Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?
#42
Postat 13 January 2011 - 12:34 AM
De curand mi-am luat acest decupator de la LB,si nu a fost nici macar scump,dar e de efect.Numa' ca iti mai trebuie si un "cutter" sau cum sa-i zic o chestie de aia ascutita,ce folosesc chirurgii la taiat;
Ortansa,sa stii ca tare m-a batut gandu' sa-l fac pe alb si rosu' acest tort!dar sa stii ca am sa-l probez cat de curand .
Tortu' de fapt l-am vrut in varianta prezentata in LB,dar mi-am dat seama ca as avea muult de decupat si fara chestia aia ascutzita,nu ai nici un spor!
Tortul l-am facut "carapace" cu foi de pandispan din comertz(pt ca eram in graba)si pasta am mai finisat-o si cu un "puc" din pdz ca sa fie si mai fina,pe cand urma sa-l "pudrez" cu luster-ul .
Isi merita banii decupatorul asta,si ,si cel cu cifre tot de la ei!
#43
Postat 13 January 2011 - 12:51 AM
Anca_B, la 13 January 2011 - 12:34 AM, a spus:
De curand mi-am luat acest decupator de la LB,si nu a fost nici macar scump,dar e de efect.Numa' ca iti mai trebuie si un "cutter" sau cum sa-i zic o chestie de aia ascutita,ce folosesc chirurgii la taiat;
Ortansa,sa stii ca tare m-a batut gandu' sa-l fac pe alb si rosu' acest tort!dar sa stii ca am sa-l probez cat de curand .
Tortu' de fapt l-am vrut in varianta prezentata in LB,dar mi-am dat seama ca as avea muult de decupat si fara chestia aia ascutzita,nu ai nici un spor!
Tortul l-am facut "carapace" cu foi de pandispan din comertz(pt ca eram in graba)si pasta am mai finisat-o si cu un "puc" din pdz ca sa fie si mai fina,pe cand urma sa-l "pudrez" cu luster-ul .
Isi merita banii decupatorul asta,si ,si cel cu cifre tot de la ei!
Bisturiu de ala de care zici tu gasesti la Praktiker.
Ce nu ti-a iesit la cutie???
#44
Postat 13 January 2011 - 12:58 AM
[quote name='Anca_B' date='13 January 2011 - 12:34 AM' timestamp='1294871658' post='71876']
Bisturiu de ala de care zici tu gasesti la Praktiker.
Ce nu ti-a iesit la cutie???
[/quote]
Aha,am sa dau o fuga pe la Prakktiker
Nu stiu...forma...am vrut si un capac,dar cand l-am pus nu statea nicicum1
#45
Postat 13 January 2011 - 01:02 AM
#46
Postat 13 January 2011 - 01:15 AM
gabrenia, la 13 January 2011 - 01:02 AM, a spus:
Gabreniaiti multumesc nespus de mult!
Bordura am imprimat-o cu o ustensila de la Wilton,stai ca pun si poza.
Imagini atasate
#47
Postat 13 January 2011 - 09:49 AM
#48
Postat 13 January 2011 - 10:00 AM
dani_ela, la 13 January 2011 - 09:49 AM, a spus:
Nu cred ca grosimea pastei conteaza, eu am facut si pe pasta groasa si pe subtire. Important e ca ustensila sa o pui in amidon inainte sa o presezi pe pasta, eu asa fac
#49
Postat 13 January 2011 - 10:46 AM
dani_ela, la 13 January 2011 - 09:49 AM, a spus:
Ramo, la 13 January 2011 - 10:00 AM, a spus:
dani_ela, la 13 January 2011 - 09:49 AM, a spus:
Nu cred ca grosimea pastei conteaza, eu am facut si pe pasta groasa si pe subtire. Important e ca ustensila sa o pui in amidon inainte sa o presezi pe pasta, eu asa fac
Eu ,cred ca unele aceesorii sunt mai utile numai pt. imprimare model;acuma de ex. am uns cu putin ulei decupatorul inainte de a-l folosi.
#51
Postat 17 January 2011 - 02:57 PM
Va multumesc anticipat!
Dau "edit" ca am uitat sa pun poza .
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 17 January 2011 - 02:58 PM
#52
Postat 17 January 2011 - 04:54 PM
#53
Postat 18 January 2011 - 08:20 AM
Ramo, la 17 January 2011 - 04:54 PM, a spus:
Tortul imi trebuie de proportiile celui din imagine;am sa incerc sa il fac din blat si sa si pictez pasta la final,sa ramana lucioasa!
Multumesc mult Ramo!
#54
Postat 18 January 2011 - 09:17 AM
#55
Postat 18 January 2011 - 10:58 AM
- Ramo, ce reteta de negresa folosesti tu pentru torturi. Am vazut ca zici ca merge sculptat. Reteta care o am eu nu ar merge sigur, pentru ca imi iese un blat sfaramicios rau.
- cu ce acoperiti rtul inainte de a-l imbraca in pdz? Unt simplu sau amestecat cu ceva? Cam ce cantitate? Ar merge untul amestecat cu pudinca?
-pentru un tort cu diametrul de 22 cam cata pdz folositi?
#56
Postat 18 January 2011 - 11:32 AM
punticu:eu acopar tortul ori cu unt frecat spuma cu zahar pudra(nu f.mult zahar) daca tortul e umplut cu creme pe baza de frisca sau lapte,ori cu crema cu care am umplut tortul-in cazul in care crema este una pe baza de unt-eu folosesc in ultimul timp creme de unt,oua si cacao-sunt f. bune si ciocolatoase.bineinteles ca in cazul asta e putin mai complicat,pt ca exista riscul sa murdaresti pasta de zahar cu crema,dar cu putina indemanare eviti lucrul asta.important e sa intinzi foaia bine din prima,sa nu fie nevoie sa o mai dai jos de pe tort si sa o reintinzi.
pt un tort de 22 cm-eu folosesc cam 600-700 gr de pdz-deci o portie si jumate din reteta Adrianei-depinde si cat de subtire/groasa intinzi foaia.bineinteles ca mai ramane pasta dupa ce tai marginile.
#57
Postat 18 January 2011 - 11:45 AM
#58
Postat 18 January 2011 - 11:45 AM
La tort de 22 de cm su eu zic ca e bine sa ai o portie si jumatate. Eu de obicei fac doar o portie, dar e cam din scurt si tot timpul trebuie sa o intind cam subtire si imi fac griji ca nu am suficienta
Cat despre negresa, cred ca e blatul de la negresa cu banane de pe celalat forum , dar sper sa vina Ramo sa ne lamureasca, ca si al meu e cam faramicios.
#59
Postat 18 January 2011 - 11:52 AM
tango, la 18 January 2011 - 11:45 AM, a spus:
La tort de 22 de cm su eu zic ca e bine sa ai o portie si jumatate. Eu de obicei fac doar o portie, dar e cam din scurt si tot timpul trebuie sa o intind cam subtire si imi fac griji ca nu am suficienta
Cat despre negresa, cred ca e blatul de la negresa cu banane de pe celalat forum , dar sper sa vina Ramo sa ne lamureasca, ca si al meu e cam faramicios.
Nu stiu ce sa zic ... al meu nu e sfaramicios, prima data cand am facut abia l-am folosit, se rupea tot. Eu cantaresc si masor totul la fix, de atunci nu mai am probleme. Inclusiv apa mi-o masor Eu zic ca masuratoarea la ochi nu e buna, am folosit-o si am dar gres cu ea.
#60
Postat 18 January 2011 - 09:36 PM