Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#321 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 29 March 2011 - 01:00 PM

Vezi postareacristinel, la 29 March 2011 - 12:52 PM, a spus:

Vezi postareaKikenHana, la 29 March 2011 - 11:43 AM, a spus:

Fetelor, am si eu nevoie de un sfat, o indrumare...Am primit o comanda de tort mai putin obisnuita decat ce fac eu si anume mi s-a cerut o macara!Imagine postata Eu n-am prea lucrat cu pasta de zahar, sau orice alta pasta, am avut doar cateva tentative, prefer ciocolata si "look"-ul clasic/gastro, dar daca omu' mi-a cerut macara, e musai sa-i fac macara! Asadar, dragele mele, a mai facut careva ceva in genul subiectului solicitat? Sau aveti salvate niste schite pe undeva?

In alta ordine de idei, intentionez ca pentru acest proiect sa folosesc plastelina de ciocolata, mi-e mai familiara si mai la indemana, dar vreau sa va intreb expertele ce parere au? Se preteaza sau sa ma orientez spre alt material de modelat?


Uite:



iar pt bratul macaralei,cel mai bine ar fi, pentru ca am vazut si eu ca esti profi in "imblanzirea ciocolatei" sa torni pe rand laturile si apoi sa le unesti. Te poate ajuta si imaginea de aici http://artaculinara....t/page__st__240, cred ca poti folosi un stalp din acesta ca model. Mult succes!
Si inca un lucru, mie personal nu mi s-a parut ca plastilina de ciocolata se usuca la fel ca si pasta de zahar, iar la temperaturi pozitive, ornamentele delicate,nesustinute,isi pierd forma, mai ales in cazul unui brat de macara inclinat care cam sfideaza gravitatia.


Mersi mult, deja in mintea mea se contureaza o ideeImagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#322 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 30 March 2011 - 01:09 PM

Buna, am si eu o intrebare, am de facut un tort pentru vineri si singura dorinta e sa fie cu crema caramel, Dar intrebarea mea e ce fel de blat merge cu crema aceasta. Eu m-am gandit la blat simplu de vanilie, crede-ti ca merge? Daca nu i-mi dati si mie o idee, va rog.

#323 Useril este offline   Crisu' 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 30 March 2011 - 02:50 PM

Vezi postareaMiny, la 30 March 2011 - 01:09 PM, a spus:

Buna, am si eu o intrebare, am de facut un tort pentru vineri si singura dorinta e sa fie cu crema caramel, Dar intrebarea mea e ce fel de blat merge cu crema aceasta. Eu m-am gandit la blat simplu de vanilie, crede-ti ca merge? Daca nu i-mi dati si mie o idee, va rog.

Miny, sunt sigura ca ar merge foarte bine blatul de vanilie, pentru ca e suficient de fin incat sa nu acopere gustul de caramel. Pe de alta parte, cred ca ar merge sa arunci si ceva nuci caramelizate pe ici pe colo :((
Spor!

#324 Useril este offline   Crisu' 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 30 March 2011 - 10:59 PM

Vezi postareaKikenHana, la 29 March 2011 - 11:43 AM, a spus:

Fetelor, am si eu nevoie de un sfat, o indrumare...Am primit o comanda de tort mai putin obisnuita decat ce fac eu si anume mi s-a cerut o macara!Imagine postata Eu n-am prea lucrat cu pasta de zahar, sau orice alta pasta, am avut doar cateva tentative, prefer ciocolata si "look"-ul clasic/gastro, dar daca omu' mi-a cerut macara, e musai sa-i fac macara! Asadar, dragele mele, a mai facut careva ceva in genul subiectului solicitat? Sau aveti salvate niste schite pe undeva?

In alta ordine de idei, intentionez ca pentru acest proiect sa folosesc plastelina de ciocolata, mi-e mai familiara si mai la indemana, dar vreau sa va intreb expertele ce parere au? Se preteaza sau sa ma orientez spre alt material de modelat?

Buna, Fata Verde :thumleft: Dupa ce ti-am citit postul am dat peste blogul asta: http://sweetthings-t...crane-cake.html Poate te ajuta... Succes!

#325 Useril este offline   helga filip 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 31-March 11
  • Locationtarnaveni - mures

Postat 01 April 2011 - 12:43 PM

Vezi postareapunticu, la 17 March 2011 - 03:49 PM, a spus:

Vezi postareasorenn, la 17 March 2011 - 03:07 PM, a spus:

Vezi postareapunticu, la 17 March 2011 - 02:50 PM, a spus:

Multumesc fetelor pentru incurajari. Daca as fi pe jumatate la fel de sigura ca si voi ca imi iese, as dormi si eu linistita. :P
Alinus, mie imi e teama de cutiile de carton ca am patit-o la cel cu cutia de pantofi. Am folosit chiar o cutie de pantofi si in frigider s-a stranbat un pic si asa a iesit si forma tortului. Acu' e drept ca nu era carton mai tare, era cam moale. Si eu as face cel de sus tot patrat si sa le pun perpendicular, unul peste celalalt, dar sa vedem daca e de acord si clienta. De insiropat trebuie sa-l insiropez, dar inca nu stiu ce ar merge (are crema cu lapte praf). Oare sirop cu ciocolata alba sau capucino de vanilie ar merge?
Nu radeti de mine, dar in viata mea nu am insiropat blaturi. Eu nu le suport gustul, la fel cum nu suport nici savarinele. Parca as manca paine inmuiata, gust care imi provoaca greata. Nu dati cu pietre stiu ca majoritatea il prefera insiropat blatul, dar ce sa fac ? am asa un pitic pe creier! :P (sunt mai multi, dar nu asa de mari :71: ).


Punticule, poti insiropa blatul linistit indiferent cate etaje faci. eu le insiropez la fiecare tort DAR prima foaie niciodata.doar urmatoarele doua. De regula folosesc siropul, apa, zahar si esenta care se potriveste cu crema. Sper sa nu fi deranjat pe cineva :pupic:






crema de lapte praf???nu ne dai si noua reteta nici nu stiam ca exista asa ceva,cit despre insiropat sint o gramada de blaturi care nu trebe insiropate mai ales alea ce au in compozitie unt

Ei, na, scuze, nu crema de lapte praf, ci cu lapte praf (sau lapte condensat - home-made :P )!

ஜ۩۞۩ஜ ♠ ↕ ↔ Helga ↔ ↕ ♠ ஜ۩۞۩ஜ

#326 Useril este offline   helga filip 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 31-March 11
  • Locationtarnaveni - mures

Postat 01 April 2011 - 01:04 PM

Vezi postareaCrisu, la 26 March 2011 - 01:09 AM, a spus:

Vezi postareaAmorasa, la 25 March 2011 - 10:11 AM, a spus:

Pana raspunde Ramo iti spun cum am facut eu. Am folosit la baza pal, din acela pentru mobila cum a spus si gloxinia. Intre tortulete am pus PFL, tot de la mobila. Este un material care se pune in spatele mobilierului, este mai gros decat un carton. Sustinerea tot cu bete, dar mai groase, nu din acelea de frigarui. Asa am facut eu si nu mi s-a inclinat, nu mi s-a lasat:) Iti pun si un exemplu ca sa vezi cat de mare era si al meu



Vezi postareaRamo, la 25 March 2011 - 01:12 PM, a spus:

Ok, eu pentru torturile mari-mari de nunta, am jos un disc din Blat. Ma refer la blatul ce-l pui pe mobila, palu mi se pare prea subtire. Din blat cel mai mare diametru pe care il poti face e 60cm - asta e dezavantaju, pe cand la blat poti mult mai mare. La blatu ala ii atasez o pamblica textila de ce culoare vreau eu si gata tortu.
Intre etaje, eu am niste discuri dintr-un fel de plastic. Le-am facut la comanda la o firma care face reclame, sunt groase cam de 2-3mm, mi se par mult mai igienice decat lemnul. Exact cand am inceput am avut si eu cu lemn, dar am renuntat la el pentru ca se "scrijelea" cand taiam felia. Intre ele pun bete ori de la chineji, ori din obi imi iau o bota lunga de vreo 2m si tai la dimensiunea dorita. Cu bete de frigarui nu ar rezista.
Ma gandesc ca cele 22kg le-ai socotit la 220 de persoane. O sa ai o surpriza cand o sa cantaresti tortul. Va fi mult mai greu!!! Foarte fain modelul, imi plac mult volanasele.


Multumesc mult fetelor! Acum mai ramane sa vad unde gasesc sa-mi fac si eu blaturi pentru etajele de sus. Ca si tine, Ramo, as vrea sa fie tot din plastic. Oare talerele de la LB or fi bune? Ca le-am vazut doar in poze. Si blatul, Ramo, de ce grosime sa il iau? Ca stiu ca sunt de la 3 la 6cm sau chiar mai mult. Sa stii ca mi se intampla destul de des sa le fac mai mari decat mi-am propus :71:( desi nu vreau asta, sa nu creada oamenii ca le bag pe gat mai mult tort decat au comandat. Credeam ca doar mie mi se intampla. Cred ca din cauza ca mi se pare mai grav sa nu-i ajunga omunul tortul decat sa ii mai ramana... Am observat totusi ca in ultima vreme le mai "nimeresc" :P de greutatea ceruta. E destul de greu, mai ales la torturi 3D, cand nu stii cat tai din ele sau cat de grele vor fi decoratiunile. Oricum, mor de frica la gandul tortului de mai sus, da' nu ma las. Sper sa nu-i stric nunta verisorului :pupic: Multzam fain de raspuns inca o data! Puuuuuuuuuuuuuuuuup :P :P




Crisule,scuza-ma ca ma bag in seama, dar ma gandesc ca poate informatia iti e de folos...Eu toate torturile cu etaj le ansamblez pe talerele de plastic LB, adica cele vilton si sunt foarte bune.Mai ales pt. torturile siropoase. Ele avand dungile acelea ca niste buzite, sucul ramane acolo mentinut, deci nu curge sucul sau siropul din tort pt. ca striatiile alea sau cum sa le mai zic le opresc. Pt. baza si eu la fel ca Ramo folosesc blat de lemn. iti voi pune un tort cu 3 etaje plus model 14kg, sa vezi ce bine sta.Scuze pt. dezordine dar inca nu am reusit sa prelucrez poza asta.dealtfel mai lucram la finisaj.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1156-13016557832776.jpg

ஜ۩۞۩ஜ ♠ ↕ ↔ Helga ↔ ↕ ♠ ஜ۩۞۩ஜ

#327 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 01 April 2011 - 02:05 PM

Vezi postareaCrisu, la 30 March 2011 - 02:50 PM, a spus:

Vezi postareaMiny, la 30 March 2011 - 01:09 PM, a spus:

Buna, am si eu o intrebare, am de facut un tort pentru vineri si singura dorinta e sa fie cu crema caramel, Dar intrebarea mea e ce fel de blat merge cu crema aceasta. Eu m-am gandit la blat simplu de vanilie, crede-ti ca merge? Daca nu i-mi dati si mie o idee, va rog.

Miny, sunt sigura ca ar merge foarte bine blatul de vanilie, pentru ca e suficient de fin incat sa nu acopere gustul de caramel. Pe de alta parte, cred ca ar merge sa arunci si ceva nuci caramelizate pe ici pe colo :hungry:
Spor!

Multumesc de idee dar persoana pentru care l-am facut nu apreciaza nucile asa ca am ramas la blatul de vanilie, oricum ideea este buna de folosit la urmatorul. :bounce:

#328 Useril este offline   Crisu' 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 02 April 2011 - 09:19 AM

Vezi postareahelga filip, la 01 April 2011 - 01:04 PM, a spus:

Vezi postareaCrisu, la 26 March 2011 - 01:09 AM, a spus:

Multumesc mult fetelor! Acum mai ramane sa vad unde gasesc sa-mi fac si eu blaturi pentru etajele de sus. Ca si tine, Ramo, as vrea sa fie tot din plastic. Oare talerele de la LB or fi bune? Ca le-am vazut doar in poze. Si blatul, Ramo, de ce grosime sa il iau? Ca stiu ca sunt de la 3 la 6cm sau chiar mai mult. Sa stii ca mi se intampla destul de des sa le fac mai mari decat mi-am propus :D( desi nu vreau asta, sa nu creada oamenii ca le bag pe gat mai mult tort decat au comandat. Credeam ca doar mie mi se intampla. Cred ca din cauza ca mi se pare mai grav sa nu-i ajunga omunul tortul decat sa ii mai ramana... Am observat totusi ca in ultima vreme le mai "nimeresc" :drool: de greutatea ceruta. E destul de greu, mai ales la torturi 3D, cand nu stii cat tai din ele sau cat de grele vor fi decoratiunile. Oricum, mor de frica la gandul tortului de mai sus, da' nu ma las. Sper sa nu-i stric nunta verisorului :director: Multzam fain de raspuns inca o data! Puuuuuuuuuuuuuuuuup :D :drool:




Crisule,scuza-ma ca ma bag in seama, dar ma gandesc ca poate informatia iti e de folos...Eu toate torturile cu etaj le ansamblez pe talerele de plastic LB, adica cele vilton si sunt foarte bune.Mai ales pt. torturile siropoase. Ele avand dungile acelea ca niste buzite, sucul ramane acolo mentinut, deci nu curge sucul sau siropul din tort pt. ca striatiile alea sau cum sa le mai zic le opresc. Pt. baza si eu la fel ca Ramo folosesc blat de lemn. iti voi pune un tort cu 3 etaje plus model 14kg, sa vezi ce bine sta.Scuze pt. dezordine dar inca nu am reusit sa prelucrez poza asta.dealtfel mai lucram la finisaj.


Multumesc pentru sfat, Helga! Chiar nu stiam ca pentru sirop sunt cercurile de pe talere si imi prinde tare bine informatia pe care mi-ai dat-o. Acum stiu sigur ca asta imi trebuie pentru tortul meu. Multumesc mult!

#329 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 02 April 2011 - 05:53 PM

Dragele mele am o rugaminte, particip la un concurs si daca doriti sa ma votati va rog intrati aici:
http://www.cakesweba...-1?context=user
votul e un like ce se gaseste sub fiecare poza.Votul e pana pe 6 aprilie.
Va multumesc!

#330 Useril este offline   silviaanamaria 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 04 April 2011 - 02:47 PM

am de realizat un tort diplomat de un 1,5 kg alb cu o inima rosie 3d pe el ...nu am idee din ce sa fac o inima asa mare..aveti ceva ideei..poze??tutorial ....multumesc

#331 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 04 April 2011 - 09:04 PM

silvia, uite aici, in josul paginii din RI;

#332 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 05 April 2011 - 11:28 AM

Fetelor , ceva torturi de majorat , in forma de 18 ? pentru o fata ...
mama de fete cucuiete Imagine postata

#333 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 05 April 2011 - 12:43 PM

Vezi postareaDoriana, la 05 April 2011 - 11:28 AM, a spus:

Fetelor , ceva torturi de majorat , in forma de 18 ? pentru o fata ...

Uitate la Lissa ea are ceva in forma de 18.

#334 Useril este offline   silviaanamaria 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 09 April 2011 - 09:07 PM

am vazut undeva dar nu mai stiu unde... un tort cu 2 etaje si era asezat pe pahare ca suport....are cineva poze cu asa ceva???

#335 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 11 April 2011 - 08:10 AM

STIU CA E OFF TOPIC, DAR, VA ROG, AJUTATI-MA!
Cine stie germana?Pentru ca petol in RO nu am mai gasit, o prietena din Germania mi-a spus ca este la ei un produs pentru lampi, pe care scrie:
duft petroleum
100%gereinigtes Paraffin -ol fur alla Petro und Ollampen
Fliederduft

Intrebarea mea este: e acelasi lucru cu petrolul nostru?Vreau sa-l folosesc pentru tratamentul parului... :105: :105: :105:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#336 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 13 April 2011 - 08:44 AM

Vezi postareasce76, la 11 April 2011 - 08:10 AM, a spus:

STIU CA E OFF TOPIC, DAR, VA ROG, AJUTATI-MA!
Cine stie germana?Pentru ca petol in RO nu am mai gasit, o prietena din Germania mi-a spus ca este la ei un produs pentru lampi, pe care scrie:
duft petroleum
100%gereinigtes Paraffin -ol fur alla Petro und Ollampen
Fliederduft

Intrebarea mea este: e acelasi lucru cu petrolul nostru?Vreau sa-l folosesc pentru tratamentul parului... :) :) :)



nu stiu, dar am intrat sa-ti spun sa intrebi la off topic - nelamuriri si informatii nemtesti" parca asa se numeste topicul, poate acolo sa vada mai repede fetele din germania
fiica dacilor

#337 Useril este offline   lisa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 13 April 2011 - 03:38 PM

AM nevoie de ajutorul vostru. In luna mai trebuie sa fac un tort diplomat pentru o nunta, desttul de mica 40 de pers.
Diplomatul e ok, stiu sa il fac, reteta Adrainei e preferata noastra, la decor stiu iar, ce nu stiu sunt:
- mireasa vrea tort cu 3 etaje, pe ultimul de sus voi pune cale albe si eventual niste frunze. No acum: torturile le fac separat si pu pasta peste separat.
in primul de jos pun bete??? si in al doilea??? daca da: cate? trebuie pus ceva sub blatul de piscot??? sau betele sunt suficiente?
Adica pus vreun carton ceva? sau pun betele si blatul 2 si la fel si 3?


sper sa ma ajutati. multumesc!
Mama de strumfi blonzi

#338 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 13 April 2011 - 05:19 PM

Lisa, raspunsul e deasupra in pagina!
Betisoarele sunt necesare pt a impiedica deformarea bazei datorata greutatii etajului superior, dar fara un disc ( fie el de lemn, plastic, carton etc), le infigi degeaba. Si... teoretic se foloseste si un ax care sa tina laolalta cele trei etaje, dar tu nu vei avea un tort foarte greu ( 40 de persoane sunt putine, cum spuneai).
Poti sa imbraci separat fiecare etaj in pasta si apoi sa acoperi zona de demarcatie dintre niveluri cu panglica din pasta sau margelute din pdz.

#339 Useril este offline   lisa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 13 April 2011 - 11:40 PM

si axul asta de unde il iau?? si cum il infing sa nu ma fac de toata rusinea.
deci, ce am inteles: primul balt bag betele , al doilea il pun pe carton din ala special de la Wilton de marimea tortului si la fel si cu al treilea, corect???
Mama de strumfi blonzi

#340 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 14 April 2011 - 06:51 AM

Vezi postareabristena, la 13 April 2011 - 08:44 AM, a spus:

Vezi postareasce76, la 11 April 2011 - 08:10 AM, a spus:

STIU CA E OFF TOPIC, DAR, VA ROG, AJUTATI-MA!
Cine stie germana?Pentru ca petol in RO nu am mai gasit, o prietena din Germania mi-a spus ca este la ei un produs pentru lampi, pe care scrie:
duft petroleum
100%gereinigtes Paraffin -ol fur alla Petro und Ollampen
Fliederduft

Intrebarea mea este: e acelasi lucru cu petrolul nostru?Vreau sa-l folosesc pentru tratamentul parului... =)) =)) =))



nu stiu, dar am intrat sa-ti spun sa intrebi la off topic - nelamuriri si informatii nemtesti" parca asa se numeste topicul, poate acolo sa vada mai repede fetele din germania


Unde e?Topicul? Ca nu-l gasesc :toothy9;
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi