Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#341 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 14 April 2011 - 08:09 AM

Vezi postareasce76, la 14 April 2011 - 06:51 AM, a spus:

Unde e?Topicul? Ca nu-l gasesc :toothy9;


aici
fiica dacilor

#342 Useril este offline   Anomiss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMicul Paris

Postat 14 April 2011 - 12:08 PM

Dragelor, am nevoie de cateva sfaturi, mi s-a dat o mare bataie de cap, un tort deosebit de post si am inceput cercetarile...pe net nu am gasit decat variante cu frisca vegetala dar contine proteina de lapte. am gasit smantana de soia cu care as fi putut face un ganache cu ciocolata neagra insa s-a sucit si acum vrea o crema de vanilie cu jeleu de zmeura. Crema de vanilie e usor de realizat insa jeleul imi da batai de cap, ati folosit pana acum VEGE GEL? cum se comporta, e exact ca si gelatina? azi ar trebui s afac cremele si sa montez tortul si nu am avut cand sa fac experimente...
"If you can't feed a hundred people, then feed just one" Mother Teresa

#343 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 14 April 2011 - 01:31 PM

Vezi postarealisa, la 13 April 2011 - 11:40 PM, a spus:

si axul asta de unde il iau?? si cum il infing sa nu ma fac de toata rusinea.
deci, ce am inteles: primul balt bag betele , al doilea il pun pe carton din ala special de la Wilton de marimea tortului si la fel si cu al treilea, corect???

Si in al doilea bagi bete, iar axul nu e obligatoriu in cazul tau pt ca tortul va fi de mici dimensiuni.
Eu am facut un singur tort cu trei etaje si mi-a confectionat sotul discuri din lemn (de traforaj) cu cate un orificiu in centru,iar axul a fost o vergea din plastic,pe care am taiat-o la inaltimea tortului. Poate gasesti bete de frigarui mai groase si mai lungi. Apoi,daca esti hotarata sa folosesti acest ax, e un pic dificil pana potrivesti toate nivelurile fix pe centru, pt a traversa prin orificiile acelea, fara sa bajbai. Ai introdus axul, dai un semn pe el de unde trebuie sa tai, il scoti, il tai si il reintroduci. Sau asezi baza, introduci din loc in loc betele pentru sustinere, stabilesti centrul si infigi axul, dupa care vii cu nivelul al doilea ca si cum l-ai trage in teapa. Repeti operatiunea cu betele de sustinere si tragi in teapa si al treilea nivel. Ai inteles ceva?! :toothy9;

#344 Useril este offline   lisa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 14 April 2011 - 02:57 PM

da, saru'mana...renunt la ax...prea complicat :toothy9;
Mama de strumfi blonzi

#345 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 April 2011 - 05:18 PM

Fetelor, vin si eu cu cateva intrebari de tehnica la voi, si anume:

1. Cum faceti sa taiati blaturile perfect egale, anume cu cutit de patiser, fara sarma din aia. Si stratul de deasupra, care vine glazurat, cu frisca ori glasat, cum il nivelati perfect?

2. Can faceti torturi cu strat, cum faceti sa va fie egale straturile de crema cu alkea de blat? Eu am facut un blat rotund si s-a strans, iar cand am pus in springform, crema a dat peste blat, neiesindu-mi straturi egale.

3. Daca scrieti sau decorati pe glazura moale cu glazura de zahar, cum faceti sa nu se topesca, sa se amestece?

Mersi mult!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#346 Useril este offline   Amorasa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 14 April 2011 - 07:02 PM

[quote name='Lapona Enigel' date='14 April 2011 - 07:18 PM' timestamp='1302794313' post='85636']
Fetelor, vin si eu cu cateva intrebari de tehnica la voi, si anume:

1. Cum faceti sa taiati blaturile perfect egale, anume cu cutit de patiser, fara sarma din aia. Si stratul de deasupra, care vine glazurat, cu frisca ori glasat, cum il nivelati perfect?

2. Can faceti torturi cu strat, cum faceti sa va fie egale straturile de crema cu alkea de blat? Eu am facut un blat rotund si s-a strans, iar cand am pus in springform, crema a dat peste blat, neiesindu-mi straturi egale.

3. Daca scrieti sau decorati pe glazura moale cu glazura de zahar, cum faceti sa nu se topesca, sa se amestece?

Mersi mult!

Rapund si eu din experienta mea:)
1. Blaturi pot fi taiate cu ata, ca la cascaval sau branza. Eu de exemplu il tai cu un cutit de paine si imi ies egale. Tai pana la sfert blatul pe o parte, apoi pe cealalta si tot asa pana crestezi toate partile egal. Apoi bagi cutitul si cu o mana deasupra, sa nu ti se ridice blatul incepi sa tai si mijlocul blatului. Nu stiu daca m-am facut inteleasa.
2. La faza cu crema egala cu blatul- eu tai blatul, il insiropez apoi pun crema pana devine egala cu blatul. In timp, incepi sa apreciezi .....Unele blaturi au tendinta de a se micsora la racire, altele isi dau drumul dupa ce il insiropezi. La blaturile care se micoreaza si nu trebuiesc insiropate foloseti un alt inel, mai mic.
3. Glazura de zahar, te referi la royal? Royalul nu se foloseste pe nimic umed, pentru ca in contact cu apa se topeste. Il folosesti cu brio insa pe pasta de zahar. La frisca daca il vreau drept, eu il asez pe suportul rotativ, ii pun frisca din belsug deasupra si incep sa il rotesc avand deasupra o spatula mai mare, din acea de cofetarie. Sunt si multe filmulete care iti arata cu sa scoti un tort perfect nivelat din frisca. NU stiu daca te-am ajutat cu ceva, dar asa procedez si eu. Sunt si eu cu ochii pe ce iti raspund fetele, sa invat si eu:))

#347 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 April 2011 - 08:19 AM

Anomiss- eu acu` aud prima oara de vege gel ... ce este ? se gaseste la noi ? unde sa il caut pe vege asta? na , in loc de raspunsuri ai primit intrebari =))
lapona - hai sa iti spun cum fac eu
1. fara sarma aia de taiat is moarta ! ma las de torturi :)
2. cremele folosite de mine nu sunt asa curgatoare , dar daca tot dau pe afara , cand scot tortul din forma pe platou , indepartez surplusul cu un cutit lat . ca sa iasa egal stratul , cantaresc mereu , si in timp stiu exact cat sa pun .
3. glazura moale...nu stiu cat de moale poate fi ... la mine , cea mai moale glazura este cea `oglinda` a adrianei , dar si asta se incheaga nitel la frigider , si dupa asta , pot scrie ...dar nu cu royal (asta o fi glazura din zahar? sau te referi la creioanele alea speciale ?)
cred ca mai tare te-am incurcat cu raspunsurile mele =))

#348 Useril este offline   Anomiss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMicul Paris

Postat 15 April 2011 - 10:36 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 April 2011 - 05:18 PM, a spus:

Fetelor, vin si eu cu cateva intrebari de tehnica la voi, si anume:

1. Cum faceti sa taiati blaturile perfect egale, anume cu cutit de patiser, fara sarma din aia. Si stratul de deasupra, care vine glazurat, cu frisca ori glasat, cum il nivelati perfect?

2. Can faceti torturi cu strat, cum faceti sa va fie egale straturile de crema cu alkea de blat? Eu am facut un blat rotund si s-a strans, iar cand am pus in springform, crema a dat peste blat, neiesindu-mi straturi egale.

3. Daca scrieti sau decorati pe glazura moale cu glazura de zahar, cum faceti sa nu se topesca, sa se amestece?


Mersi mult!



Lapo, eu nu am multa experienta dar
1. blaturile le tai la ochi cu un cutit cu lama lunga , are vreo 40 de cm iar intotdeauna blatul de deasupra este partea care se afla la baza blatului, care se coace direct in tava, e cel mai drept, eu il montez primul in tava ca apoi cand rastorn sa fie perfect. Nu stiu daca ai inteles, de ex ai un blat si il tai in 3 , partea de jos cea "arsa" sa-i zicem, o pui sa fie mereu partea cea de sus a tortului.
2. Cremele le pun mereu cu posul ( poshul de cofetar) , incep din mijloc si trasez cercuri de crema pana la exterior , daca vrei strat mai gros le suprapui si nivelezi dupa cu un cutit ca sa nu ramana santuri . astfel repartizezi crema in mod egal pe blat, despre curs crema, nu m apricep, eu tapetez mereu tava in care montez blatul cu folie de plastic, astfel il rastorn si mai usor .
3. lasi sa se inchege glazura de pe tort si apoi scrii ce ai de scris

dani_ela vege gel e o gelatina vegetala, e de la dr oetker si o gasesti in marile supermarketuri.
"If you can't feed a hundred people, then feed just one" Mother Teresa

#349 Useril este offline   Anomiss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMicul Paris

Postat 15 April 2011 - 10:42 AM

Cat despre tortul meu de post, am facut un tort vegetal 100%, acum nu stiu daca e bio, de post sau doar vegetal dar cremele si blaturile mi-au iesit, si chiar gustoase, inchegate si apetisante, am sa va pun luni niste poze, azi il decorez. Sper sa iasa ceva frumusel si sa-i placa tipei. Si sper sa se taie bine si sa se vada straturile frumos =))
"If you can't feed a hundred people, then feed just one" Mother Teresa

#350 Useril este offline   simonique 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-February 11

Postat 15 April 2011 - 12:16 PM

Simo, imi poti da si mie retetele de blat si creme de post? Pana la urma ce frisca ai folosit? Gelatina aia vegetala cam cum e ? Ai vreo poza? Se procedeaza ca si la cea normala?

#351 Useril este offline   Anomiss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMicul Paris

Postat 16 April 2011 - 11:00 AM

Vezi postareasimonique, la 15 April 2011 - 12:16 PM, a spus:

Simo, imi poti da si mie retetele de blat si creme de post? Pana la urma ce frisca ai folosit? Gelatina aia vegetala cam cum e ? Ai vreo poza? Se procedeaza ca si la cea normala?

Simo, am facut 4foi de blat 26cm reteta de foi cu bulion 10 linguri ulei 10 linguri apa minerala, 2linguri suc rosii, 12linguri zahar, 2lingurite amoniac, faina cat cuprinde si doua creme , una de vanilie cu budinca de vanilie dr oetk si lapte de soia in care am batut 250 g smantana de soia si un jeleu de fructe de padure, 450 g fructe pe foc cu zahar 5 min, sucul lasat de ele l-am anestecat cu 200 ml suc granini de coacaze, 8 linguri de zahar si 6-7 de amidon, l- am pus pe foc si la final am adaugat fructele. Bataia mare deccap mi-a dat-o decoratul cu margarina...o sa pun poze luni,acum scriu de pe telefon :blink: vege gel nu am mai folosit
"If you can't feed a hundred people, then feed just one" Mother Teresa

#352 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 April 2011 - 02:08 PM

Simona si Dani_ela, va multumesc de raspunsuri. Am bagat tot la cap si o sa pun in aplicare cand se va ivi ocazia. Spor mare la treaba!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#353 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 May 2011 - 08:36 PM

Buna seara.
Am ajuns si eu pe aici sa va cer ajutorul.
Am de facut un tort pt un concurs; se cere a fi ceva traditional, elegant si sa te faca sa te simti bine sau asa ceva...
ma puteti ajuta cu niste idei, sfaturi sau chiar modele de ceva ce e demn de concurs si care sa se si incadreze?
Va multumesc...
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#354 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 10 May 2011 - 12:42 AM

Si eu am nevoie de niste sfaturi. Am de facut tortul acesta pentru o nunta, cu mici modificari. Una din problemele care le am(daca nu as fi discutat cu Crisu rced ca nu mi-as fi pus problema decat la locul faptei) este cu aranjatul florilor pe nivelul de sus. Initial m-am gandit ca vor sta una peste alta, dar mi-e teama ca cele de jos se vor strivi. Aveti vreo idee?

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2011/post-739-13049809737599.jpg


#355 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 10 May 2011 - 06:11 AM

Vezi postareapunticu, la 10 May 2011 - 12:42 AM, a spus:

Si eu am nevoie de niste sfaturi. Am de facut tortul acesta pentru o nunta, cu mici modificari. Una din problemele care le am(daca nu as fi discutat cu Crisu rced ca nu mi-as fi pus problema decat la locul faptei) este cu aranjatul florilor pe nivelul de sus. Initial m-am gandit ca vor sta una peste alta, dar mi-e teama ca cele de jos se vor strivi. Aveti vreo idee?


Imi pare rau ca n u stiu unde am vazut chestia asta sa-ti fi pus, link, ceva.. dar ma rog... spun ce-am vazut... blatul e sus, partea e sus, e sub forma de con.. acun tu-i hotarasti inaltimea.. cit sa-ti iasa bine...

#356 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 10 May 2011 - 07:55 AM

Trandafirii vor fi naturali sau din pasta?
Daca trandafirii ii faci tu atunci nu vad nici un fel de problema deoarece trandafirii tai sunt tari deja pentru ca ii faci cu ceva timp inainte.

Conul acela cum spunea Vrabiuta poti sa-l faci dintr-un bol de acela mic de salate. Sunt mai tuguiate sunt mai aplatizate....eu folosesc boluri de acelea cand fac busturi si am copt in ele (sunt fumurii ale mele) si nu s-au spart. Si poti sa-l umpli cu crema acel con ori il faci din salam de biscuiti desi consider ca pandispanul arata mai bine sub pasta.

#357 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 10 May 2011 - 10:28 AM

Vezi postareapunticu, la 10 May 2011 - 12:42 AM, a spus:

Si eu am nevoie de niste sfaturi. Am de facut tortul acesta pentru o nunta, cu mici modificari. Una din problemele care le am(daca nu as fi discutat cu Crisu rced ca nu mi-as fi pus problema decat la locul faptei) este cu aranjatul florilor pe nivelul de sus. Initial m-am gandit ca vor sta una peste alta, dar mi-e teama ca cele de jos se vor strivi. Aveti vreo idee?

Daca florile sunt facute cu gumpaste si indeajuns de uscate nu vei avea nicio problema cu ele. Incepi sa le pui de jos si mergi spre virf. Poti folosii mai multe sirmulite ptr. a crea o tulpina mai puternica fiecarui trandafir. Sfatul meu este sa le faci din timp ca in cazul in care vor aparea probleme sa ai timp ptr. a le rezolva.
Spor.

#358 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 10 May 2011 - 03:39 PM

Va multumesc pentru sfaturi! Sper sa o rezolv cumva. Va dau de veste daca reusesc! Pupici !

#359 Useril este offline   MINI07 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 15 May 2011 - 10:24 AM

Fetelor, ajutati-ma si pe mine cu tehnica realizarii unui mulaj din silicon sanitar . Am inteles ca Ramo a postat pe undeva ... :D Merci anticipat :D

#360 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 May 2011 - 11:55 PM

Indraznesc sa va cer si eu sfatul: pentru aniversarea a 10 ani a unei parohii, doua torturi de dus la biserica... Habar n-am cum sa le decorez, aveti ceva idei? Am doua saptamani la dispozitie...

Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi