Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?
#501
Postat 06 October 2013 - 12:06 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#502
Postat 06 October 2013 - 02:34 PM
Daniella, la 06 October 2013 - 12:06 PM, a spus:
eu am o razatoare mica, pe care o tin numai pentru nucsoara
poza de pe net (sunt si mai mici, cam de 5-6 cm)
imi mai razuiesc putin si deshtele cand bucata de nucsoara este foarte micuta, caz in care o arunc in cratita/oala cu preparatul care fierbe si o scot la final
#503
Postat 06 October 2013 - 02:55 PM
ma gandeam daca e si vreo aparatoare cu care sa tii nucsoara ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#504
Postat 06 October 2013 - 03:09 PM
Daniella, la 06 October 2013 - 02:55 PM, a spus:
ma gandeam daca e si vreo aparatoare cu care sa tii nucsoara ...
eu ma descurc bine cu asta, le-am trimis alor mei din alea mici-mici (clasica razatoare cu patru lauri, dar in miniatura, in jur de 5 cm) nu stiu daca au folosit-o ca am uitat sa intreb
nu stiu daca exista aparatoare pentru degete
#505
Postat 06 November 2013 - 01:58 PM
#507
Postat 04 February 2015 - 04:15 PM
#508
Postat 09 June 2015 - 01:20 PM
helga filip, la 01 April 2011 - 01:04 PM, a spus:
Crisu, la 26 March 2011 - 01:09 AM, a spus:
Amorasa, la 25 March 2011 - 10:11 AM, a spus:
Ramo, la 25 March 2011 - 01:12 PM, a spus:
Intre etaje, eu am niste discuri dintr-un fel de plastic. Le-am facut la comanda la o firma care face reclame, sunt groase cam de 2-3mm, mi se par mult mai igienice decat lemnul. Exact cand am inceput am avut si eu cu lemn, dar am renuntat la el pentru ca se "scrijelea" cand taiam felia. Intre ele pun bete ori de la chineji, ori din obi imi iau o bota lunga de vreo 2m si tai la dimensiunea dorita. Cu bete de frigarui nu ar rezista.
Ma gandesc ca cele 22kg le-ai socotit la 220 de persoane. O sa ai o surpriza cand o sa cantaresti tortul. Va fi mult mai greu!!! Foarte fain modelul, imi plac mult volanasele.
Multumesc mult fetelor! Acum mai ramane sa vad unde gasesc sa-mi fac si eu blaturi pentru etajele de sus. Ca si tine, Ramo, as vrea sa fie tot din plastic. Oare talerele de la LB or fi bune? Ca le-am vazut doar in poze. Si blatul, Ramo, de ce grosime sa il iau? Ca stiu ca sunt de la 3 la 6cm sau chiar mai mult. Sa stii ca mi se intampla destul de des sa le fac mai mari decat mi-am propus desi nu vreau asta, sa nu creada oamenii ca le bag pe gat mai mult tort decat au comandat. Credeam ca doar mie mi se intampla. Cred ca din cauza ca mi se pare mai grav sa nu-i ajunga omunul tortul decat sa ii mai ramana... Am observat totusi ca in ultima vreme le mai "nimeresc" de greutatea ceruta. E destul de greu, mai ales la torturi 3D, cand nu stii cat tai din ele sau cat de grele vor fi decoratiunile. Oricum, mor de frica la gandul tortului de mai sus, da' nu ma las. Sper sa nu-i stric nunta verisorului Multzam fain de raspuns inca o data! Puuuuuuuuuuuuuuuuup
Crisule,scuza-ma ca ma bag in seama, dar ma gandesc ca poate informatia iti e de folos...Eu toate torturile cu etaj le ansamblez pe talerele de plastic LB, adica cele vilton si sunt foarte bune.Mai ales pt. torturile siropoase. Ele avand dungile acelea ca niste buzite, sucul ramane acolo mentinut, deci nu curge sucul sau siropul din tort pt. ca striatiile alea sau cum sa le mai zic le opresc. Pt. baza si eu la fel ca Ramo folosesc blat de lemn. iti voi pune un tort cu 3 etaje plus model 14kg, sa vezi ce bine sta.Scuze pt. dezordine dar inca nu am reusit sa prelucrez poza asta.dealtfel mai lucram la finisaj.
#509
Postat 09 June 2015 - 01:23 PM
helga filip, la 01 April 2011 - 01:04 PM, a spus:
Crisu, la 26 March 2011 - 01:09 AM, a spus:
Amorasa, la 25 March 2011 - 10:11 AM, a spus:
Ramo, la 25 March 2011 - 01:12 PM, a spus:
Intre etaje, eu am niste discuri dintr-un fel de plastic. Le-am facut la comanda la o firma care face reclame, sunt groase cam de 2-3mm, mi se par mult mai igienice decat lemnul. Exact cand am inceput am avut si eu cu lemn, dar am renuntat la el pentru ca se "scrijelea" cand taiam felia. Intre ele pun bete ori de la chineji, ori din obi imi iau o bota lunga de vreo 2m si tai la dimensiunea dorita. Cu bete de frigarui nu ar rezista.
Ma gandesc ca cele 22kg le-ai socotit la 220 de persoane. O sa ai o surpriza cand o sa cantaresti tortul. Va fi mult mai greu!!! Foarte fain modelul, imi plac mult volanasele.
Multumesc mult fetelor! Acum mai ramane sa vad unde gasesc sa-mi fac si eu blaturi pentru etajele de sus. Ca si tine, Ramo, as vrea sa fie tot din plastic. Oare talerele de la LB or fi bune? Ca le-am vazut doar in poze. Si blatul, Ramo, de ce grosime sa il iau? Ca stiu ca sunt de la 3 la 6cm sau chiar mai mult. Sa stii ca mi se intampla destul de des sa le fac mai mari decat mi-am propus desi nu vreau asta, sa nu creada oamenii ca le bag pe gat mai mult tort decat au comandat. Credeam ca doar mie mi se intampla. Cred ca din cauza ca mi se pare mai grav sa nu-i ajunga omunul tortul decat sa ii mai ramana... Am observat totusi ca in ultima vreme le mai "nimeresc" de greutatea ceruta. E destul de greu, mai ales la torturi 3D, cand nu stii cat tai din ele sau cat de grele vor fi decoratiunile. Oricum, mor de frica la gandul tortului de mai sus, da' nu ma las. Sper sa nu-i stric nunta verisorului Multzam fain de raspuns inca o data! Puuuuuuuuuuuuuuuuup
Crisule,scuza-ma ca ma bag in seama, dar ma gandesc ca poate informatia iti e de folos...Eu toate torturile cu etaj le ansamblez pe talerele de plastic LB, adica cele vilton si sunt foarte bune.Mai ales pt. torturile siropoase. Ele avand dungile acelea ca niste buzite, sucul ramane acolo mentinut, deci nu curge sucul sau siropul din tort pt. ca striatiile alea sau cum sa le mai zic le opresc. Pt. baza si eu la fel ca Ramo folosesc blat de lemn. iti voi pune un tort cu 3 etaje plus model 14kg, sa vezi ce bine sta.Scuze pt. dezordine dar inca nu am reusit sa prelucrez poza asta.dealtfel mai lucram la finisaj.
#510
Postat 09 June 2015 - 01:26 PM
#511
Postat 08 July 2015 - 02:56 PM
E nevoie sa freci untul si apoi cu el nivelezi ori faci un ganache nebatut si astfel vei obtine laterale fara imperfectiuni.