Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#401 Useril este offline   gabriela 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 26-July 11

Postat 03 August 2011 - 02:07 PM

Bristena:iti multumesc pentru informatie, am sa caut
gabriela

#402 Useril este offline   gabriela 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 26-July 11

Postat 03 August 2011 - 02:13 PM

Luminis:iti multumesc ptr ajutor,dar,daca ai putea sa imi dai retetele de la blat si crema iti multumesc anticipat.
gabriela

#403 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 August 2011 - 06:09 AM

Vezi postareaLuminis, la 03 August 2011 - 10:47 AM, a spus:

La crema poti folosi ciocolata cu un continut de cacao de 80%, daca ti se pare prea amara pui putina fructoza in crema.


Gabriela uita-te la cioco ce continut glucidic are unele sunt cu 60 si ceva altele cu 40 (astea sunt cele cu alune mari prin ea. Si crema de iaurt a lui gloxinia o poti face pentru ca iaurtul il iei dietetic (ex: Jogobella light). ori face un mousse de ceva fruct in care folosesti fructoza.

#404 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 04 August 2011 - 06:11 AM

[/quote]
Buna seara!
Cum a spus si Luminis cred ca sunt separatoare din polistiren iar apoi peste pus un suport de metal exact ca dimensiunea blatului care urmeaza sa fie etajat si asa nu are cum sa se lase in parti cam asta ar fi explicatia mea.Formele sunt dintr-un silicon sau plastic care se muleaza pe tort si iese modelul in relief chiar ieri am vazut un model asemanator la 20 si ceva de ron bucata au si alte modele.
[/quote]

Uite ca la asta nu m-am gandit. Poti sa-mi dai te rog un link la modelul pe care l-ai vazut sau macar sa-mi spui pe ce site? multumesc
www.torturidelicioase.wordpress.com

#405 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 04 August 2011 - 08:01 PM

[quote name='tango' date='04 August 2011 - 08:11 AM' timestamp='1312431086' post='98974']
[/quote]
Buna seara!
Cum a spus si Luminis cred ca sunt separatoare din polistiren iar apoi peste pus un suport de metal exact ca dimensiunea blatului care urmeaza sa fie etajat si asa nu are cum sa se lase in parti cam asta ar fi explicatia mea.Formele sunt dintr-un silicon sau plastic care se muleaza pe tort si iese modelul in relief chiar ieri am vazut un model asemanator la 20 si ceva de ron bucata au si alte modele.
[/quote]

Uite ca la asta nu m-am gandit. Poti sa-mi dai te rog un link la modelul pe care l-ai vazut sau macar sa-mi spui pe ce site? multumesc
[/quote]
Am trimis pe MP sper sa te ajute cu ceva.

#406 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 15 August 2011 - 02:57 PM

Fetelor dragelor ,

acusica vine ziua printzesei mele si mami vrea sa-i faca un tort Barbie. Vreau sa fac un blat rotund/patrat ( nush catzi invitatzi sunt exact) si deasupra o papusa pe acre sa o imbrac. Imi datzi , va rog , niste sfaturi? In ce sa o imbrac? Cum?

M-am gandit sa cumpar o foaie de marzipan , mi-ar fi mai usor....

#407 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 August 2011 - 04:56 PM

Vezi postareaMutti, la 15 August 2011 - 02:57 PM, a spus:

Fetelor dragelor ,

acusica vine ziua printzesei mele si mami vrea sa-i faca un tort Barbie. Vreau sa fac un blat rotund/patrat ( nush catzi invitatzi sunt exact) si deasupra o papusa pe acre sa o imbrac. Imi datzi , va rog , niste sfaturi? In ce sa o imbrac? Cum?

M-am gandit sa cumpar o foaie de marzipan , mi-ar fi mai usor....


eu coc blatul pt printesa intr-un bol mai inalt . prima mea printesa am copto intr-o strecuratoare de aia emailata pt legume :71: tai blatul felii ca pe orice tort , asamblezi exact la fel , blat-crema , blat-crema , lasi la frigider cateva ore sa se stabileasca tortul , cremele , apoi scoti din forma , ungi cu unt moale peste tot (sigilezi tortul ) , si imbraci in fondant . done ! :lol: daca mai ai nelamuriri , suntem pe aici :)

#408 Useril este offline   sorenn 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Locationsuceava

Postat 15 August 2011 - 08:42 PM

[quote name='Mutti' date='15 August 2011 - 03:57 PM' timestamp='1313413049' post='100228']
Fetelor dragelor ,

Daca nu ai bol cum a zis daniela faci in tava normala rotunda de 28 sau 26 depinde cit de mare vrei (eu fac in 28 jos pe care o tai in 3 foi si una mai mica inca 3-4 foi ,i-mi iese de 4kg).Daca nu ai tavi diferite faci mari toate si inainte de a umple decupezi tot pe marimi si le asamblezi dupa marime iar cu resturile ramase o sa completezi a doua zi partea de sus sa vina frumos, adusa partea de sus ,sa nu ramina dreapta ca taiata ,sa fie ca o piramida(ai grija martipanul este un pic casant nu este asa elastic)

#409 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 16 August 2011 - 09:56 PM

s-ar putea sa mi se rups martzipanul?

Pasta de zahar n-as face ca-i prea dulce...d-aia de zahar praf n-am mai facut de un secol!!!!

#410 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 17 August 2011 - 06:22 PM

mutti, daca este bine framantat, foaia nu este subtire si pus amidon dedesubt sa nu se lipeasca de masa, nu se rupe;

#411 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 18 August 2011 - 09:22 PM

Merci , fetelor. Sa vad ce pot face...Tzinetzi-mi pumnii :rolleyes:

#412 Useril este offline   corinusha 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 18-August 11

Postat 26 August 2011 - 12:02 AM

Buna, sunt noua pe aici si am si eu nevoie de ajutorul vostru. In 30 aug e ziua fetitei mele,implineste un an si as dori sa ii fac un tort cu 2 etaje, imbracat in pdz. Mi-as dori sa aiba un blat cu nuca si o crema cu nuci pralinate - gen krantz sau prajitura Petre Roman si un blat cu cacao si o crema mascarpone cu ceva visine din compot in ea, Ideea e ca as dori ca etajele sa fie identice ca si compozitie deci ceva gen blat nuca - crema cu nuci - blat nuca o alta crema (nu am nici cea mai vaga idee de care)blat cacao - crema masc cu visine - blat cacao sau invers ca si pozitionare si astept sfaturi de la voi cum ar fi mai bine asezate. As avea nevoie de ceva retete pentru blaturi si creme, ceva cantitati - as vrea sa fac un blat de 26 cm si unul mai micutz. Va multumesc si astept sfaturile voastre.

#413 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 August 2011 - 10:03 AM

Corinusha , sunt topicuri cu creme si blaturi . Ai de unde alege , doar dai click pe cuvant .

#414 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 26 August 2011 - 11:26 AM

Vezi postareaArmina, la 01 August 2011 - 08:40 PM, a spus:

Fetelor, as vrea sa fac un tortulet Red Velvet dar sa nu folosesc colorant ci suc de sfecla. Nu vreau sa folosesc colorant din 2 motive: 1. Am eu ceva cu chestiile astea chimice, nu le agreez deloc; 2. Pe aici nu am vazut, sunt convinsa ca exista, dar cum nu am avut niciun interes pentru a achizitiona ceva care nu e prea sanatos, chiar si in cantitati mici, nu m-am obosit sa caut.
Ati facut vreodata Red Velvet si folosit un colorant natural? Are intensitate suficienta sa iasa rosu sau ajung din red in purple?


Am facut eu cu suc de sfecla concentrat. In procesul de coacere al blatului se caramelizeaza zaharurile din sucul de sfecla si se altereaza culoarea, devine maaronie.
Sucul, l-am facut singur si l-am redus foarte mult ptr. a nu dilua aluatul dar degeaba, nu merge.
L.E. ... dar nici kkniu nu este. :occasion15:

#415 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 29 August 2011 - 01:55 PM

buna! am si eu o comanda,prima sa zic asa,cuiva straini ca asa nu am facut decit ptr noi si un finut,nepot.asa ca nu stiu ce sa fac,sa-l fac sau nu.persoana vrea un tort dinte,cam cum ar trebui sa arate?

#416 Useril este offline   silviaanamaria 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 29 August 2011 - 06:59 PM

Vezi postareamonatibi, la 29 August 2011 - 01:55 PM, a spus:

buna! am si eu o comanda,prima sa zic asa,cuiva straini ca asa nu am facut decit ptr noi si un finut,nepot.asa ca nu stiu ce sa fac,sa-l fac sau nu.persoana vrea un tort dinte,cam cum ar trebui sa arate?

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-1076-13146376167742.jpgImagine atasata: monthly_08_2011/post-1076-13146376257539.jpgImagine atasata: monthly_08_2011/post-1076-13146376350008.jpgImagine atasata: monthly_08_2011/post-1076-13146376431817.jpgImagine atasata: monthly_08_2011/post-1076-13146376649715.jpgImagine atasata: monthly_08_2011/post-1076-13146376826198.jpg

#417 Useril este offline   silviaanamaria 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 29 August 2011 - 07:10 PM

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-1076-13146378238684.jpg
poate te ajuta cu ceva..

#418 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 29 August 2011 - 09:27 PM

multumesc mult de tot,e tare dintele ala in piciore...dar :)

#419 Useril este offline   anema 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 82
  • Inregistrat: 11-May 11
  • LocationBucuresti

Postat 30 August 2011 - 08:48 AM

Fetelor de unde ati cumparat suportul pentru torturile mai grele? Nu ma refer la acele suporturi speciale pt torturile de nunta ci la cele care le folositi la torturile obisnuite dar cu o greutate mai mare. Merci!

#420 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 30 August 2011 - 11:21 AM

Am gasit si eu o poza sper sa te ajute

Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi