sigur maro!

#292 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2011 - 03:08 PM

rosu+maro+putin albastru= visiniu.

Dovada:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-20-13002808924064.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#293 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2011 - 03:09 PM

Vezi postareasilviaanamaria, la 16 March 2011 - 09:12 AM, a spus:

am tot vazut pe la cofetari torturi acoperite cu martipan..sau asa se spune la pasta de zahar..?.are cineva retata de martipan...?

Ceea ce vezi la cofetarie cu numele de martipan e mai mult ca sigur pasta de zahar. Pt martipan ai nevoie de pudra de migdale si culoarea pastei rezultate va fi maro deschis nicidecum alba.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#294 Useril este offline   dana3262 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2011 - 10:55 PM

Vezi postareadani_ela, la 16 March 2011 - 02:29 PM, a spus:

dana3262- ...ai culoarea asta?

dani_ela, am cumparat colorant pudra visiniu de la LB! E superba culoarea, tortul cu trei etaje e vopsit cu visiniu, am dizolvat o lingurita de pudra cu apa si tuica, tot am pus cantitati egale pana am considerat ca-i suficient de diluat si la final am pus un pic de esenta de migdale dr. oetker luata din Ungaria. Luciul nu stiu de unde e asa fain, ca mai vopsisem cu colorant pudra camasa neagra si ea nu s-a uscat lucioasa, am dat-o ulterior si cu gel negru wilton.
Am pus blatul pe suportul rotativ, am inmuiat o pensula in colorant si am fixat-o pe blat si cu mana stanga roteam blatul si cu dreapta tot coboram incetuc pensula pana se termina vopseaua si dupa aia inmuiam iar pensula si tot asa. M-a ajutat mult suportul rotativ.
Eu nu ma bag la combinatii, gloxinia e mai curajoasa!

Aceasta postare a fost editata de dana3262: 16 March 2011 - 10:57 PM

dana

#295 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 March 2011 - 11:53 PM

Vezi postareadana3262, la 16 March 2011 - 10:55 PM, a spus:

.........am dizolvat o lingurita de pudra cu apa si tuica, tot am pus cantitati egale pana am considerat ca-i suficient de diluat si la final am pus un pic de esenta de migdale dr. oetker luata din Ungaria.

Sa stii ca toate cele ce avem aceasta esenta de migdale o folosim direct la diluarea colorantului fara a adauga tuica sau apa. Esenta aia are alcool inauntru si nu e uleioasa deloc...gusta o gurita sa vezi ce arde =)) astfel te convingi ca zic adevarul :headbang:.

#296 Useril este offline   dana3262 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 09:14 AM

Vezi postareayoyo, la 16 March 2011 - 11:53 PM, a spus:

Sa stii ca toate cele ce avem aceasta esenta de migdale o folosim direct la diluarea colorantului fara a adauga tuica sau apa. Esenta aia are alcool inauntru si nu e uleioasa deloc...gusta o gurita sa vezi ce arde =)) astfel te convingi ca zic adevarul :headbang:.

...ma gandesc ca la o lingurita de pudra trebuia toata sticluta!
dana

#297 Useril este offline   Alinus 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 17 March 2011 - 10:28 AM

Vezi postareapunticu, la 16 March 2011 - 02:31 PM, a spus:

Vezi postareaAlinus, la 16 March 2011 - 02:00 PM, a spus:

A ajuns la 60 persoane.

Este cel cu Alessia, nu? Oricum informattile sunt binevenite si ma ajuta sa-mi fac macar o idee. Peoblema e ca tavile mele au colturile rotunjite si nu-mi place deloc cum iese, dar asta e. Si eu m-am gandit cam asa : jos tava de 35/35, apoi 25/25, sus rotund 18 ? Nu stiu inca. Sper sa ma incadrez. Oricum difera de si in fuctie de crema. Doamna respectiva vrea milch-snitte (i-am dat sa guste din ultimele torturi) si aia are crema cam usoara, in schimb mi-a spus ca vrea blatul insiropat. Sa nu radeti, dar habar nu am cu ce as putea sa-l insiropez, si sincera sa fiu mie imi e frica de blaturile insiropate sa nu lase apa si sa curga. Of, daca ati sti cate imi umbla prin minte... Si mai sunt 3 saptamnani... Va fi groaznic! Dar o vad ca pe o provocare.

Da, e cel cu Alessia. Pentru tort eu am copt foile una cate una si tortul l-am asamblat in cutii de carton invelite pe interior cu folie transparenta.Am avut peripetii ca nu gaseam nicaieri o cutie patrata 30/30, am umblat mult pana s-o gasesc :headbang:

Parerea mea in cazul tortului tau: ar fi bine daca si blatul mic l-ai face patrat, mie una imi place simetria, dar asta e parerea mea. Daca nu ai o tava asa mica , cauta o cutie de carton cu dimensiuni de 18/18, e imposibil sa nu gasesti. Cat despre blaturi le poti insiropa cu apa+zahar + esente care sa se imbine bine cu gustul cremelor sau (daca imi amintesc eu bine blaturile milk-snitte sunt cu cacao) si atunci le poti insiropa cu capuccino ceva mai dulce, poti adauga si putin rom....
Hai, fii fara frica, sunt sigura ca iti va iesi minunat.

#298 Useril este offline   anasia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 17 March 2011 - 12:09 PM

punticu, intotdeauna am insiropat torturile, n-am avut probleme cu pasta...sirop din zahar ars cu esenta de rom sau compot....

#299 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 17 March 2011 - 02:50 PM

Multumesc fetelor pentru incurajari. Daca as fi pe jumatate la fel de sigura ca si voi ca imi iese, as dormi si eu linistita. :)
Alinus, mie imi e teama de cutiile de carton ca am patit-o la cel cu cutia de pantofi. Am folosit chiar o cutie de pantofi si in frigider s-a stranbat un pic si asa a iesit si forma tortului. Acu' e drept ca nu era carton mai tare, era cam moale. Si eu as face cel de sus tot patrat si sa le pun perpendicular, unul peste celalalt, dar sa vedem daca e de acord si clienta. De insiropat trebuie sa-l insiropez, dar inca nu stiu ce ar merge (are crema cu lapte praf). Oare sirop cu ciocolata alba sau capucino de vanilie ar merge?
Nu radeti de mine, dar in viata mea nu am insiropat blaturi. Eu nu le suport gustul, la fel cum nu suport nici savarinele. Parca as manca paine inmuiata, gust care imi provoaca greata. Nu dati cu pietre stiu ca majoritatea il prefera insiropat blatul, dar ce sa fac ? am asa un pitic pe creier! :angryfire: (sunt mai multi, dar nu asa de mari :( ).

#300 Useril este offline   sorenn 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Locationsuceava

Postat 17 March 2011 - 03:07 PM

Vezi postareapunticu, la 17 March 2011 - 02:50 PM, a spus:

Multumesc fetelor pentru incurajari. Daca as fi pe jumatate la fel de sigura ca si voi ca imi iese, as dormi si eu linistita. :)
Alinus, mie imi e teama de cutiile de carton ca am patit-o la cel cu cutia de pantofi. Am folosit chiar o cutie de pantofi si in frigider s-a stranbat un pic si asa a iesit si forma tortului. Acu' e drept ca nu era carton mai tare, era cam moale. Si eu as face cel de sus tot patrat si sa le pun perpendicular, unul peste celalalt, dar sa vedem daca e de acord si clienta. De insiropat trebuie sa-l insiropez, dar inca nu stiu ce ar merge (are crema cu lapte praf). Oare sirop cu ciocolata alba sau capucino de vanilie ar merge?
Nu radeti de mine, dar in viata mea nu am insiropat blaturi. Eu nu le suport gustul, la fel cum nu suport nici savarinele. Parca as manca paine inmuiata, gust care imi provoaca greata. Nu dati cu pietre stiu ca majoritatea il prefera insiropat blatul, dar ce sa fac ? am asa un pitic pe creier! :angryfire: (sunt mai multi, dar nu asa de mari :( ).

crema de lapte praf???nu ne dai si noua reteta nici nu stiam ca exista asa ceva,cit despre insiropat sint o gramada de blaturi care nu trebe insiropate mai ales alea ce au in compozitie unt

Arata acest topic

• 26 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul