Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

• 26 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#381 Useril este offline   Mica83 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 26 July 2011 - 12:41 PM

Eu nu sunt experta dar ti-am gasit de la Lissa Kake's niste poze, si eu cred ca se poate face cu frisca dar sa pui niste intaritor de frisca ca sa stea mai bine.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1225-13116768174117.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1225-13116768448507.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1225-13116768687964.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1225-13116768903707.jpg

#382 Useril este offline   monatibi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 26 July 2011 - 01:24 PM

multumesc mult de tot

#383 Useril este offline   Mica83 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 26 July 2011 - 01:39 PM

Pentru putin, si mie mi s-a parut asa de usor trebuie doar sa imi cumpar diu care sa faca asa liniile.

#384 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 26 July 2011 - 03:33 PM

Vezi postareamonatibi, la 24 July 2011 - 12:26 AM, a spus:

buna,as vrea sa fac si eu un tort ghiveci dar nu stiu pasi,ma poate ajuta cineva,va rog,multumesc

Iata cum l-am facut eu.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1067-13116872261495.jpg

#385 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,787
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 July 2011 - 01:11 AM

poza am luat-o de aici:
http://jessicakesblog.blogspot.com/

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2011/post-192-13117217588282.jpg

#386 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 27 July 2011 - 12:24 PM

Dati-mi va rog si mie o idee cum as putea sa decorez si ce mesaj ar fi potrivit sa scriu pe un tort pentru un preot care implineste 90 de ani.
Va multumesc!

#387 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 27 July 2011 - 08:42 PM

Vezi postareaadi_edi, la 27 July 2011 - 12:24 PM, a spus:

Dati-mi va rog si mie o idee cum as putea sa decorez si ce mesaj ar fi potrivit sa scriu pe un tort pentru un preot care implineste 90 de ani.
Va multumesc!

O biblie e cel mai usor si de efect decor....Tortul tot sa fie o biblie inchisa ori una deschisa numai ca atunci va trebui sa ai mesaj pe ea so va fi mai mult de umplut.

#388 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 28 July 2011 - 04:08 AM

Vezi postareayoyo, la 27 July 2011 - 08:42 PM, a spus:

O biblie e cel mai usor si de efect decor....Tortul tot sa fie o biblie inchisa ori una deschisa numai ca atunci va trebui sa ai mesaj pe ea so va fi mai mult de umplut.

Yoyo, sa stii ca la biblie m-am gandit initial, insa am mai facut recent pentru biserica tort in forma de carte. Daca nu gasesc altceva, asta o sa fie in final. Va trebui sa fac una deschisa pentru ca va fi un tort maricel, dar cum zici trebuie un mesaj...

#389 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 31 July 2011 - 07:39 PM

Adi, stiu ca facuse cec parca un tort simplu, patrat cu doua maini stranse a rugaciune, parea sa se potriveasca ca tema, si aveaa si un mesaj pe acolo dar nu reusesc sa-l gasesc :floare:

Ce parere aveti de tortul asta?

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-494-1312133688309.jpg

O prietena il vrea asa pentru nunta ei dar nu am curaj sa fac asa ceva, insa sunt curioasa cum este facut. Cum sunt facute oare imprimeurile folrale negre? Citisem parca odata de o imprimanta, nu par a fi facute de mana omului. Si cum se sustin oare etajele? Ca sunt etaje mai mari peste parti mai mici, cum de nu se lasa? si ce dimenisuni are oare?
Sunt curioasa daca o sa gaseasca prietena mea o cofetarie in oras care sa il faca si sunt curioasa si de rezultat.
www.torturidelicioase.wordpress.com

#390 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 31 July 2011 - 09:19 PM

Parerea mea este ca etajele alea mai mici care sunt si de alta culoare sunt din polistiren. Si atunci sta cel de deasupra, chiar daca e usor mai mare (cred). Stiu ca sunt niste decuparoare in forma frunzelor alora... exista si imprimanta...

#391 Useril este offline   AdinA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 30-April 11

Postat 01 August 2011 - 01:38 PM

Sun de aceeasi parere cu Luminita,intre etaje se pun separatoare din polistiren,pe multe bloguri/situri din afara am vazut torturi de genul asta,chiar cu unele etaje ale tortului in intregime din polistiren(pentru impresia nuntasilor si siguranta tortului).Eu mi-am cumparat de la LB,o forma din silicon-cea baroc-si unele din forme sunt asemanatoare cu cele de pe tort.

#392 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 01 August 2011 - 05:55 PM

Luminis, si eu m-am gandit ca separatoarele acelea sunt din polistiren dar tot nu-mi dau seama cum de nu se lasa in timp etajele superioare, partea din tort care este in afara suportului
Adina, cred ca stiu despre ce forma spui, dar la aceea modelul iese in relief, aici sunt plate, daca intelegi ce vreau sa spun :)
Si oare penultimul etaj cum se taie cand se serveste invitatilor? :)
www.torturidelicioase.wordpress.com

#393 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 01 August 2011 - 07:32 PM

Vezi postareatango, la 01 August 2011 - 05:55 PM, a spus:

Luminis, si eu m-am gandit ca separatoarele acelea sunt din polistiren dar tot nu-mi dau seama cum de nu se lasa in timp etajele superioare, partea din tort care este in afara suportului
Adina, cred ca stiu despre ce forma spui, dar la aceea modelul iese in relief, aici sunt plate, daca intelegi ce vreau sa spun :)
Si oare penultimul etaj cum se taie cand se serveste invitatilor? :)

Buna seara!
Cum a spus si Luminis cred ca sunt separatoare din polistiren iar apoi peste pus un suport de metal exact ca dimensiunea blatului care urmeaza sa fie etajat si asa nu are cum sa se lase in parti cam asta ar fi explicatia mea.Formele sunt dintr-un silicon sau plastic care se muleaza pe tort si iese modelul in relief chiar ieri am vazut un model asemanator la 20 si ceva de ron bucata au si alte modele.

#394 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 01 August 2011 - 08:40 PM

Fetelor, as vrea sa fac un tortulet Red Velvet dar sa nu folosesc colorant ci suc de sfecla. Nu vreau sa folosesc colorant din 2 motive: 1. Am eu ceva cu chestiile astea chimice, nu le agreez deloc; 2. Pe aici nu am vazut, sunt convinsa ca exista, dar cum nu am avut niciun interes pentru a achizitiona ceva care nu e prea sanatos, chiar si in cantitati mici, nu m-am obosit sa caut.
Ati facut vreodata Red Velvet si folosit un colorant natural? Are intensitate suficienta sa iasa rosu sau ajung din red in purple?

#395 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 August 2011 - 10:14 AM

Vezi postareaArmina, la 01 August 2011 - 08:40 PM, a spus:

Fetelor, as vrea sa fac un tortulet Red Velvet dar sa nu folosesc colorant ci suc de sfecla.

Armina, eu am incercat la o alta prajitura, tot la un blat. si cu toate c-am pus suficient culoarea s-a denaturat la copt, a iesit un maron urat, nu mi-a placut. poate-ti zic fetele vreun secret.

#396 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 02 August 2011 - 12:27 PM

Vezi postareamoatza, la 02 August 2011 - 10:14 AM, a spus:

Fetelor, as vrea sa fac un tortulet Red Velvet dar sa nu folosesc colorant ci suc de sfecla.

Armina, eu am incercat la o alta prajitura, tot la un blat. si cu toate c-am pus suficient culoarea s-a denaturat la copt, a iesit un maron urat, nu mi-a placut. poate-ti zic fetele vreun secret.

merci, Moata, de asta am intrebat si eu, ca imi era teama ca din rosu ajunge in kkniu...:toothy9;

#397 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 02 August 2011 - 12:32 PM

Fetelor, as vrea sa fac un tortulet Red Velvet dar sa nu folosesc colorant ci suc de sfecla. Nu vreau sa folosesc colorant din 2 motive: 1. Am eu ceva cu chestiile astea chimice, nu le agreez deloc; 2. Pe aici nu am vazut, sunt convinsa ca exista, dar cum nu am avut niciun interes pentru a achizitiona ceva care nu e prea sanatos, chiar si in cantitati mici, nu m-am obosit sa caut.
Ati facut vreodata Red Velvet si folosit un colorant natural? Are intensitate suficienta sa iasa rosu sau ajung din red in purple?

Asta merita sa fie un subiect separat, colorantii naturali. M-ar interesa si pe mine, ca nu pun decat la fondant dar si atunci mi se strange un pic inima cand ma gandesc ca tortul e pentru un copilas si o sa vrea sa guste din decor; mi-am facut un obicei sa le spun parintilor sa dea la o parte decorurile inainte sa taie tortul.
Am facut si eu ceva incercari mai demult cu tot felul de fructe dar mi-au iesit niste dezastre, am si uitat ce-am pus si ce-a iesit.

#398 Useril este offline   gabriela 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 26-July 11

Postat 02 August 2011 - 06:58 PM

Buna,am si eu nevoie de ajutorul vostru,daca stie cineva cum sa fac un tort pentru o persoana diabetica.Poate ati mai avut asemenea cerinte si va rog foarte mult sa ma ajutati daca puteti.Vreau sa ii fac o surpriza bunicii mele cu primul ei tort la cei 74 de ani,nu a mai avut niciodata un tort si cum eu anul acesta am descoperit pasiunea mea ptr torturi as vrea sa ii vad o sclipire de fericire in ochi.Va multumesc anticipat,si sper ca de data asta am postat bine,nu ma prea pricep la engleza si nici la calculatoare.
gabriela

#399 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 02 August 2011 - 08:11 PM

Vezi postareagabriela, la 02 August 2011 - 06:58 PM, a spus:

Buna,am si eu nevoie de ajutorul vostru,daca stie cineva cum sa fac un tort pentru o persoana diabetica.Poate ati mai avut asemenea cerinte si va rog foarte mult sa ma ajutati daca puteti.Vreau sa ii fac o surpriza bunicii mele cu primul ei tort la cei 74 de ani,nu a mai avut niciodata un tort si cum eu anul acesta am descoperit pasiunea mea ptr torturi as vrea sa ii vad o sclipire de fericire in ochi.Va multumesc anticipat,

Gabriela, uita-te la retetele de dulciuri Montignac, le gasesti la diete, daca imi amintesc eu bine, aceste retete sunt potrivite persoanelor cu diabet
dar poate mai vine cineva si te ajuta
fiica dacilor

#400 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 03 August 2011 - 10:47 AM

Vezi postareagabriela, la 02 August 2011 - 06:58 PM, a spus:

Buna,am si eu nevoie de ajutorul vostru,daca stie cineva cum sa fac un tort pentru o persoana diabetica.Poate ati mai avut asemenea cerinte si va rog foarte mult sa ma ajutati daca puteti.Vreau sa ii fac o surpriza bunicii mele cu primul ei tort la cei 74 de ani,nu a mai avut niciodata un tort si cum eu anul acesta am descoperit pasiunea mea ptr torturi as vrea sa ii vad o sclipire de fericire in ochi.Va multumesc anticipat,si sper ca de data asta am postat bine,nu ma prea pricep la engleza si nici la calculatoare.

Gabriela, in loc de zahar folosesti fructoza (jumatate de cantitate decat puneai zahar). Pt ca si faina este glucidica, in loc de faina folosesti faina din arahide sau migdale (pur si simplu le macini intr-o rasnita). Ai grija insa ce blat folosesti, nu creste prea mult sau se poate lasa din cauza acestei faini. Eu am facut cu succes blatul padurea neagra cu faina de migdale, a iesit f bine, nu s-a lasat. Am incercat si cu arahide, a iesit bine, dar parca mai bine a fost cu migdale.
Sa folosesti cacao neagra. La crema poti folosi ciocolata cu un continut de cacao de 80%, daca ti se pare prea amara pui putina fructoza in crema.

Arata acest topic

• 26 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul