Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#481 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 04 April 2012 - 01:15 PM

Eu cred ca e OK cu sablon, dar unul mai stabil, nu din hartie. Cel putin dupa parerea mea umila :floare: La Lumea Basmelor au ceva sabloane faine: http://lumeabasmelor...9/sabloane-tort
De abia astept sa vad cum va iesi :tongue3: Succes!
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#482 Useril este offline   ella87 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-December 11
  • Locationsibiu

Postat 10 April 2012 - 03:48 PM

Am o rugaminte la fetele care locuiesc in Italia,sora mea locuieste in Venetia si vroia sa isi comande si ea colorantii Willton de pe Lb dar nu stim daca se poate si cam cat o sa o coste taxele.Eu am zis ca i-le comand eu de aici din tara si sa le trimit dupa aia.Va multumesc.
pentru a reusi trebuie sa ai incredere in propriile forte!!!!!!

#483 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 April 2012 - 04:57 PM

Vezi postareaella87, la 10 April 2012 - 03:48 PM, a spus:

Am o rugaminte la fetele care locuiesc in Italia,sora mea locuieste in Venetia si vroia sa isi comande si ea colorantii Willton de pe Lb dar nu stim daca se poate si cam cat o sa o coste taxele.Eu am zis ca i-le comand eu de aici din tara si sa le trimit dupa aia.Va multumesc.


Eu tot nu am inteles ce vrei sa stii?
Daca nu se poate, nu se poate, asta e. Mi se pare mai simpu sa dai tu ordin si apoi ii faci ei un pachet.
Banuiesc, ca poti da un telefon la LB... ii intrebi daca livreaza in afara Ro si daca da, cat costa. O informatie mai directa de atat nu cred ca exista.
Bafta!
Sorina

#484 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 13 April 2012 - 07:00 PM

Vezi postareaKikenHana, la 04 April 2012 - 07:15 AM, a spus:

Buna fetelor, am si eu o intrebare, pentru cele care ati mai lucrat cu royal icing...Am o comanda pt un tort de nunta in care clientul doreste sa-i fac o aplicatie pe tort de tipul florilor baroque, ceva de genul asta:
Atasament velvet (3).jpg


Ar fi ok daca imi fac un sablon si aplic royal icing pe tort? sau sa decupez florile din pasta?

Buna !
Cred ca se poate dar daca vrei astfel de sabloane se gasesc si mai ieftine decat la LB.
Uite eu am luat si am testat dar cu colorant si a arata tare bine.
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1067-13343363232264.jpg

#485 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 15 May 2012 - 06:26 PM

Buna tuturor :blush: As avea nevoie de ajutorul vostru...in toamna am de facut un tort de nunta (primul!) si as vrea sa-mi calculez din timp ce si cum, sa-mi cumpar ustensile sau altele din timp :hug: Cerinta e urmatoarea: 2 torturi pentru 80 de persoane, unul cu cioco, celalalt cu fructe, ambele imbracate in fondant si cu decor simplist (niste frunzulite). As avea urmatoarele intrebari:
1. Cat de mare trebuie sa fie diametrele la torturi? Asta ca sa stiu daca sa-mi cumpar alte tavi...eu am una de 26, una de 24 si una de 18. (Eu pana acum am facut torturi de maxim 8 kg, iar unul de 20 si ceva imi depaseste imaginatia limitata :hug: )
2. Cat de repede pot sa fac torturile inainte? Voi cum procedati? Pot sa fac blaturile inainte si sa le inghet? Sau cum? =))
3. Aveti retete speciale pentru torturi mari?
Sper ca nu va deranjez cu atat de multe intrebari...va pup dulce :D
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#486 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 22 May 2012 - 03:27 PM

Marina, de unde ai cumparat sabloanele?
Si inca o intrebare.Vreau sa fac un tort cu ganache alb, care nu are aceeasi tinuta ca cel cu cioco cu cacao.POt adauga dupa ce bat crema gelatina?In ce cantitate?
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#487 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 25 May 2012 - 03:20 PM

Vezi postareasce76, la 22 May 2012 - 03:27 PM, a spus:

Marina, de unde ai cumparat sabloanele?
Si inca o intrebare.Vreau sa fac un tort cu ganache alb, care nu are aceeasi tinuta ca cel cu cioco cu cacao.POt adauga dupa ce bat crema gelatina?In ce cantitate?

Sabloanele le-am luat de la crea shop si sunt autocolante se spala si se pun la loc sunt tare super si mult mai ieftine decat la LB in jur de 16 ron buc.
In legatura cu crema se poate pune gelatina acum de pinde de cantitatea de ciocolata dar cred ca 10 g la un strat este ok mai asteapta si alte raspunsuri.

#488 Useril este offline   ella87 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-December 11
  • Locationsibiu

Postat 16 September 2012 - 01:50 PM

Trebuie sa fac un tort in forma de cifra 5 cam de 4 kg si nu prea am idei.
pentru a reusi trebuie sa ai incredere in propriile forte!!!!!!

#489 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 16 September 2012 - 07:34 PM

uite aici gasesti cum sa decupezi tort cifra

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1257-13478168529658.jpg


#490 Useril este offline   brigitta_ramona 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 27-October 12

Postat 27 October 2012 - 11:09 AM

Buna, sunt noua pe aici. Am o intrebare, am facut acest tort pentru cineva si nu stiu cat sa cer pe el , ingredientele au fost date de catre client, iar restul a fost facut de mine, tort + decor, tortul are 2 kg 200 gr. Inca sunt in faza "cat vrei" =)), pt ca sincer nu stiu cat sa cer. Am tot incercat sa pun poze, dar nu reusesc, poate vreuna dintre voi imi explica si asta

#491 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 27 October 2012 - 04:35 PM

Vezi postareabrigitta_ramona, la 27 October 2012 - 11:09 AM, a spus:

Buna, sunt noua pe aici. Am o intrebare, am facut acest tort pentru cineva si nu stiu cat sa cer pe el , ingredientele au fost date de catre client, iar restul a fost facut de mine, tort + decor, tortul are 2 kg 200 gr. Inca sunt in faza "cat vrei" =)), pt ca sincer nu stiu cat sa cer. Am tot incercat sa pun poze, dar nu reusesc, poate vreuna dintre voi imi explica si asta


Cînd postezi, sub fereastra în care scrii se afla un buton pe care scrie "Click pentru a atasa fisierele". Cînd apesi pe el se va deschide o fereastra care îti perrmite sa selectionezi imaginea dorita. În sfîrsit, dupa ce se încarca imaginea, dai click la dreapta ei pe "Adauga în postare".

Bine ai venit!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#492 Useril este offline   sandyka 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 08-July 12

Postat 26 December 2012 - 12:22 PM

Ma poate ajuta cineva??pentru un tort rotund cu doua etaje,din cite oua sa fac blaturile?Tortul este pentru 25 persoane

#493 Useril este offline   Oana Bomboana 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 08-January 13
  • LocationBacau

Postat 09 January 2013 - 02:58 PM

Buna din nou! :crying: As avea nevoie de ajutorul vostru! Piticul meu vrea de ziua lui tort cu Mickey ,pentru fondant rosu si negru,ca sa iasa culorile cum trebuie,ce-mi recomandati? Colorantii Wilton sunt buni?Sau sa iau din aia pudra si sa colorez eu cu rosu/negru? Sau sa cumpar fondant rosu si negru gata colorat de la ei? Cum sa fac? Va multumesc mult de ajutor! Pupici!! :angryfire:

#494 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 09 January 2013 - 03:07 PM

Vezi postareaOana Bomboana, la 09 January 2013 - 02:58 PM, a spus:

Buna din nou! :crying: As avea nevoie de ajutorul vostru! Piticul meu vrea de ziua lui tort cu Mickey ,pentru fondant rosu si negru,ca sa iasa culorile cum trebuie,ce-mi recomandati? Colorantii Wilton sunt buni?Sau sa iau din aia pudra si sa colorez eu cu rosu/negru? Sau sa cumpar fondant rosu si negru gata colorat de la ei? Cum sa fac? Va multumesc mult de ajutor! Pupici!! :angryfire:

Buna , Oana1Nu sunt eu specialistul de serviciu, dar.....Pasta neagra si rosie e cea mai buna colorata gata.Poti folosi , insa si variatele pe care le colorezi tu( cu gel sau, mai bine, cu praf) , iar daca nu e culoarea pe care o vrei , poti picta pasta dupa ce ai aplicat=o pe tort.Bafta!Astept sa ne arati ce faci1
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#495 Useril este offline   Oana Bomboana 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 08-January 13
  • LocationBacau

Postat 09 January 2013 - 03:26 PM

Multumesc mult pentru raspuns! Cu drag va voi arata si tortul cand il voi face prin februarie,atunci ziua piticului si eu ma stresez deja,doar ca eu sunt incepatoare si nu va fi asa frumos cum sunt torturile voastre :angryfire: O zi superba tuturor! :crying:

#496 Useril este offline   mona_tavi 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 13-January 12

Postat 23 February 2013 - 11:18 AM

Buna ziua!
As dori sa va intreb cu ce scrieti pe torturi diferite mesaje?
Si daca ati folosit creioanele decor Dr. O si daca sunt bune? Se usuca crema respectiva sau ce se intampla?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri

#497 Useril este offline   nicoletta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 09-April 12
  • Locationiasi

Postat 02 October 2013 - 02:48 PM

M-am hotarat si eu sa incerc sa fac un tort imbrcat in pdz,am citit parerile voastre si am vazut ca trebuie uns blatul cu unt cu zahar pudra,intrebarea mea este untul ce grasime trebuie sa aiba ,65% sau 80%,am vazut si margarina de 80,de la Bunica,deci ce sfat imi dati?
:rolleyes:

#498 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 October 2013 - 09:02 AM

Nicoletta: tortul necesita a fi imbracat in unt frecat cu zahar. Nu are importanta ca e untul de 40, 60 ori 80% grasime. Margarina eu nu ti-o recomand.
Iar imbracatul in unt sau ganache inseamna ca nu se mai vede blatul si crema (le deosebesti doar).

Sau daca doresti margini drepte la tort il poti imbraca in ganache (cioco+frisca; "Crema ganache se face cu smântână de frişcă şi cioco. La 200 grame smântână , 200 grame de cioco neagră.Dacă faci cu cioco albă, trebuie 200 grame smântână şi 300 grame cioco albă.- Koral" )si dupa ce se intareste pui pasta de zahar.

Pentru intinsul untului sau a ganache-ului ai nevoie de o spatula.


Mona_Tavi legat de scrisul pe tort a diverse mesaje pot sa iti spun ca poti scrie in n feluri :ph34r:.
- cu carioci Herlitz pe baza de apa care sunt nontoxice (momentan nu gasesc o poza cu ele pe net)
- Creioanele DR.O sunt bune in principiu
- poti scrie cu ganache pus intr-un posh
- poti scrie cu pasta de zahar decupata dupa litere
....momentan de astea mi-am adus aminte.

#499 Useril este offline   nicoletta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 09-April 12
  • Locationiasi

Postat 04 October 2013 - 01:49 PM

Vezi postareayoyo, la 04 October 2013 - 09:02 AM, a spus:

Nicoletta: tortul necesita a fi imbracat in unt frecat cu zahar. Nu are importanta ca e untul de 40, 60 ori 80% grasime. Margarina eu nu ti-o recomand.
Iar imbracatul in unt sau ganache inseamna ca nu se mai vede blatul si crema (le deosebesti doar).

Sau daca doresti margini drepte la tort il poti imbraca in ganache (cioco+frisca; "Crema ganache se face cu smântână de frişcă şi cioco. La 200 grame smântână , 200 grame de cioco neagră.Dacă faci cu cioco albă, trebuie 200 grame smântână şi 300 grame cioco albă.- Koral" )si dupa ce se intareste pui pasta de zahar.

Pentru intinsul untului sau a ganache-ului ai nevoie de o spatula.


Mona_Tavi legat de scrisul pe tort a diverse mesaje pot sa iti spun ca poti scrie in n feluri :occasion14:.
- cu carioci Herlitz pe baza de apa care sunt nontoxice (momentan nu gasesc o poza cu ele pe net)
- Creioanele DR.O sunt bune in principiu
- poti scrie cu ganache pus intr-un posh
- poti scrie cu pasta de zahar decupata dupa litere
....momentan de astea mi-am adus aminte.


#500 Useril este offline   nicoletta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 09-April 12
  • Locationiasi

Postat 04 October 2013 - 01:52 PM

Yoyo,multumesc foarte mult de sfaturi,mi le notez imediat in caietul meu cu retete. :occasion14:

Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi