Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?
#402
Postat 03 August 2011 - 02:13 PM
#403
Postat 04 August 2011 - 06:09 AM
Luminis, la 03 August 2011 - 10:47 AM, a spus:
Gabriela uita-te la cioco ce continut glucidic are unele sunt cu 60 si ceva altele cu 40 (astea sunt cele cu alune mari prin ea. Si crema de iaurt a lui gloxinia o poti face pentru ca iaurtul il iei dietetic (ex: Jogobella light). ori face un mousse de ceva fruct in care folosesti fructoza.
#404
Postat 04 August 2011 - 06:11 AM
Buna seara!
Cum a spus si Luminis cred ca sunt separatoare din polistiren iar apoi peste pus un suport de metal exact ca dimensiunea blatului care urmeaza sa fie etajat si asa nu are cum sa se lase in parti cam asta ar fi explicatia mea.Formele sunt dintr-un silicon sau plastic care se muleaza pe tort si iese modelul in relief chiar ieri am vazut un model asemanator la 20 si ceva de ron bucata au si alte modele.
[/quote]
Uite ca la asta nu m-am gandit. Poti sa-mi dai te rog un link la modelul pe care l-ai vazut sau macar sa-mi spui pe ce site? multumesc
#405
Postat 04 August 2011 - 08:01 PM
[/quote]
Buna seara!
Cum a spus si Luminis cred ca sunt separatoare din polistiren iar apoi peste pus un suport de metal exact ca dimensiunea blatului care urmeaza sa fie etajat si asa nu are cum sa se lase in parti cam asta ar fi explicatia mea.Formele sunt dintr-un silicon sau plastic care se muleaza pe tort si iese modelul in relief chiar ieri am vazut un model asemanator la 20 si ceva de ron bucata au si alte modele.
[/quote]
Uite ca la asta nu m-am gandit. Poti sa-mi dai te rog un link la modelul pe care l-ai vazut sau macar sa-mi spui pe ce site? multumesc
[/quote]
Am trimis pe MP sper sa te ajute cu ceva.
#406
Postat 15 August 2011 - 02:57 PM
acusica vine ziua printzesei mele si mami vrea sa-i faca un tort Barbie. Vreau sa fac un blat rotund/patrat ( nush catzi invitatzi sunt exact) si deasupra o papusa pe acre sa o imbrac. Imi datzi , va rog , niste sfaturi? In ce sa o imbrac? Cum?
M-am gandit sa cumpar o foaie de marzipan , mi-ar fi mai usor....
#407
Postat 15 August 2011 - 04:56 PM
Mutti, la 15 August 2011 - 02:57 PM, a spus:
acusica vine ziua printzesei mele si mami vrea sa-i faca un tort Barbie. Vreau sa fac un blat rotund/patrat ( nush catzi invitatzi sunt exact) si deasupra o papusa pe acre sa o imbrac. Imi datzi , va rog , niste sfaturi? In ce sa o imbrac? Cum?
M-am gandit sa cumpar o foaie de marzipan , mi-ar fi mai usor....
eu coc blatul pt printesa intr-un bol mai inalt . prima mea printesa am copto intr-o strecuratoare de aia emailata pt legume tai blatul felii ca pe orice tort , asamblezi exact la fel , blat-crema , blat-crema , lasi la frigider cateva ore sa se stabileasca tortul , cremele , apoi scoti din forma , ungi cu unt moale peste tot (sigilezi tortul ) , si imbraci in fondant . done ! daca mai ai nelamuriri , suntem pe aici
#408
Postat 15 August 2011 - 08:42 PM
Fetelor dragelor ,
Daca nu ai bol cum a zis daniela faci in tava normala rotunda de 28 sau 26 depinde cit de mare vrei (eu fac in 28 jos pe care o tai in 3 foi si una mai mica inca 3-4 foi ,i-mi iese de 4kg).Daca nu ai tavi diferite faci mari toate si inainte de a umple decupezi tot pe marimi si le asamblezi dupa marime iar cu resturile ramase o sa completezi a doua zi partea de sus sa vina frumos, adusa partea de sus ,sa nu ramina dreapta ca taiata ,sa fie ca o piramida(ai grija martipanul este un pic casant nu este asa elastic)
#409
Postat 16 August 2011 - 09:56 PM
Pasta de zahar n-as face ca-i prea dulce...d-aia de zahar praf n-am mai facut de un secol!!!!
#410
Postat 17 August 2011 - 06:22 PM
#412
Postat 26 August 2011 - 12:02 AM
#414
Postat 26 August 2011 - 11:26 AM
Armina, la 01 August 2011 - 08:40 PM, a spus:
Ati facut vreodata Red Velvet si folosit un colorant natural? Are intensitate suficienta sa iasa rosu sau ajung din red in purple?
Am facut eu cu suc de sfecla concentrat. In procesul de coacere al blatului se caramelizeaza zaharurile din sucul de sfecla si se altereaza culoarea, devine maaronie.
Sucul, l-am facut singur si l-am redus foarte mult ptr. a nu dilua aluatul dar degeaba, nu merge.
L.E. ... dar nici kkniu nu este.
#415
Postat 29 August 2011 - 01:55 PM
#419
Postat 30 August 2011 - 08:48 AM