Amorasa, la 25 March 2011 - 10:11 AM, a spus:
Pana raspunde Ramo iti spun cum am facut eu. Am folosit la baza pal, din acela pentru mobila cum a spus si gloxinia. Intre tortulete am pus PFL, tot de la mobila. Este un material care se pune in spatele mobilierului, este mai gros decat un carton. Sustinerea tot cu bete, dar mai groase, nu din acelea de frigarui. Asa am facut eu si nu mi s-a inclinat, nu mi s-a lasat:) Iti pun si un exemplu ca sa vezi cat de mare era si al meu
Ramo, la 25 March 2011 - 01:12 PM, a spus:
Ok, eu pentru torturile mari-mari de nunta, am jos un disc din Blat. Ma refer la blatul ce-l pui pe mobila, palu mi se pare prea subtire. Din blat cel mai mare diametru pe care il poti face e 60cm - asta e dezavantaju, pe cand la blat poti mult mai mare. La blatu ala ii atasez o pamblica textila de ce culoare vreau eu si gata tortu.
Intre etaje, eu am niste discuri dintr-un fel de plastic. Le-am facut la comanda la o firma care face reclame, sunt groase cam de 2-3mm, mi se par mult mai igienice decat lemnul. Exact cand am inceput am avut si eu cu lemn, dar am renuntat la el pentru ca se "scrijelea" cand taiam felia. Intre ele pun bete ori de la chineji, ori din obi imi iau o bota lunga de vreo 2m si tai la dimensiunea dorita. Cu bete de frigarui nu ar rezista.
Ma gandesc ca cele 22kg le-ai socotit la 220 de persoane. O sa ai o surpriza cand o sa cantaresti tortul. Va fi mult mai greu!!! Foarte fain modelul, imi plac mult volanasele.
Multumesc mult fetelor! Acum mai ramane sa vad unde gasesc sa-mi fac si eu blaturi pentru etajele de sus. Ca si tine, Ramo, as vrea sa fie tot din plastic. Oare talerele de la LB or fi bune? Ca le-am vazut doar in poze. Si blatul, Ramo, de ce grosime sa il iau? Ca stiu ca sunt de la 3 la 6cm sau chiar mai mult. Sa stii ca mi se intampla destul de des sa le fac mai mari decat mi-am propus
( desi nu vreau asta, sa nu creada oamenii ca le bag pe gat mai mult tort decat au comandat. Credeam ca doar mie mi se intampla. Cred ca din cauza ca mi se pare mai grav sa nu-i ajunga omunul tortul decat sa ii mai ramana... Am observat totusi ca in ultima vreme le mai "nimeresc"
de greutatea ceruta. E destul de greu, mai ales la torturi 3D, cand nu stii cat tai din ele sau cat de grele vor fi decoratiunile. Oricum, mor de frica la gandul tortului de mai sus, da' nu ma las. Sper sa nu-i stric nunta verisorului
Multzam fain de raspuns inca o data! Puuuuuuuuuuuuuuuuup